• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçim hiç rahat değil . . :(

kv lerin bwklentileri hic bitmez.. hele bide kayinpeder.. baba degil dusmanlar resmen.. herkeste var demek ki yalniz degilmisim.. daha evlenmemissin biz evlendik 2018 de borc bitecekmisss orasida muamma. . insan evladini dusunmes mi dusunmz demek ki..

İşte ben de ondan korkuyorum :(

gerçekten anlamadığım için soruyorum.

1. iki farklı krediden bahsediyorsunuz ilk mesajınızda, ama burda sadece ev için çekilen 150 binden söz ediyorsunuz. 2 yıl önce çekilen ilk kredi noldu?

2. 3 yılda 36 ay var, ödenecek tutar 72 bin yapar. 150 binlik kredinin kalanı nerde?

1- İlki daha düşük bir meblağ idi :) o kredi önümüzdeki eylül ya da ekim ayında bitecekti. Bizim düğün de bu yaz olmayacaktı zaten. Sonra nişanlımla düğünü bu yaza çektik. O krediyi ailesi kapattı çekilen 150 bin lira krediden bir kısım ile. İlk kredi bitti yani.

2- Ayda 2 bin lira ödenecek, biz sadece 3 yıl boyunca ödeyeceğiz. O da aylık bin lira biz, bin lira onlar.

Açıkçası korkum 3 yıl sonra biz ödeyemeyiz demeleri. Nişanlım enine boyuna her şeyi onlarla konuştuğunu, 3 yıldan sonra bu yükün altından çekilmek istediğini konuşmuş. Ben de inanıp güveniyorum mecburen.

ayy benim bir hafta mideme ağrılar girerdi stresten Allah başıma vermesin cimriyimdir ben :KK53::KK53:
normalde bakınca mantıklı yani 1000 tl ve 3 yıl kendi borcunuz ödenmiş olucak ama evlendikten sonra iş değişir sağlık harcamaları vs artar kayıvalide ve kayın pederin o yaşta o borcu ödeyemezler 3 yılla kalmaz sizinki bitene kadar tırtıklarlar.
Ayrıca düğünü onların yapması lazım zaten sizin kendi düğününüzün masrafını ödemeniz tuhaf yani aile olarak onlar bir ev alamamış mı bu yaşa kadar onu bırak düğünüzü bile yapamıyorlar.pess
Hep öyle deniyor ama benim ki de tek çocuk ailesi ona ragmen kredi çektirmeye kalktı ben resti çektim paranı biriktir öyle gel iste benmle evlendiğinde beş kuruş borçlar kredi kartlarını cebine yollayıp göndermesinler dedim ama tabi ilerde kabul etmek zorunda kalabilirm her şey istediğimiz gibi olamıyor malesef:KK69::KK69:

İyi en azından yarısını ödüyorlarmış. Ben ödemiyorlar diye tahmin ettim açıkçası.
Yine de 120 binin en az 80 binini onların ödemesi gerekli. Siz de yuva kuracaksınız sonuçta.
Bence evlenince siz işe bir süre girmeyin.
Eşiniz zorlanınca mecbur ailesinin biraz daha yardım etmesini isteyecek.
Ailesinin durumu yoksa ne diye ev alıp, onu bunu alıp borca giriyorlar. Otursunlar oturdukları yerde. Ben de böyle düşüncesiz insanları anlamıyorum. Durumun yoksa ona göre davran krediye güvenip iş mi yapılır.

Siz tavrınızı koyun. Bu borçtan sonra daha bir şey alıp, onlara yardım edemeyeceğinizi eşiniz bilsin.

İşte orasını düşünen yok. Biz kendi düğünümüzü kendimiz yapıyoruz zaten. Gelinliğimden tutun da her şeye kadar nişanlım yapacak. Her duyan 'aaa size mi ev alıyorlar?' diyo en başta. .

ayy benim bir hafta mideme ağrılar girerdi stresten Allah başıma vermesin cimriyimdir ben :KK53::KK53:
normalde bakınca mantıklı yani 1000 tl ve 3 yıl kendi borcunuz ödenmiş olucak ama evlendikten sonra iş değişir sağlık harcamaları vs artar kayıvalide ve kayın pederin o yaşta o borcu ödeyemezler 3 yılla kalmaz sizinki bitene kadar tırtıklarlar.
Ayrıca düğünü onların yapması lazım zaten sizin kendi düğününüzün masrafını ödemeniz tuhaf yani aile olarak onlar bir ev alamamış mı bu yaşa kadar onu bırak düğünüzü bile yapamıyorlar.pess
Hep öyle deniyor ama benim ki de tek çocuk ailesi ona ragmen kredi çektirmeye kalktı ben resti çektim paranı biriktir öyle gel iste benmle evlendiğinde beş kuruş borçlar kredi kartlarını cebine yollayıp göndermesinler dedim ama tabi ilerde kabul etmek zorunda kalabilirm her şey istediğimiz gibi olamıyor malesef:KK69::KK69:

Evet. Düğünümüzü, yatak odasından beyaz eşyaya, düğüne, balayına. . Aklınıza ne gelirse biz yapıcaz. Normalde annemler yatak odası falan alacaklardı. Ama benim ailemin de durumu ahım şahım değil. 3 küçük kardeşim var. Okuyolar. Anneme dedim ki madem öyle, sen de bir şey yapma dedim.

İşte orasını düşünen yok. Biz kendi düğünümüzü kendimiz yapıyoruz zaten. Gelinliğimden tutun da her şeye kadar nişanlım yapacak. Her duyan 'aaa size mi ev alıyorlar?' diyo en başta. .

Bir üst mesajda siz 1000 tl , 3 sene ödeyeceğiz demişsiniz.
Yani siz 30 binlik masrafı 6 binde faiz desek 36 bin ödeyeceksiniz sonra geri kalanı ailesi ödeyecek?
Ben bunu gözden kaçırmışım.
Eğer bu gerçekten 3 sene sonra uygulamaya geçer teorikte kalmazsa hiç sıkıntı etmeyin.
Gelinliğin parasını vs vermek zorunda değiller zaten. Size yük olmasınlar kafi.
Dediğim gibi baktın 3 sene sonra siz yine 1000 tl koyun diyorlar, çalışıyorsanız eğer işten çıkarsınız veremeyince mecbur ödeyecekler. Keşke kredi nişanlının üzerine değilde babasının üzerine olsaymış.
Gerçi kredi nişanlının üzerineyse evin tapusuda sizin üzerinize olur. Tapuyu vermeyin
:KK53::KK53:

Bir üst mesajda siz 1000 tl , 3 sene ödeyeceğiz demişsiniz.
Yani siz 30 binlik masrafı 6 binde faiz desek 36 bin ödeyeceksiniz sonra geri kalanı ailesi ödeyecek?
Ben bunu gözden kaçırmışım.
Eğer bu gerçekten 3 sene sonra uygulamaya geçer teorikte kalmazsa hiç sıkıntı etmeyin.
Gelinliğin parasını vs vermek zorunda değiller zaten. Size yük olmasınlar kafi.
Dediğim gibi baktın 3 sene sonra siz yine 1000 tl koyun diyorlar, çalışıyorsanız eğer işten çıkarsınız veremeyince mecbur ödeyecekler. Keşke kredi nişanlının üzerine değilde babasının üzerine olsaymış.
Gerçi kredi nişanlının üzerineyse evin tapusuda sizin üzerinize olur. Tapuyu vermeyin
:KK53::KK53:

Evet ev nişanlımın üstüne. Ya benim içimin rahat etmemesi nişanlım memur olduğundan beri bi türlü isteklerinin bitmesi ve korkuncu da bitmeyeceğini düşünmem :(

Evet ev nişanlımın üstüne. Ya benim içimin rahat etmemesi nişanlım memur olduğundan beri bi türlü isteklerinin bitmesi ve korkuncu da bitmeyeceğini düşünmem :KK43:

şu an size önerebileceğim tek mantıklı şey yeni kredi çekmeniz. miktar-faiz-geri ödeme orantısı hakkında net fikirlerim yok ama, kayınpederinize 30bin nakit verip ödemelerinizi ayırabilirsiniz. herkes kendi borcunu öder. sizin borcunuz bitince de isteyemezler sanırım.

şu an size önerebileceğim tek mantıklı şey yeni kredi çekmeniz. miktar-faiz-geri ödeme orantısı hakkında net fikirlerim yok ama, kayınpederinize 30bin nakit verip ödemelerinizi ayırabilirsiniz. herkes kendi borcunu öder. sizin borcunuz bitince de isteyemezler sanırım.

Öyle bir şeyi öneremem. 150 bin lira onların olsun, biz yine kredi mi çekelim diyosunuz?

Öyle bir şeyi öneremem. 150 bin lira onların olsun, biz yine kredi mi çekelim diyosunuz?

aynen. borcunuz hesabınız ayrı olsun. onun için de nişanlınızla ağız birliği yapmanız gerekiyor. "5 yıl geri ödemeli 40 bin daha avantajlıydı, öyle yapmaya karar verdik" gibi...

Evet. Düğünümüzü, yatak odasından beyaz eşyaya, düğüne, balayına. . Aklınıza ne gelirse biz yapıcaz. Normalde annemler yatak odası falan alacaklardı. Ama benim ailemin de durumu ahım şahım değil. 3 küçük kardeşim var. Okuyolar. Anneme dedim ki madem öyle, sen de bir şey yapma dedim.

çok iyi yapmışsın madem öyle sende bir şey yapma çünkü sen her birşeyi yapıp borçsuz evlendiğinde onun borcu gözüne batar ilerde en azından bende bir şey yaptırmadım aileme dersin .ya kredi neyse de ev aldırmaları da biraz kendilerini de aradan çıkartmak olmuş hadi büyük olsa dubleks vs size üst katı ayrır diyeceğim ama zaten ayrı şehre gidiceksiniz .
yanlış anlamayın ama bir ayağı çukurda onların yani Allah korusu vefat ettiklerinde bütün borç nişanlınıza kalıcak .Madem ortak ödeyeceksiniz kendi adına çekselerdi bir de hayat sigortası yaptırırlardı Allah korusun ölüm oldugunda borcu toptan silinirdi zaten :KK17::KK17:
benim kine 50 000 çektiriceklerdi ben izin vermedim 50000 lik ne düğünü yapıcaz ki bir kısmını onlara vericek biliyorum Ayrıca bize yardım edemeyeceklerinden de adım gibi eminim . o borcu öderken de aranzıda geçim sorunu olu r ilerde bunalıyor insan öde öde bitmez

aslında mantıklı verin 30000 TL eline sizden para istemeye yüzü olmaz ödeme yaparken .
çünkü ilerde hayır diyemez başını alamassınız konu yüzeyselken bu çözümü kullanmabilirsiniz

aslında mantıklı verin 30000 TL eline sizden para istemeye yüzü olmaz ödeme yaparken .
çünkü ilerde hayır diyemez başını alamassınız konu yüzeyselken bu çözümü kullanmabilirsiniz
ama maddi durumları iyi mi ki sonra bir de verdiğiniz 30 000 le kalmayın :KK43::KK43:

Gerçekten mantıklı. Bana kalsa olabilir ama bunu nişanlıma söyleyemem. Çünkü bu ara annesinin beni daralttığını ona ifade etmemden dolayı kavga ediyoruz. Şimdi üzerine bunu da söylesem işler iyice sarpa sarar.

Back
X