ibretlik bir öykü

bu hikayeyi daha önceden biliyordum ama burada paylaşman güzel olmuş..türlü sebeplerden eşiyle ayrılma noktasına gelen kadınların olduğu bir sitede eminim birilerinin ben ne yapıyorum demesine vesile olacaktır..

"İlişkideki küçük şeylerdir önemli olan. Villalar, arabalar paralar hayatı kolaylaştırır ama asla mutluluğun temeli olamazlar.
İlişkine zaman ayır, ilişkinin güven ve huzur vermesi için çabala."

özellikle bu cümleler çok anlamlı..anlayanlara tabii :)

Hemen ibretimizi alalım.

$etccpu.gif

3 tane cümle nasıl çarpıtılır gördük. Herkes kendi yorumunu yapsın, benim yorumum gereklidir gereksizdir beni ilgilendirir. Bu hikaye facebook da dahil 10 100 1000 kez yazıldı.

Kadınlar herşeyin en iyisine layık ama bu tarz hikayeler sadece hikaye olarak kalır, bizim Mehmet amcaya bunu yaptırmaya kalksan sırtına bir tekme de o vurur. Gerçekçi olmak lazım.

elmeyra sen msj ında okuyanlara da sitem eder gibi konuşmuşsun bende okudum sende okudun?bende kendi yorumumu yaptım.

sizin mehmet amca kadın ruhundan anlamayan duygusuz bi amcaymış.

benim babam da , eşimde kadın ruhundan anlayan insanlar(dı). annemde karşılığında vefat edene kadar sırtında taşıdı.

herkesi bi kefeye koymamak lazım ayrıca ben facebook kullanmıyorum.sadece bu siteyi kullanıyorum.ilk defa okudum.

çok tartışmaya hazır bir ruh halin var.konuyu uzatmayalım bence.

Son düzenleme:
Hikaye ustaca yazılmış, kalem kuvvetli.
Ancak vermek istediği mesaja bakın lütfen.
Hatta netleştirelim:
"Merhaba,
Bugün çok kötü bir olay yaşadım. Eşim boşanmak istediğini söyledi. Aslında benim de ona söylemek istediklerim vardı, yuttum.
Kanser hastasıyım ve eşim bilmiyor (Bakın o duyarlı romantik ne çeşit bir öküz aslında). Bir aylık zamanım var. Sonrası yok.
Bir oğlum var. En çok da onun için üzülüyorum.
Babasından rica ettim boşanma kararını ona söylememesi için.
Bir de her gün beni yatak odamıza kadar taşımasını istedim. Belki böylece bazı şeyleri canlandırabiliriz. Bir de kaybettiğim kilodan bir sorun olduğunu anlar belki."

Olayın başlangıcı bu şekilde size o kadın tarafından anlatılsa, eminim bu hikayenin romantizmine takılmazdı kimse.
Kadın fedakarlık yapsın, kadın katlansın.
Kadın aldatan eşi kendine getirsin.
Kadın aşkı alevlendirsin.
Kadın görmesin, bilmesin.
Kadın her seferinde ulu erkeğin omzuna başını koysun.
Kadın ölsün.
Adam da ne kadar seviyormuşum meğer desin.

Hikaye bana diyor ki; aranızda ne geçerse geçsin affet, onu kazanmanın yolunu bul.
Yok öyle bir dünya kusura bakmayın.
Kimse de iki gün önce burada da içimiz sızlayarak hakkında konuştuğumuz "Melek"i unutmasın.
Boşanılması gerekiyorsa boşanılır.
Kimse boşanmak için evlenmez.
Şartlar gerektiriyorsa yapılmalı.

Son düzenleme:
Hikaye ustaca yazılmış, kalem kuvvetli.
Ancak vermek istediği mesaja bakın lütfen.
Hatta netleştirelim:
"Merhaba,
Bugün çok kötü bir olay yaşadım. Eşim boşanmak istediğini söyledi. Aslında benim de ona söylemek istediklerim vardı, yuttum.
Kanser hastasıyım ve eşim bilmiyor (Bakın o duyarlı romantik ne çeşit bir öküz aslında). Bir aylık zamanım var. Sonrası yok.
Bir oğlum var. En çok da onun için üzülüyorum.
Babasından rica ettim boşanma kararını ona söylememesi için.
Bir de her gün beni yatak odamıza kadar taşımasını istedim. Belki böylece bazı şeyleri canlandırabiliriz. Bir de kaybettiğim kilodan bir sorun olduğunu anlar belki."

Olayın başlangıcı bu şekilde size o kadın tarafından anlatılsa, eminim bu hikayenin romantizmine takılmazdı kimse.
Kadın fedakarlık yapsın, kadın katlansın.
Kadın aldatan eşi kendine getirsin.
Kadın aşkı alevlendirsin.
Kadın görmesin, bilmesin.
Kadın her seferinde ulu erkeğin omzuna başını koysun.
Kadın ölsün.
Adam da ne kadar seviyormuşum meğer desin.

Hikaye bana diyor ki; aranızda ne geçerse geçsin affet, onu kazanmanın yolunu bul.
Yok öyle bir dünya kusura bakmayın.
Kimse de iki gün önce burada da içimiz sızlayarak hakkında konuştuğumuz "Melek"i unutmasın.
Boşanılması gerekiyorsa boşanılır.
Kimse boşanmak için evlenmez.
Şartlar gerektiriyorsa yapılmalı.

bu hikaeye hiç bu yönüyle bakmamıştım..altta verilen mesaj çok farklı evet..ama öyle bir duygu karmaşası yaşatıyor ki hikaye bu yönünü düşünmüyorsun bile.bir yönetmen var,onun filimleri gibi..bütün acı öğelerini kullanıyor ama vermek istediği mesaj çok farklı aslında! sana hayranım demiştim ya,işe bu yüzden :16:

bu hikaeye hiç bu yönüyle bakmamıştım..altta verilen mesaj çok farklı evet..ama öyle bir duygu karmaşası yaşatıyor ki hikaye bu yönünü düşünmüyorsun bile.bir yönetmen var,onun filimleri gibi..bütün acı öğelerini kullanıyor ama vermek istediği mesaj çok farklı aslında! sana hayranım demiştim ya,işe bu yüzden :16:

Kızıyorum ben böyle öykülere.
O kadar belli ki her şeyi kadının yapması gerektiğini düşünen biri tarafından yazıldığı.
Bizdeki "yuvayı dişi kuş yapar mantığı". Neden?
Öykünün sonunda ilişkinize emek verin minvalinde bir cümle var.
Ya hu bu adam karısının hastalığını bile fark etmemiş, ne emeği?
Kadın ömrünü en iyi ihtimalle bir oduna "bana ilgi gösterirsen, beni seversin" demek için harcamış.
Ne acı...
Erkek için, yuva için değil yaptıklarım; olamamlı da.
Benim huzurumun,mutluluğumun, dostluğumun, aşkımın, tutkumun olmadığı yuvayı ne yapayım?

(Daha fazla utandırma beni rica ederim.:) )

Son düzenleme:
bu hikayeyi daha önce de okumuştum
sadece hikayedeki kadına üzlüdüm :5:yine hayırsız vefasız bir erkek anlatılıyor:23:
erkek kadın öldükten sonra onu çok sevdiğini anlasa ne olur anlamasa ne olur ki:19:
önemli olan kadın yaşıyorken onu mutlu edebilmesidir:31:

Ben öldükten sonra adam bana tapsa nolurrr, tapmasa nolur.

Önemli olan ben hayattayken bilmesi değil mi? Vallahi ben boşanacak olsam ve bunu okusam, boşanmaktan vazgeçmeyi değilde, ne pislik şu erkekler diye düşünür, daha beter hiddetlenirim sanırım :26:

Tavuk suyuna çorba hikayelerine benziyor.Belki de öyledir.

Ben başka bir mesaj çıkardım :
Sakın boşanmaya kalkışmayın,ömür boyu vicdan azabı çekebilirsiniz.

Kötü bir intikam şekli,sinsi bir plan bence.
Adam boşanmak istediğini söylemiş.
Kadın sağlıklı mı değil mi bilemezdi.

oyunun kuralı bu..kadın annedir,affedicidir..ve sonsuz fadekardır..ama ben bu hikayedeki son sözleri çok sevdim..

Oyunun kuralı falan degil;
Kadınların duygusallıgı kullanılarak empoze edilen bir görev.

Bunu degiştirmek yine biz kadınların elinde...

Bu arada ladyfog tam düşündüklerimi ifade etmişsin...

ahahahah Allah iyiliğini versin Meleknaz :D Şair burda ne demek istemiş :D

Bilmece gibi,çıkar çıkarabildiğin anlamı :)

Tavuk suyuna çorba kitapları öyle değil miydi ?
Annelerin yüreğine dokunan hikayeler,kadınların yüreğine dokunan hikayeler filan...
Bu da evlilerin yüreğine dokunan hikayelerden midir nedir.

Bilmece gibi,çıkar çıkarabildiğin anlamı :)

Tavuk suyuna çorba kitapları öyle değil miydi ?
Annelerin yüreğine dokunan hikayeler,kadınların yüreğine dokunan hikayeler filan...
Bu da evlilerin yüreğine dokunan hikayelerden midir nedir.

Çok sevimli geldi yorumun o yüzden güldüm :) ama yorumuna katılıyorum

elmeyra sen msj ında okuyanlara da sitem eder gibi konuşmuşsun bende okudum sende okudun?bende kendi yorumumu yaptım.

sizin mehmet amca kadın ruhundan anlamayan duygusuz bi amcaymış.

benim babam da , eşimde kadın ruhundan anlayan insanlar(dı). annemde karşılığında vefat edene kadar sırtında taşıdı.

herkesi bi kefeye koymamak lazım ayrıca ben facebook kullanmıyorum.sadece bu siteyi kullanıyorum.ilk defa okudum.

çok tartışmaya hazır bir ruh halin var.konuyu uzatmayalım bence.

Evet herkesi aynı kefeye koymamak lazım, ben çok soğudum yurdumun vahşet hikayelerinden gazete okumasını pek sevmiyorum akşam haberleri zaten yeterince içimi soğutuyor, kanla değiştir değiştir nereye kadar gerçeklerden kaçamıyoruz maalesef kaç kadın sebebsiz yere telef oldu gitti arkasında ağlayan çocukları.. Bu öyküde ibret alınacak bi şey yok.. Bende tüm ailemde sevgiyi aşkı ve fazlasıyla da saygıyı tanıyarak büyüdüm, böylede evlendim.. Biliyorum çok şanslıyım, ama çoğunluğu aynı kefeye koymuyorum..

Back