Huysuz Kız Kardeş

Şu yazıyıda okuyunca iyice şaşırdım. Vallahi kardeşiniz ve ailenizin ona tavırları, benim kız kardeşimle yaşadıklarımın aynısı. Hatta dışarda melek evde canavar gibi kısmı bile aynı.

Ben bir çözüm bulamadım malesef. Çocukluğumdan beri, ben küçük olmama rağmen hep onu idare etmem, alttan almam, susmam beklendi. Garip bir şekilde o ne yaparsa yapsın anne babamın ona karşı sonsuz bir hoş görüsü var. Hem sizin hem benim kardeşim için, anne-babalarımız zamanında yaptıklarını onaylamasaydı yada görmezden gelmeseydi şu anda bu durumda olmazdık hiç birimiz.
Benim ailem, kardeşime güçleri yetmediği için beni ezmeyi seçtiler ne yazık ki.
En son bir olay yaşadık kısa zaman önce, o olaydan sonra tepkimi koydum, görüşmüyorum.
Benden bir tane daha var desene:)
Daha önce defalarca tepkimi koydum. Ben tepki koydukça çiçeklerle özürlerle affettirdi kendini ama 2 gün sonra yine aynı noktaya döndük hep...
Bunca sevgiyle büyüyen bir çocuğun böyle doyumsuz olması çok acı...
Napalım... yok sayarım bundan böyle

Devamlı bağırdığını yazmışsınız; neden sürekli bağırıp isteklerini yaptırmaya çalışıyor acaba ? Altında yatan nedeni bulmak lazım. Küçüklüğünden beri böylemiydi ? Özün de namemnun ve mutsuz biri mi ? Yani siz evlenmeden önce de böylemiydi ? Biri var mı hayatında ?
Benim de ablam benden 9 yaş büyük; bekar. O da mizaç olarak huysuz ve agresiftir. Sadece kendini düşünür. Bağırıp çağırması yoktur ama maalesef kendi hatalarını kabullenemeyip suçu hep karşı taraf yükler ama içinde bunun doğru olmadığını da bildiğinden mutsuz olur, laf sokar. Ben daha canlı, esprili hatta bazen yüksek sesliyim ama ailemi kırmamaya çalışırım. Ve maalesef ablam benim için çok kıymetli. Çok seviyorum iki kardeşiz zaten. Bunca huysuzluğuna bencilliğine bu yüzden katlanıyorum. En basiti ailemin oturduğu şehire 4 saat uzaklıkta bir şehirde oturuyoruz ve bayramdan 1 hafta önce ailemi görmeye gittiğimden bayramda görüntülü konuşur gitmeyiz diye düşünmüştüm kendi kendime çünkü annemde babamda yaşlı insanlar ve kronik hastalıkları yüzünden risk altındalar. Bana telefonda bir çığlık attı ne demek gelmeyelim gelmek zorundasın bayramda, annemlerde bende seni çok özledik kocanmı öne sürdü bu fikri diye:KK64:dondum kaldım, sonrasında tribiyle suratıyla uğraşmamak için sabah 7 de yola çıkıp, covid sebebiyle verandada mesafeli birkaç saat oturup geri evimize döndük. İlaveten ablam börek seviyor diye sabah 5 te kalkıp kahvaltıya börek yetiştirdim ona....
Bu da bizim kaderimiz demekki. Çekeceğiz...
Hayatında biri yok, güzel bir kız ama kendini kimseye layık görmez, kriterleri arşta.
Ama bunun sorunlusu yine kendisi...
Benim de tek kardeşim ama cidden çekmeyi düşünmüyorum çünkü cidden kendimi yiyorum sonra... bana yazık

Anneniz babanız şımartmış tamam ama kocaman kızı siz neden şımarttınız hemde ailenize kızarken. Kahvaltı saatinde kalkmadıysa ,siz neden hazırlıyorsunuz kahvaltı ki ona bile memnun olmamış hanımefendi, kalksın hazırlasın yesin yemeğini. Çocuk değil yani bu önüne hazırlayıp önünden kaldırasınız.

Ne diyeyim şu kenarda darbuka çalayım bari ben bişey yazmayayım 😅
Yok canım elbet konuşalım :)
Mesela bugün sabahtan beri odasından sadece kahve almak için çıktı... biz kahve içtik sohbet ettik hiç gelmiyor yanımıza...
Ne gerek var ki bu suratsızlığa?
Bizim teyze amca hala ilişkilerimiz de pek yok. Hani bi kuzenimiz de yok ki onla kanka desem. Şu hayatta bi ben bi o... küçükken büyüyünce anlar diyordum ama dana kadar oldu daha ne zaman anlayacak bilmem

Benim gözlemlediğim 2 çocuk dert çektiren oluyor birinci çocukta ona tahammül ediyor, ilk çocukta hep başarı, sorumluluk var 2 çocukta şımarıklık, sorumsuzluk, huzur bozucu
Çünkü 2 çocukta çoğu disiplin es geçiliyor, şımartılıyor o yaştada tavan yapıyor, Allah annenize ve babanıza sabır versin böyle ukala ve huzur bozan çocuk yüzünden
Amin... diyecek bir şey kalmamış

Benim de böyle bir kuzenim var kahveyi orta istemiştim çok şekerli olmuş diye ağlandığı gün elinden alıp ayaklarının dibine döktüm kahveyi. Deli deliyi görünce sopasını saklıyor, o oldu kimle nasıl konuşacağını bana karşı öğrendi en azından.

Demem o ki kardeş bu sevgisi başka, eminim o yumurtan nasıl olsun kahve içer misin sorularınız hep ablalıktan ama azıcık sert kayaya toslamayı hak etmiş sanki. Anne babanıza diyecek bi şeyim yok kendi kendini kurtaracak kadar güçlü olduğuna inandıkları çocukları öteleyen böyle çok ebeveyn gördüm. Kötülükten değil yaptıkları eminim onlara karşı kalbinizi karartmayın.

Kardeşinizin bilmediğiniz bi sıkıntısı olabilir mi ayrıca hep mi böyleydi ağlaması bi acaba dedirtti bana çünkü
Hep böyleydi... çocukluğundan beri... ailenin en rahat zamanına geldi... varlık zamanına. O sebeple yolda ayağına taş deyse ağladı... o derece.
Valla siz düşünün ne sorunu olabilir, anne baba evinde, geçim derdi yok. Babamın arabasını istediği gibi kullanıyor bi de özel arabası olacak şimdi. Niye geldin niye gittin neredeydin diyen yok. Tatile gidiyor istediğinde arkadaşlarıyla, maddi sıkıntısı yok... sevgilisi olmaması kendi seçimi ama olduğu dönemler de oldu yine böyle suratsızın tekiydi... doğası böyle malesef...

eşim bazen der, annenle baban başka çocuk yapmam deyip tüm tatlılığı sana vermiş kardeşin 10 sene sonra olunca ona bir şey kalmamış diye. Bunu biliyorum ki beni sevdiği için söylüyor ama haklı adam :)

Anneniz babanız şımartmış tamam ama kocaman kızı siz neden şımarttınız hemde ailenize kızarken. Kahvaltı saatinde kalkmadıysa ,siz neden hazırlıyorsunuz kahvaltı ki ona bile memnun olmamış hanımefendi, kalksın hazırlasın yesin yemeğini. Çocuk değil yani bu önüne hazırlayıp önünden kaldırasınız.
İyi niyetin sonu oldu bir daha su bile vermem zaten

Türk kahvesi ister misin mi ? Siz de bir değişiksiniz, böyle tipler köpek muamelesi sever. İyi davrandıkça bir ezikliğiniz var da iyi davranıyorsunuz gibi düşünür. Aynı muameleyi siz de ona yapın. 23 yaşında kıza ne kahvaltısı hazırlıyorsunuz Allah aşkına, 6 yaşında kızıma yedin yedin, yemedin yemek yok bir dahaki öğüne kadar diyorum.uhd otel mi burası sizde garson musunuz ? Hem şımartıp hem de çok şımarık demek de bir garip.

Anneniz ve babanızda hata var. Size telefonda "ne olur yardımcı ol iş bulsun da gitsin" demişler mesela. Bu okuyunca bana çok korkunç geldi çünkü o da evlat siz de. Aranızda 10 yaş da olsa, 15 yaş da olsa siz kardeşsiniz. Sizi karşı karşıya getirmemeleri gerekir. Olgun bir kadınsınız, dinlememelisiniz bu tür şikayetlerini ailenizin. Ne kadar dert de yansalar siz bir şey dediğinizde suçlu çıkarsınız zaten. Onu da aileniz yetiştirmiş, bu hale gelmesine katkıda bulunmuşlar. Çok yanlış buldum tutumlarını ben.

İki kardeş arasında farklılıklar olabilir. Biri sorumsuz diğeri sorumlu, biri pinti, diğeri cömert ne bileyim tamamen farklı olabilirler. Tek tip fabrika ürünü değil sonuçta çocuk dediğin, ailenin yükümlülüğü ne olursa olsun bu çocukları evlatları olarak bağrına basmak. O yüzden sizin yapacağınız şey bir dahaki şikayeti dinlememek, bana anlatmayın diyebilmek ve kendi hayatınıza bakmak. Rahatsız olsalar farklı davranırlardı. Sürekli dert anlatıp çözüm bulmayan insanları anlamıyorum ben zaten. Sanki dertleri ortadan kalkmasın diye uğraşıyorlar gibi. Aileniz de biraz öyle, umursamamaya çalışın.

Türk kahvesi ister misin mi ? Siz de bir değişiksiniz, böyle tipler köpek muamelesi sever. İyi davrandıkça bir ezikliğiniz var da iyi davranıyorsunuz gibi düşünür. Aynı muameleyi siz de ona yapın. 23 yaşında kıza ne kahvaltısı hazırlıyorsunuz Allah aşkına, 6 yaşında kızıma yedin yedin, yemedin yemek yok bir dahaki öğüne kadar diyorum.uhd otel mi burası sizde garson musunuz ? Hem şımartıp hem de çok şımarık demek de bir garip.
Ve biliyor musunuz hepimiz mühendisis... okumak kardeşimin cahilliğini aldı, eşekliği baki...
Aynen suratına bakmıyorum şu an masa hazırlarken

Anneniz ve babanızda hata var. Size telefonda "ne olur yardımcı ol iş bulsun da gitsin" demişler mesela. Bu okuyunca bana çok korkunç geldi çünkü o da evlat siz de. Aranızda 10 yaş da olsa, 15 yaş da olsa siz kardeşsiniz. Sizi karşı karşıya getirmemeleri gerekir. Olgun bir kadınsınız, dinlememelisiniz bu tür şikayetlerini ailenizin. Ne kadar dert de yansalar siz bir şey dediğinizde suçlu çıkarsınız zaten. Onu da aileniz yetiştirmiş, bu hale gelmesine katkıda bulunmuşlar. Çok yanlış buldum tutumlarını ben.

İki kardeş arasında farklılıklar olabilir. Biri sorumsuz diğeri sorumlu, biri pinti, diğeri cömert ne bileyim tamamen farklı olabilirler. Tek tip fabrika ürünü değil sonuçta çocuk dediğin, ailenin yükümlülüğü ne olursa olsun bu çocukları evlatları olarak bağrına basmak. O yüzden sizin yapacağınız şey bir dahaki şikayeti dinlememek, bana anlatmayın diyebilmek ve kendi hayatınıza bakmak. Rahatsız olsalar farklı davranırlardı. Sürekli dert anlatıp çözüm bulmayan insanları anlamıyorum ben zaten. Sanki dertleri ortadan kalkmasın diye uğraşıyorlar gibi. Aileniz de biraz öyle, umursamamaya çalışın.
Dediğiniz gibi bana onu şikayet edip kucak açıyorlar her yanlışına. Bir daha bir şey derlerse ne haliniz varsa görün bana bir şey anlatıp huzurumu kaçırmayın diyeceğim.

Masaya otururken çorbaları koymaya başladım, masaya gelmemişti henüz kardeşim. Ben koymayacağım, az koyunca az koydun çok koyunca niye çok koydun diye kızıyor, kendi gelince kendi koysun dedim. Annem çok bozuldu bana surat yaptı. Yemekten sonra biz daha masadan kalkmadan masayı toplamaya başladı. Çok enteresan çünkü normalde kaçar hep iş yapmamak için...
Ben kendi tabaklarımızı toplamak ve yıkamak için oyalandım, ama gelip zorla abla toplayıp yıkayayım diye aldı tabakları...

yani o suçunu anladı ama sanırım gitmeden yine bi ağlama krizine girecek ve huzurumuzu bir kez daha kaçıracak ve annemle babam yine aman o bağırmasın diye onun tarafını tutacak...

bir daha o buradayken buraya gelmeyeceğim.

Benim gözlemlediğim 2 çocuk dert çektiren oluyor birinci çocukta ona tahammül ediyor, ilk çocukta hep başarı, sorumluluk var 2 çocukta şımarıklık, sorumsuzluk, huzur bozucu
Çünkü 2 çocukta çoğu disiplin es geçiliyor, şımartılıyor o yaştada tavan yapıyor, Allah annenize ve babanıza sabır versin böyle ukala ve huzur bozan çocuk yüzünden
Biz de tam tersi :KK49:

Ben öyle car car bağırsam ablam beni bi güzel döverdi bi daha sesim çıkmazdı valla..
Çok anlayış göstermişsiniz şımardıkça şımarmış.

Masaya otururken çorbaları koymaya başladım, masaya gelmemişti henüz kardeşim. Ben koymayacağım, az koyunca az koydun çok koyunca niye çok koydun diye kızıyor, kendi gelince kendi koysun dedim. Annem çok bozuldu bana surat yaptı. Yemekten sonra biz daha masadan kalkmadan masayı toplamaya başladı. Çok enteresan çünkü normalde kaçar hep iş yapmamak için...
Ben kendi tabaklarımızı toplamak ve yıkamak için oyalandım, ama gelip zorla abla toplayıp yıkayayım diye aldı tabakları...

yani o suçunu anladı ama sanırım gitmeden yine bi ağlama krizine girecek ve huzurumuzu bir kez daha kaçıracak ve annemle babam yine aman o bağırmasın diye onun tarafını tutacak...

bir daha o buradayken buraya gelmeyeceğim.
Sakın siz yüz vermeyin ciddi söylüyorum. Anne babanız akıllanmaz bunuda bilin sizin rest cektiğinizi görsün, bu zamana kadar aileniz hayır dememiş han dedigi yere hamam yapmışlar cok şımartılan çocuğa bizde böyle derler çünkü, el kapısina gittiginde boyle davrandirmazlar kimse kimseyi cekmez çünkü, kardesiniz benim elimde olacak kusura bakmayın evire cevire döverim onu yinr tekrarliyorum anneniz ve babanix yapiyor, siz karışmayin misafir gibi geldiniz misafir gibi gidin ordan sizi bulaştirmasinlar kendileri halletsin kızlarinin durumunu

Bu küçük kardeşiniz gibi hareketlerinde ısrar edip kendine çeki düzen vermeyen kızlarımızın evliliği, pek uzun sürmeden boşanmaya sonuçlanıyor

Bu küçük kardeşiniz gibi hareketlerinde ısrar edip kendine çeki düzen vermeyen kızlarımızın evliliği, pek uzun sürmeden boşanmaya sonuçlanıyor
dilerim boşanma yaşamaz, ben bi kere yaşadım Allah kimseye vermesin... dilerim el kapısında böyle yapmaz zira kimse çekmez onh

Sakın siz yüz vermeyin ciddi söylüyorum. Anne babanız akıllanmaz bunuda bilin sizin rest cektiğinizi görsün, bu zamana kadar aileniz hayır dememiş han dedigi yere hamam yapmışlar cok şımartılan çocuğa bizde böyle derler çünkü, el kapısina gittiginde boyle davrandirmazlar kimse kimseyi cekmez çünkü, kardesiniz benim elimde olacak kusura bakmayın evire cevire döverim onu yinr tekrarliyorum anneniz ve babanix yapiyor, siz karışmayin misafir gibi geldiniz misafir gibi gidin ordan sizi bulaştirmasinlar kendileri halletsin kızlarinin durumunu
Bizimkiler kardeşime surat yapıyorum diye bana kırılacak gibiler. Dilerim tez zamanda kimseyle arayı bozmadan döneriz evimize...
Arsız hırsız ev sahibini bastırırmış misali arsızlığıyla herkesi muma çevirdi...
bir daha o buradayken gelmem

Ayni kiz larde ve anne babadan birer tanede bende var. Yillarca ugrastim maddi manevi destek oldul ve en sonunda beni cileden cikarttilar ben kotu oldum. Kiz kardesimle gorusmuyorum artik. Annemde arasa zar zor aciyorum kavga gurultu kapatiyoruz. Hiic ugrasmayin bi an hersey yolundaymis gbi yapip sonra eski boktan hallerine geri dönüyorlar sizde agziniz acik bakakaliyorsunuz

X