Hukuk fakültesi açılacak mı?

anaksunamoon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2009
516
3
96
42
Diğer
Başka bir paylaşım sitesinde önümüzdeki sene için Açık Öğretim Fak.'de Hukuk bölümünün açılacağını duydum.Sizde böyle bir duyum aldınız mı? Açılırsa nasıl olur?

Bu sene iki yıllık Adalet bölümü açıldı.Bu da bir umut bu bölüm açıldığı için hukuk da açılır diyorlar.Zaten adaleti okuduktan sonra dikey geçişle hukuğa geçebiliyorsun bildiğim kadarıyla.

Açılmamalı... Oldu olacak tıp fakültesinin de açık öğretimi açılsın... Daha neler yani... :umursamaz:

Açılacağını hiç zannetmiyorum,Arkadaşımında dediği gibi açıldığı takdirde örgün hukuk öğrencileri ve öğretim görevlileri,vs. galeyana gelecektir lmaz: Ama açılsa seve seve okuyacağım bir bölüm hukuk :asigim:

bncede acılmaz banada gecnlerde bı arkdsm dedı hukuk acılms dıe sasırdm bırden tam net olarkta bılmıorum ama yıne bazı puanlara mı ne bakıcklarms sanrm ole bısıler dedı:S

Ya zaten ben anlayamıyorum bu galayana gelecek olanlar neden kıbrısda cüzi bir rakamla puanları da düşük olduğu halde hukuk okuyanlar için bişey yapmazlar ki?Ayrıca çoğu örgün öğretimde hukuk bölümü için devam mecburiyeti yoktur.Hukuk okumanız için sürekli okula gitmenizde gerekmez.Kamu yön. okunabiliyorsa Hukukda okunur.Bazı arkadaşlar tıp da açılsın demiş.Tıp la Hukuk bölümünü nasıl eş değerde tutuyorsunuz anlamıyorum.Tıpda uygulama esasdır. Adalet bölümü açıldığına göre hukuk da açılır.

Ya zaten ben anlayamıyorum bu galayana gelecek olanlar neden kıbrısda cüzi bir rakamla puanları da düşük olduğu halde hukuk okuyanlar için bişey yapmazlar ki?Ayrıca çoğu örgün öğretimde hukuk bölümü için devam mecburiyeti yoktur.Hukuk okumanız için sürekli okula gitmenizde gerekmez.Kamu yön. okunabiliyorsa Hukukda okunur.Bazı arkadaşlar tıp da açılsın demiş.Tıp la Hukuk bölümünü nasıl eş değerde tutuyorsunuz anlamıyorum.Tıpda uygulama esasdır. Adalet bölümü açıldığına göre hukuk da açılır.

Bence hukuk açılmamalı uygulamalı dersleri falan oluyor hukuk fakültesinin açılması sakıncalı. Ama psikoloji açılabilir onu çok istiyorum. Sırayla bütün sevdiğim bölümleri okurum valla açılırsa ama hukuk asla.

tıp ta açılcakmış...
hukuk açılmaz.türkiyede hukukular çok büyük bir lobiye sahip.meclisin neredeyse çoğu hukukçu.
o yüzden onların staj süreleri de az başlamak için sınav vs de girmiyorlar.ama iktisatçılar muhasebeci olabilmek için 2 sınav ve 3 yıl staj geçiriyorlar.onları koruyan yok ama hukukçular çok büyük bir grup ve neyi nasıl isterlerse işlerine nasıl gelirse o şekilde kararlar alıyorlar kendi adlarına ve açıköğretim o yüzden asla açılmaz kendi kendilerini yakmazlar.kaldı ki açılmamaıs lazım zaten iktisata bile gerek yok ama türkiye bu sana...

Hukuk sevdiğim alanlardan biri ama şahsen açılmamasından yanayım...TDE bölümü açıldığı için zaten öğretmenlerin çoğu aöf lilere düşman gözüyle bakıyor, buna bir de hukukçular eklensin tam olsun...TDE,sosyoloji,Felsefe neyse de Psikoloji, hukuk bunlar hassas alanlar yasakkelime, açılması yanlış olur..Hele ki TIP onu söylemiyorum bile çünkü bu söz konusu bile olamaz kaydirigubbakcemile3 Valla ben Maliye okuyorum ve hayatımdan gayet memnunum...Ama Tarih ya da Coğrafya bölümü açarlarsa düşünebilirim CADIARZU

EVET bu sene tarih ya da coğrafya açarlar diye umuyorum....birkaç bölüm daha açıcaklarmış çünkü nette bir yerde okumuştum hatırlamıyorum ama muhtemelen coğrafya tarih gibi bölümler açılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…