• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Döğüşcen hindi gel buraya

Hahaha bu ara hiç iyi değilim kurbişim

Elti hanım doğurmak istiyormuş çocuk da çocuk diye kocasının başını yiyomuş

Kocası olacak hasbam da ben şuan çocuk için durumumuz iyi değil ama amcam da olsun Bi çocuğunuz biz bakarız dedi diyormuş eşime

Karı koca tam Bi yiyici peydahlayacakları çocuğa bile elalem bakıcak diye doğurcağının hesabını yapıyor

Bunları duyduğumdan beri iyi değilim
Yeterince sömürdü o kocası olacak şey zaten amcasıgil abilerini hala da sömürme hesabındalar

Keza kız bana daha çocuk için erken Kocam yaşım geldi diye istiyoda yani benim için aslında erken diyodu

Onun dışında başka şeyler oldu kocası hasta 5 6 gündür özele götürmüşler diğer abisi amcasıgil falan (amcagil in çocuğu yok bizde de kp kv olmadığından eşim ve diğer iki kardeşleri çocukları gibi bakıyorlar)
Demiş benim hastaneye ödeyecek param yok
Diğer abisi ödemiş o ödemese benim eşim ödeyecek sonra da Allah razı olsun diyip geri ödeme gibi bi göt yok

Kızın çocuk konusunda bu kadar ısrarcı olması benim aklıma tek şey getiriyor
Anası sözünden çıkmıyor zaten belli
(kızım sen çocuğu erkenden yap hem abisigilin de olmuyor diğer abisi de evli değil. Ailenin ilk torunu sizin olcak amcasıgil size düşürmez bile herşeyini yağdırırlar diye doldurduğunu düşünüyorum öyle karakterde Bi insan anası çünkü

Benim eşimde amcası gibi onlara kol kanat germek istiyor
Huzurum yok kaç gündür mutsuzum
Bi evladım olmazsa eşim hiç Bi zaman kendine Bi aile olduğunu düşünmeyecek

Çok daralıyorum kurbişim inanki
Hiç stres yapma kuzum onun bunun söylediğine bir bakmışsın bebis haberini alırız 🙏😀 senden

Aminnn bitanem 😔
Şimdilik iki ay falan beklemedeyiz belki sonrasında Bi Dr a gidebiliriz eşim Dr a da gitmek götürmek de istemiyor Bi yandan
İyi olur bitanem bu iki ay içinde güzel vakit geçirmeye çalışın hafta sonu Bi yerlere gidin kardeşi yiyeceğine siz yiyin. Keyfinize bakın
Bi söz vardır ya mucim yemeyenin malını yerler diye aynen öyle oluyor dünyada. Sen dişinle tırnağınla kazan üç beş at köşeye zor günüm diye ama işte 😒😒

Dünden beri dilimde :KK61: :KK61: :KK61: :KK53: :KK53: :KK53:
Şuan yanimda olsan sana neler söylerdim :KK61:
Kafam hafif dumanlı sana derdimi dökerdim :eğlence:
Biraz umudum olsa ömür boyu beklerdim :silah:

Ah ahhhhhh offff offfff :KK51::KK51::KK51::işsiz::işsiz::işsiz:

Çok efkarlıyım gardaşlar acın dinlen uleynnnnnnn
Duygular selale:KK49::KK49::KK49::KK14::KK14::KK14:

@ASSOSyal
Cookiie Cookiie
@Minnosprenses
Catlak-kurabiye Catlak-kurabiye
@Cemoos
@coconatt
Jou Jou
D u t D u t
bir mucizee bir mucizee
@Fatmazell
Tiniminimavihanim Tiniminimavihanim
@Saliha40
@Lna16
@ozo1907
@My_Moonlight06
@MaviMabellee
@karamel Latte
Meral01 Meral01
@Black Light
@Semra12345
@penyez83
@Nefes0858
@Meryeemmm_

Topikkkk şuan tam efkarlık olmuş paremmm oyyyyyy🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺
bir mucizee bir mucizee ah mucizemmm ahh ne diyim ki tükettiler insanları Allah sorsun hesabını☹️

İşte kuzum yoksa insan utansa derki haklısın abi kendimize ufak tefek bişey almak lazm borca girmeden olmaz diyecek
Öyle utanmaz işte nasıl olsa arkasında başı sıkıştı mı yetişecek birileri var
Karısı olacak hanım da demiyor yapalım edelim diye
Karısı çalışıyordu evlenmeden önce Bi yerde
Beyefendi karısını çalıştırmamş kıyamamş olacak güya evlenince çıkardı işten
Kendi zaten buz zamana kadar hepi topu belki 3 sene çalışmışlığı yok
Girdiği yerlerden bir ayda iki ayda çıktı çıktı geldi
Demez kuzum öylelerinde düşünce yoksa daha da kafa basmıyor sen ne desen. Senin elinde var mı yok mu onu ilgilendirmez aldığına bakar
Sen mesafeni koru canım bakma onun da çocuk dediğine hepimiz evlenir evlenmez çocuğumuz olacak düşüncesindeydik yani ben öyleydim ama işte tedavilerle zar zor oldu.

Kocası olacak hasbam da ben şuan çocuk için durumumuz iyi değil ama amcam da olsun Bi çocuğunuz biz bakarız dedi diyormuş eşime

Karı koca tam Bi yiyici peydahlayacakları çocuğa bile elalem bakıcak diye doğurcağının hesabını yapıyor

Yeterince sömürdü o kocası olacak şey zaten amcasıgil abilerini hala da sömürme hesabındalar

Keza kız bana daha çocuk için erken Kocam yaşım geldi diye istiyoda yani benim için aslında erken diyodu

Onun dışında başka şeyler oldu kocası hasta 5 6 gündür özele götürmüşler diğer abisi amcasıgil falan (amcagil in çocuğu yok bizde de kp kv olmadığından eşim ve diğer iki kardeşleri çocukları gibi bakıyorlar)
Diğer abisi ödemiş o ödemese benim eşim ödeyecek sonra da Allah razı olsun diyip geri ödeme gibi bi göt yok

(kızım sen çocuğu erkenden yap hem abisigilin de olmuyor diğer abisi de evli değil. Ailenin ilk torunu sizin olcak amcasıgil size düşürmez bile herşeyini yağdırırlar diye doldurduğunu düşünüyorum öyle karakterde Bi insan anası çünkü

Mucizem ben sanki bunları tahmin ettim
Kuzum canını sıkma herkesin planı vardır ama yaradanın planı herkesten üstündür bi tanem
Bilemezsin ne olur hayat ne gösterir çocuğu olur burnundan gelir fesatlık varsa
Sen yeter ki kalbini bozma üzme kendini
Rabbime yönel gerisini boşver
Ayrıca üzüldüğünü ina asla gösterme asla
O gün çok moralim bozuk olsa bile neşeli cıvıl cıvıl ol

Çok çok özür dileyerek bişey sormak istiyorum mucizem. Samiyetine sığınarak. Bu zamana kadar kimseye böyle bişey sormadım. Eşinden dolayı mı olmuyo bebk. Özür dilerim amacım seni üzmek değil.
Eğer sorun eşindeyse böyle bişey düşünmeye hakkı yok. Seni yıpratmasına izin verme nolur. Şu hayatta senden daha değerli bişey yok. He sorun sende de olabilir bilmiyorum. Ama bu kimseye böyle bişey düşünme hakkını gene vermez. Bi kadından daha çok başka kimse isteyemez evlat sahibi olmayı.
Rabbim nasip etse keşke tüm dileyen arkadaşlarıma. Yemin ederim doğumdayken bile tek tek isim isim dua ettim. Ama eşin bile olsa nolur ama nolur tepkini koy. Susup kalma. Senin elinde olan bişey değil ki. Rabbimin hikmeti. Baktın daha çok konuşuyo gönder anasına gitsib

İyi olur bitanem bu iki ay içinde güzel vakit geçirmeye çalışın hafta sonu Bi yerlere gidin kardeşi yiyeceğine siz yiyin. Keyfinize bakın
Bi söz vardır ya mucim yemeyenin malını yerler diye aynen öyle oluyor dünyada. Sen dişinle tırnağınla kazan üç beş at köşeye zor günüm diye ama işte 😒😒
Aynen kuzum benim haftasonu onlarla haşır neşir olmaktan Bi yere gitsek de tadı olmuyor en iyisi az da olsa mesafeli uzaklıkta olduğumuzda eşimle biz bizeydik
Şimdi geldik yapıştık buraya
Evet he evin Bi yiyicisi gerçekten oluyormuş kuzum
Bize bulaşmasa keşke
Topikkkk şuan tam efkarlık olmuş paremmm oyyyyyy🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺
bir mucizee bir mucizee ah mucizemmm ahh ne diyim ki tükettiler insanları Allah sorsun hesabını☹️
Ahhh tinnoşum Amin biliyoruz Bi gören var 😔
Demez kuzum öylelerinde düşünce yoksa daha da kafa basmıyor sen ne desen. Senin elinde var mı yok mu onu ilgilendirmez aldığına bakar
Sen mesafeni koru canım bakma onun da çocuk dediğine hepimiz evlenir evlenmez çocuğumuz olacak düşüncesindeydik yani ben öyleydim ama işte tedavilerle zar zor oldu.
Aynen kurbişim hayırlısı Rabbim en iyisini bilir bizi de feraha çıkarsın inşallah
Ben de pat diye olcak sandım Bi de 4 ay korundum düşününce bile 4.ayda gebe kalmıştım yani tam 8 ay sonra
E bilinçli de değildim bu kadar bilgim olsaydı o zamanlar keşke
Yumurtlamadan haberim yok bişey yok
Deneyince hemn olcak sandım rastgele ilişki oldu
Beta değerinden bile anlamıyordum sonrasında
Hamile kaldım 4 haftalık kontrole gittim dedi 6. Haftasında kalbi duyulur
Sandım ki sonrasında 9 ay geçecek ve doğacak
Olmadı 😔
Mucizem ben sanki bunları tahmin ettim
Kuzum canını sıkma herkesin planı vardır ama yaradanın planı herkesten üstündür bi tanem
Bilemezsin ne olur hayat ne gösterir çocuğu olur burnundan gelir fesatlık varsa
Sen yeter ki kalbini bozma üzme kendini
Rabbime yönel gerisini boşver
Ayrıca üzüldüğünü ina asla gösterme asla
O gün çok moralim bozuk olsa bile neşeli cıvıl cıvıl ol
Canım parisim elbette Rabbim görüyor biliyor
Derdimi kendi lehine çevirip faydalanma planı yapıyorsa birileri yanlarına da kalmaz insanların iyi niyetlerinden faydalanan kişiler
Bi de diyormuş çocuk yaparsa ama mucize ablam ne düşünür diye beni düşünüyormuş
Ohoyyy
Keşke o dediğini yapabilsem parem hiç bişeyi takmayıp insanlara bu yüzümü gösterebilsem

Çok çok özür dileyerek bişey sormak istiyorum mucizem. Samiyetine sığınarak. Bu zamana kadar kimseye böyle bişey sormadım. Eşinden dolayı mı olmuyo bebk. Özür dilerim amacım seni üzmek değil.
Eğer sorun eşindeyse böyle bişey düşünmeye hakkı yok. Seni yıpratmasına izin verme nolur. Şu hayatta senden daha değerli bişey yok. He sorun sende de olabilir bilmiyorum. Ama bu kimseye böyle bişey düşünme hakkını gene vermez. Bi kadından daha çok başka kimse isteyemez evlat sahibi olmayı.
Rabbim nasip etse keşke tüm dileyen arkadaşlarıma. Yemin ederim doğumdayken bile tek tek isim isim dua ettim. Ama eşin bile olsa nolur ama nolur tepkini koy. Susup kalma. Senin elinde olan bişey değil ki. Rabbimin hikmeti. Baktın daha çok konuşuyo gönder anasına gitsib
Yok dutum benim estağfurullah ♥️
Benim yüzümden olmuyo bebek gelişmiyor karnımda iki ayı bulsa da 6 7 haftalarda gelişimleri durdu hep
Hiç Bi sebep bulunamadı
Sonra adet düzenim bozuldu yumurta rezervim çok kötü
Kimisi dedi yumurta kalitesiz kimi dedi yumurta olgunlaşmadan dölleniyo rahim hazır olmadığı için gelişmiyo
Pıhtılaşma dediler son ikisinde iğne de kullandık olmadı
Rahim kalınlaşmıyo dedi en son biri de
Yani hiç biri tatmin edici çözü odaklı olmadı
Bir seneyi geçti artık gebelik de oluşmuyor
Ben bu çocuk derdine düşeli dünyamdan geçtim hayatımın tek amacı oymuş gibi gelecekten ümidim kalmadı hayattan soğudum nasıl anlatayım 4.5 sene çok şey yaşattı bana Allah beterinden korusun
Böyle olacağım hiç aklıma gelmezdi dutum
Ben eşimden başka kime konuşayım o bile anlamıyor artık çoğu zaman
Çok dua ediyorum gerçekten Rabbim herkese kolaylıkla versin
Canımın ne kadar yandığını bilemezler

Aynen kuzum benim haftasonu onlarla haşır neşir olmaktan Bi yere gitsek de tadı olmuyor en iyisi az da olsa mesafeli uzaklıkta olduğumuzda eşimle biz bizeydik
Şimdi geldik yapıştık buraya
Evet he evin Bi yiyicisi gerçekten oluyormuş kuzum
Bize bulaşmasa keşke

Ahhh tinnoşum Amin biliyoruz Bi gören var 😔

Aynen kurbişim hayırlısı Rabbim en iyisini bilir bizi de feraha çıkarsın inşallah
Ben de pat diye olcak sandım Bi de 4 ay korundum düşününce bile 4.ayda gebe kalmıştım yani tam 8 ay sonra
E bilinçli de değildim bu kadar bilgim olsaydı o zamanlar keşke
Yumurtlamadan haberim yok bişey yok
Deneyince hemn olcak sandım rastgele ilişki oldu
Beta değerinden bile anlamıyordum sonrasında
Hamile kaldım 4 haftalık kontrole gittim dedi 6. Haftasında kalbi duyulur
Sandım ki sonrasında 9 ay geçecek ve doğacak
Olmadı 😔

Canım parisim elbette Rabbim görüyor biliyor
Derdimi kendi lehine çevirip faydalanma planı yapıyorsa birileri yanlarına da kalmaz insanların iyi niyetlerinden faydalanan kişiler
Bi de diyormuş çocuk yaparsa ama mucize ablam ne düşünür diye beni düşünüyormuş
Ohoyyy
Keşke o dediğini yapabilsem parem hiç bişeyi takmayıp insanlara bu yüzümü gösterebilsem

Yok dutum benim estağfurullah ♥️
Benim yüzümden olmuyo bebek gelişmiyor karnımda iki ayı bulsa da 6 7 haftalarda gelişimleri durdu hep
Hiç Bi sebep bulunamadı
Sonra adet düzenim bozuldu yumurta rezervim çok kötü
Kimisi dedi yumurta kalitesiz kimi dedi yumurta olgunlaşmadan dölleniyo rahim hazır olmadığı için gelişmiyo
Pıhtılaşma dediler son ikisinde iğne de kullandık olmadı
Rahim kalınlaşmıyo dedi en son biri de
Yani hiç biri tatmin edici çözü odaklı olmadı
Bir seneyi geçti artık gebelik de oluşmuyor
Ben bu çocuk derdine düşeli dünyamdan geçtim hayatımın tek amacı oymuş gibi gelecekten ümidim kalmadı hayattan soğudum nasıl anlatayım 4.5 sene çok şey yaşattı bana Allah beterinden korusun
Böyle olacağım hiç aklıma gelmezdi dutum
Ben eşimden başka kime konuşayım o bile anlamıyor artık çoğu zaman
Çok dua ediyorum gerçekten Rabbim herkese kolaylıkla versin
Canımın ne kadar yandığını bilemezler
O kadar iyi anlıyorum ki seni. Bak 2 sene de benim olmadı. Eşim değil ama ailesi hani daha yok mu bilmem ne. Kp kav ile haber gönderip durur çekirdek çitlemesinler çocuk yapsınlar.
1 düşük yaşadım daha olmadı. Stresten seninki gibi düzenim şaştı. Dr a götürüp derdime düşen de olmadı para gitmesin diye. Kv lafı söyler söyler allah vere ki ola. Nasip işi olmazsa olmaz napak der kenara geçer. Her ay test yaparım onu bile yüzüme vurdu babamın yanında.O kadar çok ağladım o kadar çok yalvardım ki. 1 kere boşanmadan döndük falan. Neyse en son dedim aman oldu oldu olmaza napim demek benim de sınavım bu çocuğum olmicak.
Ne zaman ki kendimi saldım. O zaman hamile kaldım.
Belki de şu an için senin hakkına en hayırlı olan bu. Rabbim seni sınıyo. Belki hiç ummadığın anda gelecek . Belki stres yaptığın için olmuyo balım.
Her ne olursa olsun senden daha değerli hiç bişey hiç.kimse yok. Sakın ha ezdirme kendini eyme başını

O kadar iyi anlıyorum ki seni. Bak 2 sene de benim olmadı. Eşim değil ama ailesi hani daha yok mu bilmem ne. Kp kav ile haber gönderip durur çekirdek çitlemesinler çocuk yapsınlar.
1 düşük yaşadım daha olmadı. Stresten seninki gibi düzenim şaştı. Dr a götürüp derdime düşen de olmadı para gitmesin diye. Kv lafı söyler söyler allah vere ki ola. Nasip işi olmazsa olmaz napak der kenara geçer. Her ay test yaparım onu bile yüzüme vurdu babamın yanında.O kadar çok ağladım o kadar çok yalvardım ki. 1 kere boşanmadan döndük falan. Neyse en son dedim aman oldu oldu olmaza napim demek benim de sınavım bu çocuğum olmicak.
Ne zaman ki kendimi saldım. O zaman hamile kaldım.
Belki de şu an için senin hakkına en hayırlı olan bu. Rabbim seni sınıyo. Belki hiç ummadığın anda gelecek . Belki stres yaptığın için olmuyo balım.
Her ne olursa olsun senden daha değerli hiç bişey hiç.kimse yok. Sakın ha ezdirme kendini eyme başını
Yaaa kıyamam sana canım dutum sen de neler yaşamışsın ah o kav dilleri ne aileler çökertir..
Şükürler olsun Rabbim sana nasip etmiş yuvanın toplamış Allahm sağlıkla büyütmeyi hayırlı evlat olmalarını da nasip etsin canm dutum Rabbim benim de evime bir nimet göndersin inşallah 🤲🏻
Ahh körolsun o paralar.. İş işten geçtikten sonra ne anlamı var o paranın..
Bizim eşim sağolsun uğraştı çabaladı
O çok seviyor çocukları dutum çok istedi bizim de olsun çok😔
Çok şükür ben öyle bişey görmedim kv yaşasaydı nasıl olurdu bilmiyorum ama herkes ne kadar iyi Bi insan olduğundan bahseder hep.. Amcanın hanımı yazık o da yaralı zamanında çok uğraşmışlar kv desi çok laflar etmiş ama amcam sahip çıkmış yine de.. O da başından geçtiğinden bana bişey demez Allah tan geldi verecek olursa verecek der sana yine bişey diyen yok der..
Ne zaman ki bu çocuk işine başladık herşey üst üste geldi.. İlk 3 gebeliğim çok arası olmadan hemen olmuştu.. Sonra amh denen illeti öğrendim sonra erken menepoz derdine düştüm Bi daha yıkıldım..
Bebeğimin çaresini ararken Bi daha gebe kalamama ihtimalleri boğuldum. Sandım ki diğerleri pat pat olduğundan yine her ay sonu kaldım diye ümitlere girip yıkıldım kutu kutu testler aldm yaptım tek çizgi tek tek tek..
Tam 12 ay sonra tesadüf kimyasal geçirdiğimi öğrendim
14.ayda da diğer gebeliğim oldu inanamadım sevinçten havalara uçtum ama içimdeki kaybetme korkusu ile yine geri yere çakıldım
Kimsayal ile 5 gebelik oldu
Ve inanır mısın son kontrole gittiğimizde 8 hafta olmuştu bütün iğne ilaçlarımı dolaba kaldırıp da gittim
Dr sırasını beklerken her karnı burnunda kucağı çocukla geçeni gördükçe karnımı okşadm dua ettim
Ama aynı sonu yaşadım
O hastaneler başıma ne kadar yıkıldı

Bizim de imtihanımız buymuş sabr düştü payımıza.. Ama içimde Bi inanç var ki benim hiç bişeyim kolay olmadı şu hayatta.. Ama sonunda nasip etti Rabbim
Sanki bu defa da beni unutmayacak Bi tane dünyalar tatlısı güzel Bi evlat verecek diye hissediyorum.. Her ne kadar belki de hiç olmayacak hissine kapılsamda..
Ben unutsam bile o unutmaz biliyorum dut um 🤲🏻

bir mucizee bir mucizee anladım bitanem işte evlerin dip dibe olması sıkıntı. Siz bu evi satıp başka yere çıkamaz mısınız kuzum öyle bir şans olsa
Hani gözden ırak olursa en azından biraz daha kafayı rahat oluyor ya
Buraya taşınmadn kaldığımız ilçede Bi evimiz var kuzum çok şükür.. Eşimin işine yakın olsun diye buraya geldik
Burası aile binası öyle satmaz eşim
Ancak zaman ne gösterecek duruma göre öbür evi satıp merkezden Bi eve bakıp eşime taşınalım demeyi düşünüyorum..
Umarım evimizin üçüncü üyesi bize gelmek isterse belki bunlara gerek kalmayacak ama

Yaaa kıyamam sana canım dutum sen de neler yaşamışsın ah o kav dilleri ne aileler çökertir..
Şükürler olsun Rabbim sana nasip etmiş yuvanın toplamış Allahm sağlıkla büyütmeyi hayırlı evlat olmalarını da nasip etsin canm dutum Rabbim benim de evime bir nimet göndersin inşallah 🤲🏻
Ahh körolsun o paralar.. İş işten geçtikten sonra ne anlamı var o paranın..
Bizim eşim sağolsun uğraştı çabaladı
O çok seviyor çocukları dutum çok istedi bizim de olsun çok😔
Çok şükür ben öyle bişey görmedim kv yaşasaydı nasıl olurdu bilmiyorum ama herkes ne kadar iyi Bi insan olduğundan bahseder hep.. Amcanın hanımı yazık o da yaralı zamanında çok uğraşmışlar kv desi çok laflar etmiş ama amcam sahip çıkmış yine de.. O da başından geçtiğinden bana bişey demez Allah tan geldi verecek olursa verecek der sana yine bişey diyen yok der..
Ne zaman ki bu çocuk işine başladık herşey üst üste geldi.. İlk 3 gebeliğim çok arası olmadan hemen olmuştu.. Sonra amh denen illeti öğrendim sonra erken menepoz derdine düştüm Bi daha yıkıldım..
Bebeğimin çaresini ararken Bi daha gebe kalamama ihtimalleri boğuldum. Sandım ki diğerleri pat pat olduğundan yine her ay sonu kaldım diye ümitlere girip yıkıldım kutu kutu testler aldm yaptım tek çizgi tek tek tek..
Tam 12 ay sonra tesadüf kimyasal geçirdiğimi öğrendim
14.ayda da diğer gebeliğim oldu inanamadım sevinçten havalara uçtum ama içimdeki kaybetme korkusu ile yine geri yere çakıldım
Kimsayal ile 5 gebelik oldu
Ve inanır mısın son kontrole gittiğimizde 8 hafta olmuştu bütün iğne ilaçlarımı dolaba kaldırıp da gittim
Dr sırasını beklerken her karnı burnunda kucağı çocukla geçeni gördükçe karnımı okşadm dua ettim
Ama aynı sonu yaşadım
O hastaneler başıma ne kadar yıkıldı

Bizim de imtihanımız buymuş sabr düştü payımıza.. Ama içimde Bi inanç var ki benim hiç bişeyim kolay olmadı şu hayatta.. Ama sonunda nasip etti Rabbim
Sanki bu defa da beni unutmayacak Bi tane dünyalar tatlısı güzel Bi evlat verecek diye hissediyorum.. Her ne kadar belki de hiç olmayacak hissine kapılsamda..
Ben unutsam bile o unutmaz biliyorum dut um 🤲🏻

Onlar: "Seni, hakk ile müjdeliyoruz. Asla ümidini kesenlerden olma." dediler.​

قَالُواْ بَشَّرْنَاكَ بِالْحَقِّ فَلاَ تَكُن مِّنَ الْقَانِطِينَ
Kalu beşşernake bil hakkı fe la tekun minel kanıtin.

Back