- 13 Ocak 2022
- 4
- 12
- 29
- Konu Sahibi nicksizkadin
Merhaba, bundan 6 ay önce yıllık kontrol için smear testi verdiğimde sonuçta hücre yapılarında değişiklikler olduğunu genel olarak bunun sebebinin de HPV’ye bağlı olduğunu öğrendim. Testler yapıldı ve sonuç tip 18, 53. Doktorum özellikle tip 18in kanser hücresi olduğunu söyledi ve dünyam karardı. Başka bir doktora gittim o da 27 yaşında bekar ve çocuk sahibi olmadığımı öğrenince leep işlemini kendinin yapamayacağını çocuk için risk taşıdığını jinekolojik onkolojiye gitmem gerektiğini söyledi.. Onkolog kelimesi bile beni derinden sarsmıştı..Onkologda 3. Kez durumun normal olmadığını kolposkopi yapılacağını buna bağlı olarak biyopsi ve leep yapılacağını ve bunların risklerinden bahsetti. Kolposkopi ve biyopsi için istediği ücrette dudak uçuklatan cinstendi. Aradığım yanıtlar ve hekimler bunlar değildi. Her gittiğim doktordan ağlayarak çıkıyordum ve hepsi de özel hastaneydi. En son araştırmalarımın üzerine Samet hocayı buldum. İstanbul üni jinekoloji onkoloji başkanı. Muayenehanesine gittiğimde hastalığın ne olduğunu en ılımlı şekilde anlattı ve korkularımı bastırdı. Onkologtan çok psikolog gibi dertlerimi dinledi ve sakinleştirdi. Diğer doktorların yaptığı en büyük iyiliğin bi onkologa göndermek olduğunu söyledi ve biyopsi dahi yapmadı.. kolposkopi de inceleme sonucunda 6 ay sonra kontrole gelmem gerektiğini imkanım varsa 3 ay deflagyn jel kullanmamı ve sigarayı bırakmamı, bırakamıyorsam azaltmamı, onu da yapamıyorsan kafaya takmamamı söyledi. Elimde araştırdığım koca bir takviye listesi vardı (Ahcc, propolis, ozon vb.) En önemlisinin sigarayı bırakmak olduğunu söyledi ve diğer araştırmalarımda yorumsuz kaldı.
Tam 6 ay geçti ve kontrole geldim. Sigarayı 5 ay sonra dışardan destek alarak bıraktım çünkü kontrole 1 ay kalmıştı. 3 doz gardasil aşı oldum. Deflagyn 3 ay düzenli kullandım. Bağışıklık güçlendirmek içinde ozon tedavisi aldım 12 seans.
Smear testim de hiçbir problem yok hücreler iyileşmiş. Kolposkopi ile tekrar bakıldı ve orada da bir problem yok sonuç işe yaradı ve ben kazandım. Hoca HPV testimi 1 yıl sonra yaptırmamı ve bağışıklığımı bu süreçte güçlü tutmamı tavsiye etti. 1 yıl sonra tekrar kontrole çağırdı. Bitmeyecek sandığım kabus, öğrendiğim ilk 15 gün yaşadığım dram…Burada sessizce ağlayarak çok insanın hikayesini okumuştum. Benim hikayemde belki benim gibilere ufakta olsa bir umut ışığı olur. Tek bir doktorun söylemi ile hareket etmeyip doğru doktor tercih edin arkadaşlar. Her yazılana da inanmayın önce kendinize ve gücünüze inanın…
Tam 6 ay geçti ve kontrole geldim. Sigarayı 5 ay sonra dışardan destek alarak bıraktım çünkü kontrole 1 ay kalmıştı. 3 doz gardasil aşı oldum. Deflagyn 3 ay düzenli kullandım. Bağışıklık güçlendirmek içinde ozon tedavisi aldım 12 seans.
Smear testim de hiçbir problem yok hücreler iyileşmiş. Kolposkopi ile tekrar bakıldı ve orada da bir problem yok sonuç işe yaradı ve ben kazandım. Hoca HPV testimi 1 yıl sonra yaptırmamı ve bağışıklığımı bu süreçte güçlü tutmamı tavsiye etti. 1 yıl sonra tekrar kontrole çağırdı. Bitmeyecek sandığım kabus, öğrendiğim ilk 15 gün yaşadığım dram…Burada sessizce ağlayarak çok insanın hikayesini okumuştum. Benim hikayemde belki benim gibilere ufakta olsa bir umut ışığı olur. Tek bir doktorun söylemi ile hareket etmeyip doğru doktor tercih edin arkadaşlar. Her yazılana da inanmayın önce kendinize ve gücünüze inanın…