Hukuki bilgisi olanlardan ricamdır.

Zina TCK kapsamında bir suç değil evet ama biz bundan bahsetmiyoruz hanım efendi konu sahibi eş zina yaptı onu hapse mi attıracağım dedi ??

medeni kanun hükümlerinde tazminat sebebi yani evlilik birliğine zarar veren, kusurlu hareket konumuz bu siz konuyu ve konu sahibinin anlattığı şeyi çok yanlış anlamışsınız.

Zina sebebiyle tazminat alması mesele hapse girmesi değil. Medeni kanuna göre’de bu suç ve bedelini tazminatla öder

Her yazılan dediğiniz 2 mesaj.
Bir dönün bakın kaç kişiye size verdiğim cevabı vermişim. Bence kendinize dönüp bakmalısınız.

Derdiniz tabi ki para değil ama emin olun çoğu erkeğin derdi para. Canı belki böyle yanar!

Ya ben şunu anlamadım,zina suç degilmis de kusur da mı degil ? Zina yaptı diye ceza almaz evet ama boşanma sebebi dimi sonuçta

Bu kadar ergen tarzınız olduğunu bilsem hiç muhatap olmazdım, ama oldu bir kere.
Boşanmaları gerçekleşmiş, bundan sonra isterse 40 tane fotoğraf sunsun, zina suç değilken, adam artık boşanmışken, kime nasıl kanıtlanacak? Yeni tanıştım der, biter.

Lütfen kendi kulvarınızdaki insanları alıntılayın artık, beni değil.

Konu sahibi dilerim bir şekilde eski mesajlaşmalarını, sosyal medyada mesela birbirleri için yazdıkları aşk cümlelerini bulursunuz, diğer türlü işiniz zor gibi.

Ya ben şunu anlamadım,zina suç degilmis de kusur da mı degil ? Zina yaptı diye ceza almaz evet ama boşanma sebebi dimi sonuçta
evıne baskın yapmaktan bahsettı konu sahıbı ...eskıden zina suc iken ıse yarardı baskın hatta polıslerı gazetecılerı ararlardı baskına gıtmeden once
o yuzden baskın anlamsız olur dıye dedım artık suc degıl dememım maksadı bu
sız evlıyken bırlıktelıklerınıde kanıtlayamayacagınıza gore adamı bosuna ustunuze sıcratmıs olursunuz dedım

zaten ayrılar bosanma sebebı derken ? ayrılmıs ınsanlar tekrar bosanamıyorlar
konu sahıbı adamla evlıyken onun baska bırlıktelıgını ılıskılerını kanıtlamak zorunda ayrıldıktan sonra adam yenı tanıstım dava surecınde tanıstım der ısın ıcınden cıkar

Boşanma sebebi ve tazminat sebebi. Ama sorun işte orada. Konu sahibi zaten boşanmış ve iyi bir tazminat almış. Nafaka miktarı da iyi. Yani daha da mahkemelerde hiçbir şey yapamaz demeye çalıştığımız bu. Yanlarına kalmasın diyor da kalmamış zaten. Cezası olan boşanma ve tazminat gerçekleşmiş. En fazla mahkeme tazminatı artırır zina için ama konu sahibi zaten daha fazla istesem ödemez ve derdim de para değil dedi.

Bizim anlamadığımız şu. Nasıl bir ceza olsun bundan başka? Yok evli kadın, kocası da duysun rezil olsun diyorsanız bunu mahkemeyle nasıl çözeceksiniz? O zaman kocaya haber verecek işte. Ki eski yengem yaptı ama kocanın umru olmadı. Yok işyeri duysun diyorsa o zaman işyerindekilere söyleyecek ki bunun da hiç işe yarayacağını sanmıyorum. Bugüne kadar 5 ayrı yerde çalıştım. Bir gün bile çalışma arkadaşlarım karılarını/kocalarını aldatmış mı merak etmedim öğrensem bana ne derdim. Patrona ve çalışanlara ne iki kişi aradındaki sadakat sorunundan?

Yani anlamaya çalışıyorum. Çok canı yanar insanın elbette ve bunun bir bedeli olsun ister ama bedel bu kadar. Boşanma ve tazminat. Başka bir bedel yok.

Anladım.Konu sahibinin boşanması kesinleşmemiş, dolayısıyla evlilik birliği devam ediyor.Bosanma kesinleşmeden yeni ilişkiye başlamak kusur,benim de davam var oradan biliyorum.Anlasmali boşanma kararını bozmak için şu an süresi varmış bozmak ve aldatma üzerinden çekişmeli açmak ve tazminat vs almak istiyormus bu kusurunu gerekçe göstererek.

Boşanma kesinlesmedigi sürece sadakat yükümlülüğü devam eder,kadın isterse kararı bozabilir ki bunu yapmayı düşünüyor.Fakat sizin gibi düşünüyorum, ne gerek var.Kişi bir bedel ödemiş zaten çekişmeliye dökse bunun yüzünden kendinin de zamanı gidecek yipranacak delil toplama ile uğraşacak,belki aldığı tazminatı iade etmesi gerekecek vs..Dolaylı olarak kendi de bedel ödemek zorunda kalır.
Hiç gereği yok

Boşanma davam gerçekleşti fakat karar henüz kesinleşmedi. Yani hala itiraz süreci var
Göze alırsam boşanmaktan vazgeçerim.
Ben boşanayım sonra kadın boşanır hoop evlendiler. Ben böyle yıprandım ise onların da ilişkileri böyle tereyağından kıl çeker gibi rayına oturmasın.
İnsanlar ailesi ailem birileri ahlaksızlığını bilsin istiyorum elimde kanıt olmaz ise herzamanki paranoyaları ile iftira atıyor olacak adım.
Bu arada siteye gittim ama bilgi almam elbet mümkün olmadı.
O kadının üzerinde de kalsın yuva yıkan etiketi.
Çok öfkeliyim

eskı eşiniz ıle o kadının utanması olsa boyle bır ılıskı yasarlarmıydı hıc
camurun ustune pıslık bulasmaz kı tam aksıne camur ustunuze pıslık bulastırır

bırde mutlu olacaklar sanmayın bırını aldatarak ılıskıye baslayan baskasıyla da onu aldatır bu huy meselesı ...
sızın ıcın en guzelı bır an once bu pıslıkten kurtulup uzaklasıp kendı hayatınızı kurmanız ve mutlu olmanız olacaktır

Gerçekten bu kadar okumadan yorum yapıp daha neyi savunduğunuza bile emin olmadan benimle aynı kulvarda olduğunuzu düşünüyor olmanız üzücü .

Konu sahibi defaatle boşanmanın kesinleşmediğini söyledi zaten yani şuan hala evli boşanma kesinleşmedi tekrarlıyorum anlayabildiniz mi ?

Bu işi boşanmadan evvel yaparsanız ek bir maddi kazancınız olmayacak belli ki. Boşanın kurtulun. Sonra delil aramaya çıkarsınız, herkes öğrensin diye. Bakın, boşanmadan oraya çomak sokmaya kalkmayın, orası koca kara kör bir kuyu. Ne çıkar kestiremezsiniz. Nasıl bir beladan sıyrıldığınızın farkına varın.

sizin bu yazınızdan sonra merak edip baktım. "boşanma davası sürerken aldatma" nedeniyle yapılan itirazın red edildiği 2015 yargıtay emsal kararındaki gerekçe şu. "Dava tarihinden sonra gerçekleşen olayların eldeki dosyada dikkate alınmayacağı". Bu gerekçe farklı farklı yorumlanmış bir çok avukatlık sitesinde. usul yönünden red olduğunu iddia etmiş bazı avukatlar. yani dava açıldığında sunulan suçlamalar, dava belli bir aşamaya geldikten sonra genişletilemez. yani sonradan yeni sebepler çıkaramazmışsın. "bu yüzden yargıtay bu emsal kararı vermiş" diye yorumlamış bazıları. bu yüzden davaya itiraz etmek yerine yeni bir dava açmak gerekir demişler. bence "yeni bir dava açılmış durum örneğinin" neticesine ait emsal karar bulsun avukatınız. yargıtay bazen kanunun dışında kararlar verebiliyor arkadaşlar. çünkü çok fazla güncel ve çağdaş olmayan kanun var. davalar esnasında bu çağdışı kanunlar ortaya çıkıyor. yargıtay bu yüzden kanunu dikkate almayabiliyor. bunlar benim gözlemlerim. yanlış ise bir avukat çıksın söylesin. yıllarca bilirkişilik yaptım. meraklıyım biraz seviyorum araştırmayı. zaten bu davalarda, sonuçlandıktan bir süre sonra çağdışı kanunda değişiklik yapıldığını gözlemledim. medeni kanuna göre sadakat yükümlülüğü var evet. ama bu maddede değişikliğe gidileceğine inanıyorum. yani "boşanma süreci başladıktan sonra sadakat yükümlüğü ortadan kalkar" ibaresi yakında gelir diye düşünüyorum. konuyu da merakla takip ediyorum. 11 yıl süren boşanma davaları var. bu insanların sevgilisi olmayacak mı?

T.C. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi 2014/20330 E., 2015/9692 K., T. 11.5.2015 kararı​

Boşanma Davası Açıldıktan Sonra Sadakat Yükümlülüğü Kalmaz | Baykan Avukatlık Bürosu Baykan Avukatlık Bürosu

Ya boşversene.hic uğraşma.

Karara ıtıraz edın .Tekrar delıl ıstedıklerınde gonderın .Ama basmak fln çok sacma .En fazla takıp edebılırsınız.Haneye tecavuzden bıle ıslem yaptırabılır .Arkadasım der gecer .

Benim çekişmeli boşanma davam var.Dilekceler aşaması bittikten sonra yeni bir iddia ortaya atılmiyor,mesela bizde dava açtiktan bir hafta sonra karşı taraf arayışa geçti bunu kanıtladim dosyaya koyduk, dilekçeler aşamasından sonra aldatma konusu gündeme gelemez başka bisey de gündeme gelemez o ayrı.

Bu konuya gelecek olursam da konu sahibi boşanmaktan vazgeçebilir bunun için "Beni aldattı vs "demesine zaten gerek yok

Bu arada akşam üzeri avukatımla görüştüm. Delil olarak sayılmaktaymış
Elbette sayılır. Public yerde çektiğiniz foto neden suç olsun ki. Hele el ele filan olursa al sana delil. Zina suç değil ama boşanma sebebi ve ispatlarsaniz eliniz güçlü olur, Tazminat da alırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…