Gebeliğe Hazırlık Hsg (rahim) filmi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Hsg filmi çektiren var mi

• Evet

OY: 37 63,8%
  • Hayır

OY: 2 3,4%
  • Çektirmeyi düşünüyorum

OY: 19 32,8%

• Ankete Katılan
    58
Bende devlet Hastanesi'nde çektirdim anestezili rica ettim yapmadılar biraz acılı ama dayanilmicak bir acı değil hemen 5 dk cekiliyor

Bende 8 aylık evliyken çektirdim devlet Hastanesinde 1 yıldan önce çekilse de bir sıkıntı olmaz. büyük ihtimalle 1 yıl dolmadan bebek tedavisini yapmadıkları için söylüyorlar yani içiniz rahat olsun bana böyle birsey söylenmedi yani

Geçmiş olsun açık gibi duruyor benim doktorumun bana gösterdiğine göre söylüyorum bunu tabi doktorunuz daha iyi bilir
Bir fikriniz varmı bende gösteremedim daha doktora

Eklentiler

• resim (7).png
    94,5 KB · Görüntüleme: 73
  • IMG_20220518_175128.jpg
    35,7 KB · Görüntüleme: 79
Servikal yoldan verilen opak madde servikal kanalı ve uterin kaviteyi düzgün bir şekilde doldurmaktadır. Opak madde sütununun konturları düzenli olup dolum defekti yada fazlalığı saptanmamıştır.

Bileteral tuba uterinalar normal doluş göstermekte olup kalibrasyonları normaldir.

Opak maddenin batın içerisine dağılımı normaldir.

SONUÇ : Normal inceleme.
_ Merhaba radyolojik görüntüm yoktur anlayan varsa yazabilir mi?

Öncelikle merhaba Çektiren arkadaşlarıma sormak istiyorum. Regl döneminde mi çektirdiniz? Doktorum bana adetken çekilecek hangi günü olduğu farketmez arayıp randevü alacaksın dedi. Aradım adetken çekilmiyor adetken arayın demiştir doktor diyorlar. Adet sonrasına randevü aldım ama adetliykense 1 ay daha zaman kaybetmek istemiyorum. Var mı adetliyken çektiren? Mümkün mü böyle istemesi acaba?

Adet bittikten 2,3,4 gün sonra adetliyken çekilmez.

mrb, adetliyken değil adet bitimi 4-5. günde çektir. uygun olan zaman buymuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…