i Allah kimseye taşıyamayacağı yük vermez sözü sizce ne kadar doğru??

Lutfen yardimci olun

Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2015
22
1
38
Merhabalar, ben uzun süredir haber izlemiyorum daha doğrusu izleyemiyorum.Çünkü masum insanların acı çektiğine şahit olmak benim canımı çok acıtıyor..Hatta bunun için psikolojik destek bile aldım. Şu sıralar aklıma 'Allah kimseye taşıyamayacağı yükü vermez sözü geliyor.' Ama bu söz doğruysa işkenceyle ölen çocukların açıklaması ne olur peki.Lütfen yardımcı olun.yoksa bugün de uyku yok bana :KK43:

Iskence uygulanan cocuklarin bir sucu yok. Ona iskence uygulayanlarin vicdansizliklari. Düşünün onlarin yatacak yeri yok.
Siz bu kadar merhamet ediyorken, merhametlilerin en merhametlisi olan Allah yarattigi kuluna merhamet etmez mi saniyorsunuz?
Sadece erteliyor. Her seyin hesabinin sorulacagi bir gun var. Babanin ogulu, ogulun babayi tanimayacagi gün hak yerini bulacak insallah..

evrenin karması diyeyim hani dini konuşmak yasak ya,biraz farklı tecelli ediyor kanımca... herkes ettiğini bulur mühim ılan kendini korumakve koruyabildiğin kadar canlıya arka çıkmak... ama bir karıncayı öldürmeyip dışarı bırakmak, ama bir dilenci çocuğa para vermeyip öpücük atmak çok güzelsin demek.... herkes bir mum olursa karanlık epey azalır... sizi çok iyi anlıyorum ama elden birşey gelmiyor.... küçük esnafı koruyacağız, altımızda çalışanları koruyacağız, küçük çocukları koruyracağız, böceklere kadar tüm doğayı koruyacağız çünkü tümbu saydıklarım birbirinden besleniyor.... ve örnek olacağız... Elden bu gelir....

Yükü taşımamak ölmemek değil acı çekmemek hiç değil onlar yüklerini taşıdılar ve dünyadaki vadelerini doldurdular. Sen bir düşünsene can vermek bile çok zor bir acı iken
Belki de onlar acıyı görünür şekilde çekiyorlar
Rahman ve rahim olan rabbim inşallah zalimlerin kökünü kurutur da o yavrucuklar da böyle acı çekercesine ölmezler cennet yolcusu çocuklar masum günahsız çocuklar

• Beğen
Reactions: H M
Konu kapanmamış ama tam açıklığa da kavuşmamış.
Allaha tam teslim olmayı bilsek bu sorulara gerek kalmaz sanırım.
Ama günümüzde biraz zor.
Dün haberlerde öz anneyi izledim evet öz anne çocuğuna neler yapıyordu ölse kurtulurum ellerime kınalar yakarım diye inliyordu birde. dayak yiyen çocuk demeli bunları o anne diye geçinen kadına aslında. Ben ağladım öfkelendim kafamda deli sorular oluştu ama adalet elbet o gün yerini bulacak dediğimde içim rahatladı biraz. İmtihan dünyasında yaşadığımızı hiç unutmazsak isyan etmeyiz sabrederiz belki de ama unutuyoruz unutturuluyoruz işte...

Peygamberlerin hayatina bak ve okumani tavsiye ederim bu durumda.. Kimi ortadan ikiye kesildi kimi olümcül hastaliklarla imtihan edildi.. kimi çarmağa gerildi.. kimi taşlandi.. cahiliye döneminde kiz cocuklsri diri diri topraga gomülurdü Peygamberimiz araciligyla bu zülum ortadan kalkti.. bu dünyada iyilikte var kötülükte ve vaad dolmuşsa kimi kötülukle olücektir kimi iyilikle.. ama senin gördügun o kötü manzara onun canini nasil verdigini gostermez Rabbim asil ruhlarini hic acitmayarak merhametiyle alir.. görünen tarafi ise bize ve insaliga ibretlik kalir. ALLAH bu dünyada iyiye de rizkini verir yasatir besler kötüye de.. cnkü o cok Sabirlidir ve ve muhlet vermistir o mühleti beklemektedir.. cnkü ahiret çetindir. ASIL hesab burda degil Ordadir.. Rabbinin merhameti o kadar cokturki %1 iyle cocuguna merhametli olursun hayvanlari insanlari seversin.. ama seytan da vaadini yerine getirmektedir insanlari Allahin sevmedigi seyleri yapmaya ýükümlü kilarak dünya sehvet arzusu ve hirsina sararak. Iste herkes imtihandadir.. Peygamberler nasil imtihan olduysa bizde imtihan olmaktayiz..

29/ANKEBÛT-2: İnsanlar, sanırlar mı ki inandık derler de öylece bırakılıverirler ve sınanmaz onlar?) / Adem Uğur(29/ANKEBÛT-2: İnsanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece "İman ettik" demeleriyle bırakılıvereceklerini mi sandılar?)
Ayetini paylasayim..

KURANI KERIMIn mealinde Allahin bizle ve Peygamberleriyle nasil konustugunu acikca gorursun..

Ve iyi biliniz ki, mallarınız ve evlatlarınız birer imtihan aracından başka birşey değildir. Allah katında büyük ecir vardır.
“Ey iman edenler! Eşlerinizden ve çocuklarınızdan size düşman olanlar da vardır. Onlardan sakının!”(Teğabün: 14)

“Şüphesiz ki mallarınız ve çocuklarınız sizin için bir imtihandır. Büyük mükâfât ise Allah’ın yanındadır.” (Teğabün: 15) (Bakınız, Enfâl: 28)

yani konuyu acan arkadas.. bu onlarin ve hepimizin imtihanidir.hrkes ayri imtihan vermektedir.. kotülük yapanlar bi zelillige iyilik yapanlar ise feraha ve selamete kavusacaktir insallah. Dunyanin kurulmasiyla ilgili yone bi süru ayet gecmektedir oyle guzel de anlatlmstirki. Bu yuzden bize sukur ve kulluk düser neden niye degil..

X