• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hurafe Mi gercek mi

Yani bazi hurafeler bence anne ve bebegin sağligi icin soylenmiş koruma amaçli.eskiden doktor yuzu gormeden kac cocuk dogurmuslarda onlarin bile cocuklari doktor gormeden dogurmuş.haliyle hep birbirlerine kendilerinden ornek vererek aktarmislar bildiklerini

Bütün belirtilerim kızdı ama 2 erkek bebeğim var.
Saç meselesine gelince, bana da kestirtmediler.
9 ay rapunzel gibi gezdim, çok saçma ya.

Iyi aksamlar kizlar.
bugun annemle tartistik. hamileyim 8haftalik annem ultrason resimlerine bakarar cinsiyet tahmin ediyor cok komik. yada inandigi seyler var. Mesela kese nohut gibiyse erkek cocuk. yuvarlaksa kiz cocuk. sabah bulantilarin varsa kiz. bulantin yoksa erkek. Bebek sagda kaliyorsa erkek solda kaliyorsa kiz vs Vs... dahada sayabilirim. bunlar gercekmi inanmalimiyim ve sizde böyle inanclarin tuttugu oldumu.??
ve kalkip eve gelirken annemgilden bunlari konustuktan sonra Anne yarin kuaföre gidecegim sacimi kestirmem lazim dedim. Yoooookk sakin ha hamilelikte sac kestirmek cocugun ömründen kesilirmis. Komik ama insan takilip kaliyor bazi söylentilere siz ne düsünüyorsunuz zaten hormonlarim tavan yapti annemde böyle seyler söyleyince ömrü kisalir fln insan korkuyor.
Böyle seylere inanma canım rabbim bilir onu 3 hamilelik geçirdim 2 oğlum en sonuncu kızdı inanın hepsinin hamileliği aynıydı sabah bulantı kusma gece yatana kadar böyleydi
Hatta 3. mun kız olacağına inanmiyordum çünkü hamilelik aynıydı her ultrasyona girdigimde sorardım doktora cinsiyetini
Vücudunda alakalı sanırım bu bünye meselesi

Eski insanlarda teknoloji bu kadar gelişmediği için öyle tahminlerde bulunuyolarmış ama artık teknoloji ilerledi bu tip şeylere ihtiyaç yok saç kestirmekle ömür biçilmez Rabbim zaten ana rahmine düştüğünde insanın kaderini yazar bunu saç kestirmekle değiştiremezsin RabbçR hayırlı uzun ömür versin gerisi hikaye

Amannn annemde ikinci gebeliğimde bu erkek diye tutturdu bisuru seninde bahsettigin batıl şeyler bende esimde kaptırdık kendimizi erkek bekliyoruz dr.kiz diyince afalladik :)) nerdeyse Dr. Kizicaz ama doğru hahaha buda kız , iyikide kız küçük sevgi pitircigim

Top gibi yuvarlak sa erkek oluyor benimki öyleydi yumurta gibi şekli varsa genelde kız oluyor oğlum da top gibi yuvarlak dı birde ekşi çok yedim yatmadan önce şalgam içiyordum tam tersi oluyor :emir_bebek:

Back