İbs'liler bakabilir mi?

Mehaba
Bende yaklaşık 4 yıldır aynı şikayetleri yaşamaktayım.üst karnın sağ ve solundaki o ağrılar zaman geçtikçe daha belirgin hale geliyorlar.Ben 5 defa endoskopi oldum .çünkü mide olduğunu zannediyor insan.endoskopi sonuçlarımdada antral gastrit çıkıyordu zaten.ancak gastro profesörü kadir demir ibs olduğumu söyledi.Ben kolonoskopide oldum.kolonoskopi olmak benim için hiç kolay olmadı ki ben endoskopilerden korkmayan biriyim.devlet hastanesinde hiç ilaç vermeden yaptıkları için zor oldu.bir de ibslilerin kolonoskopisi daha zor olurmuş.Eğer yaptıracak olursanızmutlaka uyutularak olun .
yani bu hastalık yakamı bir türlü bırakmadı.umutla iyileşmeyi bekliyorum.bende isal yada kabızlık olmuyor.Sadece şişkinlik gaz ve ağrı

Mehaba
Bende yaklaşık 4 yıldır aynı şikayetleri yaşamaktayım.üst karnın sağ ve solundaki o ağrılar zaman geçtikçe daha belirgin hale geliyorlar.Ben 5 defa endoskopi oldum .çünkü mide olduğunu zannediyor insan.endoskopi sonuçlarımdada antral gastrit çıkıyordu zaten.ancak gastro profesörü kadir demir ibs olduğumu söyledi.Ben kolonoskopide oldum.kolonoskopi olmak benim için hiç kolay olmadı ki ben endoskopilerden korkmayan biriyim.devlet hastanesinde hiç ilaç vermeden yaptıkları için zor oldu.bir de ibslilerin kolonoskopisi daha zor olurmuş.Eğer yaptıracak olursanızmutlaka uyutularak olun .
yani bu hastalık yakamı bir türlü bırakmadı.umutla iyileşmeyi bekliyorum.bende isal yada kabızlık olmuyor.Sadece şişkinlik gaz ve ağrı
sizde çok eziyet çekmişsiniz bu hastalığın ne menem bir şey olduğunu iyi bilirim ve bu hastalıkle ilgili gerçekten çözüm önerisi olan biriyim muzdarip olan arkadaşlara önerilerim var çok hayırlarına olur dikkate alırlarsa hatta tamamen iyileşmek umudu da var

sizde çok eziyet çekmişsiniz bu hastalığın ne menem bir şey olduğunu iyi bilirim ve bu hastalıkle ilgili gerçekten çözüm önerisi olan biriyim muzdarip olan arkadaşlara önerilerim var çok hayırlarına olur dikkate alırlarsa hatta tamamen iyileşmek umudu da var
ne gibi önerileriniz var gerçekten zor bir hastalık :/

tamamen iyileşmek mümkün ben kronik bir hastaydım doktorlar geçmezdi fonksiyonel hastalık dediler eğer gerçekten iyileşme niyeti olan biri varsa ona sonuna kadar yardıma hazırım bu hastalığın en ağır şiddetli biçimini senelerce çekmiş biri olarak nasıl bir illet olduğunu en iyi bilenlerdenim

tamamen iyileşmek mümkün ben kronik bir hastaydım doktorlar geçmezdi fonksiyonel hastalık dediler eğer gerçekten iyileşme niyeti olan biri varsa ona sonuna kadar yardıma hazırım bu hastalığın en ağır şiddetli biçimini senelerce çekmiş biri olarak nasıl bir illet olduğunu en iyi bilenlerdenim
Nasil iyilestiniz yazar mısiniz?

Herkese merhaba,ilk olarak site yöneticilerine şunları söylemek istiyorum konuyu özellikle buraya açtım, ilgili sayfada ki konulara yazdım ama konu aktifliğini kaybettiği için cevap veren olmadı, o yüzden sağlık konusu olduğu için, görülmesi acil olduğundan dolayı buraya yazmak zorunda kaldım ve en azından belli bir süre taşınmamasını rica ediyorum.

İbs hastalarına sormak istediğim bir kaç bir şey var bana iki yıl önce ibs teşhisi konmuştu (kolonoskopi yapılmadı ama şikayetlerim ve bazı tahliller sonucu bir prof koydu). Dönem dönem şikayet yaşasamda iki yıldır çok aşırı rahatsız olmuyordum. Taki bir hafta önceye kadar,çok stresli bir gün geçirdim ve ertesi gün aynı üst bağırsak bölgemde,ön karın boşluk kısmında ağrılarım ve şişlik hissim başladı mide rahatsızlıklarım için yeni bir doktora gidiyordum ona telefon edip ilaç tavsiyesi almak istedim ama kolonoskopi yapmadan ibs diyemem dedi aslında ben ibsden hiç şüphe etmedim bugüne kadar ama kafamıda karıştırdı kolonoskopiden çok korkuyorum o yüzden şikayetlerimden bahsedip sizlerde de böyle oluyor mu diye öğrenip açıkçası içimi rahatlatmak istiyorum.

ilk günler hafif ishaldim ama bu aralar ishal sorunum falan kalmadı ama en büyük sıkıntım, sofraya oturuyorum biraz yemek yiyorum hemen üst karın boşluklarıma bağırsaklarıma bir dolgunluk hissi geliyor ,sanki balon gibi şiş hissediyorum, aslında midem rahat ama bağırsaklarımdaki şişlikten, Ağrı spazm hissinden yemek yiyemiyorum eğer inat edip yersem de bu şişlik hissi ve ağrı artıyor beni çok rahatsız ediyor bir kaç saat devam ediyor sonra azalıyor ama yine yemek vakti geliyor yine başlıyor yani bu yüzden sürekli şişkinlik ve ağrı çekiyorum

İkinci olarakta asıl korktuğum kısım bu; büyük tuvaletimi yaptıktan sonra o an rahatlar gibi oluyorum ama 2 dk sonra yine bahsettiğim üst kısımda sağ ve sol bölgede ağrı tekrar başlıyor, yani tuvalete çıkmak beni rahatlatmıyor hatta bazen tuvaletten sonradan o dolgunluk ve spazm hissi artabiliyor(tuvaletimi yaparken herhangi bir zorluk ve ağrı çekmiyorum).

Merhabalar ben crohn hastasıyım yani ince bağırsak iltihabı. Bende ilk başlarda ibh olduğumu düşünmüştüm fakat doktorlarım kolonoskopi olmadan doğru teşhisin konulamayacagını söyledi. Sizdeki bulgularda benim yaşadığım sorunlara benziyor bir çok bağırsak hastalığı var ibh hariç crohn veya ülseratif kolit olma ihtimalinizde var fakat ülseratif kolit kanamalı ishal olduğu içik bu ihtimali eliyorum. Benim hastalığım yedi ay önce teşhis edildi iki kolonoskopi geçirdim biri özel bir hastanede cinayet gibi bir şeydi bunun uzerine hastanemi ve doktorumu değiştirdim şu an cerrahpaşada tedavi oluyorum ikinci kolonoskopimi doktorumun özel muayenanesinde oldum tabi bu bana pahalıya patladı fakat gram acı hissetmedim. Sizede önerim gecikmeden mutlaka kolonoskopi olmanız ve eğer imkanınız varsa özel muayenanede olmanızdır. Eğer Istanbulda yaşıyorsanız size doktor ve kolonoskopi konusunda yardimci olabilirim

merhabalar, tamamen iyilesmenin mumkun oldugunu yazmışsınız herkesin okuyabilmesi adina onerinizin ne oldugunu yazabilmeniz mumkun mu :KK43:

Geçmiş olsun doktorunuz haklı. Kolonoskopi olun. İbs teşhisi için tüm diğer hastalıkların ötelenmesi gerekir. Bu da endoskopi ve kolonoskopi ile mümkün. İbs belirtilerine benzeyen bür sürü hastalık var çünkü. Ben de haziran ayında ibs teşhisi aldım. Uzun süredir vardı zaten şikayetlerim ama ciddiye almıyordum. Karnın sol üst köşesinde ağrı olur genellikle ve ne ishal ya da kabız şeklinde olabiliyor. Dediğiniz gibi yemekten sonra rahatsızlık hissi ağrı oluyor ama tuvalete çıkma ile çıkınca rahatlıyorum. Tuvaletten sonra dolgunluk hissi olmuyor. Bende ince dışkılama ve kansızlık da vardı bu yüzden hemen kolonoskopi oldum. Korkulacak bir şey değil. Zaten baygın halde oluyorsunuz. Önceden hazırlık aşaması biraz sıkıntılı bir kaç gün diyet yapıp önceki gece lavman ilaçları kullanılıyor.
Kan ve dışkı testleri yapıldı mı ?
Aynı şikayetler bende de var. Karnın sol üst köşesinde ağrı gaz parçalı sert dışkı, sebze tüketiyorum birkaç gündür şimdi de parçalı değil ama normalden ince dışkı oluyor.

Nasıl kurtuldunuz çok yıl olmuş yazalı gakat belki görürsünüz bi umut ben de 10 yıldır bu hastalığın aşırı gaz olan versiyonu yaşıyorum artık tükendim lütfen nasıl çöZnüz cevap verin :KK43:(

merhabalar ben de yaklaşık 6 yıldır bu hastalığı yaşıyorum. Ben özel bir hastanede kolonoskopi oldum ama doktorum yapmak istemedi ama kan tahlilinde sedim biraz yüksek çıktığı için yaptı. psikolojik dedi ve ben sırf bu yüzden psikiyatriye gittim ilaç kullandım geçmedi. Daha sonra bana aslında nedeni bilinmeyen bir hastalık olduğunu söyledi. Yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum ilk zamanlardaki kadar ishal problemi yaşamasam da halen haftada 1-2 kez oluyorum. Farklı bir yöntemle iyileşen varsa deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.

merhabalar ben de yaklaşık 6 yıldır bu hastalığı yaşıyorum. Ben özel bir hastanede kolonoskopi oldum ama doktorum yapmak istemedi ama kan tahlilinde sedim biraz yüksek çıktığı için yaptı. psikolojik dedi ve ben sırf bu yüzden psikiyatriye gittim ilaç kullandım geçmedi. Daha sonra bana aslında nedeni bilinmeyen bir hastalık olduğunu söyledi. Yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum ilk zamanlardaki kadar ishal problemi yaşamasam da halen haftada 1-2 kez oluyorum. Farklı bir yöntemle iyileşen varsa deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.
ben yaklaşık 10 yıldır yaşıyorum bu hastalığı. canımdan bezdirdi diyebilirim. ama çok şükür artık daha az ağrılı geçiriyotum. Kas gevşetici ve ağrı kesici alıyorum beni epey rahatlatıyor

ben yaklaşık 10 yıldır yaşıyorum bu hastalığı. canımdan bezdirdi diyebilirim. ama çok şükür artık daha az ağrılı geçiriyotum. Kas gevşetici ve ağrı kesici alıyorum beni epey rahatlatıyor
benim ağrım çok nadir oluyor ama ishal problemim çok oluyor her zaman gitmek istediğim yerlere gidemiyorum ya da aç geziyorum. Gerçekten hayat kalitemizi çok etkiliyor. iş hayatında da öyle zor bir durum.

X