HPV ile ilgili bilgi arkadaslar

Kadin hastalikları icin tatlim bagisıkligini yükseltiyor bende int arastirdim bsk faydalarina iyi geliyormuş
Yaaa benimde bağışıklığımı düzene sokmam gerekiyor bi bakayım canım teşekkür ederim

Birde cabuk atmam icin deflagyn verdi onu kullaniyorum ekinezya cayi iciyorum 1kase yogurt yiyorum ara ogunlede badem findik ceviz yiyorum propolis iciyorum bukadar 6ay sonra bakicak binim smearimda sistik akinti var
Selam canım. Sen hangi hastaneye gittin. Deflagn hangi durumlarda veriliyor. Yani sen sürekli yaptırıyor muydun smear hpv falan. Mesela ben 34 yaşındayım ilk defa yaptırdım. Temmuzda smear ascus çıktı, sonra kolposkopi de rahim ağzı temiz dedi doktor, HPV 16 çıktı aynı anda Pap smear ise enfeksiyon çıktı . Acaba bu jel yaralar için mi ? Benden biyopsi alırlar mı acaba? Merak ediyorum. Yarın ok meydanı eğitim araştırma ya gideceğim, inşallah almazlar.
Tavsiye edebileceğiniz durum var mı?

Canim ben hacettepeyee gidiyorum Ankara yara yok bende leepte yapilmadi onu doktoruna danişicaksin uygun görurse verir tatlim sen bi sor benim baslangic oldugu için kökten temizleyelim herhangibir koplikasyon yaratmadan dedi sen bi daniş doktoruna kuzum bendede hpv 31 var

Anladım canım Teşekkür ederim. O zaman ben şunu anlıyorum rahim ağzında lezyon olanlardan alıyor demek ki biyopsiyi öyle mi?Senin başlangıç kökten temizlemekten kastı neydi peki ne yaptı yani?

Anladım canım Teşekkür ederim. O zaman ben şunu anlıyorum rahim ağzında lezyon olanlardan alıyor demek ki biyopsiyi öyle mi?Senin başlangıç kökten temizlemekten kastı neydi peki ne yaptı yani?
Defglyn verdi bakicak bendeki lezyonlar cok kucuk ve anormal degilmiş gecer dedi sonra sürekli kontrol yani kokten derken ilerlemeden temizlemek dedi bağısıkligini yüksek tut tekrarlamaz dedi olmayacagini Allah bilir canim benim

Merhaba bugun ok meydani arastirmaya gittim. Hpv sadece 16 diye biyopsi aldi. Iyi mi ettim bilmiyorum Smear sonucunuz temiz olsa bile HpV varsa kolposkopi ile bakip parca aldi 2 tane.

Benim smear sonucum temiz geldigi halde doktorum tip16( yada diger yuksek riskli tipler) olunca mutlaka kolposkopi yapilmasi gerekir dedi. Kaldi ki smear sonucunuz size bir uyari vermis. Hemen tiplemenizi yaptirmalisiniz cunku bazen hic belirti vermeyebilirmis. Ben kolposkopimi yaptirdim daha bu hafta sonuclandi. Cin1 teshisi koyuldu 6 ayda bir kontrol dedi doktor ve 1 yil sonra negatif olmazsam farkli tedavilere gecicez dedi. Tetkiklerini yaptirman ve kontrol altinda tutman uzun vadede seni kanserden korur. Bu arada benim doktorum jinekolog onkolog. Iyi bir jinekolog onkolog bulmani tavsiye ederim. Eger ihmal etmezsen seni sikintiya sokacak hicbir sey yasamazsin endiselenme gecmis olsun :)

Selam canim. Biyopsi sirasinda kac tane parca aldi ?

Merhaba bugun ok meydani arastirmaya gittim. Hpv sadece 16 diye biyopsi aldi. Iyi mi ettim bilmiyorum Smear sonucunuz temiz olsa bile HpV varsa kolposkopi ile bakip parca aldi 2 tane.
Hpv 16/18de aliyorlar ne olur ne olmaz diye diger tiplerde herhangi bir anormal lezyon gormedikleri sürece almiyorlar benden almadilar yara veya herhangi bir komlikasyon yok dedi doktor gorseydi alacakti narkoz falan hazirdi çünki ayy neyse insallahh gecer alinsada alinmasada iyi oluruz insallahh

Benim de hic lezyon yoktu canim.Doktor yine de HpV 16 diye aldi Az canim aciyor . Ama o kadar korktum ki Biyopsi sonucum temiz ciksin diye nasil dua ediyorum . Psikolojik olarak çöktüm resmen . Ne zaman cikacak bu virus vucudumdan

Benim de hic lezyon yoktu canim.Doktor yine de HpV 16 diye aldi Az canim aciyor . Ama o kadar korktum ki Biyopsi sonucum temiz ciksin diye nasil dua ediyorum . Psikolojik olarak çöktüm resmen . Ne zaman cikacak bu virus vucudumdan

Ben de ilk zamanlar psikolojik olarak cok sikinti yasadim fakat doktorum Bu kadar strese hic gerek olmadigini onemli olanin NE durumda oldugunu bilmenin bir de en onemlisi kontolleri ve testleri duzenli sekilde takip etmemiz dedi. Genelde 1 yil sonra vucut negatif olurmus. 1 yil sonra hpv testi tekrarlanacak. Eger negatif olmazsa ve Eger baslangic seviyede lezyon vardiysa benimkisi gibi ilerleme olabilir o zaman farkli bi tedavi asamasina gecicez dedi. Onemli olan o bolgenin kanserlesmeden belli bir sure kontrol altinda tutulmasi. Ayrica bu virus vucutta bagisiklik sistemi dusunce ortaya cikiyor. Doktora gore en guzel ilac mutluluk :) stres yok dedi bol bol yuruyus spor gez eglen iyi bir bagisiklik icin en onemli seyler bunlarmis. Hic stres olma. Bagisiklik oyle ha deyince toparlanmiyor kendine iyi bak iyi beslen. Bagisikligin iyi oldugunda virusu aticaksin :)

Peki atıyorum rahim ağzı alındığında ya da rahim bu virüste çıkmış mı oluyor o zaman?

Yani o kadar stres yaptım ki, sen hangi hastane ve doktorlara gittin acaba?İnşallah biyopsi sonucum temiz çıkar

Pamp
Pamp smear benimde temiz gelmişti ama ne yazık ki biyopsi cin 3 geldi hatta biyopsi alırken doktorum tertemiz servics dedi ama sonuç cin 3 yani kesinlikle biyopsi yaptırın

Pamp

Pamp smear benimde temiz gelmişti ama ne yazık ki biyopsi cin 3 geldi hatta biyopsi alırken doktorum tertemiz servics dedi ama sonuç cin 3 yani kesinlikle biyopsi yaptırın
Nadilvyani cin1 degilmiydi tatlim senin sanki öyle gordüm yazişmalardan yanlişmi gördüm geçmiş olsun kuzum kolposkopi yaparken renk degiştirmesi lazimdi aslinda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…