• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İç çamaşırları ütüler misiniz?

Ama nasıl da güzel duruyor dimi dolapta olsun çekmecede olsun ütülü kıyafetler...

Böyle sıra sıra dizi dizi...Çok hoşuma gidiyor dolabımı düzenli görmek ve düzenlemek.

Tshirtleri felan mağazadakiler gibi katlar koyarım,eşim de giyeceği zaman alt katlardan bir tane çeker rast gele :mymeka: sonra bozar bütün tshirtleri alsanaalsanasmile

Tabi düzenleyen tekrar ben olurum ..O an kızarım eşime düzgün al şunları bi günde diye ama düzenlemekten de gocunmam çünkü düzeni severim ben ...

Senin dolabında mı öyle düzenli opuyorumnanaktan

Ayneeennn canımmm,anlattıgın sanki benim dolabım kaydirigubbakcemile3
Dolabı açınca bu görüntü ile karşılaşmak içimi öyle açıyor ki anlatamamolumunekankayizsmile
Eşimde sağolsun dikkat eder,alttan almaya kalksa bilmem hali ne olur kaydirigubbakcemile3
tabi asla yılmam,aynı tempo düzene devamm:lepi:
Hele iç çamaşırlarını ütüleyip çekmeceye dizince insanın dokunası gelmiyokaydirigubbakcemile3
tek olduğumu sanırdım,seni gördüğüme sevindimmm:lepi:​

Son düzenleme:
kesinlikle külot,string ve tangalarımı ütülemeden giymem aslaa ya en yoğun zamanlarımda bile ütülemeden giymem yani hijyen önemli benim için evlenincede aşkımın boxerlarını ütülemeden giydirmicem onuda bakterilerinden arındırıcam şimdi öğrenci evinde yaymaya alıştı ama çekilin düzen delisi gelio hahadelikafadulden

kesinlikle külot,string ve tangalarımı ütülemeden giymem aslaa ya en yoğun zamanlarımda bile ütülemeden giymem yani hijyen önemli benim için evlenincede aşkımın boxerlarını ütülemeden giydirmicem onuda bakterilerinden arındırıcam şimdi öğrenci evinde yaymaya alıştı ama çekilin düzen delisi gelio hahadelikafadulden

:lepi:

Ya çalışan ve çocuklu hanımlar nasıl ütüye zaman ayırıyolar bilmiyorum,

Benim çocuğum olmadığı halde bile işleri zor yetiştiriyorum,

Bi de havlu,nevresim iç çamaşırı ütülemeye vakit bulacağımı sanmıyorum,

Vaktim olsa sadece nevresimleri ütülerim,

Zaten çamaşırları asarken ben mutlaka iki-üç kez çırpar şeklini falan güzelce düzeltir öyle sererim,

Kesinlikle mandalla asmam,izi kalıyo çünkü,

Düzgünce serdiğim zaman çok fazla kırışık olmuyo ve ütüye gerek kalmıyo,

Ha gömlekler ve çok ütü isteyenleri tabi ütülüyorum,

Ama diğer günlük kıyafetlerimizi güzelce katlarım dolapta düzgünce dururlar,

Pijama,atlet,günlük badileri falan hiç ütülemem,zaten üç güne bi değiştiriyorum,

Hemen yıka ser geri giymeye hazır işte
...boshayallersmile

havlu nevresım vs vs hepsını utulerım ama benım donlar el kadar zatensempatiksalakcinni
kocamnkılerde utulenmez..
sadece atletlerını uutluyom onun dısında herseyyyyakannehir
ve su anda bır dunya utum varrrrrrrrrr:gitme:

katılıyorum.kızlar iç çamaşırını nevresimi falan ütülemeye gerek olmadığını siz de biliyorsunuz.ki ben genelde tanga giyerim (gerçi hamilelik dolayısıyla paçalı donlara yatay geçiş yaptım amakaydirigubbakcemile3) nasıl ütüleyim minicik şeyi yapışıp kalır ütüye.ne diye başınıza iş çıkarıp amiyane tabirle hamallık yapıyorsunuz anlamadım ona ayıracağınız vakitte bir kitap okusanız,bir bakım yapsanız,çocuğunuzla fazladan bir evcilik daha oynasanız çok daha iyi olur kanımca.boshayallersmile

:roflol::roflol:
iç çamaşır nevresim ütülenirmi valla askıya astığım gömlekleri elbiseleri pant keten pantları ütülerken bile darlanıyorum her hafta bide nevresimmi ütülenir 1kere yatıyon kırışıyo bide hergün çıkarıp ütüleyip tekrarmı geçiriyonuz akannehirakannehir
beyazları yıkadığımda benim ve eşimin çamaşır sayısı atlet don 20den fazla yani enaz 30dk demek akannehirakannehir nevresimde tek balına 30dk desen bedava hem elektrik gidecek hem bendeki enerji tükenecek
bornoz ve havluları ütülemek bi yana haftada 1 yıkayanlarda varmış ne kadan gereksiz
allah kolaylık versin iyiki öle bi alışkanlığım yok

Ayneeennn canımmm,anlattıgın sanki benim dolabım kaydirigubbakcemile3
Dolabı açınca bu görüntü ile karşılaşmak içimi öyle açıyor ki anlatamamolumunekankayizsmile
Eşimde sağolsun dikkat eder,alttan almaya kalksa bilmem hali ne olur kaydirigubbakcemile3
tabi asla yılmam,aynı tempo düzene devamm:lepi:
Hele iç çamaşırlarını ütüleyip çekmeceye dizince insanın dokunası gelmiyokaydirigubbakcemile3
tek olduğumu sanırdım,seni gördüğüme sevindimmm:lepi:​

Ütü meselesi kişisel bir tercih.

Hamallık bile denmiş bu konuda bile şöyle şeyler söyleniyor ya ağzım açık kalıyor valla.

Yok ütü yapmaya vakit harcayana kadar kitap okuyun kendinize bakım yapın felan...

Kimse kimsenin mesajlarından yola çıkarak saçma sapan yorum yapmasın.ıster kitap okuruz ister bakım yaparsız ister ütüleriz yada ütülemeyiz başkasına laf yetiştirmektense kendi yorumunuzu yapın lütfen (laf sana değildi canım anlayan anlar )

Buara ben de tek olmadığıma sevindim gülüm opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
havlu nevresim ve çocuğun kıyafetleri mutlaka ütülenir..ama kendi donumla eşimin donuyla da uğraşamıcam..zaman kaybı..o kadar çok yapacak işim varken vaktimi onunla harcayamam.asarken iyice çırparım kırışlığı gitsin diye..katlarkende elimle düzeltirim oldu gitti..zaten benim çocuk nerede çekmece varsa mutlaka hergün indirdiği için bide ahhh ben onları ütülemiştim yine mi dağıttın derdine girmek istemiyorum.

Son düzenleme:
o mavi o sana katılıyorum. bizim evde de herşey ütülenir çoraplar hariç annem böyle öğretmiştir kendisi aşırı titiz ve düzenlidir bende alıştım artık hiç zorda gelmiyor.

hem dolabı açtığında mis gibi düzenli çok hoş duruyor. ben çalışmama rağmen hafta sonları nevresimden başlayıp kıyafetler iç çamaşırları ütülemek hiç de zoruma gitmez.

katılıyorum.kızlar iç çamaşırını nevresimi falan ütülemeye gerek olmadığını siz de biliyorsunuz.ki ben genelde tanga giyerim (gerçi hamilelik dolayısıyla paçalı donlara yatay geçiş yaptım amakaydirigubbakcemile3) nasıl ütüleyim minicik şeyi yapışıp kalır ütüye.ne diye başınıza iş çıkarıp amiyane tabirle hamallık yapıyorsunuz anlamadım ona ayıracağınız vakitte bir kitap okusanız,bir bakım yapsanız,çocuğunuzla fazladan bir evcilik daha oynasanız çok daha iyi olur kanımca.boshayallersmile

düzenli bir ev hanımı neyi ne zaman yapacağını çi koyi bilir canım. kitap okumanın zamanı ayrıdır, çocukla oyun oynamanın zamanı ayrı. ütü yapmanın ki ayrı. zaten haftada bir kere yapılıyo

düzenli bir ev hanımı neyi ne zaman yapacağını çi koyi bilir canım. kitap okumanın zamanı ayrıdır, çocukla oyun oynamanın zamanı ayrı. ütü yapmanın ki ayrı. zaten haftada bir kere yapılıyo

Katılıyorum canım sana.... Yeter ki istek olsun.... Elden neler gelir neler.....bayanssulusmile

Ütü meselesi kişisel bir tercih.

(laf sana değildi canım anlayan anlar )

Buara ben de tek olmadığıma sevindim gülüm opuyorumnanaktan

:lepi: opuyorumnanaktan

hangi bayana sorsanız en sevmediğim ev işi ütüdür derler..ben küçüklüğümden beri bu fikre katılmaz (aslında yine öyle düşünüyorum) "ne varmış mis gibi tertemiz çamaşırlara dokunup ütülüyorsunuz ben bulaşık yıkamayı sevmem yağlı yağlı" derdim..perde falanda ütülerim hiç mızmızlanmam..

annemdem gördüğüm kadarıyla atletleri hep ütüler.. dışarda okudum sonra iş hayatı derken ev kızı olmadım ama ev işleri konusunda titizim ben de ütülerim..bayadır ütü yapmamıştım gerçi geçen canım sıkıldı iç çamaşırları bile ütüledim sadece atletleri ama delikafadulden

hangi bayana sorsanız en sevmediğim ev işi ütüdür derler..ben küçüklüğümden beri bu fikre katılmaz (aslında yine öyle düşünüyorum) "ne varmış mis gibi tertemiz çamaşırlara dokunup ütülüyorsunuz ben bulaşık yıkamayı sevmem yağlı yağlı" derdim..perde falanda ütülerim hiç mızmızlanmam..

annemdem gördüğüm kadarıyla atletleri hep ütüler.. dışarda okudum sonra iş hayatı derken ev kızı olmadım ama ev işleri konusunda titizim ben de ütülerim..bayadır ütü yapmamıştım gerçi geçen canım sıkıldı iç çamaşırları bile ütüledim sadece atletleri ama delikafadulden

delikafaduldenkız Allah iyiliğini versin emi atletleri ütüleyeceğine külotlarını ütüle daha ii ordan enfeksiyon kapabilirsin yani

arkadaslar, nevresimler icin güzel bir taktik vereyim,
makindan ciktiktan sonra bir güzel katlayip selenin icinde bekletiyorum 1 saat kadar sonra astigimdada ütülü gibi oluyor.yani katli durdugunda kirisiklar yok oluyor.
genelde bütün camasirlara uygularim.ütülemesi bu sekilde daha kolay oluyor.bazilari ütü bile istemiyor.

Bende ütülerim iç çamaşırlarını. Eskiden bazen ütüler bazen ütülemezdim ama jinekoloğum mutlaka ütülemem gerektiğini söyledikten sonra hepsini ütülüyorum. Tangalar da buna dahil.
Özellikle de çok çabuk vajinal mantar vs. olanlar ihmal etmesin. Hem benimkileri hemde eşiminkileri ütülerim.

Evet sütyen ve çorap hariç evde yıkanan herşeyi ütülerim..
Annem de ütülerdi..
Hele ki iç çamaşırları hijyen açısından şart diye biliyorum..
Annem çok sıkı tembihlerdi gençliğimde..

ütüleme valla. zaten iç çamaşırlarını yüksek ısıda yıkıyorum. pamuklu genelde kullanıyorum. onuda ne ütüleyeceğim.. içime atlette giymem zaten...

Back