• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

HPV ve Anormal Smear

tabularasa55

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2013
33
12
88
İstanbul
Merhaba! Bu konuda yardıma ve desteğe ihtiyacım var. 26 yaşındayım, evli değilim. Rutin jinekolojik muayenem sırasında 1 hafta kadar önce anormal smear sonuçları aldım. Doktorum ASCUS ve LSIL olduğunu söyledi. O gün sanki bütün dünyam başıma yıkıldı. Kendimden nefret ettim, internette yüzlerce şey aradım. Kanser riskini öğrendim. Daha sonra HPV testi istedi ve onu yaptırdım. Henüz sonuç gelmedi ama doktorum %90 ihtimalle çıkacağına emin.
Beni rahatlatmaya çalışıyor ama ben rahatlıyamıyorum. Ya kanser çıkarsa? Ya HPV pozitif olursa? Beni böyle hiç kimse istemezmiş gibi hissediyorum. Sanki hayatım elimden kayıyor ve ben birşey yapamıyorum gibi. Bir gün çocuk sahibi olmayı çok istiyorum, buna da engel mi olucak acaba? Bu konuda deneyimleri olanlarlar yazarsa çok sevinirim. Çok mutsuzum, sürekli ağlıyorum ve çok utanıyorum. :110:

3 kere 3'er ay arayla ascus sonucu almış biriyim.
Dilersen özel mesaj yoluyla iletişme geçebilirsin, daha detaylı anlatabilirim.
Son smear sonucum da ascus çıkınca hpv taraması istediler, gittiğim hastane özel oldugu ve hpv testi çok pahalı oldugu için bir eğitim araştırma hastanesinde alınan smear sonucumdan hpv testi yapıldı. Smear sonucum tamamen temiz, hpv ise negatif geldi.
Halbuki son smear üstünden 7 gün geçmişti nasıl olabilirdi bu?
Gittiğimiz dandik özel hastane 3 somucumuda ascus çıkarmıştı evet bu oldu :)
Sonrasında takip amaçlı yapılan 2 testte normal çıkınca hastanenin hatasından emin olduk.
Lütfen smear teslerinizi eğitim araştırma hastanelerinde yaptırın.

Eğer gerçekten ascus iseniz hpv negatif gelirse sıkıntı yok ara ara smear vereceksiniz o kadar.
Eğer ascus ve artı hpv pozitifse hpv genotiplemeyle hpv nin türüne baacaklar.
Yanlızca 4 tür tehlikeli zaten.
En kötü ihtimalle kötü bir tür pozitif çıktı diyelim. Ascus değişim ilk evresidir yani ufak tekef tedaviyle sadece bir hapla geçebilir yada önlemi alınabilir. Siz hsil e yükselmeyene kadarda cerrahi müdahale yapılmaz zaten.

https://www.kadinlarkulubu.com/foru...al-sigiller-hpv-human-papilloma-virus.138541/ ARKADAŞLAR BU LİNKTEKİ FORUMU TAKİP EDİN BÜTÜN SORULARINIZIN CEVABI BURADA HPV ARTIK BİTTİ ÇÜNKÜ GEÇEN SENEKİ DÜNYA GENELİNDE YAPILAN JİNEKOLOJİ KONGRESİNDE HİV YANİ AİDS HASTALIĞININ VİRÜSÜ İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALARDA MANTAR ÖZÜTLERİNİN TEDAVİSİ DENENİRKEN BU ÖZÜTÜN HPVYİ SİLDİĞİNİ TESADÜFEN KEŞFEDİYORLAR BU DA AHCC VE CORİOLUS MRL 4 SENEDİR BU ÇALIŞMAYI SÜRDÜRÜYORLAR İLAÇ OLARAK ÇIKMASI İÇİN 5 SENE GEÇMESİ GEREKİYOR(BİZZAT DOKTORUMUN BİLGİSİ KONGRE DÖNÜŞÜNDE KONUŞTUK!) YANİ İLACINA 1 SENE KALDI ÇALIŞMAYI YÜRÜTEN MYCOLOGY RESEARCH LABARATUVARLARI TÜRKİYEDE YOK İLAC ÇIKMADAN İLACIN DAHA GÜÇSÜZ BİTKİSEL VERSİYONUNU ÇIKARDILAR CORİOLUS MRL 500 MG GÜNDE 6 TANE KULLANILIYOR 6 AY RİSKLİ TİPLİYSE 1 YIL KULLANIYOSUNUZ YA SMEAR TEMİZ GELİYOR YA DA %95 ORANINDA BÜTÜN TİPLERİ ÖLDÜRÜYOR FOLİK ASİTLE KULLANILDIGINDA ETKİSİ ARTMIŞ YAPILAN CALISMALARI İNCELEYİN ÜZÜLMEYİN GÖZÜMÜZ AYDIN TANIDIĞI OLAN CORİOLUS MRLYİ YURTDIŞINDAN GETİRTSİN KULLANDIKTAN SONRA TEKRAR SMEAR ALDIRSIN !!!!!!!

KANSER DEMEK DEĞİL LÜTFEN BİLGİN YOK ŞUAN LİNKTEKİ FORUMU OKUR MUSUN 1500 SAYFA VAR SON 3 AYI OKURSAN GEREKLİ BİLGİLERİN HEPSİ VAR

Back