merhaba 5 yaşında yeğenim de aynı sorunu yaşıyor süreç zor mu tahliller temiz çıktı ama lekeler çogalıyor bugün kolunda olusmustu bilgi alabılırmıyım kızınız ne kadar sürede iyileşti okula dönebildi miKızımın bacaklarında kırmızı lekeler çıktı sonra şiddetli karın ağrısı ve bileklerinde ağrı başladı hastaneye yatırdık hsp teşhisi koydular nadir görülen bir hastalıkmış o yüzden bu hastalık ile karşılaşanlar bilgi verirse çok sevinirim bu hastalık tekrarlıyor mu çok korkuyorum
Çok geçmiş olsun evet zordu ama çok şükür tekrarlamadı lekelerden daha çok sanırım iç organlardan birinin tutulumu daha sıkıntılı benim kızımın karın ağrısı da vardı sonra eklemlerini de tuttu yürüyemedi 5 gün hastanede yattı kortizon tedavisi gördü 10 günde evde biz verdik kortizon ilacını sonra iyileşti çok şükür tuzsuz ve şekersiz beslendi bu süreçte her ay kan ve idrar tahlili verdik şimdi 6 ayda bire düştü son durumu nasılmerhaba 5 yaşında yeğenim de aynı sorunu yaşıyor süreç zor mu tahliller temiz çıktı ama lekeler çogalıyor bugün kolunda olusmustu bilgi alabılırmıyım kızınız ne kadar sürede iyileşti okula dönebildi mi
Ağrı kesici ile çözülecek bir şey değil bence kortizon tedavisi alırken bile 5 gün geceleri karnı ağrıdı her gün yatış yapıldı bize belki sizede yatış verirler tekrar doktora götürün benceMerhaba benim 8 yasindaki kizimada bir hafta oldu bu teshis konulani
Ust solunum yolu enfeksiyonundan sonra oldu.bacakta kas agrisi ustune basamama ve dokuntu.dinlendi bir hafta boyubca kan degerlerinde yuksek olan degerler var batin usg cekildi .diz altina kadar dokuntu oldu su anda onlarda yok oldu.ama aksamdan beri cok karin agrisi var.calpol veriyorum 3 saat iyi sonra yine basliyor.daha ne kadar boyle agri keseci vereceğim
Merhaba bızdede benzer surec gectı.su an taburcu edılıyoruz evde kortızon hapı alacak hergun azaltılarak gıdılecek.herhangı bır karın agrısı olursa yıne gelın dedıler.haftaya tekrar kontrol.ramotolojı bakıyor.sonrası ıcın bırsey onermedı tuzsuz sekersız ve pakwtlı gıda yasak su haftalarda okadar.Çok geçmiş olsun evet zordu ama çok şükür tekrarlamadı lekelerden daha çok sanırım iç organlardan birinin tutulumu daha sıkıntılı benim kızımın karın ağrısı da vardı sonra eklemlerini de tuttu yürüyemedi 5 gün hastanede yattı kortizon tedavisi gördü 10 günde evde biz verdik kortizon ilacını sonra iyileşti çok şükür tuzsuz ve şekersiz beslendi bu süreçte her ay kan ve idrar tahlili verdik şimdi 6 ayda bire düştü son durumu nasıl
Neden tekrarlar bilmiyorum çok şükür ki bizim tekrarlamadı üstüne çok soğuk algınlığı grip te geçirdi antibiyotikde kullandık tekrarlamadı çok şükür ama her ay kontrole gidiyorduk sonra 3 ayda bire düştü şimdi yılda bir keze düştü inşallah tekrarlamaz 5 yıl tekrarlama riski varmış ve neden olduğu da belli değilmişMerhaba bızdede benzer surec gectı.su an taburcu edılıyoruz evde kortızon hapı alacak hergun azaltılarak gıdılecek.herhangı bır karın agrısı olursa yıne gelın dedıler.haftaya tekrar kontrol.ramotolojı bakıyor.sonrası ıcın bırsey onermedı tuzsuz sekersız ve pakwtlı gıda yasak su haftalarda okadar.
İlerleyen surec sızde nasıl ılerledı her soguk algınlıgında tekrarlayacakmı dıye endısemı edecegız.
Bana da yardım edin lütfenn ramazan bayramından beri bu pis hastalık yüzünden oyuncak olduk kızım yıprandı yardım edin atlatanlar nasıl atlattiniz lütfen lütfen yardımcı olunmerhaba 5 yaşında yeğenim de aynı sorunu yaşıyor süreç zor mu tahliller temiz çıktı ama lekeler çogalıyor bugün kolunda olusmustu bilgi alabılırmıyım kızınız ne kadar sürede iyileşti okula dönebildi mi
Illa kortizon lamı geçecek bu hastalık ya yorulduk bıktık ne yaptınız nasıl atlattiniz bilgi verin atlatanlar lutfenAğrı kesici ile çözülecek bir şey değil bence kortizon tedavisi alırken bile 5 gün geceleri karnı ağrıdı her gün yatış yapıldı bize belki sizede yatış verirler tekrar doktora götürün bence
Nasil geçti bu hastalık bizde mağduruz ramazan bayramından beridir birkaç kişiye daha yazdim cevap veren olmadı yardımcı olurmusunuz lutfenKızımın bacaklarında kırmızı lekeler çıktı sonra şiddetli karın ağrısı ve bileklerinde ağrı başladı hastaneye yatırdık hsp teşhisi koydular nadir görülen bir hastalıkmış o yüzden bu hastalık ile karşılaşanlar bilgi verirse çok sevinirim bu hastalık tekrarlıyor mu çok korkuyorum
1 bucuk aydır bizde aynıyız hareket etmeyecek ettikçe tekrarlıyor vücudun heryerini sariyo o lekeler benim kızımda 1. Sınıfta idi ramazan bayramından beri gondermiyorum okula inanın yorulduk bayram geldi hala geçmedi kafayi yedirecek türden lanet bisey bu hastalık atlattiysaniz naptiniz nasıl geçti bilgi verin lutfenMerhaba bu duruma düşen ve çözüm arayan bir anneyim sizlerden de yatdim fikir öneri bilgi istiyorum 6 yasini doldurdu oğlum bu sene okula başladı birden kalçasında omve bir iki nokta sekilde minik kabarcik görünümlü kızarıklık vardi alerji oluyordu zaten sürekli bende aledjidir deyip surub verdim sabahina bir baktim ki heryeri mosmor kabar kabar hastaneye götürdüm kan vs alindi sonuclar temiz çıktı icim rahat etmedi baska hasyaneye dermatoloji ye götürdüm orda vasikulis tanısı kondu idrar alindi böbrek yada ciger tutulumu varmi diye şükür onda da birşey çıkmadı ilac verdi krem.onu kullandık kurudu ama simdi yine tekrar etmeye başladı kafayi yicem gerçekten bu konuda bilgisi tecrübesi olan varmi acana
Benim oğlum 11 yaşında bacaklarında kırmızı lekeler ve eklem yerlerinde şişme var, nasıl geçirdiniz lütfen yazarmısınızKızımın bacaklarında kırmızı lekeler çıktı sonra şiddetli karın ağrısı ve bileklerinde ağrı başladı hastaneye yatırdık hsp teşhisi koydular nadir görülen bir hastalıkmış o yüzden bu hastalık ile karşılaşanlar bilgi verirse çok sevinirim bu hastalık tekrarlıyor mu çok korkuyorum
Benim oğlum 11 yaşında bacaklarında kırmızı lekeler ve eklem yerlerinde şişme var, nasıl geçirdiniz lütfen yazarmısınızBenim kızımda 29 Temmuz 2024 itibarı ile hsp tanısını aldı.tahlilleri temiz olduğu için kortizon a gerek kalmadı ama şişlik ve ağrı sebebiyle yürüyemedi ve yatış oldu hatta 3 günün sonunda çıkıp 1 gün evde geçirdik ve şişlik tekrarladı tekrar yatış verildi bu sefer idrar yolu enfeksiyonu çıktı ve 3 gün daha yattık 4 Ağustos ta çıkış yaptık tahlil sonuçları temiz
7 Ağustos ta tekrar idrar gaita verdik istirahat etmesi söylendi
Benim merak ettiğim bu istirahat ne kadar sürecek 7 yaşında bi çocuğa sürekli yatmalısın demek kolay olmuyor
Hareket ettiği an tekrarlayacak mı hep
Ne zamana kadar böyle olacak
Yani hareket kısıtlaması kaç gün sürdürüyor hocalar
Daha önce yaşayanlar yazabilir mi
Lütfen yardım edin 11 yaşındaki oğlumun bacaklarında da çıktı internette baktım, siz ne yaptınız1 bucuk aydır bizde aynıyız hareket etmeyecek ettikçe tekrarlıyor vücudun heryerini sariyo o lekeler benim kızımda 1. Sınıfta idi ramazan bayramından beri gondermiyorum okula inanın yorulduk bayram geldi hala geçmedi kafayi yedirecek türden lanet bisey bu hastalık atlattiysaniz naptiniz nasıl geçti bilgi verin lutfen