- 27 Eylül 2014
- 1.578
- 5.199
- 158
- 39
- Konu Sahibi kesenmakas
Derdim para değil
Ahlak.
Yani ahlaksızlık.
Aldığım tazminatın yarısı borç olarak verilen paraydı zaten, 150 değil 300 istesem ne olacak zaten ödeyemedikten sonra. Ayrıca bu tamamen kişisel görüşüm kimseyi kırmak incitmek istemem ben borçlar dışında vereceği parayı kendime değer biçmek gibi görüyorum. Tam anlatamamış olabilirim düşüncemi. Hayatımda olmasaydı hiç ben bir ev sahibi olurdum bugüne. Hiç o hesaplara dahi girmedim.
Empati kurdum, sevgisi bitmiş dedim, çaba kar etmeyecek dedim ve ceketini alıp defolup gitmesine müsaade ettim.
Fakat böyle bir ahlaksızlık. Kan beynime sıçrıyor emin olun. Bu duygu aldatılmak da değil. Git bekar bir kadınla aldat, git parası ile biriyle birlikte ol. Ama 3 çocuğun hayatını olumsuz etkileyecek bir şehvetin içine düşecek kadar ne yaşadın be adam be kadın.
Bunun bedeli olsun istiyorum. Kanıtım olursa davadan da geçtim ailesi ailem çevresi bunu bilsin görsün istiyorum.
Kadının meselesi ayrı. Bekar olsa onla uğraşmazdım. Şimdi kadına da çok öfkeliyim. Yani kalbimden geçenler ile aklımdan geçenler müthiş bir savaş içinde.
Tamam tazminat için değil sanırım sizin iptali istemenizin nedeni. O zaman hiç anlamı yok boşanmayı iptal etmenin. Bir de uzayacak da uzayacak. Hala adamla evli olacaksınız o sürelerde. Kabus gibi bir şey.
Evli kadınla birlikte olmasının bedeli olsun istiyorsanız kocasına yerlerini tarihlerini söyleyin. Bunu dava ile sağlayamazsınız. Şöyle ki benim erkek kuzenim 1 yıl önce yakşalık karısını evli bir kadınla yakaladı. Avukatlar demiş 40.000 tazminat maximum alırsın, nafaka da alamazsın çalışıyorsun çocuk yok diye. Kuzenim sırf rezillik çıkmasın diye kıza çok daha yüksek tazminat ve 1 senelik nafaka verdi (kendi isteğiyle) ve anlaşmalı boşandılar. Sonra kız kanıtları evli kadının eşine ve işyerindekilere atmış (ikisi de aynı iş yeri) kocası affetti kadını, işyerinde de kimse sallamadı. Tabi bir süre kavga dövüş huzursuzluk oldu. Hiç kızmadım kıza iyi de yaptı dedim ama hiç bir anlamı yok inanın. Sadece imtikam diye yıprandığınızla kalırsınız. Hatta aldatılan kocayı tekrar aramış neden boşamadın diye, adam kızın deli olduğunu düşündü o kadar. Manyak herhalde taktı demiş.
Çok acı verici bir durum olsa da aldatmanın bedeli sadece ama sadece boşanıp tazminat vermek. Baika bedel yok. Gerek de yok. Sizi kaybetti şimdi başkasıyla mutlu olacaksa da olacak. Çocuklarının yuvalarını bozmalarını düşünmemişler başka ne düşünsünler. Biten bitmiş giden gitmiş. Öfke, intikam sadece size zarar verir. İç huzurunuzu sağlayın ve yepyeni mutlu, huzurlu hayatımın ilk günü diye yeni bir sayfa açın. Adam isterse hırsız olsun isterse işyerinde yolsuzluk yapsın artık sizin sorununuz değil. Ahlaksız olması sizin sorununuz, probleminiz değil artık.