İbs'liler bakabilir mi?

aşırı yemek ve stres zaten ibs yi .ok tetikliyor bu iki yıl süreçte ibs ağrılarımı başlatan bu iki olay oluyordu zaten ama bir iki gün hafif olup şimdi geçiyordu şimdi daha yoğun ve uzun süreli başladı bende ondan panik oldum

Doktorlar uğraşmak istemiyor sanırım artık böyle tahlillerle. Bütün hepsi gider gitmez kolonoskopi endoskopi dayıyor. İşlerini garantiliyorlar. Devlet hastanesine mi gittin bilmiyorum. Devlete gidersen önce daha basit araştırırlar. Mali külfetlerinden dolayı hemen kolonoskopiye yönelmiyolar.

Yok bir gün öncedene gerek kalmıyor. He devletse bilmiyorum ama anneme doktoru daha yeni yaptı. Bir gece önceden ilaçlarını içip boşalttı bağırsakları evde. He hiçbir şey çıkmadı. Hatta safra kesesiymiş. Boşu boşuna kolonoskopi oldu. Özel hastane azizliği.

benim de en son geçirdiğim ağrı atağı 2 gün aralıksız sürdü,çok kötüydü.acilde serum yedim o bile fayda etmedi.çok yıprandım son atağımda.ve benim de bu yüzden psikolojim bozuldu.korkuyorum hafif bir ağrı hissetsem bile acaba başlıyor mu diye diken üstünde oturuyorum.annemler hemen götürmek istiyorlar doktora,ama açıkcası kolonoskopi yüzünden erteliyorum.ama artık bir cesaret girip neyse bilmek istiyorum.inşallah kötü bir şey değilidir diye de dua ediyorum.bu arada bu ağrılarım ilk okuldayken de oluyordu şuan 30 yaşımdayım,sanki stresle arttı gibi

çok geçmiş olsun umarım anneniz iyidir şuan.inşallah bende bir şey çıkmaz.şuan tekrar strese girdim karnımda bir ağırlık hissediyorum psikolojik olarak etkilendim yine

çok geçmiş olsun umarım anneniz iyidir şuan.inşallah bende bir şey çıkmaz.şuan tekrar strese girdim karnımda bir ağırlık hissediyorum psikolojik olarak etkilendim yine

Haha o zaman kapatalım b.k muhabbetini

üniversite hastanesine gidiyorum midem için gitmişkende o doktoruma danıştım bunu işte oda anlattığım gibi araştırmak için hemen kolonoskopi dedi

stres zaten benim şuan ağrılarımla tekrar buluşma sebebim oldu iki yıl sonra tekrar başlatan büyük bir üzüntü korku yaşamam oldu

üniversite hastanesine gidiyorum midem için gitmişkende o doktoruma danıştım bunu işte oda anlattığım gibi araştırmak için hemen kolonoskopi dedi

Doktoruna güveniyorsan hiç düşünme o kadar da zor değil gerçekten. Kafanda doktorla ilgili soru işareti olduysa bak başka yerlere de. Ama dediğim doktorlar çok sık yaptırıyor kolonoskopiyi artık. :)

Çok geçmiş olsun, ben başlığı "iblisler bakabilir mi?" diye okudum da "o neymiş ya?" diye gelmiştim.
Vallahi ben de aynen öyle okudum, iblisler bakabilir mi diye okudum ve o ne yaaa diyip konuya bi bakim dedim ama ibs yazmış meğer :) konu sahibi arkadaşım geçmiş olsun.

Doktoruna güveniyorsan hiç düşünme o kadar da zor değil gerçekten. Kafanda doktorla ilgili soru işareti olduysa bak başka yerlere de. Ama dediğim doktorlar çok sık yaptırıyor kolonoskopiyi artık. :)
Evet ya hemen yapalım diyorlar çok endoskopi yaptırdım ama kolonoskopi kabus gibi geliyor sanırım süresi uzun diye

Teşekkür ederim Size de geçmiş olsun, midem de rahatsız olduğu için zaten birçok yiyeceği dikkatli tüketmek zorunda kalıyorum.

Bu yukarıda söylediğim tuvalet sonrası ağrı yada şişkinlik geçmemesi sizde de oluyor mu acaba ve ağrınız tam olarak nerede oluyor?

Geçmiş olsun doktorunuz haklı. Kolonoskopi olun. İbs teşhisi için tüm diğer hastalıkların ötelenmesi gerekir. Bu da endoskopi ve kolonoskopi ile mümkün. İbs belirtilerine benzeyen bür sürü hastalık var çünkü. Ben de haziran ayında ibs teşhisi aldım. Uzun süredir vardı zaten şikayetlerim ama ciddiye almıyordum. Karnın sol üst köşesinde ağrı olur genellikle ve ne ishal ya da kabız şeklinde olabiliyor. Dediğiniz gibi yemekten sonra rahatsızlık hissi ağrı oluyor ama tuvalete çıkma ile çıkınca rahatlıyorum. Tuvaletten sonra dolgunluk hissi olmuyor. Bende ince dışkılama ve kansızlık da vardı bu yüzden hemen kolonoskopi oldum. Korkulacak bir şey değil. Zaten baygın halde oluyorsunuz. Önceden hazırlık aşaması biraz sıkıntılı bir kaç gün diyet yapıp önceki gece lavman ilaçları kullanılıyor.
Kan ve dışkı testleri yapıldı mı ?

Teşekkür ederim, size de geçmiş olsun. Genelde ibs de tuvaletten sonra rahatlama oluyormuş ama bazı hastalarda olmuyormuş yinede benim en çok takıldığım nokta bu oldu zaten. Fakat bana 2 yıl önce bu teşhis kondu ve o dönemde kolonoskopi dışında kan ve dışkı tahlilleri ultrason vs yapılmıştı ve hepsi normal çıkmıştı. Ve bu iki yıl ki süreçte çok aşırı bir problem yaşamadım son 1 haftaya kadar ibs olduğumu bile unutmuştum ama 1 hafta önce şikayetlerim tekrar başladı ve bu sefer farklı olarak bu bahsettiğim sorunları yaşamaya da başladım. Yalnız aklıma şu da geliyor ben ibs değil de başka bir bağırsak hastalığına sahip olsaydım bu 2 yıl boyunca kanamam falan olurdu diye düşünüyorum. Bu kolonoskopi yapmak isteyen doktorum hiç bir tahlil istemeden direk kolonoskopi dedi ondan da moralim bozuldu zaten

Teşekkür ederim, size de geçmiş olsun. Genelde ibs de tuvaletten sonra rahatlama oluyormuş ama bazı hastalarda olmuyormuş yinede benim en çok takıldığım nokta bu oldu zaten. Fakat bana 2 yıl önce bu teşhis kondu ve o dönemde kolonoskopi dışında kan ve dışkı tahlilleri ultrason vs yapılmıştı ve hepsi normal çıkmıştı. Ve bu iki yıl ki süreçte çok aşırı bir problem yaşamadım son 1 haftaya kadar ibs olduğumu bile unutmuştum ama 1 hafta önce şikayetlerim tekrar başladı ve bu sefer farklı olarak bu bahsettiğim sorunları yaşamaya da başladım. Yalnız aklıma şu da geliyor ben ibs değil de başka bir bağırsak hastalığına sahip olsaydım bu 2 yıl boyunca kanamam falan olurdu diye düşünüyorum. Bu kolonoskopi yapmak isteyen doktorum hiç bir tahlil istemeden direk kolonoskopi dedi ondan da moralim bozuldu zaten

Evet kolon kanseri falan olsa bu kadar durdurmazdı pek sanmıyorum çok ciddi şikayetleriniz olurdu.
İbs nin şikayetleri herkeste aynı olmuyor bazısında sadece ishal bazısında kabız bazen her ikisi de dönem dönem olıyor. Ağrının şidddeti kişiden kişiye farklı oluyor.
İbs nin teşhisini koymak için bir yöntem yok aslında, başka bir hastalık olup olmadığı araştırılıyor. UBenim önce batın ultrasonu çekildi kapsamlı kan testleri yapıldı karaciğer pankreas böbrek fonksiyonlarına şekere vs. kadar bakılmıştı. En son kolonoskopi ve endoskopi oldum başka bir şey çıkmadığı için ibs dendi. Çölyak varmı ona bile baktılar.
Yine de bence kolonoskopi yaptırın korkmayın gerçekten abartıldığı gibi bir şey değil.

Mide problemlerim için 3 kere endoskopi oldum ikisinde uyutulmadım ve çok kötü oldum en son endoskopiyi geçen hafta perşembe oldum ve uyutulmak istedim tamam dendi ilaç verildi ama uyumadım herşeyi hatırlıyorum, zaten bağırsak ağrılarım da endoskopinin ertesi günü birden başladı, biz endoskopi olucam diye çok stres yaptığıma yorduk ailemle, şimdi kolonoskopiyi de uyuturum diyorlar ama yine uyuyamamaktan korkuyorum ve bu uzun sürdüğü için açıkçası dayanamam diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…