ıce mizi dogo cinsi köpeğimizi öldürmeye geldiler

Dayimin çiftliginde vardi. Yillardir. Geçen sene torununun başını ısırdı. Çocuğun kafatası derisi ayrılmısti baya. Ben korkuyorum bu yüzden. Ama öldürülmemeli tabi ki.

Bende dogo sahibiyim nolduki şikayet ettiler, 3 yasında oğlum var birlikte çok güzel vakit geciriyolar

Dogo mu tehlikeli yerim onu ben:) Yetiştiren tehlikelidir. Bizim mahallede 2 tane var her gün gezdirmeye çıkar sahibi ve benim 4 kg luk köpeğim havladığı zaman korkudan kaçıp saklanırlar. İnsanoğlu dediğimiz yaratık ile alakalı yani. İlla konu sahibinin köpeği ile ilgili bi durum mu olması lazım kk üyeleri!! Siz hala insan cinsinin ne kadar tehlikeli olduğunu fark edemediniz mi? Yavru köpeğin ayaklarını kesen insan türü iken siz hala bu tehtitlerin köpeğin türünün dogo olmasıyla mı alakalı sanıyorsunuz!

Kimse köpeğinizi öldüremez. Hemen Haytap ı arayıp haklarınızı öğrenin.

şuan köpekleri evden başka biyere kaçırı nereye kadar kacar bilemem bi canı almak kolay mı evdde 9 aylık bebiş var bi görseniz arasındaki sevgi bağını

Yazık gunah ya!
Güzel Çocukların adı çıkmış. Kötü köpek yoktur,kötü sahip vardır! Ben de dogo cinsi köpeklere bayılıyorum, bir yavru arıyorum hatta.
Ne istiyor insanlar hayvanlardan..
Ayrıca hiç de yasaklı ırk ondan dolayı vs demesin kimse, bayramda zehirli et verilerek öldürülen sokak köpeklerini görmedik mi onlar da mı yasaklıydı!

Köpekler eğitilen canlılar, ancak iç güdü diye de bir şey var.
Bugün kimseye zarar vermediği yarın vermeyeceği anlamına gelmez.

Sahibine çok sadık olan, çocuğuyla Gül gibi geçinen köpeklerin, çocuğa bir kıskançlık anında zarar verdiği de çoktur.

bir arkadaşımın oğlu ile birlikte büyüttüğü köpek oğlunu ısırdı. Fotoğraflarını görseniz, koyun koyuna büyüdüler. Ciddi bir şey değildi çok şükür baba müdahale etti, ama oldu mu oluyor işte.

Evcil köpeğin vereceği zarar ile dogo nun vereceği zarar da aynı degil.
Ben bu kadar güvenilir bulmanızı hiç anlamadım.

Öldürmekten başka bir şey yapılabiliyorsa o yapılsın ama ne olacak ki canım, biz yaptık bir şey olmadı diyen kimse bir şey olduğunda sorumluluk alamaz.

tasmasız dışarı çıkmazlar zarar yokki

Tasmanın ve zincirinin standart bir kalınlığı olmalı yasaklı ırklar için bildiğim kadarıyla, artı ağızlıksız dolaşamazlar.
Ağızlığı var mıydı?
Türkiye'de köpeği için ağızlık kullanan hemen hemen hiç kimseye rastlamadım desem yalan olmaz.

Sahibine çok sadık olan, çocuğuyla Gül gibi geçinen köpeklerin, çocuğa bir kıskançlık anında zarar verdiği de çoktur.

bir arkadaşımın oğlu ile birlikte büyüttüğü köpek oğlunu ısırdı. Fotoğraflarını görseniz, koyun koyuna büyüdüler. Ciddi bir şey değildi çok şükür baba müdahale etti, ama oldu mu oluyor işte.

Öldürmekten başka bir şey yapılabiliyorsa o yapılsın ama ne olacak ki canım, biz yaptık bir şey olmadı diyen kimse bir şey olduğunda sorumluluk alamaz.

iyi de evinde duran sokağa tasmayla çıkartılan hiç bir zaman serbest bırakılmayan köpekten kime ne? Biz kim oluyoruz da her şeye müdahale hakkı öldürme hakkı buluyoruz kendimizde.

ilk mesajımda da yazmıştım senin mesajına da eklemede bulunayım.

babamın da dogo argentino cinsi köpeği var, genelde haftasonları birlikte takılırlar bir de danua beslerdi bir ara. normalde oturduğu ev de bahçeli gayet geniş bir ev ama o köpekleri asla eve getirmedi. dağ evindeydi ikisi de. biz kardeşlerimle gideceğimiz zaman köpekler uzaklaştırılıyordu mesela. çünkü gerçekten ne yapacakları belli değil. insanlar oturup "ben bunun tipini sevmedim yasaklı ırk olsun" filan demiyorlar yani. var bir olayı ki yasaklı bunlar. evinizdeki, çevrenizdeki dogo veya pitbullar zararsız diye hep öyle kalacak değiller, içgüdü diye bir şey var.

Kimse kimsenin köpegini öldüremez,yıkarım ortalıgı valla.
Ama millet neden sikayet etmis ne gibi sorun olmus? Saldırdımı , havlıyormu vs..
cünkü yasak bi ırk..
Bizim sitemizdede komsumda var aynısından köpek kendini kedi sanıyo:) kücücük bebekler üstünde geziyo.okadar ürkek ve masumki.. kimse sikayet etmez sizin basınıza bisey gelmis olmalı

babamın da dogo argentino cinsi köpeği var, genelde haftasonları birlikte takılırlar bir de danua beslerdi bir ara. normalde oturduğu ev de bahçeli gayet geniş bir ev ama o köpekleri asla eve getirmedi. dağ evindeydi ikisi de. biz kardeşlerimle gideceğimiz zaman köpekler uzaklaştırılıyordu mesela. çünkü gerçekten ne yapacakları belli değil. insanlar oturup "ben bunun tipini sevmedim yasaklı ırk olsun" filan demiyorlar yani. var bir olayı ki yasaklı bunlar. evinizdeki, çevrenizdeki dogo veya pitbullar zararsız diye hep öyle kalacak değiller, içgüdü diye bir şey var.

Dogo mizaç olarak pitbull kadar dengesiz ve agresif değil Sassy.
Fazla korumacı bir yapısı olduğu ve ailesine karşı olası tehlike anında atıyorum bi boxer gibi çekingen duramayacağı kesin ama pitbull gibi sonuna kadar inatçı ve hedefe kilitli kalma halinde değiller, komut alırlar.

Eşimin vaktinde dogosu vardı, şimdi jack russell cinsi bi kızı var kvler ile yaşayan.
Yine aynı dönem eşimin bir arkadaşının da dogosu vardı, müstakil evlerinde. Birlikte ziyarete ilk gittiğimizde o eve, iki dogo kardeş, koklanmadık tarafımı koymadılar kuyruk sallaya sallaya. Adam zerre av güdüsü "Tut" komutu ile yetiştirmemiş hayvanları. Geldi biri hatta beni pek beğendi, koca cüssesiyle oturduğum koltukta üzerime yattı. Sahibi "Çok ayıp" deyince de usulca kalktı gitti köşesine yattı. Bildiğin yavru köpek gibilerdi.

Yetişme şartına bakar, nasıl terbiye edildiği, agresiflikten ne kadar uzak tutulduğuna.
Çünkü o içgüdü denilen şeyi düşündüğünüzde, kedilerin baskılanamayan içgüdüsü ile, gece uykumuzda bizi yaralamaya kalkması gerekirdi yani. Pitbull kadar değil dogolar. Ama yanlış ellerde (Ki salt sevgi de değil, dogo gibi cinsleri köpek eğitiminden anlayanlar eğitmeli) ölümcül silah elbette.

gayette oldurulebilir, bunda tuhaf hicbirsey goremiyorum.
Henuz iki hafta once direktorlerimizden birinin kizina, karisina ve kopegine saldiran cok vahsi agresif bir kopegi bir yurda vermeye karar verdi kopegin sahipleri (direktorumuzun kizkardesi), bir igneyle uyutmak (oldurmek yani) yerine. 6 yasindaki kizin basinin arka kismi tamamen acilmis, kafatasinin yarisi acikta kalmisti. karisinin bacaginin fotografini gordum, emin olun gormek istemezsiniz nasil buyuk bir isirik oldugunu. isirdigi kopek ise zavallim boynundan cok feci yaralanmis.
kopegin bir yurda verilmesine okadar cok is arkadasim siddetle karsi cikti ki, bilemezsiniz. ustelik ben avrupa nin gobeginde yasiyorum, yani butun bu insanlar avrupali. bunu soyluyorum, hani guya turkiyede hayvan haklari cok kotu korunup avrupada cok mukemmel korunuyor ya, bunun hayvan haklariyla alakasi yoktur bence, kiyaslayabilesiniz diye anlatiyorum.
bu tur kopeklerin sagi solu belli olmaz, guvenilir degil. kalkip boyle kopekler beslemek hic dogru degil. yanlis anlamadiysam siz ustelik bir apartmanda yasiyosunuz, bu bahsettigim aile koskocaman bahceleri olan insanlar ustelik.

Yok canım o kadarla kalmamıştır, kadının bacağı kopmuştur, kızın beyni akmıştır, sekiz kişiye falan dalmıştır köpek, temiz on leşi vardır.

Köpekler hakkında aşırı bir bilgim yok Gangsta, severim sadece. ama maalesef yasaklı ırkların masumluğuna inanmıyorum. yukarıda da yazdığım gibi yasaklı kabul edilmelerinin mutlaka sebepleri vardır, boş vaktim çok bu ara, araştıracağım ve istersen seni de haberdar ederim tabi bilimsel bir şeyler bulabilirsem. kendi babam için de endişeleniyorum mesela o köpekleri görmeye gittiği zaman.

yetişme tarzı vs etkilidir haklısın, fakat bu köpek konu sahibinin anlattığı gibi sakin sessiz bir köpekse neden şikayet edildi? o zaman şikayet edilmesinde dogo olmasının bir etkisi yok. ve eğer etrafa rahatsızlık vermiyorsa ve izinleri, önlemleri de tamsa köpeğe bir şey olmaz yasaklı ırk olsa bile. konuda eksiklikler var diye düşünüyorum.

Yasaklı ırk da olsa aşıları belediyeye kaydı olduğu sürece bir şey yapmazlar.Tasmasız ağızlıksız çıkarmayın yine de.Ne demek öldürmeye geliyoruz kimse senin evine girip böyle bir şey yapamaz haklarınızı araştırın.Benim köpeğimin de yürüken tırnak seslerinden rahatsız olan tuh hastası bir alt komşumuz vardı hiçbir şey yapamadılar.Yok öyle bir dünya.

İnsanlarımız ne zaman bu kadar hayvanlaştı anlamak mümkün değil.Allahın verdiği cana yapmadıkları kalmıyor,havlıyor diye öldürmedikleri kalmıştı bir.Sorsan hepsi müslüman.Allah ıslah etsin böylelerini.

Yasaklı ırk sahibiyseniz tüm kurallara uymanız gerekiyor, hayvanların ağızlığı var mıydı? Aşıları tam mıydı vs? Sizlerin ihmalkarlığı yüzünden olan masum canlara olmasın ne olur. Çünkü saldırgan köpek yoktur, eğitmeyi bilmeyen sahip vardır.

Köpekler hakkında aşırı bir bilgim yok Gangsta, severim sadece. ama maalesef yasaklı ırkların masumluğuna inanmıyorum. yukarıda da yazdığım gibi yasaklı kabul edilmelerinin mutlaka sebepleri vardır, boş vaktim çok bu ara, araştıracağım ve istersen seni de haberdar ederim tabi bilimsel bir şeyler bulabilirsem. kendi babam için de endişeleniyorum mesela o köpekleri görmeye gittiği zaman.

yetişme tarzı vs etkilidir haklısın, fakat bu köpek konu sahibinin anlattığı gibi sakin sessiz bir köpekse neden şikayet edildi? o zaman şikayet edilmesinde dogo olmasının bir etkisi yok. ve eğer etrafa rahatsızlık vermiyorsa ve izinleri, önlemleri de tamsa köpeğe bir şey olmaz yasaklı ırk olsa bile. konuda eksiklikler var diye düşünüyorum.

Konuda var zaten eksiklik, ağızlıktan bile bahsedilmiyor ya da zincir standartlarından.
Yasaklı çünkü kötü ellerde öldürebilir, yasaklı çünkü bilgili birinin eğitimi gerekir, yasaklı çünkü dogo, pitbull gibi köpekler suistimale en açık köpeklerdir ve genellikle köpek dövüşleri için kullanılırlar.
Ben de eşimin aktardıkları kadar biliyorum, bir de vaktinde kendi köpeğimin huylarından sorup karşılaştırdığım kadar.
Jack russell ev için en ideal köpeklerden biridir, çamaşırına kadar yardım eder hatta öyle zeki bi pıtırcık hop zıp. Ama bakarsan vaktinde fare-tavşan avı için kullanılmış, bu güdüleri taşıyan bi köpek. :)
Husky-boxer melezi bir köpeğim vardı, beni sürüklerdi peşinde mesela, eğitemedim. Zincirin arkasında savrulurdum kontrol edeceğim diye, kızak köpeği ile oyun köpeğini kırınca ortaya elbette güçlü, enerjisi tükenmeyen bir şey çıkacaktı. 2 saat gezdirirdim biterdim, yine de haldır huldur koşar dururdu.

Köpek sahiplenirken, aslında kendimize bakmamız gerekiyor. "Ben bu köpeğin ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanımda mıyım" diye. Dogo herkese giden bi köpek değil. Bembeyaz çok güzel, yanımda da cüssesi olsun şöyle sokağa çıkınca millet bi çekinsin diye alırlar (Ki çok talep gören bir cinsti de, bildiğin pazarı var bunların da. Damızlık filan ayırırlar, yarışmalar için hazırlarlar vs çilesi bitmez gariplerin), sonra bir olay olur, köpek agresifti, tehlikeliydi olur. Tehlikeliler, çeneleri kuvvetli türlerden biri evet ama yanlış insan elinde. Alıp 80 metrekare evin içinde o köpeği bozarsın, bilgin de pek yoksa.

Kimse kimsenin köpegini öldüremez,yıkarım ortalıgı valla.
Ama millet neden sikayet etmis ne gibi sorun olmus? Saldırdımı , havlıyormu vs..
cünkü yasak bi ırk..
Bizim sitemizdede komsumda var aynısından köpek kendini kedi sanıyo:) kücücük bebekler üstünde geziyo.okadar ürkek ve masumki.. kimse sikayet etmez sizin basınıza bisey gelmis olmalı

kesinlikle yazdıklarınız olmadı zaten dogo havlamayı blmez arada havlar çok uysal oyu oynamak sevilmek ister kendini bilmez komşular şikayti oluncaa hayvan canından olmak üzere

kesinlikle yazdıklarınız olmadı zaten dogo havlamayı blmez arada havlar çok uysal oyu oynamak sevilmek ister kendini bilmez komşular şikayti oluncaa hayvan canından olmak üzere

Havlamayı bilmez değil, safkan için aynı cinsten kırıldıklarından genetik sağırlık vardır çoğunda. :)
Köpeğinizin işitme kontrolleri yapıldı mı?
Komut alamazsa tehlikeli olur mesela.

Yasaklı ırk da olsa aşıları belediyeye kaydı olduğu sürece bir şey yapmazlar.Tasmasız ağızlıksız çıkarmayın yine de.Ne demek öldürmeye geliyoruz kimse senin evine girip böyle bir şey yapamaz haklarınızı araştırın.Benim köpeğimin de yürüken tırnak seslerinden rahatsız olan tuh hastası bir alt komşumuz vardı hiçbir şey yapamadılar.Yok öyle bir dünya.

İnsanlarımız ne zaman bu kadar hayvanlaştı anlamak mümkün değil.Allahın verdiği cana yapmadıkları kalmıyor,havlıyor diye öldürmedikleri kalmıştı bir.Sorsan hepsi müslüman.Allah ıslah etsin böylelerini.

+1500

Kendisinden başka hiçbir canlıya saygısı, tahammülü olmayan saçma sapan bir şeye dönüştü insanoğlu. Ben senin 7/24 anıra anıra koşan, herşeyi deviren çocuğundan rahatsız olmuyorum ama sen benim kedi köpeğimden oluyorsun. Ne hakla derler adama!

Konuda var zaten eksiklik, ağızlıktan bile bahsedilmiyor ya da zincir standartlarından.
Yasaklı çünkü kötü ellerde öldürebilir, yasaklı çünkü bilgili birinin eğitimi gerekir, yasaklı çünkü dogo, pitbull gibi köpekler suistimale en açık köpeklerdir ve genellikle köpek dövüşleri için kullanılırlar.
Ben de eşimin aktardıkları kadar biliyorum, bir de vaktinde kendi köpeğimin huylarından sorup karşılaştırdığım kadar.
Jack russell ev için en ideal köpeklerden biridir, çamaşırına kadar yardım eder hatta öyle zeki bi pıtırcık hop zıp. Ama bakarsan vaktinde fare-tavşan avı için kullanılmış, bu güdüleri taşıyan bi köpek. :)
Husky-boxer melezi bir köpeğim vardı, beni sürüklerdi peşinde mesela, eğitemedim. Zincirin arkasında savrulurdum kontrol edeceğim diye, kızak köpeği ile oyun köpeğini kırınca ortaya elbette güçlü, enerjisi tükenmeyen bir şey çıkacaktı. 2 saat gezdirirdim biterdim, yine de haldır huldur koşar dururdu.

Köpek sahiplenirken, aslında kendimize bakmamız gerekiyor. "Ben bu köpeğin ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanımda mıyım" diye. Dogo herkese giden bi köpek değil. Bembeyaz çok güzel, yanımda da cüssesi olsun şöyle sokağa çıkınca millet bi çekinsin diye alırlar (Ki çok talep gören bir cinsti de, bildiğin pazarı var bunların da. Damızlık filan ayırırlar, yarışmalar için hazırlarlar vs çilesi bitmez gariplerin), sonra bir olay olur, köpek agresifti, tehlikeliydi olur. Tehlikeliler, çeneleri kuvvetli türlerden biri evet ama yanlış insan elinde. Alıp 80 metrekare evin içinde o köpeği bozarsın, bilgin de pek yoksa.

+1

Çok doğru. Rottwriler besleyen bir dükkan var, günahını almıyım gündüz hayvanı gezdiriyorlarsa bilemem ama ben işe giderken ve dönerken hayvan hep zincirli, daha yavru da oyun istiyor daracık alanda ben çok üzülüyorum. Beni görünce oyuncağını getiriyor oynamaya çalışıyorum kuyruğunu sallıyor hemen yavrum.

Dogo mizaç olarak pitbull kadar dengesiz ve agresif değil Sassy.
Fazla korumacı bir yapısı olduğu ve ailesine karşı olası tehlike anında atıyorum bi boxer gibi çekingen duramayacağı kesin ama pitbull gibi sonuna kadar inatçı ve hedefe kilitli kalma halinde değiller, komut alırlar.

Eşimin vaktinde dogosu vardı, şimdi jack russell cinsi bi kızı var kvler ile yaşayan.
Yine aynı dönem eşimin bir arkadaşının da dogosu vardı, müstakil evlerinde. Birlikte ziyarete ilk gittiğimizde o eve, iki dogo kardeş, koklanmadık tarafımı koymadılar kuyruk sallaya sallaya. Adam zerre av güdüsü "Tut" komutu ile yetiştirmemiş hayvanları. Geldi biri hatta beni pek beğendi, koca cüssesiyle oturduğum koltukta üzerime yattı. Sahibi "Çok ayıp" deyince de usulca kalktı gitti köşesine yattı. Bildiğin yavru köpek gibilerdi.

Yetişme şartına bakar, nasıl terbiye edildiği, agresiflikten ne kadar uzak tutulduğuna.
Çünkü o içgüdü denilen şeyi düşündüğünüzde, kedilerin baskılanamayan içgüdüsü ile, gece uykumuzda bizi yaralamaya kalkması gerekirdi yani. Pitbull kadar değil dogolar. Ama yanlış ellerde (Ki salt sevgi de değil, dogo gibi cinsleri köpek eğitiminden anlayanlar eğitmeli) ölümcül silah elbette.

Ben her hayvanın becerisinin/sosyalliginin farklı olduğunu düşünüyorum.
Kimisi iç güdüsüne sahip olmada daha başarısız.
Bu yüzden de yasaklı olmaları bana göre doğrusu.

Yokuspokus Yokuspokus verdigin örnekte her şey olağan seyrinde zaten.
Olmadığında sorun oluyor.
Anlık kıskançlık, anlık duyduğu ses ile irkilme, anlık bir hareketten çıkarttığı anlamla senin sevginin falan bir anlamı olmuyor.

Ki bunu sadece yasak ırklarda degil, normalinde bile görürsün zaman zaman.
Biz yıllardır kangal besleriz, bir kere ayak bileğimden bir kere de elimden ısırdı.
İkisinde de köpeğin kendisi zarar görmeden yaptı. Öyle saldırgan falan da değiller, hep insanla iç içe hayvanlar ki kangallar sadık ve yumuşak başlıdır :) ilk zarar verme anından sonra benim çabamla degil, kendine gelip bıraktı.

Kendine daha az sahip çıkan yada saldırganlık anında aklı daha geç yerine gelen içgüdüsel olarak daha saldırgan bir ırk olsa, sevgi dolu olmasının bir anlamı olduğunu hiç sanmıyorum. :)

+1500

Kendisinden başka hiçbir canlıya saygısı, tahammülü olmayan saçma sapan bir şeye dönüştü insanoğlu. Ben senin 7/24 anıra anıra koşan, herşeyi deviren çocuğundan rahatsız olmuyorum ama sen benim kedi köpeğimden oluyorsun. Ne hakla derler adama!

Aynen öyle tiksiniyorum böylelerinden.

Ben her hayvanın becerisinin/sosyalliginin farklı olduğunu düşünüyorum.
Kimisi iç güdüsüne sahip olmada daha başarısız.
Bu yüzden de yasaklı olmaları bana göre doğrusu.

Yokuspokus Yokuspokus verdigin örnekte her şey olağan seyrinde zaten.
Olmadığında sorun oluyor.
Anlık kıskançlık, anlık duyduğu ses ile irkilme, anlık bir hareketten çıkarttığı anlamla senin sevginin falan bir anlamı olmuyor.

Ki bunu sadece yasak ırklarda degil, normalinde bile görürsün zaman zaman.
Biz yıllardır kangal besleriz, bir kere ayak bileğimden bir kere de elimden ısırdı.
İkisinde de köpeğin kendisi zarar görmeden yaptı. Öyle saldırgan falan da değiller, hep insanla iç içe hayvanlar ki kangallar sadık ve yumuşak başlıdır :) ilk zarar verme anından sonra benim çabamla degil, kendine gelip bıraktı.

Kendine daha az sahip çıkan yada saldırganlık anında aklı daha geç yerine gelen içgüdüsel olarak daha saldırgan bir ırk olsa, sevgi dolu olmasının bir anlamı olduğunu hiç sanmıyorum. :)

Anlık dediğin şeye katılmakla birlikte bunu yıkan bir örnek vereyim sana.
Vaktinde benim deli bi köpeğim vardı, deli enerjik, durdurulamaz.
O kadar kıskançtı ki, babamı ve beni herkesten kıskanırdı, öyle ki babam karadeniz yemiş fidanı getirtmiş; benim sıpanın zincirinin yetecek uzaklığında (Baya da uzak, bahçenin içinde, misafir gelecekken zincirlerdik ne olur ne olmaz) dizmiş, bir de yapraklarını sevmiş. Adam seviyor bahçesini ve incirleri gelince sevinmiş sevmiş öyle gayri ihtiyari yapraklarını. Benim köpüşe de "Sana emanetler oğlum iyi bak hea" filan demiş ama onun başını sevmeden geçmiş. Babam bahçenin diğer tarafından gelene kadar sen o yemişleri parçala...
Sadece dişlenmiş, sıyrılmış kazık olarak kalmışlar yağ tenekelerinin içinde, tek bir yaprak bile koymamış sıyırmış ağzıyla kıskançlığından.
Böyle bir köpekti, huyunu bilirdik, gözlemlerdik.

Sonra bu eşek, bahçede ağustos böceklerine sarmış, yakalamış, en az 5-6 tanesini yemiş. Normalde bu böceklerin kitin kısmında zehirli bir alan olurmuş (Veterinere zehirlenince koştur koştur götürdük de) ve belli bir miktarı geçince zehirlermiş. Kediler içgüdüsel olarak bunu bildiğinden bu tabakayı sıyırır yerlermiş mesela bu böcekleri. Benim aptalım oyun mu zannetti artık ne yapmak istedi, yutmuş bunları.
Baktım halsiz gibi ve karnından hırıl hırıl bi değişik ses gelir gibi. "Ne yedin len!!" diye zaten götürdük veterinere.
Zehirlendiği anlaşılınca serum verdiler.
Kuduz aşısı zamanı da geliyordu üstüne binecek, hayvan hırpalandı baya, agresifleşti.
Ancak aşı sırasında veteriner "Şuradan şöyle tutun, bir an olur, ısırır, canı yanan köpek sahip dinlemez" dedi. Bunu bana veteriner söyledi. Ama ben tutamadım, boşa çıktı hayvan ve ağzıyla direkt el bileğimi kavradı. O sıra "Oğlum geçecek, iyiliğin için yavrum" diye konuşuyordum yumuşak ses tonuyla. Ve köpeğim bileğim ağzının içinde ısırmadan o an durdu, geri çekildi ve inler gibi elimi yalamaya başladı.
Veteriner de kaldı öyle "İlk kez görüyorum" dedi.

Tek bir fiske yemedi köpeğim benden.
En kıskanç anında gözlemlenip, çocuk gibi oturduk ağacı göstere göstere konuştuk, zaten bilirdi eşek gözünü kaçırırdı.
Hayvana hayvan gibi davranmadık yani.
Ve ihtiyaçlarını verdik.

Kangallar uysal olduğu kadar özgürlüğüne aşırı düşkün hayvanlar benim bildiğim kadarıyla.
Yani bahçede tutamazsın kangalı, onu salman lazım; o köyü möyü gezer dolaşır bi teftişe çıkar gelir yani öyle köpektir onlar yanılmıyorsam. Çoban köpeği atalarından. Koyunları kurttan korumak için korkutup yön veren köpekler, farklı bi mantıkları var. :) Yani senin dediğin de olabilir, benim dediğim de oluyor.

Köpekten anlamak lazım Turuncu. diğer yorumumda dedim, dogolar herkese gitmez.
Yine biz insanların iştahına kurbanlar.

Back
X