- 4 Şubat 2023
- 473
- 721
-
- Konu Sahibi whisperlove
Sen gerçekten okuma anlamada sorun yaşıyor olabilir misin ? üstte aktif olmadığımı ve negatif olana kadar ilişki olmayacağını defalarca belirtmeme rağmen hala sorumluluğun yok tarzı bişeyler yazıyorsunuz. Koca bor hoyoor...Sığındığınız tek şey ben sorumlulugumu biliyorum, bilincliyim bilmem ne. Hanimefendi değilsiniz, sorumluluk sahibi de değilsiniz, hastaligin farkinda da degilsiniz. Cinsel olarak aktifsiniz ama doktor yanlislikla test yapmış, cinsel olarak aktifliginize zeval gelmemesi adına topu taca atmissiniz "ben soyledim onun kendi sorumluluğu, ya o da bana baskasindan bulastirdiysa", "her kadin tasiyor olabilir Allah her kadin tasiyor olabilir" yahu olabilir, bireyler kendi yaptiklarindan mesuldur ya hani, size ne baskasinin tasiyor olabileceginden, sizin tasidiginiz garanti ve siz hayatinizi kısıtlama ihtiyaci bile duymuyorsunuz. Ben hijyenini bildigim yere giderim gitmem bunun konumuzla alakasi yok, siz bir birey olarak sorumluluklarinizi yerine getiriyor musunuz? Koca bir hayır, hala neyi savunuyorsunuz?
Alıntılar mısınız defalarca belirttiğiniz mesajları?Sen gerçekten okuma anlamada sorun yaşıyor olabilir misin ? üstte aktif olmadığımı ve negatif olana kadar ilişki olmayacağını defalarca belirtmeme rağmen hala sorumluluğun yok tarzı bişeyler yazıyorsunuz. Koca bor hoyoor...
Mesela bu muee ? ondan da bana başka kızdan bulaşmıştır..kızımı suçlamalıyız yani? dediğim gibi hpv cinsel olarak aktif olan herkes de kesinlikle bulunur diyemem ama %80 bulundugu araştırınca heryerde yazıyor yani cok yaygın 200 türü var her çeşit bakirelerde bile olan bir durum düşük olasılık olsada. ve zaten bana bulaştıranda oydu inanın kime bulaştırmış umrumda değil. zaten bu olaydan sonrada ilişkiye girmedik yani aktif değilim hpv testini olacagım zamana kadar da düşünmüyorum. hayatıma başka biri girersede direk gidip hpv aşımı olacağım kafam rahat olacak.
Yada bu muhpv den bahsediyoruz ? siz farklı bi hastalık düşünmüyorsunuz değil mi ? süregelen bir hastalık olsa (HIV gibi) tabiki kontrol edilir allah korusun... partnerime bu durumu belirttim de zaten fakat gidip başka kızla beraber olursa elimden ne gelebilir sence hayır yani kötü bi hastalıkmış gibi konuşmanız varya sizin gibi insanlar gerçekten enerji emicisırf başka birine bulaştırmasın diye 1-2 sene eve mi kitlemeliyim mesela hanımefendi ne önerirsiniz? zaten kimse farkında olmadan bu virüsü taşıyıp bir süre sonra atıyor? sevgiliyken, evliyken bile aldatmalar bu kadar fazlayken birde benim söylememle en azından 1 sene beraber mi olmayacak zannediyorsun anlamadım kapısının önünden mi ayrılmayalım. hpv'yi kimse kolay kolay başına gelmeden bilmez sokaktan geçen 100 kişiye sorsanız 5'i ancak bilir kanser oluşturması da seneler sonra nadir olan birşey 5 yılda bir bile kontrole giden her kadın kanser oluşturmadan tedavisini olur. ben gerekeni yaptım onu hemcinslerim için uyardım kendisi bilinçli biri zaten benden gitse de dikkatli olacağını düşünüyorum.
Kayıtlarınıza sadece devlet hastanelerindeki, asm deki doktorlar bakabilir diye biliyorum. Yani bütün tahlil sonuçlarınızı tek tek inceleyeceklerini de sanmıyorum böyle bir şey olursa özel hayatın gizliliğinden dava açın bencesanırım evet.. sağlık koşullarını kontrol ettiğimde egzamayı bile kabul etmiyorlarmış
evet. fakat e nabızım da pozitif yazıyor geçmiş hastane kayıtlarına bakabiliyorlarmış o yüzden tereddüt ettim..
Bakire iken henüz cinsel ilişki yaşamamışken bende de hpv olmıştu, siğiller çıkmıştı hamam ya da ev arkadaşımdan bulaştığını düşünmüştüm. Alınan siğiller bakıldığında doktor sorun olmadığını söyledi ve 1-2 yıl içinde negatife döndü.doğrudur. takip ettiğim doktorlar da var bilimsel olarak da %80 vucuttan atıldıgı yazıyor eğer bi kronik hastalık yoksa bende okudugum bilgilerle konuşuyorum. tabiki vucuttan atılmadıgı kişilerde olur yüzde yüz atılıyor diye birşey söylemedim kızlar. bilinçlendim ve dikkat ediyorum. herkes anlamak istediği gibi anlıyor. konu başlıgından cok uzaklaştı bu konu..
ya siz gerçekten mükemmelsiniz.. çok iyi açıklamışsınız bu konuda teşekkür ediyorumm. maalesef bu tür insanlar kendilerine ufak bişey olsun kendini dört duvar arasına sıkıştırıp düşünmekten kafayı yerler yada hasta olan insanı daha da hasta yaparlar ama düşünmezsek eğer gamsız olursak 'sorumsuz' oluruzŞu konuda da konu sahibine katılıyorum, kendisiyle ilgilenip gidiş smear testi vermiş bu genç yaşında. Burada bunca kadınız , kim düzenli olarak smear testi veriyor? Kim devlet hastanelerinde ücretsiz olan AIDS testini yapıyor?
Ben ilk ve son smearimi check-up yaptirirken yaptırdım üç sene önce. TR'de yasayan Yabancı bir arkadaşım var , hem cinsel sağlığına dikkat eder (yani bunu belirtir) , hem her sene mutlaka aids testi verir,hem de çevresindeki herkese onerir-ucretsiz ihmal etme diye. Ama ben çoğu konuda bilinçli sayilabilecek bir kadın olmama rağmen bir kere bile AIDS testi yapmadim,belki korkumdan, bilmiyorum.
Cevremde onlarca kız arkadaşım var, neredeyse hiç biri çocuk sahibi olma düşüncesinden önce jinekologun kapısını calmamistir (ya da işte adet gecikmesi vs).
Hal boyleyken Allah bilir büyük büyük konuşan kimler HPV ama ruhu bile duymuyordur. Kadının hiç belirtisi yokken sonuçlarında çıkması onu sorumsuz yapmaz, aslında sorumsuz olsa 'bir şey yoktur bea' derdi, hiç test mest yaptırmazdı.
Bir de böyle hastalıklarda bağışıklık çok önemlidir, bağışıklık ile de stresin bilimsel olrak kanıtlanmış bir bağı vardir. Stres bağışıklık sistemimizi çökertir. Bu kadın ne güzel geçeceğine inaniyor, stres yapmiyor. Belki de başka birisi 'ben mahvoldum,bittim, ailem öğrenir mi, ise alınır miyim, beni hiç bir erkek istemez , anne olamayacagim, kanser olacağım, ya duyulursa' diye kendini yese stresi bağışıklığını çökertecek ve çok daha kötü olacak .
Bence en iyisini yapıyor
Yaşı küçük mü 25 yaş!Merhaba bn 25 yaşında tüp bebek için gittiğimde hpv pozitif olduğunu öğrendim ve 16-18. türüymüş kolposkopi ardından leep ameliyatı oldum ve rahim ağzından parça alındığı için tek embriyo transferi yapıyorlar es kaza ikizlerim olursa taşıyamam ve düşük yapabilirim ben sürekli kontrol edildiğim için erken fark edildi sadece 3 kadran alındı ona rağmen düşük tehlikem hep olacak hpv basit birşey değil lütfen bunu üzerinde durun işinizden önemli değil inanın daha genceciksiniz 5 sene kadar aktif kalabileceğini cinsel yolla bulaşanabilecegini söyledi doktorum ve ben evd başkaları da yaşadığı için lavaboyu kullandıktan sonra çamaşır suyuyla yıkıyorum çok ufak bir ihtimal bile olsa bulaşmasın diye yaşınız küçük olduğu için ciddiye almamış olabilrsiniz ama bunun türleri var en azından türünü öğrenin
Merhabalar çok geçmiş olsun. Aynı durumu bende şuan yaşıyorum. Havayolları için mülakat sürecim başladı her şey olumlu geciyor ancak sağlık mulakatinda bu durum önüme çıkar mi emin olamadim. Hpv pozitifim. Sağlık raporu alırken sorun yaşadınız mı ya da konuyla alakalı bilgi edinebildiniz mi?Merhabalar nereye danışacağımı bilemediğim için buraya yazmak istedim. Bugün hava yollarına başvuru için sağlık koşullarını okumak istedim. kontrol ettiğimde bulaşıcı hastalığı olan, bu hastalığı gecirip atlatmış olsa bile kabul edilmeyeceğini yazıyordu (hıv, sifiliz, tüberküloz , hepatit b taşıyıcıları, ve diğer bulaşıcı hastalıklar) olarak eklenmiş. Bunun içerisinde hpv de dahil midir sizce? 23 yaşındayım doktordan sadece smear testi istemiştim fakat hpv testi yapılmış... ve bir tane pozitifim var çok umursamadım ama bu iş konusu beni tereddüt etti.. lütfen bilen arkadaşlar varsa sıkıntı olur mu acaba?
Merhaba süreç nasıl bitti. Hpv sağlık testinizde sorun oldu mu acaba ben de aynı süreçteyim de.Merhabalar çok geçmiş olsun. Aynı durumu bende şuan yaşıyorum. Havayolları için mülakat sürecim başladı her şey olumlu geciyor ancak sağlık mulakatinda bu durum önüme çıkar mi emin olamadim. Hpv pozitifim. Sağlık raporu alırken sorun yaşadınız mı ya da konuyla alakalı bilgi edinebildiniz mi?
Merhaba denedinizmiMerhabalar nereye danışacağımı bilemediğim için buraya yazmak istedim. Bugün hava yollarına başvuru için sağlık koşullarını okumak istedim. kontrol ettiğimde bulaşıcı hastalığı olan, bu hastalığı gecirip atlatmış olsa bile kabul edilmeyeceğini yazıyordu (hıv, sifiliz, tüberküloz , hepatit b taşıyıcıları, ve diğer bulaşıcı hastalıklar) olarak eklenmiş. Bunun içerisinde hpv de dahil midir sizce? 23 yaşındayım doktordan sadece smear testi istemiştim fakat hpv testi yapılmış... ve bir tane pozitifim var çok umursamadım ama bu iş konusu beni tereddüt etti.. lütfen bilen arkadaşlar varsa sıkıntı olur mu acaba?