İbs'liler bakabilir mi?

Bayanbeyaz

...
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
2.151
67
Herkese merhaba,ilk olarak site yöneticilerine şunları söylemek istiyorum konuyu özellikle buraya açtım, ilgili sayfada ki konulara yazdım ama konu aktifliğini kaybettiği için cevap veren olmadı, o yüzden sağlık konusu olduğu için, görülmesi acil olduğundan dolayı buraya yazmak zorunda kaldım ve en azından belli bir süre taşınmamasını rica ediyorum.

İbs hastalarına sormak istediğim bir kaç bir şey var bana iki yıl önce ibs teşhisi konmuştu (kolonoskopi yapılmadı ama şikayetlerim ve bazı tahliller sonucu bir prof koydu). Dönem dönem şikayet yaşasamda iki yıldır çok aşırı rahatsız olmuyordum. Taki bir hafta önceye kadar,çok stresli bir gün geçirdim ve ertesi gün aynı üst bağırsak bölgemde,ön karın boşluk kısmında ağrılarım ve şişlik hissim başladı mide rahatsızlıklarım için yeni bir doktora gidiyordum ona telefon edip ilaç tavsiyesi almak istedim ama kolonoskopi yapmadan ibs diyemem dedi aslında ben ibsden hiç şüphe etmedim bugüne kadar ama kafamıda karıştırdı kolonoskopiden çok korkuyorum o yüzden şikayetlerimden bahsedip sizlerde de böyle oluyor mu diye öğrenip açıkçası içimi rahatlatmak istiyorum.

ilk günler hafif ishaldim ama bu aralar ishal sorunum falan kalmadı ama en büyük sıkıntım, sofraya oturuyorum biraz yemek yiyorum hemen üst karın boşluklarıma bağırsaklarıma bir dolgunluk hissi geliyor ,sanki balon gibi şiş hissediyorum, aslında midem rahat ama bağırsaklarımdaki şişlikten, Ağrı spazm hissinden yemek yiyemiyorum eğer inat edip yersem de bu şişlik hissi ve ağrı artıyor beni çok rahatsız ediyor bir kaç saat devam ediyor sonra azalıyor ama yine yemek vakti geliyor yine başlıyor yani bu yüzden sürekli şişkinlik ve ağrı çekiyorum

İkinci olarakta asıl korktuğum kısım bu; büyük tuvaletimi yaptıktan sonra o an rahatlar gibi oluyorum ama 2 dk sonra yine bahsettiğim üst kısımda sağ ve sol bölgede ağrı tekrar başlıyor, yani tuvalete çıkmak beni rahatlatmıyor hatta bazen tuvaletten sonradan o dolgunluk ve spazm hissi artabiliyor(tuvaletimi yaparken herhangi bir zorluk ve ağrı çekmiyorum).

Vallahi hiçbir bilgim yok ama çok sıkıntılı anladığım kadarıyla. Topiğiniz yukarılara çıksın diye yazıyorum. Büyük geçmiş olsun

Ibs yi gorur gormez irritabl barsak sendromu dedim ve dogruymus.
Bende de supheleniliyordu ama tedaviyi biraktim ben o yuzden ilac kullanmiyorum..

Ve ayni sorunu yillardir yasiyorum diyeyim sana
Ozellikle aksam oldugunda cok rahatsiz oluyorum ve biktim bu durumdan
O yuzden cok iyi anliyorum seni. Mutlaka doktora gitmelisin kolonoskopiyse kolonoskopi. Yapacak bir sey yok. Hatta ben de gitmeliyim :KK51:

Bu arada ben safra kesesi ameliyati olmustum ve safra kesesi olmayan insanlarda hazimsizlik siskinlik vs olur diye bir yazi okumustum. Senin de oyle bir durum var mi acaba? O yuzden de olabilir.

Herkese merhaba,ilk olarak site yöneticilerine şunları söylemek istiyorum konuyu özellikle buraya açtım, ilgili sayfada ki konulara yazdım ama konu aktifliğini kaybettiği için cevap veren olmadı, o yüzden sağlık konusu olduğu için, görülmesi acil olduğundan dolayı buraya yazmak zorunda kaldım ve en azından belli bir süre taşınmamasını rica ediyorum.

İbs hastalarına sormak istediğim bir kaç bir şey var bana iki yıl önce ibs teşhisi konmuştu (kolonoskopi yapılmadı ama şikayetlerim ve bazı tahliller sonucu bir prof koydu). Dönem dönem şikayet yaşasamda iki yıldır çok aşırı rahatsız olmuyordum. Taki bir hafta önceye kadar,çok stresli bir gün geçirdim ve ertesi gün aynı üst bağırsak bölgemde,ön karın boşluk kısmında ağrılarım ve şişlik hissim başladı mide rahatsızlıklarım için yeni bir doktora gidiyordum ona telefon edip ilaç tavsiyesi almak istedim ama kolonoskopi yapmadan ibs diyemem dedi aslında ben ibsden hiç şüphe etmedim bugüne kadar ama kafamıda karıştırdı kolonoskopiden çok korkuyorum o yüzden şikayetlerimden bahsedip sizlerde de böyle oluyor mu diye öğrenip açıkçası içimi rahatlatmak istiyorum.

ilk günler hafif ishaldim ama bu aralar ishal sorunum falan kalmadı ama en büyük sıkıntım, sofraya oturuyorum biraz yemek yiyorum hemen üst karın boşluklarıma bağırsaklarıma bir dolgunluk hissi geliyor ,sanki balon gibi şiş hissediyorum, aslında midem rahat ama bağırsaklarımdaki şişlikten, Ağrı spazm hissinden yemek yiyemiyorum eğer inat edip yersem de bu şişlik hissi ve ağrı artıyor beni çok rahatsız ediyor bir kaç saat devam ediyor sonra azalıyor ama yine yemek vakti geliyor yine başlıyor yani bu yüzden sürekli şişkinlik ve ağrı çekiyorum

İkinci olarakta asıl korktuğum kısım bu; büyük tuvaletimi yaptıktan sonra o an rahatlar gibi oluyorum ama 2 dk sonra yine bahsettiğim üst kısımda sağ ve sol bölgede ağrı tekrar başlıyor, yani tuvalete çıkmak beni rahatlatmıyor hatta bazen tuvaletten sonradan o dolgunluk ve spazm hissi artabiliyor(tuvaletimi yaparken herhangi bir zorluk ve ağrı çekmiyorum).
aynı şikayetler bende de var ama bu yüzden doktora gitmedim,bazen tüm gün ağrım sürüyor bazen kusunca rahatlıyorum,ben de ibs olabilirmiyim ki? ilk defa duydum bu hastalığı

Basite indirgenmiş haliyle psikolojik gaz :)

Ben de var uyumadığım zaman ot yediğimde su içtiğimde vs vs Herşeyde bunu yaşıyorum.

Bunun günde 6 tane içilen ilacı var.
Sabah 2 öğle 2 akşam 2 şeklinde.
Onunda faydasını görmediğim için alışına bıraktım.

Ençok rahatsız eden şeyleri yemeyerek biraz etkisini azaltabilirsin.

Turp yumurta mesela bunları unut.
İçtiğin su da çok önemli sürekli değiştirerek en az zarar vereni bulabilirsin.

Yemekteki soğan tam kavrulmuş olsun pembeleşsin yani, salçada kavrulsun suda eritilmiş az kavrulmuş salçada çok rahatsız eder.

Geçmiş olsun.

Şu an bir ibs atağı geçiriyorum tam da.
Stresli olduğum zaman 10 kere de wc ye gitsem ağrı geçmiyor benim de.
Aniden başlayan ishal... yemekten hemen sonra ağrı şişlik gaz vs vs
Şu an Karnım o kadar şiş ki
Sana ne yardımım olur bilemedim
Bana da kolonoskopi yapılmadan teşhis konuldu

Kahve süt alkol bu üçü beni çok etkiliyor ama en mühimi stres

Ibs yi gorur gormez irritabl barsak sendromu dedim ve dogruymus.
Bende de supheleniliyordu ama tedaviyi biraktim ben o yuzden ilac kullanmiyorum..

Ve ayni sorunu yillardir yasiyorum diyeyim sana
Ozellikle aksam oldugunda cok rahatsiz oluyorum ve biktim bu durumdan
O yuzden cok iyi anliyorum seni. Mutlaka doktora gitmelisin kolonoskopiyse kolonoskopi. Yapacak bir sey yok. Hatta ben de gitmeliyim :KK51:

Bu arada ben safra kesesi ameliyati olmustum ve safra kesesi olmayan insanlarda hazimsizlik siskinlik vs olur diye bir yazi okumustum. Senin de oyle bir durum var mi acaba? O yuzden de olabilir.

benim safra kesemde bir sorun yok ama evet onu bende duydum ve sizin ki büyük ihtimal ondan kaynaklanmış, ben aslında bahsettiğim gibi çok deneyimli bir profa gitmiştim ve şikayetleri dinleyerek bu tanıyı koydu iki yıldırda çok şikayetim olmadı, bu doktorum araştırma hastanesinde ve tavrı bana hemen bakalım görelim gibi geldi genelde araştırma hastanelrinde de hemen herşeyi araştırırlar ya o yüzden çok aceleci gibi geldi, korktuğum içinde bu tavırdan çok hoşlanmadım tabi

Bi de çiğ soğan beni öldürüyor resmen.
Kabızlık ve ishal dönemleri peşpeşe sürekli takip ediyor bende. Hiç rahat değilim anlayacağın. :KK43:

aynı şikayetler bende de var ama bu yüzden doktora gitmedim,bazen tüm gün ağrım sürüyor bazen kusunca rahatlıyorum,ben de ibs olabilirmiyim ki? ilk defa duydum bu hastalığı

valla ibs bulantı ve kusma da yapıyor normalde ama tabi en doğru tanıyı doktor koyar

Şu an bir ibs atağı geçiriyorum tam da.
Stresli olduğum zaman 10 kere de wc ye gitsem ağrı geçmiyor benim de.
Aniden başlayan ishal... yemekten hemen sonra ağrı şişlik gaz vs vs
Şu an Karnım o kadar şiş ki
Sana ne yardımım olur bilemedim
Bana da kolonoskopi yapılmadan teşhis konuldu

Kahve süt alkol bu üçü beni çok etkiliyor ama en mühimi stres

aynen süt falan da beni çok etkiliyor, ben en çok bu tuvalet sonrası ağrıdan korktum acaba tehlikeli başka bir şey mi diye ama sanırım ibs lilerde normal bu

valla ibs bulantı ve kusma da yapıyor normalde ama tabi en doğru tanıyı doktor koyar
özellikle çok stres olursam ve çok yemişsem o zaman oluyor.ağrı kesici içiyorum en kuvvetlisinden bir süre idare ediyor.ve kusarsam o zmn rahatlıyorum.bir kere acile gitmiştim protein inhibitörü vermişti hem bağırsak hem mide için iyi gelmişti. fazla yemiyorum artık ve şükürler olsun şuan sıkıntım yok.ama korkuyorum olurum yine diye.yıllardır oluyorum,yılda bir iki kez.tuvalete çıkınca da bazen geçiyor ağrı bazen daha da ağrıyor.öyleki ağrı atağımın ertesi gün üst karın bölgem isilik oluyor,pişik gibi.

Bağırsak sıkıntılı yerdir. Bu tip sorunlar yaşıyorsanız kolonoskopiye bakmak ister doktor. İbsden daha kötü bir durum olma ihtimalini yok etmek ister.

Bağırsak sıkıntılı yerdir. Bu tip sorunlar yaşıyorsanız kolonoskopiye bakmak ister doktor. İbsden daha kötü bir durum olma ihtimalini yok etmek ister.
yaz bitince bende gidicem ve büyük ihtimal kolonoskopiye giricem,bu beni biraz korkutuyor,hastaneye bir gün önceden yatarım sanırım bağırsak boşaltımı falan off çok zor inşallah önemli bir şey çıkmaz

aynen öyle ama genç hastlarda(ben 23 yaşındayım) kolonoskopiden önce şunuda yapıyorlar dışkıda iltihap yada gizli kan arıyorlar, farklı röntgen ve ultrason çekimleri yapıyorlar hiç olmazsa en son çare kolonoskopiye başvuruyorlar. Benim doktorum hemen gel hemen kolonoskopi yapalım deyince hem korktum hemde pek hoşlanmadım

X