- Konu Sahibi Bayanbeyaz
Mide problemlerim için 3 kere endoskopi oldum ikisinde uyutulmadım ve çok kötü oldum en son endoskopiyi geçen hafta perşembe oldum ve uyutulmak istedim tamam dendi ilaç verildi ama uyumadım herşeyi hatırlıyorum, zaten bağırsak ağrılarım da endoskopinin ertesi günü birden başladı, biz endoskopi olucam diye çok stres yaptığıma yorduk ailemle, şimdi kolonoskopiyi de uyuturum diyorlar ama yine uyuyamamaktan korkuyorum ve bu uzun sürdüğü için açıkçası dayanamam diye düşünüyorum
Özel hastanede mi oldunuz endoskopiyi? Endoskopi daha basit bi işlem olduğu için öyle yapmışlardır. Kolonoskopi görece daha zordur.
Ben daha önce endoskopi oldum bir kaç kez ve uyutulmayı kendim istemedim. Biraz rahatsızlık vericiydi ama katlanılmayacak gibi değildi gayet rahat geçti. Sonrasında da bir rahatsızlık yaşamadım. Zaten çok kısa sürüyor.
Kolonoskopide de istemiyorum demiştim ama uyuttular. Zaten uyutulmayınca rahat çalışılamıyormuş bağırsak hareketlerinden dolayı. Özel hastanede yaptırırsanız kesin uyuturlar. Devlet hastaneleri gereksiz buldukları için sedasyon vermeyebiliyorlar. Anestezi doktoruna daha önceki tecrübelerinizden bahsedin. Bende o sedasyon ilaçları aşırı bulantı yaptığı için anestezi doktoruyla konuştum ona göre bulantı yapmayan başka bir ilaç kullandılar.