Çocuk Hastalıkları Hsp hastalığı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
1 bucuk aydır bizde aynıyız hareket etmeyecek ettikçe tekrarlıyor vücudun heryerini sariyo o lekeler benim kızımda 1. Sınıfta idi ramazan bayramından beri gondermiyorum okula inanın yorulduk bayram geldi hala geçmedi kafayi yedirecek türden lanet bisey bu hastalık atlattiysaniz naptiniz nasıl geçti bilgi verin lutfen😔
Merhaba bızdede benzer surec gectı.su an taburcu edılıyoruz evde kortızon hapı alacak hergun azaltılarak gıdılecek.herhangı bır karın agrısı olursa yıne gelın dedıler.haftaya tekrar kontrol.ramotolojı bakıyor.sonrası ıcın bırsey onermedı tuzsuz sekersız ve pakwtlı gıda yasak su haftalarda okadar.
İlerleyen surec sızde nasıl ılerledı her soguk algınlıgında tekrarlayacakmı dıye endısemı edecegız.
Bizde iki gün önce kızarıklıklar oluşarak baişadı, adını duymadığımız hastalık hakkında bilgi verirmisiniz lütfen yardım edin

Kızımın bacaklarında kırmızı lekeler çıktı sonra şiddetli karın ağrısı ve bileklerinde ağrı başladı hastaneye yatırdık hsp teşhisi koydular nadir görülen bir hastalıkmış o yüzden bu hastalık ile karşılaşanlar bilgi verirse çok sevinirim bu hastalık tekrarlıyor mu çok korkuyorum

Merhaba bu duruma düşen ve çözüm arayan bir anneyim sizlerden de yatdim fikir öneri bilgi istiyorum 6 yasini doldurdu oğlum bu sene okula başladı birden kalçasında omve bir iki nokta sekilde minik kabarcik görünümlü kızarıklık vardi alerji oluyordu zaten sürekli bende aledjidir deyip surub verdim sabahina bir baktim ki heryeri mosmor kabar kabar hastaneye götürdüm kan vs alindi sonuclar temiz çıktı icim rahat etmedi baska hasyaneye dermatoloji ye götürdüm orda vasikulis tanısı kondu idrar alindi böbrek yada ciger tutulumu varmi diye şükür onda da birşey çıkmadı ilac verdi krem.onu kullandık kurudu ama simdi yine tekrar etmeye başladı kafayi yicem gerçekten bu konuda bilgisi tecrübesi olan varmi acana
Bizde iki gün önce kızarıklıklar oluşarak baişadı, adını duymadığımız hastalık hakkında bilgi verirmisiniz lütfen yardım edin

İnanın bizim gecm3di yine tekrarladı bogaz enfeksiyonu geçirdi ve bizde maalesef organ tutumunu gerçekleşti yaklaşık 1 yıldır ilacı kullanıyoruz böbrekleri koruma için

Merhabalar çok geçmiş olsun oğlunuz nasıl şuan da
Merhaba benim oglım de bugün yine cıkmaya başladı kafayı yiyecek gerçekten okul basladı yımr basladı bu hastalık zaten sonbahar ve kış hastalıgı umarım sadece döküntü ile kalır bizde sizlerde dua edin lütfen organ tutuluyoruz var bizim birsey olmaz inş

İnanın bizim gecm3di yine tekrarladı bogaz enfeksiyonu geçirdi ve bizde maalesef organ tutumunu gerçekleşti yaklaşık 1 yıldır ilacı kullanıyoruz böbrekleri koruma için
merhaba cok gecmis olsun benim yigenimde de bobrek tutulumu gerçekleşti bugün sonuc çıktı siz su an nasil ilerliyorsunuz durumunuz nasildir bobrek yetmezligi inşallah olmaz korkuyorum cevaplar misiniz

merhaba cok gecmis olsun benim yigenimde de bobrek tutulumu gerçekleşti bugün sonuc çıktı siz su an nasil ilerliyorsunuz durumunuz nasildir bobrek yetmezligi inşallah olmaz korkuyorum cevaplar misiniz
Geçmiş olsun sizede biz yaklaşık 1 yıldır enapril 5 mg ilaç kullanıyoruz bebeklerde protein kaçağı var dıye her 3 ayda bir kontrole gudıyoruz idrara ama ben dayanamayıp her hafta sağlık ocağında veriyorum idrar .maalesef bugün yine döküntü çıktı gecen hafta bogaz enfeksıyonu gecırdık ve 5 gün geçmeden hemen döküntü olustı bu hastalıkda en önemli şey bogaz enfeksiyonu olmaması çocuğun ama cocuk ıste nereye kadar durduracagz bilmiyorum sizde durum nedir

Uzun zamandır girmiyordum mesajlarınızı görmedim umarım şimdi iyi olmuşlardır çocuklarınız biz geçireli 3 sene oluyor çok şükür tekrar etmedi ilk başladığında hem cilt hem organ tutulumu vardı böbrek değildi ama bağırsaklarını tutmuştu diye hatırlıyorum karnı ağrıyordu sonra hemen döküntü oldu sonra bilekleri şişmeye başladı üstüne basamamaya başladı hastaneye yatırdılar.5 gün kaldı hastanede kortizon tedavisi başladılar bir de d vitamini veriyorlardı yanında hatırladığım. 10 günde evde kortizon hapı verdik ama azaltarak gitmiştik o süreçte hiç tuzlu yemedi. sanırım stres önemli bence psikolojik ben ikinciye hamileydim çünkü eskisi kadar ilgilenemiyordum belki ondan oldu birde havuza girmişti bacağını kaydırağa sürtmüştü hafif yara olmuştu ondan mı oldu diye düşünüyorum ama doktorlar sebebi belli değil diyor. sonra tekrarlamadı çok şükür inşallah sizinki de geçer bunu canı gönülden diliyorum. Doğru tedavi önemli sanırım biz Kayseri fakültede yatmıştık

X