- 10 Ağustos 2023
- 30
- 14
-
- Konu Sahibi whisperlove
hpv den bahsediyoruz ? siz farklı bi hastalık düşünmüyorsunuz değil mi ? süregelen bir hastalık olsa (HIV gibi) tabiki kontrol edilir allah korusun... partnerime bu durumu belirttim de zaten fakat gidip başka kızla beraber olursa elimden ne gelebilir sence hayır yani kötü bi hastalıkmış gibi konuşmanız varya sizin gibi insanlar gerçekten enerji emiciKime bulastirip bulastirmadiginiz umurunuzda degilse zaten konusacak birsey yok demektir.
Hanimefendi hiv.in de hpv.nin de ne oldugunu biliyorum merak etmeyin, ayrıca bu umursamazlıkla sizin enerjinize hiçbirsey olmaz, endişelenmeyin.hpv den bahsediyoruz ? siz farklı bi hastalık düşünmüyorsunuz değil mi ? süregelen bir hastalık olsa (HIV gibi) tabiki kontrol edilir allah korusun... partnerime bu durumu belirttim de zaten fakat gidip başka kızla beraber olursa elimden ne gelebilir sence hayır yani kötü bi hastalıkmış gibi konuşmanız varya sizin gibi insanlar gerçekten enerji emicisırf başka birine bulaştırmasın diye 1-2 sene eve mi kitlemeliyim mesela hanımefendi ne önerirsiniz? zaten kimse farkında olmadan bu virüsü taşıyıp bir süre sonra atıyor? sevgiliyken, evliyken bile aldatmalar bu kadar fazlayken birde benim söylememle en azından 1 sene beraber mi olmayacak zannediyorsun anlamadım kapısının önünden mi ayrılmayalım. hpv'yi kimse kolay kolay başına gelmeden bilmez sokaktan geçen 100 kişiye sorsanız 5'i ancak bilir kanser oluşturması da seneler sonra nadir olan birşey 5 yılda bir bile kontrole giden her kadın kanser oluşturmadan tedavisini olur. ben gerekeni yaptım onu hemcinslerim için uyardım kendisi bilinçli biri zaten benden gitse de dikkatli olacağını düşünüyorum.
Senin gibi bir ruh hastasının toplumdan soyutlanması lazım sende hastalık yapmayan şey bir başkasında kanser yapabilir ve sen bulaş yollarını arttırıp umursamadan birlikte olmaya devam mı ediyorsun sorumsuz cahil ! Vücuttan atılması %100 değil bir sağlıkçı olarak yazıyorum atılsa bile pinpon etkisiyle birlikte olduğun kişiden sana yine virüs yükü geri gelir. Üstelik kaç tipine sahip olduğunu bilmiyorsun hemen gidip tiplendirme testi yaptır ve insanların hayatını karartma.ee ? ondan da bana başka kızdan bulaşmıştır..kızımı suçlamalıyız yani? dediğim gibi hpv cinsel olarak aktif olan herkes de kesinlikle bulunur diyemem ama %80 bulundugu araştırınca heryerde yazıyor yani cok yaygın 200 türü var her çeşit bakirelerde bile olan bir durum düşük olasılık olsada. ve zaten bana bulaştıranda oydu inanın kime bulaştırmış umrumda değil. zaten bu olaydan sonrada ilişkiye girmedik yani aktif değilim hpv testini olacagım zamana kadar da düşünmüyorum. hayatıma başka biri girersede direk gidip hpv aşımı olacağım kafam rahat olacak.
sizin başınıza böyle bişey gelse dünyanızı mı karartacaksınız anlayamıyorum..en azından birşeylerin farkındayım bilinçliyim cevreme de hpvden bahsediyorum hatta arkadaşımla aşı olmaya gidicez ülkemizde cok bilindik bişey değil pozitif olan herkes kanser olsaydı işte o zaman bilindik bi hastalık olurdu ama değil vucuttan tamamen atılabiliyor bazen kalıcı olabiliyor o da kontrollerle sorun acacagını düşünmüyorum. bilginiz için teşekkürlerHanimefendi hiv.in de hpv.nin de ne oldugunu biliyorum merak etmeyin, ayrıca bu umursamazlıkla sizin enerjinize hiçbirsey olmaz, endişelenmeyin.
2 arkadasim da hpv atlatti, o is oyle sizin dediginiz gibi 7-8 ay degil ve evet negatif alana kadar hayatlarina kimseyi almadilar ve yaşamlarinda inanilmaz degisiklikler yaptılar.
Neyse dedigim gibi siz umursamadiginiz müddetçe size ne soylenirse soylensin zaten bu umursamaz tavriniza devam edeceksiniz.
ruh hastası derken? benimle bi sağlıkcı mı bu şekilde konuşabiliyor? kızım iyi değilsin galiba yada sağlıkcı gibi takılıyorsun? yani düzgün okursan ilişkim olmadıgını belirtiyorum negatif olmadan da birlikte olmayacağımı belirtiyorum. sağlıkcısında okuma yazman da yok nasıl sağlıkcı oldun sen bakimmmSenin gibi bir ruh hastasının toplumdan soyutlanması lazım sende hastalık yapmayan şey bir başkasında kanser yapabilir ve sen bulaş yollarını arttırıp umursamadan birlikte olmaya devam mı ediyorsun sorumsuz cahil ! Vücuttan atılması %100 değil bir sağlıkçı olarak yazıyorum atılsa bile pinpon etkisiyle birlikte olduğun kişiden sana yine virüs yükü geri gelir. Üstelik kaç tipine sahip olduğunu bilmiyorsun hemen gidip tiplendirme testi yaptır ve insanların hayatını karartma.
Evet konuşuyorum var mı bir problem ? Madem o kadar araştırma yaptın bu hastalığın ciddi yerlere varabileceğini de bilirdin.ruh hastası derken? benimle bi sağlıkcı mı bu şekilde konuşabiliyor? kızım iyi değilsin galiba yada sağlıkcı gibi takılıyorsun? yani düzgün okursan ilişkim olmadıgını belirtiyorum negatif olmadan da birlikte olmayacağımı belirtiyorum. sağlıkcısında okuma yazman da yok nasıl sağlıkcı oldun sen bakimmm
doğrudur. takip ettiğim doktorlar da var bilimsel olarak da %80 vucuttan atıldıgı yazıyor eğer bi kronik hastalık yoksa bende okudugum bilgilerle konuşuyorum. tabiki vucuttan atılmadıgı kişilerde olur yüzde yüz atılıyor diye birşey söylemedim kızlar. bilinçlendim ve dikkat ediyorum. herkes anlamak istediği gibi anlıyor. konu başlıgından cok uzaklaştı bu konu..Benim arkadaşım yıllardır bu hastalıkla uğraşıyor 24 yaşında cin 2 sonucu aldı. Tip 16 ve 18 değil !
Üstelik sevgilisinden bulaştı aynı senin gibi ama yıllarca kimseyle birlikte olmadı kimsenin hayatını riske atmadı
tamam hemşire hanımcım nasıl anlamak ve düşünmek isterseniiiizz :)Evet konuşuyorum var mı bir problem ? Madem o kadar araştırma yaptın bu hastalığın ciddi yerlere varabileceğini de bilirdin.
İnsanlar sana tepki verdikten sonra altta belirtmişsin belli ki yalan söylüyorsun :)
Kansere odaklanıp kalmışsınız oysaki ben tiplerinden, kanser yapanindan yada yapmayanindan bahsetmedim. Gidip hangi tip oldugunu ogrenmemissiniz bile ve bilinçliyim, cevreme hpv.den bahsediyorum diyorsunuz.sizin başınıza böyle bişey gelse dünyanızı mı karartacaksınız anlayamıyorum..en azından birşeylerin farkındayım bilinçliyim cevreme de hpvden bahsediyorum hatta arkadaşımla aşı olmaya gidicez ülkemizde cok bilindik bişey değil pozitif olan herkes kanser olsaydı işte o zaman bilindik bi hastalık olurdu ama değil vucuttan tamamen atılabiliyor bazen kalıcı olabiliyor o da kontrollerle sorun acacagını düşünmüyorum. bilginiz için teşekkürler
Hemşire değilim :))tamam hemşire hanımcım nasıl anlamak ve düşünmek isterseniiiizz :)
hemen vücuttan atılamayacağı izlenimi koyup kısırlık senaryosuna gecildi..ya bu hayatta herşey olabilir belkide etkilidir ilk defa duyuyorum. yani hangi tip oldugunu ögrensem mesela elime ne gececek ki? biraz süre geçsin aradan gidip yaptıracağım zaten sırf negatifi görmek için..neden bu olayın bu kadar üstüne gidip psikolojimi mahfedeyim mesela? hamilelik kısırlık vs arkadaşım atlatamadı vs kötü düşünceleri yüklediniz resmen farkındaysanız ben bilinçliyim pozitif düşünüyorum atlatacagımı düşünüyorum inşallah ve aksine bircok bilinçli olmayan kadın var.. yani mesela sizin bu kadar büyüttüğünüz size göre ağıt yaktıracak bir durum varken motive lazımken karşınızdakine insani olarak böyle mi davranılması gerekiyor ,kendim için demiyorum ama eğer böyleyse hasta biri sizinle karşılaşmasın lütfen...Kansere odaklanıp kalmışsınız oysaki ben tiplerinden, kanser yapanindan yada yapmayanindan bahsetmedim. Gidip hangi tip oldugunu ogrenmemissiniz bile ve bilinçliyim, cevreme hpv.den bahsediyorum diyorsunuz.
Hpv.yi atlatıp tüp bebeğe başlamaya çalışan insanlar var mesela.
Evet benim başıma gelse ben bir miktar ağıt yakardım, ha keza hamileyim ve vajinamda pütürler çıktığında koşturarak doktoruma gittim ve onlarin hamilelikte çıkan vajinal varis olduğunu, doğumdan sonra gececegimi öğrendim öyle içim rahatladi.
Yani herkes sizin kadar polyanna olamıyor maalesef. Olmayinca da enerji emici damgası yiyor.
Merhaba bn 25 yaşında tüp bebek için gittiğimde hpv pozitif olduğunu öğrendim ve 16-18. türüymüş kolposkopi ardından leep ameliyatı oldum ve rahim ağzından parça alındığı için tek embriyo transferi yapıyorlar es kaza ikizlerim olursa taşıyamam ve düşük yapabilirim ben sürekli kontrol edildiğim için erken fark edildi sadece 3 kadran alındı ona rağmen düşük tehlikem hep olacak hpv basit birşey değil lütfen bunu üzerinde durun işinizden önemli değil inanın daha genceciksiniz 5 sene kadar aktif kalabileceğini cinsel yolla bulaşanabilecegini söyledi doktorum ve ben evd başkaları da yaşadığı için lavaboyu kullandıktan sonra çamaşır suyuyla yıkıyorum çok ufak bir ihtimal bile olsa bulaşmasın diye yaşınız küçük olduğu için ciddiye almamış olabilrsiniz ama bunun türleri var en azından türünü öğreninhemen vücuttan atılamayacağı izlenimi koyup kısırlık senaryosuna gecildi..ya bu hayatta herşey olabilir belkide etkilidir ilk defa duyuyorum. yani hangi tip oldugunu ögrensem mesela elime ne gececek ki? biraz süre geçsin aradan gidip yaptıracağım zaten sırf negatifi görmek için..neden bu olayın bu kadar üstüne gidip psikolojimi mahfedeyim mesela? hamilelik kısırlık vs arkadaşım atlatamadı vs kötü düşünceleri yüklediniz resmen farkındaysanız ben bilinçliyim pozitif düşünüyorum atlatacagımı düşünüyorum inşallah ve aksine bircok bilinçli olmayan kadın var.. yani mesela sizin bu kadar büyüttüğünüz size göre ağıt yaktıracak bir durum varken motive lazımken karşınızdakine insani olarak böyle mi davranılması gerekiyor ,kendim için demiyorum ama eğer böyleyse hasta biri sizinle karşılaşmasın lütfen...
çokk geçmiş olsun.. belkide yaşıma güvendiğim için böyle düşünüyorum haklısınız.. tavsiyeniz için teşekkürler kontrolleri aksatmamak gerekiyor.. umarım yakın zamanda vücudunuzdan atarsınız :)Merhaba bn 25 yaşında tüp bebek için gittiğimde hpv pozitif olduğunu öğrendim ve 16-18. türüymüş kolposkopi ardından leep ameliyatı oldum ve rahim ağzından parça alındığı için tek embriyo transferi yapıyorlar es kaza ikizlerim olursa taşıyamam ve düşük yapabilirim ben sürekli kontrol edildiğim için erken fark edildi sadece 3 kadran alındı ona rağmen düşük tehlikem hep olacak hpv basit birşey değil lütfen bunu üzerinde durun işinizden önemli değil inanın daha genceciksiniz 5 sene kadar aktif kalabileceğini cinsel yolla bulaşanabilecegini söyledi doktorum ve ben evd başkaları da yaşadığı için lavaboyu kullandıktan sonra çamaşır suyuyla yıkıyorum çok ufak bir ihtimal bile olsa bulaşmasın diye yaşınız küçük olduğu için ciddiye almamış olabilrsiniz ama bunun türleri var en azından türünü öğrenin
Benim siğil küçük ve artmıyor ondan yakmadiksrBen hpv pozitifim 6 ve 11 sigili yakmıyorlar jelde kullandım ee 3 ay kullan yeterli dedi sorna normale don teste gerek yok dedi ben napyim şimdi sorumsuz muyum
Ben kısırlık yapıyor demedim hanımefendi, hpv.ye yakalandığı için baska bir tedaviye baslayamayan insanlardan bahsediyorum.hemen vücuttan atılamayacağı izlenimi koyup kısırlık senaryosuna gecildi..ya bu hayatta herşey olabilir belkide etkilidir ilk defa duyuyorum. yani hangi tip oldugunu ögrensem mesela elime ne gececek ki? biraz süre geçsin aradan gidip yaptıracağım zaten sırf negatifi görmek için..neden bu olayın bu kadar üstüne gidip psikolojimi mahfedeyim mesela? hamilelik kısırlık vs arkadaşım atlatamadı vs kötü düşünceleri yüklediniz resmen farkındaysanız ben bilinçliyim pozitif düşünüyorum atlatacagımı düşünüyorum inşallah ve aksine bircok bilinçli olmayan kadın var.. yani mesela sizin bu kadar büyüttüğünüz size göre ağıt yaktıracak bir durum varken motive lazımken karşınızdakine insani olarak böyle mi davranılması gerekiyor ,kendim için demiyorum ama eğer böyleyse hasta biri sizinle karşılaşmasın lütfen...
sonunda asıl konuyla ilgili birşey söyleyebildiniz. hpvyi atlatıp tüp bebeğe ulaşmaya calışanlar var lafından ne anlayabiliriz sizce ? ben sana 'kendim için demiyorum ama eğer böyleyse hasta biri sizinle karşılaşmasın lütfen' demişim. bilerek kendimi saf dışı tutmuşum inan ilgiye ihtiyacı olan biri değilim. sanırsın büyük bi hastalık geçiriyorum girdiğin hallere bak epilasyona gitme diyor. ben bunu tesadüfen öğrendim her kadın farkında olmadan bunu taşıyor olabilir o zaman kimse epilasyona lazere gitmesin? ben sorumluluğumu biliyorum merak etmeyin. yada şöyle yapalım bence siz hijyenine güvendiğiniz bir yere gidin ne dersiniz?Ben kısırlık yapıyor demedim hanımefendi, hpv.ye yakalandığı için baska bir tedaviye baslayamayan insanlardan bahsediyorum.
"Anlattığınız, karşıdakinin anladığı kadardır." cümlesinin vücut bulmuş halisiniz.
Sizin gibi umursamaz bir insana neden moral vermek icin caba harcayayim ki?
İnternetten arastirirsaniz bir takim otoriteler sadece cinsellikle bulaştığını soylese de, daha kanitlanmamis olsa da bir takim otoriteler, başka yollarla da bulaştığını söylüyorlar. İnşallah lazere, epilasyona falan gitmezsiniz bu surecte, zira sevgilinizin sizinle sevismeye devam edip etmemesi kimsenin umurunda degil ama ortak alanlari kullanmaniz insanlari ilgilendirir. Zira basvurdugunuz iş de bu yuzden bulasici hastaliklara karsi testler istemis.
Sığındığınız tek şey ben sorumlulugumu biliyorum, bilincliyim bilmem ne. Hanimefendi değilsiniz, sorumluluk sahibi de değilsiniz, hastaligin farkinda da degilsiniz. Cinsel olarak aktifsiniz ama doktor yanlislikla test yapmış, cinsel olarak aktifliginize zeval gelmemesi adına topu taca atmissiniz "ben soyledim onun kendi sorumluluğu, ya o da bana baskasindan bulastirdiysa", "her kadin tasiyor olabilir Allah her kadin tasiyor olabilir" yahu olabilir, bireyler kendi yaptiklarindan mesuldur ya hani, size ne baskasinin tasiyor olabileceginden, sizin tasidiginiz garanti ve siz hayatinizi kısıtlama ihtiyaci bile duymuyorsunuz. Ben hijyenini bildigim yere giderim gitmem bunun konumuzla alakasi yok, siz bir birey olarak sorumluluklarinizi yerine getiriyor musunuz? Koca bir hayır, hala neyi savunuyorsunuz?sonunda asıl konuyla ilgili birşey söyleyebildiniz. hpvyi atlatıp tüp bebeğe ulaşmaya calışanlar var lafından ne anlayabiliriz sizce ? ben sana 'kendim için demiyorum ama eğer böyleyse hasta biri sizinle karşılaşmasın lütfen' demişim. bilerek kendimi saf dışı tutmuşum inan ilgiye ihtiyacı olan biri değilim. sanırsın büyük bi hastalık geçiriyorum girdiğin hallere bak epilasyona gitme diyor. ben bunu tesadüfen öğrendim her kadın farkında olmadan bunu taşıyor olabilir o zaman kimse epilasyona lazere gitmesin? ben sorumluluğumu biliyorum merak etmeyin. yada şöyle yapalım bence siz hijyenine güvendiğiniz bir yere gidin ne dersiniz?