- 5 Ocak 2025
- 2
- 1
- 1
- 29
- Konu Sahibi yaseminbcr
Merhaba buraya yazıyorum belki bir yararım olur ya da birbirimize bilgi paylaşımmında bulunabiliriz diye :) konuyu uzatmadan direkt olarak başlayacağım. Bundan çok değil Ekim ayının ortalarında vajina girişimde hayatımda ilk kez kendi vajinamda gördüğüm beyaz kabarcıkları fark ettim. Bu arada 30 yaşındayım, bu kabarcıkların ne olduğuna dair hiçbir fikrim yoktu biraz internette araştırdım HPV olduğunu öğrendim ve anladım. Hemen randevu aldım ve erkek arkadaşımla bu durumu konuştum. Neyse birlikte muayene olmaya gittik ve doktor direkt bakar bakmaz %99 HPV olduğunu söyledi. Tabii ağlamaya başladım vs. ama bir an önce toparlanmam gerektiğinin de farkındaydım. Sonra ne gerekiyorsa hemen yapalım dedim ve doktorum HPV testi yaptı. Ve direkt aşı olmamı söyledi ilk doz aşımı da oldum. Sonuçlar 1 hafta sonra geldi doktor aradı ve maalesef HPV olduğum kesinleşti. 6,16,40,51,56 ve 84 türleri bende var. Test sonucum geldikten sonra başka bir doktora gittim. O da baktı ve beni inanılmaz rahatlattı düzenli kontrol ve dediklerini yaptığım sürece bundan kurtulacağını ve her şeyin düzeleceğini korkulacak hiçbir şeyin olmadığını söyledi. Takviye olarak ''SELENYUM ve BETA GLUKAN'' içmemi söyledi. Düzenli kullanıyorum ve Allah'ıma bin şükür rabbimin mucizesive tıbbi destekler ile vajinamdaki kabarcıklar ya da diğer adı siğiller küçülüyor ve yok oluyor gibiler. Neyse takviyelerimi düzenli alıyorum, bol su içiyorum , yediklerime dikkat ediyorum , ve bağışıklığımı güçlü tutacak şeyler yiyip içiyor ve yapıyorum.
2. Gittiğim doktorum smear aldı ve hpv durumunda smear sonucun ne olursa olsun emin olmak adına KOLPOSKOPİ yapmak istiyorum, yapalım dedi.Ben de endişeli olduğum için direkt lütfen yapalım dedim. 2 gün önce Kolposkopi oldum hiçbir şey hissetmedim çünkü çokaz bir anestezi verildi. Şimdi antibiyotik kullanıyorum çünkü biyopsi yapılan alanlarda problem olmasın diye. Sonuçlarımı bekliyorum. İnşallah bir problem çıkmaz ve bunu atlatırım.İnşallah herkes atlatır ve iyi olur.
Bu süreç bir tık yorucu oluyor ama geçecek eminim öte yandan nişan hazırlıkları bana moral oluyor :)
2. Gittiğim doktorum smear aldı ve hpv durumunda smear sonucun ne olursa olsun emin olmak adına KOLPOSKOPİ yapmak istiyorum, yapalım dedi.Ben de endişeli olduğum için direkt lütfen yapalım dedim. 2 gün önce Kolposkopi oldum hiçbir şey hissetmedim çünkü çokaz bir anestezi verildi. Şimdi antibiyotik kullanıyorum çünkü biyopsi yapılan alanlarda problem olmasın diye. Sonuçlarımı bekliyorum. İnşallah bir problem çıkmaz ve bunu atlatırım.İnşallah herkes atlatır ve iyi olur.
Bu süreç bir tık yorucu oluyor ama geçecek eminim öte yandan nişan hazırlıkları bana moral oluyor :)