HPV virüsünün etkileri (Rahim ağzı kanseri ve siğiller)

PinkFloyd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2009
72
1
86
İstanbul
Herkese Merhaba,
Birkaç haftadır HPV virüsüyle ilgili araştırmalar yapıyorum.
Kısaca söylemek gerekirse bu virüs, biz kadınların en büyük düşmanlarından biri.
Öğrendiklerimi buradan arkadaşlarla paylaşmak istediğim için bu başlığı açtım.
Öncelikle bazı kısa bilgilendirmeler yapacağım. Ardından da konuyla ilgili sorusu / sorunu olanlara yardım etmeye çalışacağım.
HPV nasıl bulaşır?
Genel kanı cinsel ilişkiyle bulaştığı yönündedir ama aslında her türlü tensel temas ile bulaşır. Yani tokalaşma esnasında bile bulaşma ihtimali vardır. Bu nedenle çok bulaşıcı bir virüstür.

HPV'nin etkileri nelerdir?
Birden fazla HPV çeşidi vardır. Bazıları sadece siğil yaparken, HPV kadınlarda rahim ağzı kanserine de neden olur.

Rahim ağzı kanseri nedir?
Rahim ağzı kanseri, kadınlar arasında en yaygın kanser türlerinden biridir. HPV virüsü nedeniyle oluşur. Korunmanın en garantili yöntemi aşı olmaktır.

sevgili dilara,
HPV virüsünün birçok türü var. bunların bazıları siğil çıkarırken, bildiğim kadarıyla bir veya birkaç türü de rahim ağzı kanserine neden oluyor.
o nedenle siğil mutlaka olması gereken bir belirti değil. yani siğilin olmayabilir ama yinede HPV taşıyor olabilirsin.

merhaba benimde merak ettiğim kendimiz bu virüsü taşıdığımızı öğrenince nasıl bir tedavi uygulanıyor nereye başvurmalıyız

merhaba benimde merak ettiğim kendimiz bu virüsü taşıdığımızı öğrenince nasıl bir tedavi uygulanıyor nereye başvurmalıyız

İşin en kötü yanı da bu sevgili dostum.
Virüsü taşıyan bir kişiye uygulanabilecek herhangi bir tedavi yok. Bu virüsü ya vücut kendiliğinden temizliyor, ya da (HPV tipine göre) hastalıklardan birine doğru yol alınıyor. Ancak herhangi bir hastalık oluştuğu zaman o hastalığın tedavisi söz konusu oluyor.
Fakat tıp dünyası şöyle bir ihtimalden yola çıkıyor.
Eğer bugüne kadar bu virüsün herhangi bir versiyonunu aldıysanız diğer tipleri de alma ihtimaliniz olduğu anlamına geliyor.
Bu nedenle de şu an sizde olmayan diğer tiplere karşı korunmak için aşı olmanızı öneriyorlar.
Size bulaşan tipin herhangi bir hastalığa sebep olma olasılığına karşı da yılda bir kere smear testi yaptırmanızı söylüyorlar.

Topic sahibi kaç zamandır yeni bir şey yazmamış.
Ama burası rahim ağzı kanseri konusunda bilgilenmek isteyeler için çok önemli bir sayfa. Umarım tekrar eski canlılığın akavuşur.

Sn aceliker durumun ben de farkındayım
Bu başlığın amacı insanları HPV ve rahim ağzı kansri konusunda bilgilendirmek.
Bunun için de sorunu olanların, sorunlarını bizlerle paylaşması gerekiyor.
Paylaşım olduğu zaman bildiğim kadarıyla cevap vermeye çalışıyorum.

Sn PinkFloyd, şu an bu başlığa pek ilgi gösterilmiyor olabilir ama ben eminim siğil çıkmadan önce de gereken önlemleri almak isteyen birçok kadın yakında burada bilgi paylaşacaktır.
Çünkü görüyorum ki son zamanlarda gazetelerde bu konuyla ilgili birçok yazı çıkıyor. Yani insanlar artık sorun oluşmadan önlem almayı daha çok tercih ediyorlar.
Bu kadar tehlikeli bir virüse "sadece siğil çıkaran bir şey" gözüyle bakmatan vazgeçilecektir diye düşünüyorum.

Sevgili dostlar keşke bu hastalıkla her gün onlarca soru sorulsa da onlara cevap verirken biz de yeni bir şeyler öğrensek.
Bilgimizi insanlarla paylaşsak. kadınların kanserden korunmalarına vesile olabilsek.

Sevgili PinkFloyd,
Bence bu başlığı açarak bile konuya olan duyarlılığınızı sergilemiş oldunuz. Bu veya başka bir başlıkta insanların yardımına koştuğunuz, kadınları bilgilendirmeye çalıştığınız için çok teşekkür ederim.
Bence tek bir kadının bile aşılanmasını sağlayabilirsek kazançlı sayılırız.

Gerçi geek bu forumda, gerekse de başka forumlarda zaman zaman rahim ağzı kanseri aşısının yanetkilerinden bahsedenler olabiliyor.
Bazen de "doktorum dedi ki yakın zamanda yan etkileri ortaya çıkacaktır gibi yazılara rastlıyorum.
Ben bu tarz yazılara sadece gülüp geçiyorum.
Çünkü bu aşının güvenli olduğu Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirtilmiş.
Benim başka dayanağa ihtiyacım yok.
Eğer gerçekten bir doktor kalkıp "yakın zamanda yan etkileri çıkar" diyorsa, sadece o doktorun güvenilirliğini sorgularım o kadar.

Forumdaki başka bir topic'e yazdığım yazıyı buraya da kopyalamak istedim. Çünkü bence çok bilgilendirici bir yazı oldu.

Eğer sizde HPV virüsü varsa bile rahim ağzı kanseri aşısının, bu lezyonu tetiklemesi gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü aşının içinde canlı virüs (virüs DNA'sı) yok. Dolayısıyla başta Dünya Sağlık Örgütü olmak üzere birçok kuruluş aşıyı yaptırmadan önce smear testine gerek olmadığını da bu nedenle söylüyor. Eğer kanser lezyonu olan birine yapıldığında kanser tetikleniyor olsa, bu kuruluşlar da aşıyı olmadan önce mutlaka smear testi yaptırın derlerdi.
**
Virüsü taşıyan bir kişiye uygulanabilecek herhangi bir tedavi yok. Bu virüsü ya vücut kendiliğinden temizliyor ya da HPV tipine göre hastalıklardan birine doğru yol alabiliyor. Herhangi bir hastalık oluşursa tedavi ancak o zaman söz konusu oluyor. Ancak bugüne kadar bu virüsü aldıysanız, bu diğer tipleri de alma ihtimaliniz var anlamına geliyor. Bu nedenle, şu an sizde olmayan diğer tiplere karşı korunmak için aşı olmanız gerekiyor. Onun dışında sizde bulunan HPV türünün herhangi bir hastalığa sebep olup olmadığını düzenli smear testi yaptırarak öğrenebiliyorsunuz.

bu dert benim başıma geldi 3 hafta önce öğrendim.. neden çünkü eşimde çıkmıştı.. 9 ay sonra bendede var olduğunu öğrendim test yaptırıp.. pozitif çıktı tabiki.. tip-50.. siğil falan yok ama bunu taşıyorum.. kendimi sürekli kontrol ediyorum varmı yokmu diye ama kafaya takmıyorum.. çünkü stresin tetiklediği rahatsızlardan biride bu.. düzenli kontrollerle başedebiliriz.. korkmayın.. bilinçlenelim ve pozitif enerjimizle bunu vucüttan uzaklaştırmak için çaba gösterelim.. sevgiler hepinize

merhabalar,
benm merak ettiğim bir konu var. Hiç cinsel deneyimim olmadı. sadece bundan 3 ay önce falan yakınlaşmam oldu erkek arkadaşımla. Beni aldattığını öğrendim ve tiksindim. Bir arkadaşım hastalıklardan bahsetti. Bende gittim elisa yaptırdım geçen hafta 90 günü doldurunca sıkıntı yok çok şükür. Ama şimdi hpv takıldı kafama. ben bunun testini yaptıramaz mıyım bakire olduğum için?

selam confusing,
hpv ortada belirti yokken teşhisi zor olan bir virüs. erkek arkadaşında genital bölgede siğil varsa şüphelenebilirsin. bakirelere de smir yapılabiliyor bildiğim kadarıyla. o zaman bunu yaptırmak mantıklı olur. ama ortada bir belirti yokken neyi test edecek?
hpv ile ilgili bir başlık var güncel ve forumda sabitlenmiş olan. sorularına orada daha hızlı ve daha çok kişiden cevap alırsın. bu başlık biraz aşı reklamı gibi.

öncelikle çok teşekkür ederim yanıtınız için. Herhangi bir siğil vs yok bende. sadece bir arkadaşım bana bu virüsten bahsetti ve dedi ki, siğil olmayan durumlarda oluyor. bu durumda smear ile kanser yapabilecek herhangi bir v,rüs varsa erken teşhis edilmiş oluyor dedi. sorumu dediğiniz yere de yazayım en iyisi. tekrar teşekkürler

Arkadaslar merhaba ben yurt disinda yasiyorum.. 30 yasindayim.. 26 yasinda evlenip yurt disinda geldikten bi sure sonra mahalle dr um smear testi yapti.. sonuc olarak bana gelen mektupta beni tekrar cagirip testi tekrar yapacaklarini soylediler.. ama su sonuc cikti demediler sadece testi duzgun yapamadiklarini vs soylediler..acikcasi zatne cok korkarak ve sorunlu yaptirdigim bir testti bende uzerine dusmedim ve hamile kaldim vs tasindik .. tabi bu olay nerdeyse 4 yil once oldu.. sonra cok yakin arkadasimi rahim agzi kanserinden kaybettim..tam o sirda yeni dr umdan kagit geldi test icin ve test icin gittigimde hemsire benim 4 yil onceki sonuclarima baktiginda ne icin bu kdr sure bekldgmi falan sordu bende olayi anlattim.. dediki senoi hastaneye sevkj etmem gerek dedi yada testi tekrar yapicaz cunki sonuclarin abnormal gelmis dedi.. tabi o an cok korktum.. bilseydim abnormal ben kesinlikle ustune duserdim dedim.. tekrar smear testi sonucum ayni geldi... 2. kez sonucu almaya gittigimde hemsire bana acikcasi korktum dedi..cunki bu hastalik 4 yilda kansere ceviriyor dedi.. kansere cevirene kdr cok sinsi ilerliyor .. yani bunu sinsi doneminde yakalamak istiyorsaniz SMEAR TESTI DUZENLI yapmaniz gerekiyor (cinsel hayati aktif olanlar) ama bana herhangi bi virus ten bahsetmediler.. vucut bazen bunu kendiliginden yapiyormus.. benim rahatsizligim "mild dyskaryosis" yani kanser oncesi rahim agzindaki hucrelerdeki degisim olmus.. bana rahim agzi kolkoskopi yaptilar...rahim agzi smear testindeki gibi bir aletle aciliyor ve 40-50 kat buyuterek kamera ile rahim agzina bakiyolar ve bir sivi suruyolar oraya egerki surdukleri sivi beyazlasirsa supheli o alandan parca aliyolar makas ile.. ve biyopsiye gidiyor.. bunlari okudugunuzda islemin agrili oldugunu dusunuyosaniz dusunmeyin derim.. parca olayi aliniken hic hissetmiyosunuz cunki orda sinir olmadigi icin anlamiyosunzu bile.. ama ben normaldede smear testi yapiliurken zor oluyo cunki rahim agzimin yapisi geregindenmis.. ve birde o sivi suruldugunde biraz cok hafif yanma oluyor.. islem bittikten sonra bir kac gun kanama oluyor oda normal zaten dr size aciklama yapiyor.. sonuclarim geldiginde tedavi edilcek derecede su an bisey yok ama biz orda ufak bisiler gorduk dediler... 6 ay sonra tekrar parca alicaklar.. eger duzenli takip ettirirsen korkma dediler.. ama yapmazsan 10 yil dan az surede kansersin dediler.. ben erken teshis sonucu belkide kurtuldum... lutfen sizde bu konuya onem verin.. ve cevrenizi uyarin...
sevgiler

merhabalar, bende 2 adet siğil çıktı, bunu üzerine gittim hastaneye. rahim ağzı kanserini taramak için smear testi yapıldı temiz çıktı. sonrasında siğiller ufak bi operasyonla alındı ve patolojiye gönderildi. sonucunda hpv virüsü. ama bu virüsün çok çeşidi varmış ama benim ki çok şükür zararsız olanından. ve virüsün ne zaman bulaştığı belli olmuyormş,2 sene de olablir 2 ayda dedi. vücut bu virüsü taşıyormuş fakat bi belirti göstermemiş. yani senelerce taşıyabilirsiniz farkında olmadan kontrol ettirinerken teşhis önemli . bi ilacı tedavisi yok. vitamin verdi, vücudun direncini arttır virüsle vücut mücadele etsin ve sıkıntı stresten uzak dur dedi çünkü bu tarz sorunları vücut kaldıramayınca virüs bunu siğil olarak çıkarttığını söyledi. ayrıca ilişkide kesinlkle korunun dedi. bu hafta içindede aşısını olacağım. ve senede 1 defa smear testini şart koştu doktor, lütfen siz de ihmal etmeyin .. herkese geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…