- 6 Ocak 2025
- 8
- 1
- 1
- Konu Sahibi yndndgnlar
-
Mutlaka aşı olun. Bu virüsün tip değiştirmesini ve sürekli enfekte olmanızı engelleyecek. Yobaz gerici insanları duymayın. Bu aşı yıllardır güvenilir şekilde uygulanıyor ihmal ederseniz keşke yaptırsaydım dersiniz.
ben de hpv 16 çıktım öğrendiğim günden beri kafayı yemek üzereyim smear ascus kolposkopi temiz çıktı biyopsi alınmadı şu an vitaminler ve bir de takviye kullanıyorum belki 2 yıldır vücudumda bu virüs tek kişi ile birlikte oldum baska yerden geçme imkanı yoktur. 2 yılda vücudum kendi kendine atmadıysa hiç atamaz diye düşünüyorum kolposkopim temiz geldi ama acaba doktor yanlış mı baktı bir şey göremedi diye içim içimi yiyor. Aşımın ilk dozunu oldum baska önerebileceğiniz bir şey varsa bu süreçte çok sevinirim.
tip değiştirmek derken aşıyı olmazsam hpv tip45 im hpv 16 olabilir mi veya başka tipler çıkabilir mi kendi kendineMutlaka aşı olun. Bu virüsün tip değiştirmesini ve sürekli enfekte olmanızı engelleyecek. Yobaz gerici insanları duymayın. Bu aşı yıllardır güvenilir şekilde uygulanıyor ihmal ederseniz keşke yaptırsaydım dersiniz.
Doktorun bana söylediği şuydu “ Virüsü birinden alırken tipi değişerek alabilirsiniz. O yüzden her birliktelikte prezarvatif kullanmak ve mutlaka aşı olmak gerekiyor.” Biraz pahalı ama artık bazı belediyeler ücretsiz yapmaya başladı. İlişkiniz yoksa kendi kendine tip değiştirmeztip değiştirmek derken aşıyı olmazsam hpv tip45 im hpv 16 olabilir mi veya başka tipler çıkabilir mi kendi kendine
16 da riskli ve temizlenmesi 18 gibi uzun sürebiliyor. Benim 4 yıl sürmüş içinizi rahat tutun geçmese bile ki bu çok düşük ihtimal ama 6 ayda bir kontrole girmeniz sizi %100 koruyacakben de hpv 16 çıktım öğrendiğim günden beri kafayı yemek üzereyim smear ascus kolposkopi temiz çıktı biyopsi alınmadı şu an vitaminler ve bir de takviye kullanıyorum belki 2 yıldır vücudumda bu virüs tek kişi ile birlikte oldum baska yerden geçme imkanı yoktur. 2 yılda vücudum kendi kendine atmadıysa hiç atamaz diye düşünüyorum kolposkopim temiz geldi ama acaba doktor yanlış mı baktı bir şey göremedi diye içim içimi yiyor. Aşımın ilk dozunu oldum baska önerebileceğiniz bir şey varsa bu süreçte çok sevinirim.
Kolposkopide zaten bir lezyon çıksa bile tedavi aynı tedavi sadece cin3 çıkarsa rahim ağzına leep işlemi yapılıyor virüsü rahim ağzından bir parça alarak temizliyorlar ama cin1 veya cin2 çıkarsa zaten tedavi aynı tedavi aşı tedavisi ve bağışıklık güçlendirici takviyeler benim kolposkopi sonucum bugün çıktı düşük dereceli lezyon çıktı bende ilk doz aşımı oldum doktorum aşı tedavisini tamamlamamı söyledi düzenli ve sağlıklı beslenmemi söyledi ve 1 yıl sonra tekrar hpv smear testi vermeye gideceğimi söyledi.. sizde aşı takviminizi aksatmayın bağışıklığınızı son derece yüksek tutmaya çalışın atarsınız inşallah virüsün olduğunu yaklaşık 1 ay kadar önce öğrendim ve virüsü 8 ay önce kapmıştım 1 aydır arastırmadıgım yer okumadığım makale kalmadı en aklıma kazınan en etkili yöntemse bağışıklık kazanmak oldu bağışıklığı çok yüksek olanlar bu virüsü çok kolay atabiliyormuş 6-8 ay veya 1 sene içerisinde eğer yaşınız küçükse bu daha da mümkün hale geliyormuş benim yaşım 25ben de hpv 16 çıktım öğrendiğim günden beri kafayı yemek üzereyim smear ascus kolposkopi temiz çıktı biyopsi alınmadı şu an vitaminler ve bir de takviye kullanıyorum belki 2 yıldır vücudumda bu virüs tek kişi ile birlikte oldum baska yerden geçme imkanı yoktur. 2 yılda vücudum kendi kendine atmadıysa hiç atamaz diye düşünüyorum kolposkopim temiz geldi ama acaba doktor yanlış mı baktı bir şey göremedi diye içim içimi yiyor. Aşımın ilk dozunu oldum baska önerebileceğiniz bir şey varsa bu süreçte çok sevinirim.
Benim de yaşım 25 kolposkopide herhangi bir hücresel değişiklik görülmediğini söylediği için doktor biyopside yapılmadı bu iyi bir şey aslında ama acaba yanlış mı baktı diye içim içimi yiyor. Şu an ben de bağışıklığımı güçlendirmeye odaklandım dahiliyeden eksik olan vitaminlerimi yazdırdım onun dışında hpwash adında takviye ve glutatyon alıyorum her gün yeşil çayı içmeye çalışıyorum elimden gelen ne varsa yapıyorum umarım hepimiz güzel bir şekilde atlatırızKolposkopide zaten bir lezyon çıksa bile tedavi aynı tedavi sadece cin3 çıkarsa rahim ağzına leep işlemi yapılıyor virüsü rahim ağzından bir parça alarak temizliyorlar ama cin1 veya cin2 çıkarsa zaten tedavi aynı tedavi aşı tedavisi ve bağışıklık güçlendirici takviyeler benim kolposkopi sonucum bugün çıktı düşük dereceli lezyon çıktı bende ilk doz aşımı oldum doktorum aşı tedavisini tamamlamamı söyledi düzenli ve sağlıklı beslenmemi söyledi ve 1 yıl sonra tekrar hpv smear testi vermeye gideceğimi söyledi.. sizde aşı takviminizi aksatmayın bağışıklığınızı son derece yüksek tutmaya çalışın atarsınız inşallah virüsün olduğunu yaklaşık 1 ay kadar önce öğrendim ve virüsü 8 ay önce kapmıştım 1 aydır arastırmadıgım yer okumadığım makale kalmadı en aklıma kazınan en etkili yöntemse bağışıklık kazanmak oldu bağışıklığı çok yüksek olanlar bu virüsü çok kolay atabiliyormuş 6-8 ay veya 1 sene içerisinde eğer yaşınız küçükse bu daha da mümkün hale geliyormuş benim yaşım 25
Keske yapılsaydı en azından içim rahat olurduİnşallah atlatırız evet bu arada benim doktorum kolposkopiden önce bir şey görülmese de görülse de biyopsi almak istiyorum demişti keşke senden de o kadar Kolposkopi yapmışken biyopsi de alsaydı için rahat ederdi
Sen yine de aşı tedavini ol tedbirlerini al sağlıklı beslen bağışıklığını yüksek tut atarsın tatlım hiç moralini de bozma streste yapma stres ilerlemesine sebep oluyormuş bağışıklık en büyük düşmanı bu virüsün o yüzden bağışıklığını yükselt bol bol keyfine bakKeske yapılsaydı en azından içim rahat olurdu
Yağmur hanım bazıları aşı sonrası hpv kaptım aşı yaptı diyor öyle bişey olur muMerhaba arkadaşlar. Hpv pozitif olduğumu ilk öğrendiğimde bu siteye girip negatife dönenlerin mesajlarını okuyordum. Bana umut oluyordu ve bir gün negatife dönersem ben de yazıp size umut olmak istiyordum. Evet hpv karşısında çaresiz değiliz.
2020 yılının sonunda genitalimde bi çıkıntı fark ettim. İnternetten baktım hpv yazıyordu hemen ertesi sabah d hastanesine gittim. Şikayetimi anlattım internette hpv yazıyordu çok endişelendim dedim o da bana zaten endişelenmen gerekiyor dedi muayene etti evet siğil çıkmış bunları yakacağız hemen 3 adet (0-2-4 aylarda) aşı olmalısın dedi. Dünyam başıma yıkılmıştı henüz 21 yaşımdaydım. Hemen ilk aşıyı oldum ve ciddi bir depresyona girdim. Sürekli aynada kontrol ediyordum bişey olmasa da hemen doktora gidiyordum 4-5 ay boyunca siğil çıktı. Sonra doktora neden böyle sık sık tekrar ettiğini sordum. Tüyleri jiletle alırsanız cilt tahrişinden tekrar siğil çıkarmış. Bağışıklık güçlendirici takviye almaya başladım yaklaşık 1 yol düzenli kullandım. Her sabah aç karna sarımsak yuttum ve yeşil çay içtim. Her doktora gittiğimde ölecek miyim kanser mi olacağım ileride çocuğuma geçer mi diye sorular soruyordum sadece tek bir doktor endişelenme düzenli kontrole gel yeter demişti. 30 yaşın altına hpv tipleme testi yapmıyorlardı doktorlar da beni yönlendirmediği için özelin yaptığını bilmiyordum. Kendi araştırmalarımla öğrendim ve hemen özele gittim. 2022 nin sonlarıydı. Test yaptılar ve sonuç 18 çıktı. En tehlikeli ve zor temizlenen tip. Bazı tipleri zararsız siğil yapıyor, bazı tipleri belirti vermiyor, bazıları da kanser öncesi lezyon yapıyor ve bendeki buydu. Doktor kanlarıma baktı d vitamini yazdı. Yüksek riskli çıktığı için kolposkopi yapıldı temiz çıktı. Bağışıklık güçlendirmek için ürünlerin etki etmediğini vücudumun kendisinin atabileceğini söyledi. En başından beri düzenli olarak 6 ayda bir smear bakıyorlardı ve hep temiz çıktı.
Hiç yüzüm gülmüyordu kendimi insanlardan farklı hissediyordum. Çok mutsuzdum. Her gün aynadan genitalime ve boğazıma bakıyordum. Boğazımda bişey çıkmamıştı ama ben ya varsa diye sürekli her yerimi kontrol ediyordum. Psikolojim mahvolmuştu. Sonra taşındım farklı bir ilçede farklı d hastanesine gitmeye başladım. Dönüm noktamdı. Doktor bağışıklık sistemini güçlendirecek bi takviye yazdı ama önemli olan sağlıklı beslenmen stres yapmaman dedi. Korktuğumu söyledim ve bakın arkadaşlar en önemli nokta “endişelenme düzenli kontrole geldiğin sürece %100 kanser olmazsın” demesiydi. Benimle uzun uzun konuşup anlattı. Eğer smear tehlikeli gelirse o bölge temizlenir ve kansere dönüşmez en önemlisi takipte olmak dedi. Allah o doktordan razı olsun. Uzun süre takipte kaldık.
2024 ün aralık ayında özele gittim hâlâ vücudumda mı baktırmak için. Doktora başımdan geçenleri anlattım artık çocuk istiyoruz ona da geçer mi dedim. Zaten kafama sezaryeni koymuştum ama internette emzirmekle bile geçtiği yazıyor ama asla öyle bir şey yokmuş. Bebeğin kesesindeki sıvıdan bile geçebilir doğum esnasında da geçebilir ama o bebek %100 atlatır sen de atlatacaksın bebeklere geçme ihtimali çok çok düşük ve her 10 kadından 8i hpvli ama farkında bile değiller senin korktuğun gibi olsa dünyada insan kalmazdı dedi. Test verdik ve çok şükür dualarım kabul oldu. Negatif geldi. Geçmeyeceğini düşünüyordum hayatımı esir almıştı en güzel yıllarımı gençliğimi depresyonla geçirtti bana. Ama aslında hiç gerek yokmuş şimdi çok kızıyorum kendime. Çünkü kötü doktorlara denk gelmiştim. O yüzden arkadaşlarım lütfen internetten araştırma yapmayın ve mümkünse doktor size özenle anlatmıyorsa hemen doktorunuzu değiştirin. Aklınızdaki herşeyi çekinmeden sorun. 3 yıl içerisinde %90 ın üzerinde bu virüsü atacaksınız. Mümkün değil biliyorum ama elinizden geldikçe stres yapmayın düşünmeyin üzülmeyin. Hpvden korkmayın muhakkak atacaksınız.
Ben fazla bi takviye kullanmadım ama yine de tüp her geçen gün gelişiyor her doktor gerekli görmüyor doktorunuzu dinlemelisiniz.
Çok dua ettim benim vücudum temizlendi inşallah sizin de en kısa zamanda temizlenir.
Merhaba. Hpv korkmanı gerektiren bir konu değil. Tedavisi var her şeyin. Sadece stres yapmadan bağışıklığını yüksek fiyatı dolayısıyla aşı olmadım ama kendime hiç bakmadığım kadar iyi bakıyorum
Merhaba ben de 23 yaşındayım. 31 tipe sahibim. 2 senedir var bende de muhtemelen. Ne olur ne olmaz diye kolposkopi ve biyopsi yaptırabilirsiniz sonucuna göre de ya takip ya da farklı bir işlem yapılıyor. Korkmayın endişelenmeyin erkenden fark ettiğiniz için rahat olun, en geç 2-3 sene içerisinde vücudunuz atıyor zatenMerhaba 25 yasımdayım fakat 2 ay öncesıne kadar hpv bulastıgını öğrendım evli değilm fakat hayatımda bırısı var ve bunu ona asla acıklayamıcagım bı durum hpv testım poztıf cıktı tip 31 ilk asımı vurdurdum sıra 2.de gıttımde daha detaylı konusup ne yapabılırız dıye dusunmek ıstıyorum fakat bu durum benı cok korkutuyor kımseyle paylasamıyorum bundan sonrakı surec hakkında bılgsı olan varmıdır
Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle yaşıtız ve bende suan hpv 18 ve bir kaç tip daha hpv taşıyorum ilk öğrendiğimden bu yana okumadığım yazı makale arastırmadıgım sayfa kalmadı umarım anlattıklarım yardımcı olur size.. öncelikle kolposkopi işlemi yaptırmanızı tavsiye ederim rahim ağzında zararlı bir lezyon yani kansere dönebilecek bir lezyon var mı yok mu detaylı bakılıp biyopsi alınıyor 15-20 dklık bir işlem ağrısız herkesten biyopsi alınmıyor ama kolposkopiyi yaptırmışken ne olur ne olmaz diye biyopsisi de mutlaka istemenizi öneririm sonrasında sigara kullanıyorsanız bırakmanızı öneriyorum doktorum dahil ve tüm okuduğum şeylerde ilk sigara alkol bırakılması gerektiğini öğrendim ( ben sigarayı bırakamıyorum maalesef ama azalttım) sonrasında aşı olmanız güzel aşıyla birlikte vitamin takviyesi almalısınız bağışıklık güçlendirici yüksek bağışıklık bu virüsün düşmanı zaten insanlar yüksek bağışıklıkla yeniyor bunu ben kolposkopi yaptırdım ve düşük dereceli lezyon çıktı doktorum aşı ve takip süresi dedi aşıları olup 1 sene sonra tekrardan test vereceğim umarım negatife döner düşük dereceli lezyon olduğu için bir işlem yapılmayacak dedi eğer yüksek dereceli lezyon yani kansere dönüşebilecek riskli bir lezyon olsaydı leep işlemi yapılacaktı leep işlemi rahim ağzından o bölgeyi cok ufak kazıyıp alıyorlar.. sağlıklı beslenme spor yapma bol probiyotik kullanmak beea markalı propolis, c ve d vitamini ve ahcc diye bir bağışıklık yükseltici ilac kullanmanın faydası olduğunu hatta 6-8 ay ya da 1 senede virüsü vucuttan atanların olduğunu okudum aynı zamanda bizim yaşlarımızda hpvyi daha kolay atlatıldığını söyledi doktorum bu süreçte de cinsel ilişkiye negatife dönene kadar ara verdim çünkü pinpon etkisi yapıyormuş ara veremezseniz bile prezervatifsiz asla ilişkiye girmeyin ve aynı zamanda erkek arkadaşınıza da bu durumu söylemeniz daha uygun olacaktık çünkü eğer ondan bulaştıysa veya ondan önce bulaşıp sizinle cinsel birliktelik yaşıyorsa korunmasız ona da bulaşmıştır ve onunda aşı olması gerekmekte erkeklere pek bir şey olmuyor bu hpvde sadece taşıyıcı gibi olduklarını okudum fakat taşısalar bile siz bunun için tedavi olup negatife döndüğünüzde tekrar birlikte olup tekrar kapabilirsiniz yani demem o ki bunu söylemek ikinizinde yararına olur nasıl karşılar bilmiyorum ama ben söyledim erkek arkadaşıma ve bana ondan değil ondan bir önceki ilişkimden bulaştı benim erkek arkadaşım tedavi odaklı yaklaştı saolsun şimdi ikimizde ilk doz aşılarımızı olduk takip sürecindeyiz.. kısacası bağışıklığı yükseltecek ne varsa yapın bu süreçte virüsü yenen asıl şey bağışıklık.. tekrardan geçmiş olsun umarım yardımcı olabilmişimdirMerhaba 25 yasımdayım fakat 2 ay öncesıne kadar hpv bulastıgını öğrendım evli değilm fakat hayatımda bırısı var ve bunu ona asla acıklayamıcagım bı durum hpv testım poztıf cıktı tip 31 ilk asımı vurdurdum sıra 2.de gıttımde daha detaylı konusup ne yapabılırız dıye dusunmek ıstıyorum fakat bu durum benı cok korkutuyor kımseyle paylasamıyorum bundan sonrakı surec hakkında bılgsı olan varmıdır
Merak etmeyin bende ilk öğrendiğimde korkudan geceleri ağlardım kanser miyim kanser olacak mıyım kimseyle paylaşamazdım cok kötü korkunç bir psikolojiye girmiştim doktorum içimi rahatlattı farkında olduğun için kanser olmayacaksın öyle bir şey olmayacak dedi sonrasında içim rahatladı ve çözüm odaklı davrandım hep gözümü korkutmuyor artık sizide korkutmasınÇok teşekkür ederim bi nebze dahi içimi rahatlattınız 2. Aşımı olduğum da doktorun kararına göre olacağım ıelrleyen zamanda siz peki atlatabıldınız mı
Ben daha 2 aydır sürecin içerisindeyim. Kolposkopi yaptırdım bir bölgede cin1 görüldü takipteyim şu andaÇok teşekkür ederim bi nebze dahi içimi rahatlattınız 2. Aşımı olduğum da doktorun kararına göre olacağım ıelrleyen zamanda siz peki atlatabıldınız mı
Merhaba çok geçmiş olsun öncelikle yaşıtız ve bende suan hpv 18 ve bir kaç tip daha hpv taşıyorum ilk öğrendiğimden bu yana okumadığım yazı makale arastırmadıgım sayfa kalmadı umarım anlattıklarım yardımcı olur size.. öncelikle kolposkopi işlemi yaptırmanızı tavsiye ederim rahim ağzında zararlı bir lezyon yani kansere dönebilecek bir lezyon var mı yok mu detaylı bakılıp biyopsi alınıyor 15-20 dklık bir işlem ağrısız herkesten biyopsi alınmıyor ama kolposkopiyi yaptırmışken ne olur ne olmaz diye biyopsisi de mutlaka istemenizi öneririm sonrasında sigara kullanıyorsanız bırakmanızı öneriyorum doktorum dahil ve tüm okuduğum şeylerde ilk sigara alkol bırakılması gerektiğini öğrendim ( ben sigarayı bırakamıyorum maalesef ama azalttım) sonrasında aşı olmanız güzel aşıyla birlikte vitamin takviyesi almalısınız bağışıklık güçlendirici yüksek bağışıklık bu virüsün düşmanı zaten insanlar yüksek bağışıklıkla yeniyor bunu ben kolposkopi yaptırdım ve düşük dereceli lezyon çıktı doktorum aşı ve takip süresi dedi aşıları olup 1 sene sonra tekrardan test vereceğim umarım negatife döner düşük dereceli lezyon olduğu için bir işlem yapılmayacak dedi eğer yüksek dereceli lezyon yani kansere dönüşebilecek riskli bir lezyon olsaydı leep işlemi yapılacaktı leep işlemi rahim ağzından o bölgeyi cok ufak kazıyıp alıyorlar.. sağlıklı beslenme spor yapma bol probiyotik kullanmak beea markalı propolis, c ve d vitamini ve ahcc diye bir bağışıklık yükseltici ilac kullanmanın faydası olduğunu hatta 6-8 ay ya da 1 senede virüsü vucuttan atanların olduğunu okudum aynı zamanda bizim yaşlarımızda hpvyi daha kolay atlatıldığını söyledi doktorum bu süreçte de cinsel ilişkiye negatife dönene kadar ara verdim çünkü pinpon etkisi yapıyormuş ara veremezseniz bile prezervatifsiz asla ilişkiye girmeyin ve aynı zamanda erkek arkadaşınıza da bu durumu söylemeniz daha uygun olacaktık çünkü eğer ondan bulaştıysa veya ondan önce bulaşıp sizinle cinsel birliktelik yaşıyorsa korunmasız ona da bulaşmıştır ve onunda aşı olması gerekmekte erkeklere pek bir şey olmuyor bu hpvde sadece taşıyıcı gibi olduklarını okudum fakat taşısalar bile siz bunun için tedavi olup negatife döndüğünüzde tekrar birlikte olup tekrar kapabilirsiniz yani demem o ki bunu söylemek ikinizinde yararına olur nasıl karşılar bilmiyorum ama ben söyledim erkek arkadaşıma ve bana ondan değil ondan bir önceki ilişkimden bulaştı benim erkek arkadaşım tedavi odaklı yaklaştı saolsun şimdi ikimizde ilk doz aşılarımızı olduk takip sürecindeyiz.. kısacası bağışıklığı yükseltecek ne varsa yapın bu süreçte virüsü yenen asıl şey bağışıklık.. tekrardan geçmiş olsun umarım yardımcı olabilmişimdir
Genişletmek için tıkla...
Cin olarak değil de lsil ya da hsil olarak gözüküyor cin1 gibi düşünebilirsin lsil’i hsil’ i de cin2-3 gibi düşünebilirsin benim ki lsil yani düşük dereceli lezyon aşı tedavisi ve gözlem dedi doktorumMerhaba hpv yuksek rısk olup kolposkop raporu suphelı alan gorulmedi seklınde olan ve sonra cin cıkan var mı? Varsa hangı derece cıktı acaba??
Bu bilimsel olarak mümkün değildir böyle insanları anlayamıyorum bu aşı düşmanlığı nedir ya. Zaten vardır uykudadır aşı olduktan sonra test yaptırmıştır aşıdan geçmesi mümkün değil.Yağmur hanım bazıları aşı sonrası hpv kaptım aşı yaptı diyor öyle bişey olur mu
Ama öncesinde test vermişler o virüs yok sonrasında test vermişler aşıdaki virüsü kapmışlarBu bilimsel olarak mümkün değildir böyle insanları anlayamıyorum bu aşı düşmanlığı nedir ya. Zaten vardır uykudadır aşı olduktan sonra test yaptırmıştır aşıdan geçmesi mümkün değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?