Huysuz Kız Kardeş

Yazarken de aklıma geldi böyle düşüneceğin ama enişte aileden biri değil belki ondan rahatsız olmuş olabilir zaten psikolojisi normal değil. Rahat hareket edememiş olabilir odası ayrı bile olsa bilemezsiniz ki anne baba yanında giyimine dikkat etmiyordur üstü açılır mı vs diye gecelikle bile dolaşabilir ama evde misafir varken bunlar yapılmaz. Tabiiki sizin de eviniz ona birşey demiyorum ama normal bir kişilikten de bahsetmiyoruz kız kardeşiniz normal olsa bunu doğal karşılardık.

Kıyafet konusunda bir sorun yok, zira ailece rahat insanlarız. Geceliğiyle bikinisiyle geziyor sürekli ne babam ne eşimle öyle bir durumları yok.
yazlık yerdeyiz zaten...

biz kardeşimden daha çok rahatsızız :)

Kardeşinize neden tepki vermiyorsunuz ki? Ailenize kızıyorsunuz ama sizin de en fazla tepkiniz görmezden gelmek.

Ailenizin tutumu karşısında yapabileceğiniz bişey yok malesef eminim onlarda iyice çığrından çıkmasın diye ses etmiyorlar ama bu ters tepiyor daha çok ayağını uzatmış kardeşiniz.. psikiyatriste götürsün bence anneniz ve babanız destek alması gerekiyor

Ben kardeşimin cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum saygısızlığından ötürü... terapi değil belki ama insan gibi davranmayı öğrenmeli... annemle babam beni de yetiştirdiler ama bu bi başka... bilmiyorum kendi tercihleri belki de saldılar bıkıp

Bir an Tokat atacak seviyeye bile geldim ama tuttum kendimi... bulaşmak istemiyorum zira fil hafızalı tutar insanların yanında 3 -5 sene sonra bana vurmuştun der kendi huysuzluğunu yok sayıp
Bende dayanamam hiç böyle şeylere , bir süre susarım ama nevrim döner bian ,
kardeşiniz kaç yaşında ?

Şu yazıyıda okuyunca iyice şaşırdım. Vallahi kardeşiniz ve ailenizin ona tavırları, benim kız kardeşimle yaşadıklarımın aynısı. Hatta dışarda melek evde canavar gibi kısmı bile aynı.

Ben bir çözüm bulamadım malesef. Çocukluğumdan beri, ben küçük olmama rağmen hep onu idare etmem, alttan almam, susmam beklendi. Garip bir şekilde o ne yaparsa yapsın anne babamın ona karşı sonsuz bir hoş görüsü var. Hem sizin hem benim kardeşim için, anne-babalarımız zamanında yaptıklarını onaylamasaydı yada görmezden gelmeseydi şu anda bu durumda olmazdık hiç birimiz.
Benim ailem, kardeşime güçleri yetmediği için beni ezmeyi seçtiler ne yazık ki.
En son bir olay yaşadık kısa zaman önce, o olaydan sonra tepkimi koydum, görüşmüyorum.

Son düzenleme:
Devamlı bağırdığını yazmışsınız; neden sürekli bağırıp isteklerini yaptırmaya çalışıyor acaba ? Altında yatan nedeni bulmak lazım. Küçüklüğünden beri böylemiydi ? Özün de namemnun ve mutsuz biri mi ? Yani siz evlenmeden önce de böylemiydi ? Biri var mı hayatında ?
Benim de ablam benden 9 yaş büyük; bekar. O da mizaç olarak huysuz ve agresiftir. Sadece kendini düşünür. Bağırıp çağırması yoktur ama maalesef kendi hatalarını kabullenemeyip suçu hep karşı taraf yükler ama içinde bunun doğru olmadığını da bildiğinden mutsuz olur, laf sokar. Ben daha canlı, esprili hatta bazen yüksek sesliyim ama ailemi kırmamaya çalışırım. Ve maalesef ablam benim için çok kıymetli. Çok seviyorum iki kardeşiz zaten. Bunca huysuzluğuna bencilliğine bu yüzden katlanıyorum. En basiti ailemin oturduğu şehire 4 saat uzaklıkta bir şehirde oturuyoruz ve bayramdan 1 hafta önce ailemi görmeye gittiğimden bayramda görüntülü konuşur gitmeyiz diye düşünmüştüm kendi kendime çünkü annemde babamda yaşlı insanlar ve kronik hastalıkları yüzünden risk altındalar. Bana telefonda bir çığlık attı ne demek gelmeyelim gelmek zorundasın bayramda, annemlerde bende seni çok özledik kocanmı öne sürdü bu fikri diyedondum kaldım, sonrasında tribiyle suratıyla uğraşmamak için sabah 7 de yola çıkıp, covid sebebiyle verandada mesafeli birkaç saat oturup geri evimize döndük. İlaveten ablam börek seviyor diye sabah 5 te kalkıp kahvaltıya börek yetiştirdim ona....
Bu da bizim kaderimiz demekki. Çekeceğiz...

Kardeşinize neden tepki vermiyorsunuz ki? Ailenize kızıyorsunuz ama sizin de en fazla tepkiniz görmezden gelmek.
Seviyor çünkü. Kardeş bu. Bende çok sevdiğimde huysuzluğuna agresifliğine katlanıyorum, ama kendimizi yıpratıyoruz, gizli gizli ağlıyorum-sürekli soruyorum kendi kendime, bunları niye yapıyor diye.

Kardeşinizin hareketleri iyi değil evet ama siz sanki araba alınmasına, şehir dışında okumasına falan bozulmuşsunuz gibi daha çok. Bir paragraf boyu kendinizi övmenize bakılacak olursa...
E övse de haklı gayet misler gibi ayaklarının üzerinde durmuş kadın . Yani merak ediyorum size yapılmayan şeyler kardeşinize kat be kat yapıldığında içiniz hiç burulmuyor mu sizin. Yoksa tamamen tersine gitme durumu mu?

Kıyafet konusunda bir sorun yok, zira ailece rahat insanlarız. Geceliğiyle bikinisiyle geziyor sürekli ne babam ne eşimle öyle bir durumları yok.
yazlık yerdeyiz zaten...

biz kardeşimden daha çok rahatsızız :)
Ne diyeyim şu kenarda darbuka çalayım bari ben bişey yazmayayım

Benim gözlemlediğim 2 çocuk dert çektiren oluyor birinci çocukta ona tahammül ediyor, ilk çocukta hep başarı, sorumluluk var 2 çocukta şımarıklık, sorumsuzluk, huzur bozucu
Çünkü 2 çocukta çoğu disiplin es geçiliyor, şımartılıyor o yaştada tavan yapıyor, Allah annenize ve babanıza sabır versin böyle ukala ve huzur bozan çocuk yüzünden

Benim de böyle bir kuzenim var kahveyi orta istemiştim çok şekerli olmuş diye ağlandığı gün elinden alıp ayaklarının dibine döktüm kahveyi. Deli deliyi görünce sopasını saklıyor, o oldu kimle nasıl konuşacağını bana karşı öğrendi en azından.

Demem o ki kardeş bu sevgisi başka, eminim o yumurtan nasıl olsun kahve içer misin sorularınız hep ablalıktan ama azıcık sert kayaya toslamayı hak etmiş sanki. Anne babanıza diyecek bi şeyim yok kendi kendini kurtaracak kadar güçlü olduğuna inandıkları çocukları öteleyen böyle çok ebeveyn gördüm. Kötülükten değil yaptıkları eminim onlara karşı kalbinizi karartmayın.

Kardeşinizin bilmediğiniz bi sıkıntısı olabilir mi ayrıca hep mi böyleydi ağlaması bi acaba dedirtti bana çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…