- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.943
- 798
- Konu Sahibi edebiyat61
-
Hikaye guzel de
fakettiniz mi?
Her zamanki gibi
Adam sevgilisiyle gununu gun ediyor
Fedakar olan kadin oluyor
3 tane cümle nasıl çarpıtılır gördük. Herkes kendi yorumunu yapsın, benim yorumum gereklidir gereksizdir beni ilgilendirir. Bu hikaye facebook da dahil 10 100 1000 kez yazıldı.
Kadınlar herşeyin en iyisine layık ama bu tarz hikayeler sadece hikaye olarak kalır, bizim Mehmet amcaya bunu yaptırmaya kalksan sırtına bir tekme de o vurur. Gerçekçi olmak lazım.
Hikaye ustaca yazılmış, kalem kuvvetli.
Ancak vermek istediği mesaja bakın lütfen.
Hatta netleştirelim:
"Merhaba,
Bugün çok kötü bir olay yaşadım. Eşim boşanmak istediğini söyledi. Aslında benim de ona söylemek istediklerim vardı, yuttum.
Kanser hastasıyım ve eşim bilmiyor (Bakın o duyarlı romantik ne çeşit bir öküz aslında). Bir aylık zamanım var. Sonrası yok.
Bir oğlum var. En çok da onun için üzülüyorum.
Babasından rica ettim boşanma kararını ona söylememesi için.
Bir de her gün beni yatak odamıza kadar taşımasını istedim. Belki böylece bazı şeyleri canlandırabiliriz. Bir de kaybettiğim kilodan bir sorun olduğunu anlar belki."
Olayın başlangıcı bu şekilde size o kadın tarafından anlatılsa, eminim bu hikayenin romantizmine takılmazdı kimse.
Kadın fedakarlık yapsın, kadın katlansın.
Kadın aldatan eşi kendine getirsin.
Kadın aşkı alevlendirsin.
Kadın görmesin, bilmesin.
Kadın her seferinde ulu erkeğin omzuna başını koysun.
Kadın ölsün.
Adam da ne kadar seviyormuşum meğer desin.
Hikaye bana diyor ki; aranızda ne geçerse geçsin affet, onu kazanmanın yolunu bul.
Yok öyle bir dünya kusura bakmayın.
Kimse de iki gün önce burada da içimiz sızlayarak hakkında konuştuğumuz "Melek"i unutmasın.
Boşanılması gerekiyorsa boşanılır.
Kimse boşanmak için evlenmez.
Şartlar gerektiriyorsa yapılmalı.
bu hikaeye hiç bu yönüyle bakmamıştım..altta verilen mesaj çok farklı evet..ama öyle bir duygu karmaşası yaşatıyor ki hikaye bu yönünü düşünmüyorsun bile.bir yönetmen var,onun filimleri gibi..bütün acı öğelerini kullanıyor ama vermek istediği mesaj çok farklı aslında! sana hayranım demiştim ya,işe bu yüzden
oyunun kuralı bu..kadın annedir,affedicidir..ve sonsuz fadekardır..ama ben bu hikayedeki son sözleri çok sevdim..
Ben başka bir mesaj çıkardım :
Sakın boşanmaya kalkışmayın,ömür boyu vicdan azabı çekebilirsiniz.
ahahahah Allah iyiliğini versin MeleknazŞair burda ne demek istemiş
Bilmece gibi,çıkar çıkarabildiğin anlamı :)
Tavuk suyuna çorba kitapları öyle değil miydi ?
Annelerin yüreğine dokunan hikayeler,kadınların yüreğine dokunan hikayeler filan...
Bu da evlilerin yüreğine dokunan hikayelerden midir nedir.
elmeyra sen msj ında okuyanlara da sitem eder gibi konuşmuşsun bende okudum sende okudun?bende kendi yorumumu yaptım.
sizin mehmet amca kadın ruhundan anlamayan duygusuz bi amcaymış.
benim babam da , eşimde kadın ruhundan anlayan insanlar(dı). annemde karşılığında vefat edene kadar sırtında taşıdı.
herkesi bi kefeye koymamak lazım ayrıca ben facebook kullanmıyorum.sadece bu siteyi kullanıyorum.ilk defa okudum.
çok tartışmaya hazır bir ruh halin var.konuyu uzatmayalım bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?