• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HSG!!! Kızlar acil yardıııım...

hijabiqueen

İstanbul mu
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2013
771
484
73
Merhaba canlar, 1,5 senelik denemelere rağmen hamile kalamayan ben, sonunda Ankara Lokman Hekim hastanesine adetimin3. günü gittim. DOktor hormon testime baktı(eskilere de) ultrasona girdim. eşimin semen analizlerini de inceleyip, bence tüplerin kapalı HSG çektirmen lazım dedi.
Narkozsuz 200 narkozlu350 tl dedi.
Sizce anestezi almalı mıyım?
Çok mu ağrılı bir işlem?
hsg yaptırdıktan sonra aranızda hamile kalan var mı?
Fiyatı pahalı mı değil mi?

Hsg çektirenler bilgi verebilir mi?

Şimdiden çoook teşekkürler

Merhaba canlar, 1,5 senelik denemelere rağmen hamile kalamayan ben, sonunda Ankara Lokman Hekim hastanesine adetimin3. günü gittim. DOktor hormon testime baktı(eskilere de) ultrasona girdim. eşimin semen analizlerini de inceleyip, bence tüplerin kapalı HSG çektirmen lazım dedi.
Çok mu ağrılı bir işlem?

Canım ben 2 kere çektirdim dayanilmayacak bi ağrı değil. Bence anestezinin yan etkisini göze almaya degmez

Hsgden sonra hamile kaldım anestezili çektirdim tam olarak nasıl yan etkileri var bilmiyorum o anı yaşayıp korkmak istemedim herkes için farklı hissedilen bir işlem çünkü bilemiyorum.

Agrısız oldugu konusumda ıkna oldum bn .. Bu ay cektırecegım. 400 gıbı bır fıyat aldım echomardan oraya gıdecegım. Hangı tedavı önerılıyor

Kesinlikle anestezi ile yaptirdir derim o kadar aciyi cekmene gerek yok.kimine gore agrili kimine gore agrisiz gecen bir durum o yuzden risk almadan anestezili cektir derim.bir arkadasimiz anestezinin yan etkisi demiste anestezide yan etki olmazki.hsg dedigimiz sey rahime basicli su vermektir.

Bende gecen hafta anestezisiz çektirdim dayanılmayacak bir ağrı değil kesinlikle adet sancısı gibi oluyor basınçlı verilen ilaç gözünü korkutmasın verilen ilaç miktarı üç çorba kaşığı kadar hissettiğin ilacın verilişi değil zaten ilk başta yerleştirilen aletler biraz karında Ağrı yapıyor ona kadar sayıyorsun bitiyor on saniyelik Ağrı'ya dayanamayıp Nasıl çocuk doğururlar onu da bilemiyorum için rahat çektirebilirsin

Bende gecen hafta anestezisiz çektirdim dayanılmayacak bir ağrı değil kesinlikle adet sancısı gibi oluyor basınçlı verilen ilaç gözünü korkutmasın verilen ilaç miktarı üç çorba kaşığı kadar hissettiğin ilacın verilişi değil zaten ilk başta yerleştirilen aletler biraz karında Ağrı yapıyor ona kadar sayıyorsun bitiyor on saniyelik Ağrı'ya dayanamayıp Nasıl çocuk doğururlar onu da bilemiyorum için rahat çektirebilirsin

Aynen valla o aciya aci bile denmez bence :)

Bende yaptırdım acıya dayanaklı biriyim,ama kesinlikle anestezii al kendini sıkıyorsun kasılmadan dolayı tüpler açıksa bile kapalı görünürmüş.bi kaç ay sonra hamile kaldım malesef kalp atışı durdu.

Çok mu ağrılı bir işlem?

canım kesınlıkle para verme...5 dk lık ıs bıle deıl utanıyo ınsan okadar yatınca...banada anestezılı 750demıslerdı....ıyıkı cektırmemısım...hatta drum hıc havuza atlamadın mı onun serınlıgı gbı bısey hıssetcen dedı......yattım aldıgın ılacı enjekte ederken ıcıme yogun serın ılac salındı okadar tek hıssettıgımde bu oldu yanı.....korkma gecmıs olsun

kızlar bende dün çektirdim anestezili.gayet iyiyim hiç bir sorun yaşamadım o acıyı hissetmeye gerek yok bence beni düşüncesi bile kasıyordu bayıldım ayıldım hop kalktımm :) abartılacak anestezi vermiyorlar zaten o anlık sadece hemen kendişne geliyorsun çok bir ilaç yükledikleri yok yani bünyenize korkmayınn

bende geçen ay çektirdim anestezili istedim ama doktorum gerek yok vajinal muayenen rahat geçiyor o yüzden dayanabilirsin dedi ve dediği gibide oldu hiç acı hissetmedim sadece rahimi açan o alet takılırken biraz hissettim o kadar zaten doktorun ilacı veriyorum demesiyle gözün aydın tüplerin açık demesi nerdeyse bir oldu ama tüpler kapalı olunca biraz ağrılı olabiliyormuş kendimi kasarım diyorsan hiç düşünme anestezi al ama ne olursa olsun çok düşünme çünkü ben odaya alınırken bayılıyordum nerdeyse korkudan sonra çok güldüm kendime :) kim ne derse desin gerilip strese girmen çok normal inşallah tüplerin açık çıkar şimdiden geçmiş olsun

birde fiyatı sormuşsun bence normal çünkü bende anestezisiz 250 liraya çektirdim anestezili 350 liraymış

canlarım çok teşekkürler mesajlarınız için. doktorum muayenende sorun olmuyor anestezi almanı istemiyorum dedi ben de kabul ettim.
Arka arkaya 3 kez denedi. çok acı çektim gerçekten, kanamam da fazla oldu ama dayandım :( Gözümü kapadım (bebek için bebek için bebek için dedim) 3 kez arka arkaya denenmesi de çok zorladı beni. bir daha yapılması gerekirse kesinlikle uyumak isteyeceğim.

sonuçlarım iyi çıktı Allahtan. doktor tüp sonundaki yapışıklığın 3. denemede açıldığını düşünüyor. Bir ay dene bu ay olmazsa adetliyken gel iğneye başlayalım dedi. Dua edin ne olur hamile olayım. o kadar çok yıprandım ki :(
okulum da olunca hastaneye gidip gelmem çok zor oluyor çünkü. tedavi olmadan hamile kalsam hayırlı eli ayağı yüzü gözü düzgün sağlıklı bir bebek doğursam...

canlarım çok teşekkürler mesajlarınız için. doktorum muayenende sorun olmuyor anestezi almanı istemiyorum dedi ben de kabul ettim.
Arka arkaya 3 kez denedi. çok acı çektim gerçekten, kanamam da fazla oldu ama dayandım :KK43: Gözümü kapadım (bebek için bebek için bebek için dedim) 3 kez arka arkaya denenmesi de çok zorladı beni. bir daha yapılması gerekirse kesinlikle uyumak isteyeceğim.

sonuçlarım iyi çıktı Allahtan. doktor tüp sonundaki yapışıklığın 3. denemede açıldığını düşünüyor. Bir ay dene bu ay olmazsa adetliyken gel iğneye başlayalım dedi. Dua edin ne olur hamile olayım. o kadar çok yıprandım ki :KK43:
okulum da olunca hastaneye gidip gelmem çok zor oluyor çünkü. tedavi olmadan hamile kalsam hayırlı eli ayağı yüzü gözü düzgün sağlıklı bir bebek doğursam...
Ah canım rabbım ıyı haberlerını almayı nasıp etsın.. Bende 3 gun önce cektırdım doktorum 2 ay bakalım dedı :KK43: rabbım nasıp etsın inşş.. Bnm hsg muayeneden dsha kolay gctı.. Tupler acıktı.. Hsg sınrası gebelik sansı oluyormuş.. Banda dua ettttt:) ıgneye baslıcm derken catlatma ıgnesımı ?

Ah canım rabbım ıyı haberlerını almayı nasıp etsın.. Bende 3 gun önce cektırdım doktorum 2 ay bakalım dedı :KK43: rabbım nasıp etsın inşş.. Bnm hsg muayeneden dsha kolay gctı.. Tupler acıktı.. Hsg sınrası gebelik sansı oluyormuş.. Banda dua ettttt:) ıgneye baslıcm derken catlatma ıgnesımı ?

Kuzum beniim etmez miyim ederim tabiki. inşAllah ikimiz de iyi haberlerle geliriz. Evet hsg sonrası çoğu kişi hamile kalıyormuş. İğneyi sormadım valla doktor gel iğneye başlayalım deyince tamam deyip çıktım sormadım ne iğnesi diye

Kuzum beniim etmez miyim ederim tabiki. inşAllah ikimiz de iyi haberlerle geliriz. Evet hsg sonrası çoğu kişi hamile kalıyormuş. İğneyi sormadım valla doktor gel iğneye başlayalım deyince tamam deyip çıktım sormadım ne iğnesi diye
Catlatma iğnesı sanırım.. Banada haber ver olurmu:)

Gecmis olsun hepinize kizlar. Ben hsgden sonra hala adet olmadim. Gerci 3 aydir adetlerim.duzensiz. normal adetim 36.gun geliyordu. Bugun 38.gun. sabah cok kisa.bi bulantim oldu.bide istahim acik asiri derecede.ama baska hic belirtim yok. Ilk gebeligimde de boyleydi ama dysuk yapmistim. Ama eger 3 aylik ortalamaya bakarsam da 41.gun olacam bilmiyorum artik bakalim.dua edin bana

Gecmis olsun hepinize kizlar. Ben hsgden sonra hala adet olmadim. Gerci 3 aydir adetlerim.duzensiz. normal adetim 36.gun geliyordu. Bugun 38.gun. sabah cok kisa.bi bulantim oldu.bide istahim acik asiri derecede.ama baska hic belirtim yok. Ilk gebeligimde de boyleydi ama dysuk yapmistim. Ama eger 3 aylik ortalamaya bakarsam da 41.gun olacam bilmiyorum artik bakalim.dua edin bana
Ayyyy kuzum beniiiim inşAllah bebiş geliyorduur. sen bu aralar dikkat et kendine.

İnşşşşş canımmm rabbım duysun bızı:):)burayaca yaz mutlka ..

Hsgden sonra hamile kaldım anestezili çektirdim tam olarak nasıl yan etkileri var bilmiyorum o anı yaşayıp korkmak istemedim herkes için farklı hissedilen bir işlem çünkü bilemiyorum.
mrh çok acil bsy sormak istiyorum..
yarın hsg için gitcem ama adetim dün bitti. yarın cektirmek için erken mi. şu yüzden sordum..hsg sonunda hamile kalınabiliyormus ya. verilen sıvı sperm gidisini hızlandırıyormuş...şimdi,, yarın çektircem ama ideal günlerime daha zaman var. ideal günlere yakın mı çektirsem acaba.. sen reglin bittikten kaç gün sonra çektirmiştin.
derdimi anlatabildim demii:110:o_O:mad:

Back