İç döküş :((

Bizde de bi bakıyorsun çok iyi bi bakıyorsun böyle bu yüzden kafamı karıştırdı bugüne kadar. Ama bu son olan bilmiyorum nolacak
Sizinde benimde Allah yardımcımız olsun.

Fikirleriniz için çok teşekkür ederim inanın kaç kere okudum. O kadar çok şey düşünüyorum ki bazen kafam almıyor. Anlatmak evet çare olmuyor ama bu şekilde beni de tüketiyor. Sevildiğimi de artık anlayamıyorum. Çocuk asla düşünmüyorum.

Orda bunun suratını ve saçma sapan tavırlarını çekmek istemediğim için gitmek istemedim. Hoş evden hiç çıkmamam gerekirdi bu durumda ama gitmiş çıkmış bulundum.

Bende eşimle konuşamama, derdimi anlatamama sorunları çok yaşadım. Bir kavga ya da tartışmadan belli bir süre sonra eşim hiçbir şey olmamış gibi davranır konuşur ben de hala sinirli olunca yine kavga ederdik. Ama zamanla artık (5 yıllık evliyiz) hem eşim hem ben neyden hoşlanıp hoşlanmayacağımızı az çok anlayıp ona göre yaşar hale geldik. Ve daha huzurluyuz. İkimizde birbirimizi sıkmadan inat etmeden bir şekilde çözüyoruz.
Eşinizin sizi bırakıp yola devam etmesi kesinlikle hiç hoş olmamış kendince sizi cezalandırmak istemiş ama bence eşinizin anlayacağı dil trip atıp bir şeyleri anlamasını beklemek değil ee konuşsanız da anlayacak bir potansiyelde zaten olmuyorlar o yüzden onun gibi davranacaksınız ve en önemlisi annesine davrandığı gibi size davranmasına izin vermeyeceksiniz ki sizin farkınız olduğunu idrak edebilsin.

Bu erkekler neden böyle umursamaz, trip atmayı sevmezler ama insanı trip atmaya da mecbur ederler davranışlarıyla, gerçekten en mantıklısı bu ilişkide umursamamak ama onu da biz yapamıyoruz

Bizde de bi bakıyorsun çok iyi bi bakıyorsun böyle bu yüzden kafamı karıştırdı bugüne kadar. Ama bu son olan bilmiyorum nolacak
Sizinde benimde Allah yardımcımız olsun.
Amin.
Evlilik terapisti baya yardımcı olucaktır bütceniz müsaitse mutlaka gidin o gelmese bile siz gidin.

Orda bunun suratını ve saçma sapan tavırlarını çekmek istemediğim için gitmek istemedim. Hoş evden hiç çıkmamam gerekirdi bu durumda ama gitmiş çıkmış bulundum.
Sakin olsan biraz. Erkek kadını yok bu ilin, her insanın düşüncesi farklıdır, yine de erkekler bize göre çok daha basit düşünür. Akşam düğünde tartıştınız mı, tamam tartıştınız o konu orada kaldı ona göre. Konuyu kapat, halının altına süpür demiyorum. Doğru zamanda doğru şekilde konuş. Gezmeye gitmek için program yapmışsınız, hiçbişey olmamış gibi git gez eğlen. Sürekli dizinin dibinde mi olacağım diyorsa sen de kendine arkadaşlarınla program yap. Kendine ait zamanların olsun. Çok yeni evlisiniz, yaşla da alakası yok düzen oturtmanın. İletişim kuramıyorsunuz anladığım kadarı ile. Empati kurmasını sağla, sana davrandığı gibi ona davran ama gözüne soka soka değil, tatlılıkla. Şu an evliliğinizde kim daha baskın olup dizginleri ele alacak savaşı veriyor eşiniz. Siz tavır koyunca o da rest çekiyor, çünkü yanlış yerde tavır koyuyorsunuz. Hayatınızda her anınızı eşinizle geçirmeyeceksiniz, bağımlı bir hayatınız olmayacak, arkadaşlarınız, akrabalarınız, özel zevklerinize ayıracak zamanınız olacak ki sizin de birey olduğunuzu görsün. Sonrasında empati yapmayı öğrenecek eşiniz. Şu an sizin tavırlarınızdan, kırılmalarınızdan dolayı sizi eş değil paçasına yapışmış bir yük gibi görüyor. Konuşurken sen bana şunu yaptın, sen bunu sözleri kendini korumaya alıp kapatıp iletişimi kesmesine neden olur. Böyle böyle demiştin ya ben şöyle anladım ve hissettim yanlış mı anladım acaba şeklinde empati kurmaya, kendi açıklamaya yönelik konuşmaları tercih edin.

Sevmiyordur dimi böyle biri Özür dilemeyi geç yani o kadar rahat ki yani kaç gün oldu mesela susuyorum biliyorum ki açsam bile konuyu yine bişeye yaramayacak kendini savunmaya geçecek ve beni anlamayacak.
Ya sevmiyor ya çok inatçı. Ama 1. Sık daha belirgin .
Ben mesela inatciyimdir . Maalesef sevgimin de önüne geçebilir. Ama bazı durumlarda bu inadimi kırmaya çalışıyorum.
Şimdi orda dönmek istemişsiniz. Bence donmemeliydiniz. Ya da eşiniz bırakmamaliydi sizi . Abartılacak sorun değil çünkü yaşadıklarınız. İletişim kopuk, empati yoksunluğu var bence .
Çok kırıcı bir davranışları maalesef.
Yerinizde olsam oturulup konuşulmadan normale dönmem. O konusmuyorsa bir süre daha beklerim . Ve konuşmayı ben yaparim. Ama hayırlı bir konuşma olmaz .
Evlilik bu herkes bir şeylerden feragat edecek . Bazi durumlarda anlayışlı olmak lazım. Ama abartmadan her şeyi.

ek kelime bile etmeden bıraktı ve ben döndüm iki saatlik yol.
Cıdden mı ya?Yanı adam otogara bıraktıktan sonra kös kös eve gıtmenız normal mı?Ben mı cok dar kafalıyım?
Ne bilim yola cıkmısız,benı otogara geri bırakmıs.Ondan sonra mahkemede görüsürüz herhlde.

Ben gittiğimiz yerlerde beni öylece bırakıp kendin takılamazsın dedim böyle yapacaksan hiç gitmeyelim dedim sen beni yönetmeye mi çalışıyorsun dedi bunun neresi yönetmekse. En iyi yaptığı şey bu işine geldiği gibi anlamak. En son yine bişey yokmuş gibi yaklaşmaya çalıştı geri çekildim noldu dedi dedim çok büyük bişey oldu ama artık sana laf anlatmıcam dedim. Çekildi iyi ya dedi bu kadar. Bu huyu da var ben konuşmayı bekleyip tavır yaptığımda ve kendi hiç bişey yokmuş gibi davranırken bu sefer de olaya değil benim tavrıma takıp ona tavır yapıyor kendini bilmez adam.

çocuğunuz varmı umarım yoktur sizin iş küsmeyi falanda geçmiş. otogara bırakma olayı çok kırıcı.

eşiniz sağlam bi konuşmayı haketmiş. ömrünüzü bu adamın tripleriyle harcamayın çocuk yoksa

Konuşunca anlayan tiplerden değil hoş susunca da anlamıyor. Çocuk yok bu halde düşünmüyorum da zaten.

Çünkü ona göre bişey yok. Orada oldu ve bitti olay. Böyle yapacaksan hiç gitmeyelim demen yönlendirme olarak algılanması normal. Çok fazla yalnız kaldım, kimseyi de tanımıyordum çok sıkıldım, böyle organizasyonlara mümkün olduğu kadar az gelsem ben olur mu? Demek var bir de. Hem onu yönlendirmemiş olursun hem de sen gerekli gördüğün yere gidebilirsin ben de kendime yapacak bişeyler bulurum mesajı verirsin. Senin tavrına takılıp tavır yapması demin gereğinden fazla tavır yaptığını ve artık tavırlarına karşı rest çektiğini anlattı bana. Ona göre kapanmış bir konu ve ertesi gün den hala tavır yapıyorsan onun gözünde kavga çıkartmaya çalışıyorsundur, ben de geri adım atmayacağım deyip aynı şekilde cevap veriyor sana. Bu iletişim değil, bu inatlaşma ve hükmetme savaşı. Bu şekilde ortak bir yol bulamazsınız, iletişim kuramazsınız ve birbirinizi neden sevdiğinizi bile unutursunuz. Sen değiştikçe o da değişecek. Yapıcı olmak istiyorsan empati kurarak konuş.

Asla kabul etmez etmedi de daha önce. Ama geçte olsa ben başladım da tek başıma faydası olacak mı bilmem.
Siz farkındalık kazandıkca ilişkinize, kendinize, evladınıza çok daha sağlıklı bir yaşam oluşturucaksınız.Bunlar hemen olmıcak veya illa bu ilişki devam eder garantiside vermicek.Kendinize yatırım gibi düşünün.Zamanla zihin karışıklığıdan netliğe giden sonu huzura varan bir yol.Karamsarlığın, acaba sorun bende mi sorularının bittiği bir yaşam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…