• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hsg (Rahim filmi) çektirenler yardımcı olabilirmi?

Sem0510 Sem0510

Hayır olmadı.

Açıkçası ben bu doktoruma gitmeye başlayalı 1,5 ay oldu.
Şimdiye dek benden kan tahlili, kanda hormon tahlili, simir testi (daha önce yaptırmıştım başka bir hastanede) rahim filmi testlerini yaptı ve istedi. Hormon tahlilinden sonra (yaklaşık bir haftadir) hormon, B12, folik asit ve vitamin hapına başlattı aynı zamanda da haftada iki gün uyguladigim vajinal fitile başlattı. Benim anladığım kadarıyla (fitil hariç) gebe olamayan ve hormon değerleri benim gibi olan herkese uygulanan sabit bir tedavi bu. Doğru anladıysam asil eşimin tahlil sonucundan sonra belli olacak. On gün sonra eşimin tahlili var, sonucunu bana derhal getir dedi. Sanırım ona göre bir yol cizecegiz. Çünkü şimdiye dek AMH ve FSH dışında bir sorunum yok gibi görünüyor. Tuplerde de kapalılık yoktu.

Belki merak eden olur diye yazıyorum; AMH'im: 0.80, FSH'im: 18. Yaşım: 29, daha önce gebelik hiç olmadı.

*bu arada amin diyorum bu güzel dileğiniz ve duaniza. Allah hakkımizda hayırlı ne ise onu versin inşallah.

Son düzenleme:
Sem0510 Sem0510

Hayır olmadı.

Açıkçası ben bu doktoruma gitmeye başlayalı 1,5 ay oldu.
Şimdiye dek benden kan tahlili, kanda hormon tahlili, simir testi (daha önce yaptırmıştım başka bir hastanede) rahim filmi testlerini yaptı ve istedi. Hormon tahlilinden sonra (yaklaşık bir haftadir) hormon, B12, folik asit ve vitamin hapına başlattı aynı zamanda da haftada iki gün uyguladigim vajinal fitile başlattı. Benim anladığım kadarıyla (fitil hariç) gebe olamayan ve hormon değerleri benim gibi olan herkese uygulanan sabit bir tedavi bu. Doğru anladıysam asil eşimin tahlil sonucundan sonra belli olacak. On gün sonra eşimin tahlili var, sonucunu bana derhal getir dedi. Sanırım ona göre bir yol cizecegiz. Çünkü şimdiye dek AMH ve FSH dışında bir sorunum yok gibi görünüyor. Tuplerde de kapalılık yoktu.

Belki merak eden olur diye yazıyorum; AMH'im: 0.80, FSH'im: 18. Yaşım: 29, daha önce gebelik hiç olmadı.

*bu arada amin diyorum bu güzel dileğiniz ve duaniza. Allah hakkımizda hayırlı ne ise onu versin inşallah.

Amin inşallah bende hormon testi yaptırdım devlette pazartesi günü sonuçları yarın özelde bi doktora göstericem onun yönlendirmesiyle neler yapacağımıza karar vericez ayrıntıları yazarım burdan da. Benim FSH:5.93 yaşım:27 ve sağ yumurtalım var sol yumurtalığım yok

Amin inşallah bende hormon testi yaptırdım devlette pazartesi günü sonuçları yarın özelde bi doktora göstericem onun yönlendirmesiyle neler yapacağımıza karar vericez ayrıntıları yazarım burdan da. Benim FSH:5.93 yaşım:27 ve sağ yumurtalım var sol yumurtalığım yok

İnşallah sizle ilgili çok güzel haberler alırız. FSH'iniz çok güzel. Bu yolda FSH çok önemli diye biliyorum.

İnşallah sizle ilgili çok güzel haberler alırız. FSH'iniz çok güzel. Bu yolda FSH çok önemli diye biliyorum.

İnşallah sizinde iyi olur sonucunuz :) 6 ay önce prolaktin yüksekti 1 ayda düştü ilaçla, tekrar yükseldimi acaba diye yaptırdım yine bu ay hormon testi ama tsh(troid) 7.19 çıktı bu sefer inşallah sorun olmaz ama adetim 10 gün gecikti sebepsiz o yüzden olabilir düzene girince düzelir diye düşünüyorum bide onunla uğraştırmasın Allahım :(

İnşallah sizinde iyi olur sonucunuz :) 6 ay önce prolaktin yüksekti 1 ayda düştü ilaçla, tekrar yükseldimi acaba diye yaptırdım yine bu ay hormon testi ama tsh(troid) 7.19 çıktı bu sefer inşallah sorun olmaz ama adetim 10 gün gecikti sebepsiz o yüzden olabilir düzene girince düzelir diye düşünüyorum bide onunla uğraştırmasın Allahım :KK43:

İyi düşünelim, iyi olsun. Ben iyi şeyler duyacaginizi düşünüyorum.:KK200:

Kızlar eşim spermiogram testi yaptırdı normal çıktı bende bu sabah hsg çektirdim 2 tüp te açık herşey normal. Hsg filmini esenler avicenna da cektirdim narkozsuz olarak, kısa sürdüğü için dayandım ama acımadı diyemem içim koptu resmen gözlerim karardı 5 sanıye daha sürse bayılırdım herhalde :( Ağrı kesici iğne yapıldı, ve doktor antibiyotik verdi şuan az kanama var.Ama içimiz rahatladı en azından bi sorunumuz olmadığını öğrendik rahatladık. 3 ay bi tedavi yaptırmıcaz yumurta takibi yapıp akışına bırakıcaz..

Kızlar eşim spermiogram testi yaptırdı normal çıktı bende bu sabah hsg çektirdim 2 tüp te açık herşey normal. Hsg filmini esenler avicenna da cektirdim narkozsuz olarak, kısa sürdüğü için dayandım ama acımadı diyemem içim koptu resmen gözlerim karardı 5 sanıye daha sürse bayılırdım herhalde :KK43: Ağrı kesici iğne yapıldı, ve doktor antibiyotik verdi şuan az kanama var.Ama içimiz rahatladı en azından bi sorunumuz olmadığını öğrendik rahatladık. 3 ay bi tedavi yaptırmıcaz yumurta takibi yapıp akışına bırakıcaz..

Geçmiş olsun diliyorum. Sanırım çekim yapılan aletten alete de fark edıyor. Bana doktorum "Sizi yönlendirdiğim yer ağrısız çekim yapıyor." demişti. Ona ragmen çekime girmeden önce ağrı kesici al demişti (özel bir ağrı kesici, doktor kendi reçete etmişti.) ben o ağrı kesiciyi öncesinde içmedim. Sonrasında başladım antibiyotik ve ağrı kesiciye.

Benim eşime de hormon testi yapıldı. Maalesef düşük çıktı. 29'unda nasip ise Spermiogram yapılacak eşime de. Eğer o testin sonucu da kandaki hormon düşüklüğü gibi düşük çıkar ise o zaman -benim gibi- sanırım hap ile destek hormon tedavisi alacak eşim de.

Geçmiş olsun diliyorum. Sanırım çekim yapılan aletten alete de fark edıyor. Bana doktorum "Sizi yönlendirdiğim yer ağrısız çekim yapıyor." demişti. Ona ragmen çekime girmeden önce ağrı kesici al demişti (özel bir ağrı kesici, doktor kendi reçete etmişti.) ben o ağrı kesiciyi öncesinde içmedim. Sonrasında başladım antibiyotik ve ağrı kesiciye.

Benim eşime de hormon testi yapıldı. Maalesef düşük çıktı. 29'unda nasip ise Spermiogram yapılacak eşime de. Eğer o testin sonucu da kandaki hormon düşüklüğü gibi düşük çıkar ise o zaman -benim gibi- sanırım hap ile destek hormon tedavisi alacak eşim de.

Size de geçmiş oldun şimdiden.. Hap ile geçecek bişeyse Allah büyük operasyon olmasında. Şimdilerde sağlıklı beslenmiyoruz bile herşey hormonlu günümüzde kadında da erkekte de sorunlar çoğaldı malesef :((

olabilir kullandıkları alet eski gibiydi.. aman oldu bitti rahatladım allah yardımcısı olsun yapacaklara o stresi yaşamak bile insanı yıpratıyor. Yaptıracaklara önerim ağrısız olan yerlerde yaptırmıyorlarsa anestezi alsınlar mutlaka ben pişman oldum :( içim söküldü sanki :( inşallah mukafatı gebelik olur.

Bende hafif kanama ve pütürlü bişeyler geliyor tuvalete cıkınca sizde de öyle olmuşmuydu?

Size de geçmiş oldun şimdiden.. Hap ile geçecek bişeyse Allah büyük operasyon olmasında. Şimdilerde sağlıklı beslenmiyoruz bile herşey hormonlu günümüzde kadında da erkekte de sorunlar çoğaldı malesef :KK43:(

olabilir kullandıkları alet eski gibiydi.. aman oldu bitti rahatladım allah yardımcısı olsun yapacaklara o stresi yaşamak bile insanı yıpratıyor. Yaptıracaklara önerim ağrısız olan yerlerde yaptırmıyorlarsa anestezi alsınlar mutlaka ben pişman oldum :KK43: içim söküldü sanki :KK43: inşallah mukafatı gebelik olur.

Bende hafif kanama ve pütürlü bişeyler geliyor tuvalete cıkınca sizde de öyle olmuşmuydu?

Benim ve eşimin -şimdilik- operasyonluk birşey degil. Yani operayon ile giderilecek bir sorun degil. Hormonlarım kötü benim, yumurta sayım ve kalitem de.

Benim ertesinde bel ağrılarım çok oldu. Hatta doğru mu diyorum bilmem ama normal ağrı kesici degil de ben romotolojik ağrı kesici kullandım ve sabah akşam. Genelde herkesin kasık ağrısı olmuş ama hiç yoktu diyebilirim. Kanama oldu bende de hatta üç-dört gün kadar sürdü. Pütürlü olmadı açıkçası ama epey kanama oldu özellikle ilk iki gün.

Film çektiren arkadaşlar neler gerekiyor bana azıcık bilgi verirmisiniz, eşim yanımda olamicak merkeze gidip gelmem gerek çektirmem için çok vaktim de olmicak başka neler gerek vs yardımcı olabilcek birileri varmı

Başlığı acan icin degil ama cektirecek olup yorumlara bakanlar icin soyluyorum.Inanin bana korkacak hic birsey yok. Ben kizdigim birsey yaptim ve cektirenlerin yorumlarini okudum ve panikle korkarak gittim hatta korkudan daha islem baslamadan masadan kalkiyordum kimseye belli etmeden kendimi zor tuttum. Yorumlari okumayi birakin. İş hsg ye geldiyse rahim us si hepiniz olmussunuzdur. Rahim us den hic bir farki yok. 2 dk da isiniz bitiyor. Lutfen sacma sapan yorumlari okuyup korkmayin yani benim yaptigim hatayi yapmayin.
Merak edenler için soyleyeyim anestezi olmadan yaptirdim. Ayrica gecmiste nasil yapiliyordu bilemem ama bu kadar basit bir islem nasil anestezili yapilir bunu da aklim almiyor.

Yukarida soylediklerime ek olarak sunu söylemek istiyorum yanınızda ped goturun cunku ilac ayaga kalktiginizda akiyor.

Merhaba bayanlar ben 1 yıldır korunmadığım halde bebeğim olmadı (sağ yumurtalığım var)devlet hastanesine gittim hormon testi ve rahim filmi istedi doktor..
Hormon testini yaptırdım prolaktinim 97 lerde cıktı verdi ilaçla düşürdük.. bi kaç ay kendimiz deneyelim dedik ama sonuç hüsran..
Bu aydan çok umutluydum ama erken gebelik testi yaptım negatif.. Bebeğimin olmasını çok istyorum şuan tek önceliğim bu..

Rahim filmi çektiricem adetimden sonra. Çektiren arkadaşlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim. Ağrı durumu, sonrasinda hamile kalma süreleriniz nedir?
Şimdiden teşekkürler cvp için
Hamilelik takvimi acmissiniz. Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin. 🤲

Başlığı acan icin degil ama cektirecek olup yorumlara bakanlar icin soyluyorum.Inanin bana korkacak hic birsey yok. Ben kizdigim birsey yaptim ve cektirenlerin yorumlarini okudum ve panikle korkarak gittim hatta korkudan daha islem baslamadan masadan kalkiyordum kimseye belli etmeden kendimi zor tuttum. Yorumlari okumayi birakin. İş hsg ye geldiyse rahim us si hepiniz olmussunuzdur. Rahim us den hic bir farki yok. 2 dk da isiniz bitiyor. Lutfen sacma sapan yorumlari okuyup korkmayin yani benim yaptigim hatayi yapmayin.
Merak edenler için soyleyeyim anestezi olmadan yaptirdim. Ayrica gecmiste nasil yapiliyordu bilemem ama bu kadar basit bir islem nasil anestezili yapilir bunu da aklim almiyor.
Yaaa benim yarın çekilcek bozdum kafayı burda okumaktan daha önce hiç bir operasyon geçirnedim herkes adet sancısı gibi yazmış ama işin garip yanı ben adet sancısıda hiç çekmiyorum çok şükür iyi bişey mi bilmiyorum ama son ana kadar anestezili dedim bugün fikrimi değiştirip anestezisiz dedim doktora artık bir kere daha çeviremem doktor dalga mı geçiyosun der ama çok fena tırsıyorum tek tesellim doğum yapanların kat be kat sancısı olması ona dayanılıyosa bende buna dayanırım heralde oluyor 😂

Herkese merhabalar ...
Son bir haftadır verilen Rahim Filmi çekimine "nasıl gideceğim, ağrım olacak mı ? " diye diye kendimi yedim desem yeri ... Keza bunun sebebi de burda ki yazışmaları okuyup tamamen negatif düşünceyle gittim.
Sonuç itibariyle bi cesaret edip içeri girdim ve şimdi sizlerle olan kısa süreci paylaşmak istiyorum ..

✤ Samsun 19 Mayıs Fakültesi MR Görüntüleme Merkezinde Çekilmiştir.

✔ Randevuya gelmeden önce hekimin ,bir önceki muayene de reçetelendirdiği ilaçlar ile birlikte ve bunları filmden önce hastane ortamında alabilmeniz için bir petsu bulunduruyorsunuz .
✔ Bu ilaçlardan en önemlisi solüsyon şeklinde olup , çekim esnasında radyolog tarafından kullanıyor , bana verilen diğer 2 ilaç ise biri antibiyotik (tetradox /oluşabilecek bakteriler için ) diğeride bildiğimiz parol .. Bunları çekimden önce ev ortamında da alıp gidebilirsiniz.
✔Çekime girmeden önce sekreterlik size bi çarşaf ve çekim esnasında kullanılacak dezenfekte edilip paketlenmiş aletleri teslim ediyor.
✔Bu işlem korkulu rüya olan çatala çıkıp veya sedye üzerinde de dizleri kırarak yapılabilmekte .

✔Sevgili Hanımlar , bu işlemi aslında biz zorlaştırıp bir de şehir efsanesi şeklinde " sakın yaptırma , özel de yaptır veya anestezili yaptır " demek tamamen yanlış .Bunun sebebi şu ; eğer kendinizi olumsuzluğa inandırıp "kötü geçecek,acıcak,ağrıcak ,dayanamam " tarzında olumsuzluğu düşünürseniz ne yazık ki başarılı olursunuz. Aksine bu durumu " Allah"ın sen kolaylaştır ,zorlaştırma ,Rabbim bu yolda bana yardım et ." diyerek bu süreci gayet iyi şekilde bitirirsiniz.

✔ Bu çekimi doktorunuz size uygun gördüyse mutlaka çektirin . Özel hastaneler de bu işlem için muayene bedeliyle birlikte yaklaşık 2.000,00 tl gibi bir tutar istiyorlar. Anestezi sebebiyle size cazip gelse çekimin zorlayıcılığı acı eşiğinizle alakalı .. Şahsen kendim de hissettiğim tek acı , adet olduğumda anlık bi acıyla gelen sızı oldu . Sonrasında da normal olan küçük bir kanama meydana geldi. Keza bunun içinde yanınızda bir adet hijyenik ped bulundurmanız..

✔ Rahiminiz ve tüplerinizle ilgili genel izlenim durumunuzu çekim bitimi odadan ayrılmadan radyoloji uzmanına sorabilirsiniz..

✔Unutulmamalıdır ki radyologların da genel etkisi büyüktür,naif ve ince davranan uzmana denk gelirseniz benim gibi ,bi de bu anlamda şanlı olursunuz ..

Sonuç olarak lütfen gözünüzü korkutan kadınların şehir efsanesine kapılmayın.Hamilelik öncesi izlenecek yolda malesef HGS filminin mecburi olduğunu düşünüyorum . Tüp bebek yaptıracak olanlarda dahildir.

Çekim Tarihim : 15.03.2021
Sevgiler

Herkese merhabalar ...
Son bir haftadır verilen Rahim Filmi çekimine "nasıl gideceğim, ağrım olacak mı ? " diye diye kendimi yedim desem yeri ... Keza bunun sebebi de burda ki yazışmaları okuyup tamamen negatif düşünceyle gittim.
Sonuç itibariyle bi cesaret edip içeri girdim ve şimdi sizlerle olan kısa süreci paylaşmak istiyorum ..

✤ Samsun 19 Mayıs Fakültesi MR Görüntüleme Merkezinde Çekilmiştir.

✔ Randevuya gelmeden önce hekimin ,bir önceki muayene de reçetelendirdiği ilaçlar ile birlikte ve bunları filmden önce hastane ortamında alabilmeniz için bir petsu bulunduruyorsunuz .
✔ Bu ilaçlardan en önemlisi solüsyon şeklinde olup , çekim esnasında radyolog tarafından kullanıyor , bana verilen diğer 2 ilaç ise biri antibiyotik (tetradox /oluşabilecek bakteriler için ) diğeride bildiğimiz parol .. Bunları çekimden önce ev ortamında da alıp gidebilirsiniz.
✔Çekime girmeden önce sekreterlik size bi çarşaf ve çekim esnasında kullanılacak dezenfekte edilip paketlenmiş aletleri teslim ediyor.
✔Bu işlem korkulu rüya olan çatala çıkıp veya sedye üzerinde de dizleri kırarak yapılabilmekte .

✔Sevgili Hanımlar , bu işlemi aslında biz zorlaştırıp bir de şehir efsanesi şeklinde " sakın yaptırma , özel de yaptır veya anestezili yaptır " demek tamamen yanlış .Bunun sebebi şu ; eğer kendinizi olumsuzluğa inandırıp "kötü geçecek,acıcak,ağrıcak ,dayanamam " tarzında olumsuzluğu düşünürseniz ne yazık ki başarılı olursunuz. Aksine bu durumu " Allah"ın sen kolaylaştır ,zorlaştırma ,Rabbim bu yolda bana yardım et ." diyerek bu süreci gayet iyi şekilde bitirirsiniz.

✔ Bu çekimi doktorunuz size uygun gördüyse mutlaka çektirin . Özel hastaneler de bu işlem için muayene bedeliyle birlikte yaklaşık 2.000,00 tl gibi bir tutar istiyorlar. Anestezi sebebiyle size cazip gelse çekimin zorlayıcılığı acı eşiğinizle alakalı .. Şahsen kendim de hissettiğim tek acı , adet olduğumda anlık bi acıyla gelen sızı oldu . Sonrasında da normal olan küçük bir kanama meydana geldi. Keza bunun içinde yanınızda bir adet hijyenik ped bulundurmanız..

✔ Rahiminiz ve tüplerinizle ilgili genel izlenim durumunuzu çekim bitimi odadan ayrılmadan radyoloji uzmanına sorabilirsiniz..

✔Unutulmamalıdır ki radyologların da genel etkisi büyüktür,naif ve ince davranan uzmana denk gelirseniz benim gibi ,bi de bu anlamda şanlı olursunuz ..

Sonuç olarak lütfen gözünüzü korkutan kadınların şehir efsanesine kapılmayın.Hamilelik öncesi izlenecek yolda malesef HGS filminin mecburi olduğunu düşünüyorum . Tüp bebek yaptıracak olanlarda dahildir.

Çekim Tarihim : 15.03.2021
Sevgiler
Merhaba bende haftaya çektirmek istiyorum adet olup bittikten sonra biz rosi yaptırcaz nisanda bende samsuna gideceğim çekim için hastane doktor arıyordum bende baya korkuyorum daha şimdiden sizin doktorunuzun ismini söylermisiniz birde ucretini

Merhaba bende haftaya çektirmek istiyorum adet olup bittikten sonra biz rosi yaptırcaz nisanda bende samsuna gideceğim çekim için hastane doktor arıyordum bende baya korkuyorum daha şimdiden sizin doktorunuzun ismini söylermisiniz birde ucretini
özelden mesaj yazmışsınız sanırım dönüyorum ..

İyi günler bende harbim filmi çektirmek istiyorum filmi çektirdiğiniz ay korunmanız gerekiyor mu aceba bilgi sahibi misiniz

Çok geçmiş olsun, bugun ben de samsun omü fakültede çektirdim.
hsg çekilecek diye gitmemiştim ama doktorum istedi ve öğlen ilaçları içip gittim.
daha önce araştırmadığım için fazla korkum yoktu.
anestesiz çektirdim ben de. Sonrasında hafif kanamam oldu hala az az devam ediyor.
daha önce vajinal muayene olduysanız rahat olun ondan biraz daha acıyor bence. İlaç yakıyor ama çoook uzun süren bir işlem değil 2 dk da bitti işlem. Üstünü çıkart giy derken 5-6 dk da işlem bitiyor. Sonucu radyoloji doktoru söyledi hemen:) tüplerin açık dedi. Sonra randevu aldığım hekime götürdüm
Bir sorun yok dedi. Adetin 2. Günü hormonlara baktırmaya gidicem.
Eşimden de sperm testi alınacak bayram sonrası.
bu süreçte hepimize allah sabır ve kolaylık versin.
Yaşım 32 ilk gebelik olacak allah izin verirse.
(Ped bulundurmak çok mantıklı, çantamda günlük ped vardı hemen onu koydum wc ye gidip. )

Back