HPV 45 ve 58 pozitif yardım

Öncelikle geçmiş olsun canım. Kolposkopi mutlaka yaptırman gerekiyor. Kanser de değilsin sakın kendini bu şekilde korkutma. Cin 3 en üst evresi olsa bile temizlenir korkma. En kötü ne olabilir ki? rahim alınır biter gider evelallah. Benim de başıma geldi ve hiç farkında olmadım. Rutin bir kadın doğum muayenesine gittiğimde doktorum smear ve hpv sürüntü testi alması sonucunda çıktı. Hpv 16 pozitif gelince büyük bir şok geçirdim. Dr kolposkopi yapılması gerektiğini ve evresini tespit etmeleri gerektiğini belirtti. Korkmamam gerektiğini eklese de insan ciddi etkilenip panik yapıyor. Seni çok iyi anlıyorum. Kolposkopi sonucun 1 ay sonunda çıktı ve bir ben bilirim o yaşamış olduğum stresi. Gelen kolposkopi de cin1 olduğu yazıyor. Asla bir tedavi kurumca önermiyoruz dedi. Takip edilecek dedi doktorum . Sigara kullanan biriyim ve bırakmam gerektiğini söyledi. Verilen ilaç tedavilerinden ziyade sigarayı bırakırsan ilaç tedavisine gerek kalmayacaktır dedi. Burada ben de boş durmadım çünkü bana yetersiz geldi almış olduğum cevaplar. Özel de bir onkolog ile konuştum. Devlet hastanesinde ilaç tedavisi yapılmadığını ama cin 1 bile olsa tedavi verdiğini söyledi. Randevu aldım cuma günü gidip hem muayene olup hem de ilaçlarımı alıcam.Aşı konusuna gelince de ben 46 yaşındayım. Ve mutlaka aşı yaptıracağım. Bazı yerlerde aşının bu yaş grubunda etkili olmadığı belirtirken bazı kaynaklarda ise mutlak aşı öneriliyor. Aşılama şart diye düşünüyorum. Cinsel hayatta ise mutlaka kondom öneriyor. B12 vitamini, esterC 1000mg, duobalance bv, çinko kullanımını düzenli yapıyorum. Yaklaşık 1 aydır adı konulan bu hastalığı yeneceğim umarım. Oluşan gelişmeleri yazarım. Herkese şifalar diliyorum arkadaşlar.

X