Öncelikle herkese merhaba .2 yıl süren Hpv mücadelemi anlatmak istedim .Hpv ile 2 sene once tanıştım. 30 yasindaydim ve bakardım. 2022 yılında kanamam olunca doktora gittiğimde hpv testi istemişti, 3 tane yüksek risk grubu olan HpV 16,51 ve 59 pozitif geldi ,ustelik cinsel hayatim yok denecek seviyedeyken nasil olur demistim dünyam başıma yıkıldı hpv ne olduğunu bile bilmiyordum sonra hastane süreçlerim başladı, smeer testim negatif geldiği için bir nebze rahatlasam da İnternet'e her baktığımda bundan nasıl kurtulucam gbi zorlu anlarım oldu .Öncelikle bu süreçte araştırma hastanelerinin çok iyi olduğunu gördüm hemen kolposkobi yapıldı ve asi olmam gerektiği, 3 doz aşı vuruldum ,Ası devlet karsilamiyor her hastanede olmadigini da bu süreçte hemen öğrenmiş oldum .Fiyati yüksek bir ası fakat suan bazi belediyeler ücretsiz yapiyormus ,bence arastirin ,sigarayı bıraktım, cinsellige ara verip stresi hayatımdan mümkün olduğunca çıkarmaya odaklandim ve bağışıklığımi güçlendirmeye çalıştım .özellikle d vitamini ,çinko ve doktorumun tavsiye ettiği papirus denilen (yeşil çay ekstresi vardı içinde) takviye gıdayı düzenli bir şekilde kullandım. Daha sonra deprem olduğu icin testlerime gidemedim . Geçen mayısta cesaretimi toplayıp doktora gittim ,smeer ve kolposkobi istedi rahmimde yara olduğunu söyledi .eve gittiğimde sadece ağlamıştım kurtulamadım gene diye ,2.kolposkobi yapıldıktan sonra (benim çok kötü geçmişti) neyseki sonucum temiz geldi .Eylül ayında akinti şikayetiyle gittiğim hastanede hpv ,akinti kültür testi yapıldı, 2 yıl sonra 3 Yüksek riskli HPV testim sonunda negatif geldiğini ogrendim ,Çok şaşırdım çünkü gecmeyecek gibi geliyordu ama bitmisti :) hayatimdaki Hpv defterini kapattgmi düşündüm tabi şimdi çikolata kıstım var biraz büyük hatta ama onun da gececegine inanıyorum,
Yani size şunu söyleyeyim geçiyor, yeter ki moralinizi bozmayın gececgine inanın,bunu 3 yüksek risk grubu hpv yi yenen biri olarak söylüyorum... Ve kesinlikle yalnız değiliz