İbs'liler bakabilir mi?

özellikle çok stres olursam ve çok yemişsem o zaman oluyor.ağrı kesici içiyorum en kuvvetlisinden bir süre idare ediyor.ve kusarsam o zmn rahatlıyorum.bir kere acile gitmiştim protein inhibitörü vermişti hem bağırsak hem mide için iyi gelmişti. fazla yemiyorum artık ve şükürler olsun şuan sıkıntım yok.ama korkuyorum olurum yine diye.yıllardır oluyorum,yılda bir iki kez.tuvalete çıkınca da bazen geçiyor ağrı bazen daha da ağrıyor.öyleki ağrı atağımın ertesi gün üst karın bölgem isilik oluyor,pişik gibi.

aşırı yemek ve stres zaten ibs yi .ok tetikliyor bu iki yıl süreçte ibs ağrılarımı başlatan bu iki olay oluyordu zaten ama bir iki gün hafif olup şimdi geçiyordu şimdi daha yoğun ve uzun süreli başladı bende ondan panik oldum

aynen öyle ama genç hastlarda(ben 23 yaşındayım) kolonoskopiden önce şunuda yapıyorlar dışkıda iltihap yada gizli kan arıyorlar, farklı röntgen ve ultrason çekimleri yapıyorlar hiç olmazsa en son çare kolonoskopiye başvuruyorlar. Benim doktorum hemen gel hemen kolonoskopi yapalım deyince hem korktum hemde pek hoşlanmadım

Doktorlar uğraşmak istemiyor sanırım artık böyle tahlillerle. Bütün hepsi gider gitmez kolonoskopi endoskopi dayıyor. İşlerini garantiliyorlar. Devlet hastanesine mi gittin bilmiyorum. Devlete gidersen önce daha basit araştırırlar. Mali külfetlerinden dolayı hemen kolonoskopiye yönelmiyolar.

yaz bitince bende gidicem ve büyük ihtimal kolonoskopiye giricem,bu beni biraz korkutuyor,hastaneye bir gün önceden yatarım sanırım bağırsak boşaltımı falan off çok zor inşallah önemli bir şey çıkmaz

Yok bir gün öncedene gerek kalmıyor. He devletse bilmiyorum ama anneme doktoru daha yeni yaptı. Bir gece önceden ilaçlarını içip boşalttı bağırsakları evde. He hiçbir şey çıkmadı. Hatta safra kesesiymiş. Boşu boşuna kolonoskopi oldu. Özel hastane azizliği.

aşırı yemek ve stres zaten ibs yi .ok tetikliyor bu iki yıl süreçte ibs ağrılarımı başlatan bu iki olay oluyordu zaten ama bir iki gün hafif olup şimdi geçiyordu şimdi daha yoğun ve uzun süreli başladı bende ondan panik oldum
benim de en son geçirdiğim ağrı atağı 2 gün aralıksız sürdü,çok kötüydü.acilde serum yedim o bile fayda etmedi.çok yıprandım son atağımda.ve benim de bu yüzden psikolojim bozuldu.korkuyorum hafif bir ağrı hissetsem bile :KK43: acaba başlıyor mu diye diken üstünde oturuyorum.annemler hemen götürmek istiyorlar doktora,ama açıkcası kolonoskopi yüzünden erteliyorum.ama artık bir cesaret girip neyse bilmek istiyorum.inşallah kötü bir şey değilidir diye de dua ediyorum.bu arada bu ağrılarım ilk okuldayken de oluyordu şuan 30 yaşımdayım,sanki stresle arttı gibi

Yok bir gün öncedene gerek kalmıyor. He devletse bilmiyorum ama anneme doktoru daha yeni yaptı. Bir gece önceden ilaçlarını içip boşalttı bağırsakları evde. He hiçbir şey çıkmadı. Hatta safra kesesiymiş. Boşu boşuna kolonoskopi oldu. Özel hastane azizliği.
çok geçmiş olsun umarım anneniz iyidir şuan.inşallah bende bir şey çıkmaz.şuan tekrar strese girdim karnımda bir ağırlık hissediyorum psikolojik olarak etkilendim yine:110:

Doktorlar uğraşmak istemiyor sanırım artık böyle tahlillerle. Bütün hepsi gider gitmez kolonoskopi endoskopi dayıyor. İşlerini garantiliyorlar. Devlet hastanesine mi gittin bilmiyorum. Devlete gidersen önce daha basit araştırırlar. Mali külfetlerinden dolayı hemen kolonoskopiye yönelmiyolar.

üniversite hastanesine gidiyorum midem için gitmişkende o doktoruma danıştım bunu işte oda anlattığım gibi araştırmak için hemen kolonoskopi dedi

benim de en son geçirdiğim ağrı atağı 2 gün aralıksız sürdü,çok kötüydü.acilde serum yedim o bile fayda etmedi.çok yıprandım son atağımda.ve benim de bu yüzden psikolojim bozuldu.korkuyorum hafif bir ağrı hissetsem bile :KK43: acaba başlıyor mu diye diken üstünde oturuyorum.annemler hemen götürmek istiyorlar doktora,ama açıkcası kolonoskopi yüzünden erteliyorum.ama artık bir cesaret girip neyse bilmek istiyorum.inşallah kötü bir şey değilidir diye de dua ediyorum.bu arada bu ağrılarım ilk okuldayken de oluyordu şuan 30 yaşımdayım,sanki stresle arttı gibi

stres zaten benim şuan ağrılarımla tekrar buluşma sebebim oldu iki yıl sonra tekrar başlatan büyük bir üzüntü korku yaşamam oldu

üniversite hastanesine gidiyorum midem için gitmişkende o doktoruma danıştım bunu işte oda anlattığım gibi araştırmak için hemen kolonoskopi dedi

Doktoruna güveniyorsan hiç düşünme o kadar da zor değil gerçekten. Kafanda doktorla ilgili soru işareti olduysa bak başka yerlere de. Ama dediğim doktorlar çok sık yaptırıyor kolonoskopiyi artık. :)

Çok geçmiş olsun, ben başlığı "iblisler bakabilir mi?" diye okudum da "o neymiş ya?" diye gelmiştim.
Vallahi ben de aynen öyle okudum, iblisler bakabilir mi diye okudum ve o ne yaaa diyip konuya bi bakim dedim ama ibs yazmış meğer :) konu sahibi arkadaşım geçmiş olsun.

Doktoruna güveniyorsan hiç düşünme o kadar da zor değil gerçekten. Kafanda doktorla ilgili soru işareti olduysa bak başka yerlere de. Ama dediğim doktorlar çok sık yaptırıyor kolonoskopiyi artık. :)
Evet ya hemen yapalım diyorlar çok endoskopi yaptırdım ama kolonoskopi kabus gibi geliyor sanırım süresi uzun diye

Basite indirgenmiş haliyle psikolojik gaz :)

Ben de var uyumadığım zaman ot yediğimde su içtiğimde vs vs Herşeyde bunu yaşıyorum.

Bunun günde 6 tane içilen ilacı var.
Sabah 2 öğle 2 akşam 2 şeklinde.
Onunda faydasını görmediğim için alışına bıraktım.

Ençok rahatsız eden şeyleri yemeyerek biraz etkisini azaltabilirsin.

Turp yumurta mesela bunları unut.
İçtiğin su da çok önemli sürekli değiştirerek en az zarar vereni bulabilirsin.

Yemekteki soğan tam kavrulmuş olsun pembeleşsin yani, salçada kavrulsun suda eritilmiş az kavrulmuş salçada çok rahatsız eder.

Geçmiş olsun.

Teşekkür ederim Size de geçmiş olsun, midem de rahatsız olduğu için zaten birçok yiyeceği dikkatli tüketmek zorunda kalıyorum.

Bu yukarıda söylediğim tuvalet sonrası ağrı yada şişkinlik geçmemesi sizde de oluyor mu acaba ve ağrınız tam olarak nerede oluyor?

Herkese merhaba,ilk olarak site yöneticilerine şunları söylemek istiyorum konuyu özellikle buraya açtım, ilgili sayfada ki konulara yazdım ama konu aktifliğini kaybettiği için cevap veren olmadı, o yüzden sağlık konusu olduğu için, görülmesi acil olduğundan dolayı buraya yazmak zorunda kaldım ve en azından belli bir süre taşınmamasını rica ediyorum.

İbs hastalarına sormak istediğim bir kaç bir şey var bana iki yıl önce ibs teşhisi konmuştu (kolonoskopi yapılmadı ama şikayetlerim ve bazı tahliller sonucu bir prof koydu). Dönem dönem şikayet yaşasamda iki yıldır çok aşırı rahatsız olmuyordum. Taki bir hafta önceye kadar,çok stresli bir gün geçirdim ve ertesi gün aynı üst bağırsak bölgemde,ön karın boşluk kısmında ağrılarım ve şişlik hissim başladı mide rahatsızlıklarım için yeni bir doktora gidiyordum ona telefon edip ilaç tavsiyesi almak istedim ama kolonoskopi yapmadan ibs diyemem dedi aslında ben ibsden hiç şüphe etmedim bugüne kadar ama kafamıda karıştırdı kolonoskopiden çok korkuyorum o yüzden şikayetlerimden bahsedip sizlerde de böyle oluyor mu diye öğrenip açıkçası içimi rahatlatmak istiyorum.

ilk günler hafif ishaldim ama bu aralar ishal sorunum falan kalmadı ama en büyük sıkıntım, sofraya oturuyorum biraz yemek yiyorum hemen üst karın boşluklarıma bağırsaklarıma bir dolgunluk hissi geliyor ,sanki balon gibi şiş hissediyorum, aslında midem rahat ama bağırsaklarımdaki şişlikten, Ağrı spazm hissinden yemek yiyemiyorum eğer inat edip yersem de bu şişlik hissi ve ağrı artıyor beni çok rahatsız ediyor bir kaç saat devam ediyor sonra azalıyor ama yine yemek vakti geliyor yine başlıyor yani bu yüzden sürekli şişkinlik ve ağrı çekiyorum

İkinci olarakta asıl korktuğum kısım bu; büyük tuvaletimi yaptıktan sonra o an rahatlar gibi oluyorum ama 2 dk sonra yine bahsettiğim üst kısımda sağ ve sol bölgede ağrı tekrar başlıyor, yani tuvalete çıkmak beni rahatlatmıyor hatta bazen tuvaletten sonradan o dolgunluk ve spazm hissi artabiliyor(tuvaletimi yaparken herhangi bir zorluk ve ağrı çekmiyorum).

Geçmiş olsun doktorunuz haklı. Kolonoskopi olun. İbs teşhisi için tüm diğer hastalıkların ötelenmesi gerekir. Bu da endoskopi ve kolonoskopi ile mümkün. İbs belirtilerine benzeyen bür sürü hastalık var çünkü. Ben de haziran ayında ibs teşhisi aldım. Uzun süredir vardı zaten şikayetlerim ama ciddiye almıyordum. Karnın sol üst köşesinde ağrı olur genellikle ve ne ishal ya da kabız şeklinde olabiliyor. Dediğiniz gibi yemekten sonra rahatsızlık hissi ağrı oluyor ama tuvalete çıkma ile çıkınca rahatlıyorum. Tuvaletten sonra dolgunluk hissi olmuyor. Bende ince dışkılama ve kansızlık da vardı bu yüzden hemen kolonoskopi oldum. Korkulacak bir şey değil. Zaten baygın halde oluyorsunuz. Önceden hazırlık aşaması biraz sıkıntılı bir kaç gün diyet yapıp önceki gece lavman ilaçları kullanılıyor.
Kan ve dışkı testleri yapıldı mı ?

Teşekkür ederim, size de geçmiş olsun. Genelde ibs de tuvaletten sonra rahatlama oluyormuş ama bazı hastalarda olmuyormuş yinede benim en çok takıldığım nokta bu oldu zaten. Fakat bana 2 yıl önce bu teşhis kondu ve o dönemde kolonoskopi dışında kan ve dışkı tahlilleri ultrason vs yapılmıştı ve hepsi normal çıkmıştı. Ve bu iki yıl ki süreçte çok aşırı bir problem yaşamadım son 1 haftaya kadar ibs olduğumu bile unutmuştum ama 1 hafta önce şikayetlerim tekrar başladı ve bu sefer farklı olarak bu bahsettiğim sorunları yaşamaya da başladım. Yalnız aklıma şu da geliyor ben ibs değil de başka bir bağırsak hastalığına sahip olsaydım bu 2 yıl boyunca kanamam falan olurdu diye düşünüyorum. Bu kolonoskopi yapmak isteyen doktorum hiç bir tahlil istemeden direk kolonoskopi dedi ondan da moralim bozuldu zaten

Geçmiş olsun doktorunuz haklı. Kolonoskopi olun. İbs teşhisi için tüm diğer hastalıkların ötelenmesi gerekir. Bu da endoskopi ve kolonoskopi ile mümkün. İbs belirtilerine benzeyen bür sürü hastalık var çünkü. Ben de haziran ayında ibs teşhisi aldım. Uzun süredir vardı zaten şikayetlerim ama ciddiye almıyordum. Karnın sol üst köşesinde ağrı olur genellikle ve ne ishal ya da kabız şeklinde olabiliyor. Dediğiniz gibi yemekten sonra rahatsızlık hissi ağrı oluyor ama tuvalete çıkma ile çıkınca rahatlıyorum. Tuvaletten sonra dolgunluk hissi olmuyor. Bende ince dışkılama ve kansızlık da vardı bu yüzden hemen kolonoskopi oldum. Korkulacak bir şey değil. Zaten baygın halde oluyorsunuz. Önceden hazırlık aşaması biraz sıkıntılı bir kaç gün diyet yapıp önceki gece lavman ilaçları kullanılıyor.
Kan ve dışkı testleri yapıldı mı ?

Teşekkür ederim, size de geçmiş olsun. Genelde ibs de tuvaletten sonra rahatlama oluyormuş ama bazı hastalarda olmuyormuş yinede benim en çok takıldığım nokta bu oldu zaten. Fakat bana 2 yıl önce bu teşhis kondu ve o dönemde kolonoskopi dışında kan ve dışkı tahlilleri ultrason vs yapılmıştı ve hepsi normal çıkmıştı. Ve bu iki yıl ki süreçte çok aşırı bir problem yaşamadım son 1 haftaya kadar ibs olduğumu bile unutmuştum ama 1 hafta önce şikayetlerim tekrar başladı ve bu sefer farklı olarak bu bahsettiğim sorunları yaşamaya da başladım. Yalnız aklıma şu da geliyor ben ibs değil de başka bir bağırsak hastalığına sahip olsaydım bu 2 yıl boyunca kanamam falan olurdu diye düşünüyorum. Bu kolonoskopi yapmak isteyen doktorum hiç bir tahlil istemeden direk kolonoskopi dedi ondan da moralim bozuldu zaten

Evet kolon kanseri falan olsa bu kadar durdurmazdı pek sanmıyorum çok ciddi şikayetleriniz olurdu.
İbs nin şikayetleri herkeste aynı olmuyor bazısında sadece ishal bazısında kabız bazen her ikisi de dönem dönem olıyor. Ağrının şidddeti kişiden kişiye farklı oluyor.
İbs nin teşhisini koymak için bir yöntem yok aslında, başka bir hastalık olup olmadığı araştırılıyor. UBenim önce batın ultrasonu çekildi kapsamlı kan testleri yapıldı karaciğer pankreas böbrek fonksiyonlarına şekere vs. kadar bakılmıştı. En son kolonoskopi ve endoskopi oldum başka bir şey çıkmadığı için ibs dendi. Çölyak varmı ona bile baktılar.
Yine de bence kolonoskopi yaptırın korkmayın gerçekten abartıldığı gibi bir şey değil.

Evet kolon kanseri falan olsa bu kadar durdurmazdı pek sanmıyorum çok ciddi şikayetleriniz olurdu.
İbs nin şikayetleri herkeste aynı olmuyor bazısında sadece ishal bazısında kabız bazen her ikisi de dönem dönem olıyor. Ağrının şidddeti kişiden kişiye farklı oluyor.
İbs nin teşhisini koymak için bir yöntem yok aslında, başka bir hastalık olup olmadığı araştırılıyor. UBenim önce batın ultrasonu çekildi kapsamlı kan testleri yapıldı karaciğer pankreas böbrek fonksiyonlarına şekere vs. kadar bakılmıştı. En son kolonoskopi ve endoskopi oldum başka bir şey çıkmadığı için ibs dendi. Çölyak varmı ona bile baktılar.
Yine de bence kolonoskopi yaptırın korkmayın gerçekten abartıldığı gibi bir şey değil.

Mide problemlerim için 3 kere endoskopi oldum ikisinde uyutulmadım ve çok kötü oldum en son endoskopiyi geçen hafta perşembe oldum ve uyutulmak istedim tamam dendi ilaç verildi ama uyumadım herşeyi hatırlıyorum, zaten bağırsak ağrılarım da endoskopinin ertesi günü birden başladı, biz endoskopi olucam diye çok stres yaptığıma yorduk ailemle, şimdi kolonoskopiyi de uyuturum diyorlar ama yine uyuyamamaktan korkuyorum ve bu uzun sürdüğü için açıkçası dayanamam diye düşünüyorum

X