Bazı noktalarda haklısınız. Örneğin toruna hediye alınması. Çam sakızı çoban armağanı bile olsa düşünülmek güzel. Benim annem her gidişte çorap, boxer falan alır oğluma, yeğenime. İç çamaşırı çorap kendi de çok sever.
Her bayram aileye gitmek çok anormal değil. Kültür böyle bizde, aileler bekliyor illa ki. Ama tatile gidilmek istense ona da çözüm bulunur. Bayram tatili ayrı ama bir de yıllık izin denen bir şey var. Alırsınız birkaç gün daha yıllık izin hem kayinvalidenizin gönlü olur hem tatil yaparsınız. Ya da 9 günlük bayram tatilinin 3-4 günü otelde gerisi kayinvalidede değerlendirilebilir. Bence eşinizin niyeti yok, esas sorun bu.
Bayram tatillerinde kayinvalide evinde hizmet olayına gelince de ben olsam kendimi asla kendimi parçalamam. Temizlik için kadın tutulsun, yemekler disarda yensin, eşiniz de ev işlerini yapsın. Zaten gorumceler kalmıyormuş. Kayınvalide artı sizin çekirdek aileniz kalıyor. Gündüz gelmeleri azaltmak için de sürekli plan yapın dışarı çıkın
Eşinizin ailesine yaptığı masraflar konusunda açıkçası biz de ailelerimize destek oluyoruz eşimle zaman zaman. Eksik bir beyaz eşya almak, ekstra bir masrafı karşılamak gibi elimizden gelen bir şey varsa yapmaya çalışıyoruz. Eşimin abisi veya benim kardeşlerim pek olmaz. Çünkü onlar anca kendilerini döndürüyor. Ha bizden istenmiyor kolay kolay. Biz eksiği kendimiz görüp almak istiyoruz.