Merhaba, eşimdeki siğillerden dolayı bende dr. gittim. siğilim yok diye üzülmüştüm fakat hpv genotiplemem yüksek risk grubu 31 ve 39 virüslerinde pozitif çıktı. Kolposkopi biyopsi dedi dr. Onuda yaptıracağım ama korktum çok...Hiç bu şekilde devam eden bir süreç yaşayan var mıdır acaba? en azından deneyimlerini paylaşabilir mi çünkü bu şekilde yaşayan kimseye denk gelmedim ve korkuyorum, acaba kanser miyimdir diye
kolposkopide rahim ağzını inceleyecekler ağzrısız ama azbiraz sızlama oluyor,sonrasında bi yarım saat adet ağrısı çeker gibi bir ağrı yapıyor ama hemen geçiyor..eğer kolposkopide anormal bulgular olursa biyopsi isteniyor..yani kolposkopi yapılmadan biyopsiye gerek duyulup duyulmayacağı belli olmaz.. smeer testinde anormallik çıktıysa hiç vakit kaybetmeden kolposkopini yaptırmalısın..kanser konusunda üzülme çünkü eğer tedavi olmazsan 5-10 sene sonra kansere çevirme olasılığı var dedi doktor bana..ama tedaviyle ve kontrol altındayken kanser ihtimali neredeyse 0'mış..ben henüz girmedim biyopsiye falan ama araştırmalarım sonucu sanıyorum bendekide 16-18 genotipinde..önce enfeksiyon sonra kistler oluşuyor..eğer müdahale edilmezse o kistler büyüyor büyüyor ve kansere dönüşüyormuş.. tabi eşininde micro array chip testine girmesi gerekiyor,muhtemelen sende eşinden kapmışsındır asıl,erkekler sadece taşıyıcı oluyormuş bu yüksek genotiplerde,,düşük suşlardakinde ise siğil yapıyomuş dış genital bölgede..alındıkça 3-5 kez tekrarlayabilirmiş ama sonra virüs vücudu terk ediyomuş,beslenmene çok dikkat etmeli stresten uzak durmalısın...biranönce sağlığına kavuşman dileğiyle...