Huzur vermeyeceğin eve misafirliğe gitme

Sormayin. Hani derler ya akraba iliskilerimiz zedelendi. Buyuk ailelerin yerini kucuk aileler aldi. Bunun atesli bi savunucusu olan ben artik tam tersini savunuyorum
Otur adam gibi tatli tonton bi amca ol olene kadar kal. Ama hep bi fitne hep bi sansasyonel hayat hikayesi, hep para muhabbeti. Adamin asker arkasina yaptigi maddi destegi dahi biliyorm. Hersey maddiyat. Bide oyle sinirime dokunuyor ki laflari. Ogluma araba aldim, surda yemek yedirdim, gittim x marka bilemem neyini aldim ama beni aramiyor diyor (evden de kovdu bu arada). Yani adam bu. Bunun tum bu dusuncelerine hak vererek 5 saat dinlemek zorundayim. Hak vermezsem 10 saat dinlemek zorundayim.
Insaallah bu son gelisi olur.

Bir insan saygınlığını ,ağırlığını korumadigi sürece, karşısındaki insanları bıktırdıgı sürece misafir olarak istenmiyor ve açıkçası bi değeri de kalmıyor. Sizde haklisiniz insan evinde rahat huzurlu olmak istiyor bi yabancı evde benim huzurumu kaçırırdı

Babamın taktiğini öneriyorum sana :)
Dinlemek istemediği kaale almadığı biri olduğunda gözleri uzaklara dalmış şekilde kafasını mütemadiyen aşağı yukarı sallar :)) sonra adam konuşmaya devam ederken bir anda alakasız bir mevzuya girersin annene yada babana bakarak ya da kalkıp gidersin yanından :))
hiç değilse sinirin daha fazla bozulmaz

Son düzenleme:

Bu hikayedeki tek suçlular; anne ve babanız..

okuduklarimdan tek kafama takilan kendi cocuklarini kovan adam sizi dusunuyormus oyle mi?

Allah razi olsun. Ama en ufak yanlis anlamada bile "sen beni dinlemiyormusun" diyip herseyi bastan anlatan biri kendisi. Ya arkadaslar samimiyim cok farkli biri. Negatif bi davranis gorse isi espriye vurdurur. Dinlenmedigini dusundugunde onu kafana sokana kadar anlatir. Su icmeye bile kaldirmaz. Yarin isim var dersin " aman bu gecede uyumayiver " der. Artik sinirin bosalir gulmeye baslarsin. Anlatir anlatir.
Kendi cayimi kendim alamadim annem cayi onume goturdu yahu!

okuduklarimdan tek kafama takilan kendi cocuklarini kovan adam sizi dusunuyormus oyle mi?
Evet. Aynen oyle. Babacilik oynuyor. Kizini evlendirirken yaninda degildi ya o donem burnumdan getirmeye kalkti. Babam bana laf etmiyor bilezik milezik diye beyefendi bana bilezigin adetini soruyo. Biz aramizda hallediyoruz maddi seyleri diye laf yiyince otekilestirilmis hissedip kirilmis hissi yaratiyor. Insani vicdaniyla eziyor. Kizinin dugununde derneginde olmayan adam onu nisanimda istemedigimi bildigi halde 500 defa anneme beni de cagirin diye tutturdu. Ama ailem en mutlu gunumu burnumdan getirmediler sagolsun cagirmadilar.

Oglu unide 1 defa arayip sormadi. Guya uniyi kazanirsam benimle gelirmis. Yahu sen kendi evladina acimiyorsun be diyesim geldi de iste kizlar iste her laf kahretsinki soylenmiyor. Ama bu sefer beni karsisinda diktigi o 4 saat evatlari hakkinda ince ince lafi soktum. " amca babam bana cook buyuk maddi hediyeler almadi, senin ogluna aldigin gibi araba almadi. Ama oyle buyuk bi sevgi verdi ki. Hersey maddi degil. Bak oglun memleketteki evde boyle bi travma yasamis (evden kovdu) ben olsam bende seni aramazdim. Istersen dunyayi al" dedim ama tutturdu eski esini dusunuyormus. O yuzden oglunu yollamak istemismis. Tatli tatli soylemismis. Yahu sen o kadini dusunsen kira istemezsin tatli tatli anlatsan kitaplarini firlatmazsin sokaga.

Varya cok sinirim bozuldu canim. Cok!

Baba müsveddesi üzülme Cnm

Kesinlikle. Anneme rahatsiz oldugumu bu gelisinde cok net ve keskin bi sekilde belli ettim. Anne baba teyze dayi amca dede anneanne olsa neyse annemin amcasi!

Aynen öyle..kendini bilmez bu adam gibi ruh hastası çok ama izin verdiğiniz kadarıyla hayatınıza müdahil olabilirler..bu adam size bunları yapabildiği için yapıyor,yapamadığına yapamaz eve bile alınmaz..dıdısının dıdısı..ne alaka yani..annenize resti çekin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…