• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ssssssaaaaa

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2024
250
37
18
Merhaba hanımlar hpv testim 31 tipiyle pozitif. Bu virüsü muhtemelen 2 senedir taşıyorum. Görüştüğüm doktorların hepsi ne olur ne olmaz diye kolposkopi yaptırmam gerektiğini söylüyolar. 23 yaşındayım sigara alkol kullanmıyorum siğilim de yok. Smear testim 8 ay önce de negatifti şimdi de negatif sadece geçmeyen mantar enfeksiyonum var. Beklemek mi yoksa kolposkopi mi daha mantıklı?

Geçmiş olsun canim doktorun ne dediyse onu yaptir canim .ben mesala doktorum senede 1 smear aldırmami önerdi kolkoskopi istese yaptırırım

Geçmiş olsun canim doktorun ne dediyse onu yaptir canim .ben mesala doktorum senede 1 smear aldırmami önerdi kolkoskopi istese yaptırırım
Ben bu süreçte 4 doktorla görüştüm sadece bir tanesi bekle dedi ama deflagyn kullanıp bekle dedi diğer hepsi kolposkopi yaptır diyor sanırım yaptıracağım çok korkuyorum :(

Aşı ol biran önce. Kolposkopi biyopsi demek tehlikeli tür taşıyorsun cin3 çıkarsa eğer bir sonraki adım rahim ağzı kanseri. Erteleme yani. Kolposkopide korkacak bir şey yok hafif sedasyonla yapılıyor.

Evet
Aşı ol biran önce. Kolposkopi biyopsi demek tehlikeli tür taşıyorsun cin3 çıkarsa eğer bir sonraki adım rahim ağzı kanseri. Erteleme yani. Kolposkopide korkacak bir şey yok hafif sedasyonla yapılıyor.
evet doktorlar da tehlikeli türden dolayı kolposkopi diyor. Her kolposkopide biyopsi oluyor mu yaa çünkü uyuşturmadan yapıyolar biyopsi alacaklarsa nasıl olacak kafamda deli sorular :(

Evet

evet doktorlar da tehlikeli türden dolayı kolposkopi diyor. Her kolposkopide biyopsi oluyor mu yaa çünkü uyuşturmadan yapıyolar biyopsi alacaklarsa nasıl olacak kafamda deli sorular :KK43:
Bir lezyon görülürse parça alınır. Patolojiye yollanır. Kolposkopi işlemi anestezili yapılıyor talep edebilirsin. Bu kadar stres yapacak bir durum yok.

bende iki 66 ve 14tu sanırım tam hatırlamıyorum iki tür pozitif çıktı. kolkoskopi öyle düşünülecek yada korkulacak birsey değil kısa surek bir işlem mikroskop gibi bisi ile detaylı bakıyor normal muayene gibi. cin1 mi 2 mi bilemezsin belkide normal muayenede göremediği lezyonlar görür önemli bir işlem yani. çok şükür bende lezyon çıkmadı senede bir takip önerdi . lezyon yoksa da korkmaniz gerekmez çünkü vücut kendi kendine atıyormuş. gerçi lezyon olsada korkulacak bir durum yok ablamın cin3tu işlem yapıldı çok şükür şimdi iyi negatife döndü.

Merhaba hanımlar hpv testim 31 tipiyle pozitif. Bu virüsü muhtemelen 2 senedir taşıyorum. Görüştüğüm doktorların hepsi ne olur ne olmaz diye kolposkopi yaptırmam gerektiğini söylüyolar. 23 yaşındayım sigara alkol kullanmıyorum siğilim de yok. Smear testim 8 ay önce de negatifti şimdi de negatif sadece geçmeyen mantar enfeksiyonum var. Beklemek mi yoksa kolposkopi mi daha mantıklı?
Kolposkopi oldunuz mu sonuç nedir

Bndede 66 var doktorum yasim dan ve sigara kullanimi olmadidgndan smear tesim temiz geldigi icin 6 ayda bi smear onerdi bi tipde genelde bisi ckmiyor dedi 6 ay snra tkrar hpv bakacak pozitif gelirse kolonoskopi dedi dgru bi yaklasimmi blmiyorum cok korkuyorum dogum yaptim akintilarin btmiyor ilerlememi oluyor diye korku basiyor esimle cok zor gunler yasadik allah hic bi kadina vermesin bu hpvyi her doktor farkli bisi soluyor kime neye inanacaz

Zor bir işlem mi biyopsi alındı mı
Evet biyopsi de yapıldı şöyle söyleyim normal muayeneden tabiki farklı rahatsız edici ve biraz ağrılı. Çok uzun sürmüyor 10-15 dk sürüyor bana herhangi bi anestezi yapılmadı. Speklumun acısını hissediyorsunız onun dışında resmen bir acı yok baskı ve ağrı olıyor kasıklarda. Boyama esnasında da yanma kasıklarda vs. Dayanılmayacak gibi değil korkmayın kendinizi sıkarsanız daha çok hissedersiniz. Biyopside de yine kasıklarda ağrı baskı hissi oluştu bende çıktıktan sonra birkaç saat kanamam oldu sonra kesildi. Çıktıktan sonra 2-3 saat ağrı kesici alıp dinlenmek isteyebilirsiniz regl sancısı gibi bi ağrı oluyor. Yaptırdığım akşamına tamamen iyiydim herhangi bir sorunum yok şu anda.

Evet biyopsi de yapıldı şöyle söyleyim normal muayeneden tabiki farklı rahatsız edici ve biraz ağrılı. Çok uzun sürmüyor 10-15 dk sürüyor bana herhangi bi anestezi yapılmadı. Speklumun acısını hissediyorsunız onun dışında resmen bir acı yok baskı ve ağrı olıyor kasıklarda. Boyama esnasında da yanma kasıklarda vs. Dayanılmayacak gibi değil korkmayın kendinizi sıkarsanız daha çok hissedersiniz. Biyopside de yine kasıklarda ağrı baskı hissi oluştu bende çıktıktan sonra birkaç saat kanamam oldu sonra kesildi. Çıktıktan sonra 2-3 saat ağrı kesici alıp dinlenmek isteyebilirsiniz regl sancısı gibi bi ağrı oluyor. Yaptırdığım akşamına tamamen iyiydim herhangi bir sorunum yok şu anda.
Doktor herhangi bir şey dedi mi peki

Back