Huzursuz Bacak Sendromu

Hazz26

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2019
49
16
3
30
Bugün doktora gittim.Bende huzursuz bacak sendromu diye bir rahatsızlık varmış.Hayatımda ilk defa duymuş olduğum bir şey kendisi.Yaşayan bilen kendileriyle daha önce tanışan var mıdır?Nasıl iyileşebilirim?Tedavisi var mı ilaç dışında?

uyurken felan ayaklarına bacaklarına bişey oluyomuş gibimi oluyo sanki biri dürtüyomuş gibi bendede bişeyler var ama dra gitmeye üşendim bazen çok rahatsız ediyo.geçmiş olsun ilaçmı verdi

var tatlım duydum eşimden biliyorum beline vuruyor artık ağrısı uyutmuyor. egzersiz iyi geliyor yoksa gece boyu uyuşuyor gibi atıp atıp duruyor ayağını ...
çok geçmiş olsun

Duydum. Çevremde bir kaç kişide var.

Otururken sürekli bacak titretme. Uyurken bir anda bacağını attırma vs.

Çaresini bilmiyorum. Allah şifa versin..

Cay fazla tuketmemek lazim, demir magnezyum eksikligi fln tetikliyor. Bi de uzun sure ayni pozisyonda oturmak da tetikliyor

Evet bende var ama ben ilaç kullanmadım.
Genel olarak ilaç kullanmayı sevmediğimden Allah dermansız dert vermesin tabi.
Ben Plank ile atlattım gibi bir şey
Yani çok sık olan ataklar, ay da bir yada 2 oluyor.
Plank yapmanızı öneririm şiddetle...
Geçmiş Olsun

Ne gibi şikayetleriniz var peki

uyurken felan ayaklarına bacaklarına bişey oluyomuş gibimi oluyo sanki biri dürtüyomuş gibi bendede bişeyler var ama dra gitmeye üşendim bazen çok rahatsız ediyo.geçmiş olsun ilaçmı verdi
Evet 3 tane ilaç verdi.Onları kullancam şimdilik

Bende ara sira soyle birsey oluyor; gece yattigimda durmadan donmek istiyorum. Bacaklarimi kipirdatmak istiyorum. Tarif edemedigim hafif bir rahatsizlik hissi. Acaba bende de mi bu vrahatsizliktan var

Bende de var. Hatta bazen benim kollarımda da oluyor. Yaşamayan bilmez. Ağrı desen değil. Uyuşukluk desen değil değişik bi şey. Bi yere yatakla duvar arasına falan sıkıştırmak isterim bende öyle zamanlarda. Tek bulduğum çare soğuk suyla bacaklarımı ayaklarımı yıkamak. Omdan sonra öyle dinlenip uykuya dalıyorum ki

Bende de öyle bi sıkıntı var ama doktor kas eksilmesi demişti. Sürekli bacaklarım sızlar. Ayaktayken namaz kılarken üstelik sanki kilometrelerce yol yürümüşüm gibi. Hiç bir zaman uyandığımda bacaklarım ağrısız olmaz yani. İlaç vs vermedi mi size doktor

Bende var. Yaşadığım bu skntıyı tarif etmekte çok zorlaniyordum, meğerse bir hastalikmis:)

Ilaci yok malesef. Çok ileri düzeyde olanlara verilen bazı ilaçlar var ancak onlar da parkinson ilaçları

Bazı önlemler geliştirdim
Yalınayak taşa basmıyorum . Tetikliyor
Magnezyum ve demir takviyesi alıyorum
Geceleri ayak altımda yorgan dahil bulundurmuyorum. Ayaklarımın rahatını bozacak hiçbir fazlalık tutmuyorum
Çok kötü olduğumda koltukta yatıyorum ayaklarımi minderlerin arasına sıkıştırmak rahatlatıyor
Regl döneminde çok artıyor benim skntim. O zaman da tek yaptığım yine skştırmak
Su içmeyi azalttgımda skntim artıyor bu yüzden günde 3 litre su tüketmeye calisiyorum

Gerçekten yaşamayan anlamıyor. Tarif etmesi bile zor bir his. Insanın ici vıcık vıcık oluyor yerinde duramıyor

Ben bu rahatsızlığın isimlendirildigini duyduğumda bile mutlu olmuştum. Demek ki insanlar arasinda varolan bir durum diye :)

Uyurken yatağın ayak kısmına çarşafın altına beyaz kalıp sabun koymak rahatsızlığı azaltıyormuş. İsterseniz bi deneyin, geçmiş olsun

Bende ara sira soyle birsey oluyor; gece yattigimda durmadan donmek istiyorum. Bacaklarimi kipirdatmak istiyorum. Tarif edemedigim hafif bir rahatsizlik hissi. Acaba bende de mi bu vrahatsizliktan var

Mesela sirtustu yatiyorsun fakat yan donup bacagini uzatinca cok rahat ediceksin gibi his oluyor ama hic rahat olmuyor. Sonra bacaklarimi kendime ceksem rahat edicem sanki diyorsun, cekiyorsun ama rahatlamiyor. Boyle birsey.
Bizim ailede genetik sanirim. Teyzelerimde, annemde dayimda ve bende var.
Yorulunca artiyor benimki.

esimde vardi geceleri bacaklarini diker sallarda sallardi deprem oluyo sanip uyanirdim her seferinde de bi ilac verdi 3 tane icti kutu bitmedi ama sorun halloldu

İlaçlar bana fayda etmedi. Yaz aylarında yüzme iyi geldi, bir de dayanamayacak gibi olduğumda soğuk hatta buz gibi suya tutuyorum bacaklarımı, ancak öyle sakinliyor. Nörolojik kökeni olduğunu okumuştum yeni yakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…