Hsg ne zaman çekilmeli?

Chennnnn

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Mart 2019
246
259
23
Arkadaşlar size bir sorum olacak. Bugün hsg için randevu almaya gitmiştim. Regli olduğum halde bugün için gün vermeye kalktı. Nerde okusam bunun sakıncalı olduğu ve yapılmaması gerektiği yazıyor. Regli olurken rahim filmi çektireniniz oldu mu acaba?

REGLİN BİTTİKTEN SONRAKİ 1 HAFTA İÇİNDE ÇEKİLMESİ GEREKİYOR.

çektirmeyin başka hasaneye gidin hangi hastaheneymiş orası hemen çekiyor adet olmasanız bile hemen çekemezler ilaç falan veriyorlar önceden.

Adetinizin 3.günúnden sonra olabilr. Adetle rahim filminin bir baglantisi yok 5 dklık bir islem

genelde adet bitiminden bir kaç gün sonraya randevu veriyorlar adetli iken rahim filmi çekilmiyor

hsg çekilirken herhangi regli lekesi bile olmaması gerekiyor. Oraya çektirmek istediğinden emin misin bence başka yerde çektir

Adetinizin 3.günúnden sonra olabilr. Adetle rahim filminin bir baglantisi yok 5 dklık bir islem

Alakası olmaz olur mu enjekte edilen sıvı rahim ve yumartalıkları geçtikten sonra karın boşluğuna dökülüyor. Adette o sıvıyla beraber ilerleyecek. Karın boşluğunda adet kanı her türlü enfeksiyona yol açabilir. Böyle bir durumla karşılaşınca çok şaşırdım o yüzden

hsg çekilirken herhangi regli lekesi bile olmaması gerekiyor. Oraya çektirmek istediğinden emin misin bence başka yerde çektir

Zaten tartıştım regli bittikten sonraki güne randevu aldım. Doktorumda sıkıntı yok şükür ama kendisi yoktu asistan yaptı bunu. Allahtan araştıran insanlarız yoksa tamam diyip çektirsem sonucunu Allah bilir artık

Canım kesinlikle çektirme çık başka hastaneye git sana büyük ihtimalle önümüzdeki haftaya gün verirler regl bittikten sonra ki hangi mantıkla adetli yapıyorlar bir sıvı var onu önce bosaltiyorlar tüp yoluna o sıvı tüplere gidiyor EE seninde kanaman var o kan tüplerine kadar gider sıvıyla birlikte buda enfeksiyon çocuk için 1 adımın varsa adetli rahim filmi ceksen 3 adim olacak bence kesinlikle çık oradan

Cevabın için tşk ederim canım. Kabul etmedim çektirmeyi. Bende sakıncalı diye biliyorum böyle birşeyle karşılaşınca çok şaşırdım. Dedim acaba ben mi yanlış biliyorum o yüzden konu açtım. Yazık ya bilmeden her şeyden bir haber insanlardan medet umuyoruz.

Hanımefendi adet kanı normaldede karın boşluguna dökülüyor hareket edince vajinadan çıkıyor. Vücudunuzun egimi varsa çikolata kisti yapiyor. Normal döngüde bu zaten. Ilac nasil geri dökülecekse adet kanıda dökülecek. sonsuzluga gtmiyor kapali bir yol orası. Doktorunuz gerekli görürse ilac yazar zaten. cok kan gelmedgi sürece hsg çekilir. Buda 3.günden sonra çekilebilir anlamı taşır. Bu arada ilac enfeksyon yaratabilen bir sıvı degil

Aynen öyle zaten bu zamanda da doğru düzgün doktor bulamiyorsun ki hepsi öğrenci doğumlara öğrencilerin girdiğini gördüm muaneleri öğrencilerin yaptığını gördüm ya

Bana doktorumun kendisi hsg hakkında detaylı bir bilgi vermişti normalde nasıl ve hangi günler yapılması gerektiğini söylemişti ve regli esnasında çekilmemesi gerektiğini karın boşluğuna reglinin gitme ihtimali olacağını ve sakıncalı olacağını söylemişti. Regli olunca gel hsg için gün verelim demişti. Ama bugün kendisi yoktu asistanı ısrarla yoğun bir sekilde kanamam var dememe rağmen bugün yapalım dedi çok şaşırdım. Ve daha önceleri çok araştırdığım bir konu bu ve kimse tavsiye etmiyorken neden böyle birsey istediğini anlayamadığım için buraya konu açma gereği duydum

Anliyorum ama bende arastrdgm ve cektirdgm icin söylyrum. Yogun kanama 3ten sonra azaliyoya eger merkeziniz iyiyse cekiyolar. Hatta kistim oldugu icin 10gün adetim bitmedi bende telas yapip sorup sorustrdum ordan biliyrm .icin rahat etmicekse cektirme tabiki doktorunun bidahakine numarasni al whatsaptan destek alirdin

Merhaba adetliyken rahim filmi cekilmemelidir, ben radyoloji teknikeriyim, adet bitimi sonrasi ilk 5 gun icerisinde yapilmasi uygundur (iliskiye girmemek kaydiyla), gecmis olsun

Merhaba adetliyken rahim filmi cekilmemelidir, ben radyoloji teknikeriyim, adet bitimi sonrasi ilk 5 gun icerisinde yapilmasi uygundur (iliskiye girmemek kaydiyla), gecmis olsun

Cevabınız için tşk ederim. Dediğiniz gibi yaptırdım. Hemen arkasından hamile kaldım çok şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…