- 5 Mart 2015
- 194
- 52
- 36
- Konu Sahibi Ceylin_3435
Merhabalar herkese,
Bu platformda bu güzel haberi bir gün paylasabilmenin hayalini kuruyordum girdiğimden beri :)
HPV 16+ ten negatife dönüşümü, süreçte yaşadıklarımı, tecrübelerimi paylasarak sizlere de umut olsun istiyorum, çünkü bu sıkıntıları ancak yasayan bilir.
Benim hikayem 2024 Suba ayında (hiç bir şikayetim yokken) rutin bir kadın doğum muayenesine gidip smear vermemle başladı.
Dr smear alırken hpv testi de yapılmıştı ve sonucum 16 pozitif gelmişti.
Öğrendiğimde dünyam yıkıldı, hiç kurtulamayacagımı düsünüp karalar bagladım, uykusuz geceler, ağlamalar, hayata küstüm resmen.
DR bunun tedavisi yok demişti, tek çare bağışıklığın güçlü tutulmasıymış - ki ben de sürekli hasta olan biriyken bu nasıl mümkün olabilirdi?
Olanı biteni kabullendikten sonra sürekli araştırmalar yapmaya başladım, çeşitli makalaler, yabancı kaynakları vs taradım, özetle bunun atılabileceğine ikna oldum.
Mart 2024 te kolposkopi yapıldı, sonucum LSIL Cin1 geldi. Dr da cin1 e hiç bir işlem yapılmayacağını sadece takip gerektirdiğini söyleyerek Eylül-2024 te tekrar gel dedi.
Ben de bu süreçte neler yaptım aşağıda maddeler halinde anlatıyorum;
Spor hiç yapmadım ancak genel olarak hareketli biriyim, hantal olmayı sevmem :)
Eylül ayında 6 aylık kontrole gittiğimde hem smear hem de hpv testi alındı.
Şükürler olsun ki hepsi temiz çıktı, hpv negatif ve smear tertemiz, mutluluklar uçtum tabi.
Bu arada kontrole gittiğimde Dr a özellikle sordum ve vücuttan tamamen atıldığını söyledi.
Hem profesör hem de doçent dr a ayrı ayrı sordum, tamamen atılıyor bu virüs.
Lütfen moralinizi bozmayın ve internette her okuduğunuza inanıp da karaları bağlamayın.
Uzun uzadıya anlattım sizlere , umarım ben de birilerinin hayatına dokunur ve dua alırım arkadaşlar :)
Umudunuzu kaybetmeyin , hepinize sağlıklı günler diliyorum :)
Bu platformda bu güzel haberi bir gün paylasabilmenin hayalini kuruyordum girdiğimden beri :)
HPV 16+ ten negatife dönüşümü, süreçte yaşadıklarımı, tecrübelerimi paylasarak sizlere de umut olsun istiyorum, çünkü bu sıkıntıları ancak yasayan bilir.
Benim hikayem 2024 Suba ayında (hiç bir şikayetim yokken) rutin bir kadın doğum muayenesine gidip smear vermemle başladı.
Dr smear alırken hpv testi de yapılmıştı ve sonucum 16 pozitif gelmişti.
Öğrendiğimde dünyam yıkıldı, hiç kurtulamayacagımı düsünüp karalar bagladım, uykusuz geceler, ağlamalar, hayata küstüm resmen.
DR bunun tedavisi yok demişti, tek çare bağışıklığın güçlü tutulmasıymış - ki ben de sürekli hasta olan biriyken bu nasıl mümkün olabilirdi?
Olanı biteni kabullendikten sonra sürekli araştırmalar yapmaya başladım, çeşitli makalaler, yabancı kaynakları vs taradım, özetle bunun atılabileceğine ikna oldum.
Mart 2024 te kolposkopi yapıldı, sonucum LSIL Cin1 geldi. Dr da cin1 e hiç bir işlem yapılmayacağını sadece takip gerektirdiğini söyleyerek Eylül-2024 te tekrar gel dedi.
Ben de bu süreçte neler yaptım aşağıda maddeler halinde anlatıyorum;
- Gardasil 9 'lu aşı oldum (mart,mayıs ve eylül ayında toplam 3 doz)
- AHCC kullanmaya başladım, toplam 6 kutu bitti.
- Deflagyn jel, papil-off fitil ve motiflor fitil kullandım (dönüşümlü olarak)
- Her gün 15 damla propolis ılık suya damlatıp yatmadan önce içtim
- Her gün ya ev yogurdu ya da kefir tükettim ortalama 1 porsiyon
- Kan degerlerim cok dusuk oldugu için Demir hapı, B12 takviyesi, Çinko, Magnezyum ve D vitamini kullandım
- Alkol ve sigara hiç kullanmadım.
Spor hiç yapmadım ancak genel olarak hareketli biriyim, hantal olmayı sevmem :)
Eylül ayında 6 aylık kontrole gittiğimde hem smear hem de hpv testi alındı.
Şükürler olsun ki hepsi temiz çıktı, hpv negatif ve smear tertemiz, mutluluklar uçtum tabi.
Bu arada kontrole gittiğimde Dr a özellikle sordum ve vücuttan tamamen atıldığını söyledi.
Hem profesör hem de doçent dr a ayrı ayrı sordum, tamamen atılıyor bu virüs.
Lütfen moralinizi bozmayın ve internette her okuduğunuza inanıp da karaları bağlamayın.
Uzun uzadıya anlattım sizlere , umarım ben de birilerinin hayatına dokunur ve dua alırım arkadaşlar :)
Umudunuzu kaybetmeyin , hepinize sağlıklı günler diliyorum :)
Son düzenleme: