hurafe Mi gercek mi

Diğerlerini bilemem ama bulantı tamamen hormonal bir durum,erkek bebekte salgılanan hormon daha baskın olduğu için bulantı şiddetli yaşanır .... gibi bir açıklama yapmıştı doktorumuz.
Hurafe olanı da var yaşanmış ama bilimsel olarak adlandirilamadigi icin hurafe gibi algilanani da var.

Bir çocuğun ömrünün uzunluğu annesinin saçı ile ilgili olabilir mi sence? :)
Mantıklı düşün , mantık devreye girince zaten insan inanmıyor bu tarz hurafelere.

Hepsi hurafe kuzum git saçını kestir ama boya yaptırma kimyasal olduğu için zararlı

Erkek annesi olarak o bulantilarda ben oldumm resmen.

Allah'tan gayrı kimse hiçbir şey bilemez yorum yapamaz o o şekilde inanmış siz onu uyarin üzerinize düşen şey bu. İnanmak zorunda değilsin yapmak zorunda da değilsiniz böyle şeyleri düşünüp canınızı sıkmayın bebisinizle geçirdiğiniz vakitlerin keyfini çıkarın konu sahibi

Saç kestirme olayı elbette ki hurafe.

Çocuğun cinsiyeti ile ilgili teoriler ise sohbet muhabbet olsun diye yani, ben de çoğunu yaptım, çok eğlendik eşimle :) tabi gidip ona uygun alışverişe başlamadığınız sürece sorun yok :)

Bnmde bebek sağ taraftaydı kızdı. Yani aslı astarı yok sadece eskilerden günümüZe gelen yalan yanlış söylemler.Hamile bayana böyle şeyler söylenmemesi taraftarıyım. Birde anneniZ. Hamileler genelde duygusal yoğunluk içinde oluyolar bilmiyolar mı yaa .

Hic midem bulanmadi ve hic kusmadim.
Bebek sagdaydi.
Kese daha ziyade elipsti.
Karnim sivriydi.
Yuzumu leke basmadi.
Bebegim simdi 3 aylik bir prensesss :)

Ayrica sacimida kestirdim..
Ilk 3 ay kimseye soyleme dediler soyledim
Ilk 5 ay alisveris yapma cocuk duser xediler yaptim.

Ben biraz cins biriyim neyi yapma deseler yaptim..

Ahaha,
Ben de ilk hamileliğimde duymamıştım saç kestirme hurafesini, ikincide duyduğum için hemen gidip kestirdim.

Hurafe deyince bi batıyor

Hurafe tabiki.Bana da neler diyorlar yalnız yaşıyorum şuan yalnız kalma diyorlar.Bıçak koy yanına diyorlar.Ama hepsi saçma.Dua edip Allah'a bıraktıktan sonra bıçak mı koruyacak beni de.

Cinsiyet oluşumu zaten ileri haftalar oluşuyor Nasıl yorum yapıyorlar ki.

Ahaha,
Ben de ilk hamileliğimde duymamıştım saç kestirme hurafesini, ikincide duyduğum için hemen gidip kestirdim.

Hurafe deyince bi batıyor
Hic sorma. Hah bak aklima geldi gule dokunma cilek yeme. Ahaha ikisinide yaptim. Tek yapmadigim ciger yemekti leke olur dediler. Yemedim. Ama doktor sakatat yeme dedi diye :)

Oncelikle saglikla alin kucaginiza.
Sabah bulantilarim olmadi kizlarim var.
Birde cook onceden hemsire bir yakinimdan duymustum.regl oldugumuzda sag mi sol mu over i anlayabilirmisiz.ben hic anlamafim baska da.buna gore hamile kalmadan onceki regl atiyorum sag sa soldaki yumurta tutmustur. Eger o kiz sa diger overin yumurtasi erkek olur diye anlatmisti.
Saca gelince.sac kesilince daha bir canlanir tazelenir.vitamini mineralini daha bir fazla ceker vucuttan.eskiden insanlar daha bir vitamin mineralden yoksun gebelik gecirdigi icin saca gitmedin diye cikarilmiş bir laftir.kaldiki eskiden hamile kalan emziremez denirfi.cunku emen bebek aldigi icin icerdeki sağlikli gelisemezdi.ee simdi dr.kontrolunde vitamini saglikli bilincli beslenimi var.sorun yok

Şimdi bunlar hep hurafe...
Ama hamilelikte insan ne kadar hurafe olduğunu da bilse "Ya acabağ, ya hep aynı şeyi diyorlar doğruluk payı var mıdır?" diye bi şey oluyor. Bende de oldu.

Sizinkilere ilaveten;
Şimdi şöyle ki, mısır patlağı yeme çocuğunda mısır patlağı gibi izler olur dediler.
Ciğer yeme, çocuğunda ciğer gibi ben olur dediler (Ki esasen ciğer yüksek miktar A vitamini demek, hamilelikte çok tüketilmemesi iyidir ondan öyle bir hurafe gelişmiş)
Gülü koklayıp-güle elleyip bi yerlerini kaşıma ha, o kaşıdığın yerinde çocuğun gül lekesi olur dediler.
Nergis koklama, çocukta nergis çiçeği gibi iz çıkar dediler.
Çilek yeme çil çil olur dediler.
Dondurma çok yeme, çocuk üşür, iyi olmaz, soluk olur dediler (Ki hamileliğimin %90ını dondurma tüketerek geçirdim )

Neyse daraldım gittim doktoruma ciddi ciddi şu soruyu sordum:
Doktorcum, hurafe olduğunu biliyorum ama böyle deyip duruyorlar, bu şeylerin bir bilimsel dayanağı gerçeklik payı var mıdır ki eskiden beri bunlar gözlemlenmiş de söyleniyor?

Doktorum da "Gangsta, bizim oralarda da canının çektiği şeyi yemezsen çocuğunda onun izi çıkar derler. O halde yesen de yemesen de her halükarda çocukta iz çıkması gerekiyor?" gibi bir paradoks ile geldi

Ben de yiyim bari, kokliyim, elliyim amaan dedim.
Hiçbir şey olmadı, ne mısır izi, ne solukluk, ne ciğer gibi ben vs.
Sadece bir tanesini denemek için bilinçli bir şekilde kaşıya kaşıya yaptım acaba olacak mı diye, gülü kokladım, dokundum ve ense tarafımda saç içine görünmeyen minik bir yeri kaşıdım. Ve oğlumun aynı yerinde minik kırmızı bir tırnak izi gibi leke var. Tesadüf mü bilemem. Gül şeysine dikkat et sadece diyeyim

kesin çocuk inat olacak

Tavsiye olark annenize he deyp gecin. Yine kendi bildgnzi yapin. Benm acelm yoktu sac kestrmedm. Cinsyt mevzusuda hersy yalan. Birinin tutar birinn tutmaz. Bana herkes erkek dedi ama kizim oldu. Bazilari dr a bile inanmaz o derece.:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…