İç Giyim ve Gecelik - Sabahlık - Pijamalar iç çamaşır mağazarında neden küçük beden sütyen satılmaya çalışıylıyor ?

75-80-85 sırt çevresi ölçünüz oluyor... a-b-c-d ise göğüs cup ölçüsü ama bu da orantılı biçimde değişiyor yani 75c ise eğer göğsün beden bulamadığında bazen 80b olabilir çünkü 75c ile 80b 'nin cup büyüklüğü aynıdır... Sen demişsin ki sıkıyor eğer sırttan sıkıyorsa 75c aldıysan 80b alman gerekir... o zaman sırtın sıkmaz... Ama eğer memelerin taştıysa sırtın sıkmadıysa 75d almalısın... acaba anlatabildim mi? :)
emin misin canım ?bende 80 b de var . cup olarak 75 c den küçük . üst üste koyduğumda 75 c büyük duruyor .

E tamam satıcının suçu ne onu açıklar mısınız? Onlar her türlü konuda ısrar ederler malı satmak için. Bilinçli tüketici olmak burda devreye giriyor işte. Siz kendi göğsünüzden bihaberseniz satıcının suçu ne?
Neyi alıp neyi almayacağını bilmek tüketiciye düşer.
üff tamam ya kesin artık . bilinçli tüketici değiliz yardım almak istedik . sattıklarına göre biliyordurlar diye düşündüm . iddia ediyor bana biliyor diye işi ona bıraktım :şu satıcıları kourmayın sinirlerinizi de bu şekilde konu sahipleribnden çıkarmayın .

Ama satıcı gördüğüne vermiştir o bedeni siz ölçü falan söylemiş miydiniz? Özellikle küçük satmaya çalıştıklarını sanmam.

üff tamam ya kesin artık . bilinçli tüketici değiliz yardım almak istedik . sattıklarına göre biliyordurlar diye düşündüm . iddia ediyor bana biliyor diye işi ona bıraktım :şu satıcıları kourmayın sinirlerinizi de bu şekilde konu sahipleribnden çıkarmayın .

Satın aldığınız yere gidip , değiştirseniz ?

Ama satıcı gördüğüne vermiştir o bedeni siz ölçü falan söylemiş miydiniz? Özellikle küçük satmaya çalıştıklarını sanmam.
kendi ölçtü . bende ölçtüm evde . bir site var ona girdim sitede böyle ölçüleri giriyorsun sütyen bedenin çıkıyorr ortaya benimki 80c çıkıyor . kadın 75 c verdi . sırtın geniş değil dedi . sadece göğüs altı ölçüyorlar . pentidede böyle yaptılar . aslında hem göğüs altı hemde göğüsün üzerinden ölçüp iki sayıyı birbirinden çıkarınca cup belli oluyormuş .sırt içinde göğüs altından ölçülcekmiş .

göz kararı seninki c dir yok yok b dir diyorlar göğüs üstünü ölçmeden . bakıyorlar böyle dışardan . ben desteksiz kullanıyorum genelde . destekli kullansam sütyen üzerinden d falan vermeye kalkarlar .

üşeniyorum ya bayağı uzak bir yerden aldım . ne yapayım giyicem böyle . sıkı sütyene alışık değilim sıkılıyorum içinde .

Dolabınızın kullanamadığınız çamaşırlarla dolu olduğunu söylemiştiniz. Onlara bir yenisini eklememenin tek yolu , o mesafeyi göze alıp gitmek.

Maddi olarak yol parası çamaşırın parasına denk olacaksa , tabi gitmemek mantıklı olabilir. Yok sadece yol uzun maliyet düşükse , bir kerelik katlanın ve doğru bedeni alın.

Dolabınızın kullanamadığınız çamaşırlarla dolu olduğunu söylemiştiniz. Onlara bir yenisini eklememenin tek yolu , o mesafeyi göze alıp gitmek.

Maddi olarak yol parası çamaşırın parasına denk olacaksa , tabi gitmemek mantıklı olabilir. Yok sadece yol uzun maliyet düşükse , bir kerelik katlanın ve doğru bedeni alın.
haklısın aslında . ama sorun bendede var . bir ara çok kilo vermiştim epey küçüldü göğüslerim . o dönem aldığım çamaşırlar olmuyor . hep yanlış numara alıyorum şimdide .kadın dışardan bakıyor c dir bu yok yok b dir diyorlar ukala ukala . arkadaşımın göğüsleri küçük yani ona da b veriyor banada b vericekti bir keresinde . arkadaşım bile dedi benim b se onunki b olamaz diye . hihi sırıtıyotr kız birşey bildikleri yok . bide bir sütyene 60-70 lira para veriyoruz yazık günah ya .

Arkadaslar bu durumdan ben de cok muzdaribim. Ben 90-95 c cup kullaniyorum.

O kadar guzel modeller var ki hepsi destekli. Ve kucuk bedenler. Sanki butun bu guzel modellere sadece 75-80 ler layikmis gibi :KK43: 90-95 numaralar da bi o kadar sade ve anne sudyeni gibi.

O kadar sinir oluyorum ki,neyi begensem yok diyorlar. Vallahi su birkac sene icinde kucultturecegim bu nedir arkadas :))

Bu nasıl bir üslup? Kib'ledim seni, terbiyesiz.

Bu tabloya göre A cup çıkıyorum ama c cup giyiyorum. Yanlış bir tablo..
Çok ilginç... Bütün markalar buna göre ürün çıkarıyor oysa, çoğu firmanın sitesinde buna benzer tablo var ama bu en açıklayıcı olanı... :/ Bilemedim ki... Benim için de tablo tam olarak doğru 75b ve c'nin arasındayım ben, göğüs çevrem 92 cm... ikisi de oluyor ama b ile daha dolgun biraz dışarı çıkacak şekilde duruyor... c de tam oluyor, göğsü sarıyor mesela...

cup olayı bizim litaritüre yabacı markaların gelişi ile girdiğinden dolayı bizim ve bizdeki Türkiye üreticiler için yeni bir kavram.. Bizdeki üreticiler cup olayını dikkate almazlar sadece sırt ölçüsünü baz alırlar.. O nedenle Türk üreticilerinin sütyen bedenleri standart B beden cup olur maalesef.

X