hpv testi ve hosteslik

whisperlove

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2023
30
14
Merhabalar nereye danışacağımı bilemediğim için buraya yazmak istedim. Bugün hava yollarına başvuru için sağlık koşullarını okumak istedim. kontrol ettiğimde bulaşıcı hastalığı olan, bu hastalığı gecirip atlatmış olsa bile kabul edilmeyeceğini yazıyordu (hıv, sifiliz, tüberküloz , hepatit b taşıyıcıları, ve diğer bulaşıcı hastalıklar) olarak eklenmiş. Bunun içerisinde hpv de dahil midir sizce? 23 yaşındayım doktordan sadece smear testi istemiştim fakat hpv testi yapılmış... ve bir tane pozitifim var çok umursamadım ama bu iş konusu beni tereddüt etti.. lütfen bilen arkadaşlar varsa sıkıntı olur mu acaba?

Parantez icinde belirttikleriniz haric diger bulasicilar dedigi icin Hpv dahil oluyor bu durumda.

Bence hosteslik değil hpv öncelik olsun. Tip kaç pozitifsiniz?
Tip 16 18 saptanmadı. hpv diğer pozitif olarak geçmiş tipini bilmiyorum. acıkcası cok da önemsemediğim için doktora da gitmedim zaten anlam veremedim normalde 30 yaşından küçüklere bu test gerek bile görülmüyormuş hpv bağışıklıkla geçtiği için..

Merhaba, evli değilseniz eğer hpv isteyemezler zaten. Diğerleri kanda bakıldığı için istemişlerdir hpv vajinal muayeneyle test alınır

Parantez icinde belirttikleriniz haric diger bulasicilar dedigi icin Hpv dahil oluyor bu durumda.
sanırım evet.. sağlık koşullarını kontrol ettiğimde egzamayı bile kabul etmiyorlarmış
Merhaba, evli değilseniz eğer hpv isteyemezler zaten. Diğerleri kanda bakıldığı için istemişlerdir hpv vajinal muayeneyle test alınır
evet. fakat e nabızım da pozitif yazıyor geçmiş hastane kayıtlarına bakabiliyorlarmış o yüzden tereddüt ettim..

anlamadığım konu internette okuduğum kadarıyla 30 yaş altındaki hpv testi yaptırmak isteyen kadınlara bile yapılmazken gerek görülmezken benim sadece smear isteyip hpv testi gelmesi şoku.. aylar geçti smear sonucum bile gelmedi.. bilmediğim farklı bişey mi bu ben mi yanlış düşünüyorum..

Öyle değil. Ben ilk 25 yaşında gittim hepsine baktı. Yaşla ilgisi yok. Cinsel olarak aktifseniz smearla birlikte yapıyo bazı doktorlar. Ki iyi ki yapmış, bilinçli doktora denk gelmişsiniz

Öyle değil. Ben ilk 25 yaşında gittim hepsine baktı. Yaşla ilgisi yok. Cinsel olarak aktifseniz smearla birlikte yapıyo bazı doktorlar. Ki iyi ki yapmış, bilinçli doktora denk gelmi
haklısınız. kontrollere de gitmek gerekiyor. bakalım memur olmak için uğraşıcam artık. memurluk da bunlar önemsenmiyordur umarım yoksa gerçekten kafayı yerim

Ée hpv hangi tipmişsin ? Hpv önemsemeyecek bir durum değil.
tabikide öyle. diğer hpv türü pozitif cıktı hangi tip bilmiyorum. coğu kadın farkında olmadan bu virüsü bağışıklıgı sayesinde dışarıya atıyor ben sadece kontrolde farkettim ve doktora sadece smear yapmam için zamanımı diye sormuştum gelmişken onuda yapalım için rahatlasın dedi..normalde 30 yaşından kücüklere yapılmıyor üsttede belirttigim gibi (zamanla vucuttan atılacaklarını bildikleri için önemsenmeyen bir durum bu yaşlarda) ve henüz 23 yaşındayım bağışıklığım bunu yenecektir bu yüzden takmıyorum fakat 8-9 ay gibi bi süre geçsin tekrar hpv testi yaptırıcam muhtemelen negatif çıkar ve sistemden silinmesini isteyeceğim..olurda pozitif cıkarsada (ki böyle olan hemcinslerimde vardır. kötü bi hastalık oldugunu düşünmüyorum bu sadece gecici bir durum) senede bir smear kontrolüne giderim herhangi bi lezyon olup olmadığı kontrolü için zaten her kadın senede 1 smear testi yaptırmalı. HPV korkulacak bişey değil düzenli kontrol ve erken teşhisle her şeyin bi tedavisi var.. bu er yada geç vucuttan atılır bilimsel olarak kanıtlanmış birşey atılmaması olağanüstü bir olay olur.. Sağlıklı günler diliyorumm :)

Evet HPV işe alınmama sebebi.E nabızdan silinse bile şirket bütün kayıtlarınıza ulaşabiliyor.Bu konuda çok net ve katılar.

Bu "er yada geç" kısmında cinsel olarak aktif olmamanız gerekiyor ki partneriniz sizden ayrıldığında başkasına bulaştırmasın. Ne kadar rahatsınız.

Evet HPV işe alınmama sebebi.E nabızdan silinse bile şirket bütün kayıtlarınıza ulaşabiliyor.Bu konuda çok net ve katılar.
evet ama bu zaten önemsenecek bi durum değilmiş hpv cilt hastalıklarına geciyormuş. böyle bi durum da olsa herkes işsiz kalırdı öyle değil mi

Bu "er yada geç" kısmında cinsel olarak aktif olmamanız gerekiyor ki partneriniz sizden ayrıldığında başkasına bulaştırmasın. Ne kadar rahatsınız.
ee ? ondan da bana başka kızdan bulaşmıştır..kızımı suçlamalıyız yani? dediğim gibi hpv cinsel olarak aktif olan herkes de kesinlikle bulunur diyemem ama %80 bulundugu araştırınca heryerde yazıyor yani cok yaygın 200 türü var her çeşit bakirelerde bile olan bir durum düşük olasılık olsada. ve zaten bana bulaştıranda oydu inanın kime bulaştırmış umrumda değil. zaten bu olaydan sonrada ilişkiye girmedik yani aktif değilim hpv testini olacagım zamana kadar da düşünmüyorum. hayatıma başka biri girersede direk gidip hpv aşımı olacağım kafam rahat olacak.

Kime bulastirip bulastirmadiginiz umurunuzda degilse zaten konusacak birsey yok demektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…