Hpv 16 ve 18 Pozitif

Didemfeda

Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2022
21
19
33
Arkadaşlar selam.
Bugün yaptırmış olduğum test neticesinde HPV 16 ve 18 pozitif olduğumu öğrendim. Bir iki tane siğil var dış kısımda ve doktor şimdilik yakma ihtiyacı duymadı tehlike olarak görmediği için. Smear testi yapıldı ve onun sonucuna göre hareket edilecek. Ama her ihtimalde de kolposkopi yapılacak zannediyorum.
Doktor ayrıca yumurtalıkların ve rahmin iyi durumda gibi dedi.

31 yaşındayım henüz ve evli değilim. Biraz korkuyorum. Sizce evre 3 gibi olumsuz birşey çıkar mı hpv 16 ve 18 pozitif olup kolposkopi temiz çıkma ihtimali var mı?

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun.

En son şüpheli ilişkinizin ( HPV’ yi kaptığınız ) üzerinden çok zaman geçmediyse kolposkopide de temiz sonuç gelme ihtimali yüksektir.

Cın3’ e gelmesi için şüpheli ilişkinizin üzerinden en az 2-3 yıl geçmesi gerekiyor.

Şüpheli ilişkimi tespit edemiyorum. 5 sene önce de olabilir, geçen sene de veya bu sene. O yüzden de korkuyorum tahmin edemediğim için ama regl düzensizliğim yok ya da başka bir rahatsızlığım. Fakat sigara kullanıyorum

Son düzenleme:
sigarayı şimdiden bırakın, kolposkopiyi beklemeyin. smear negatif gelse bile kolposkopi muhakak yapılacaktır. korkulacak bir işlem değil zaten.

Smear testiniz temiz çıksa da bence kolposkopi olun, kolposkopinin elbette temiz çıkma ihtimali var herkeste ilerleyecek diye bir şey yok. Hatta kolposkopi olurken bence siğilleri de yaktırın bazı doktorlar nedense uğraşmak istemiyor sanırım. Tahriş olma, yayılma ihtimali var hem de gereksiz virüs yükü.

5 yıl öncesinde 25 yaşındaymışsınız o yaşlarda yakalanmış olsaydınız zaten atardınız diye düşünüyorum, muhtemelen ya geçen yıl ya da bu yıl içinde aldınız bu virüsü.

Hpv’ nin regl ile bir ilgisi bulunmuyor ve hpv pozitif birinde regl düzeni stabil olur, hpv pek etkilemez.

Sigarayı acilen bırakmanız gerekiyor, sigara hpv nin baş düşmanıdır, en yüksek risklileri almışsınız ve yaşınız 30 yaş altı da değil maalesef.
( 20’ li yaşlarda bu virüs vücuttan daha hızlı atılır)

Smear testlerinde yanılma payı oranlarının yüksek olması nedeniyle ve yüksek riskli tip taşıyan hastalarda KOLPOSKOPİ KESİNLİKLE şarttır

Virüsün hpv yi baskılaması nedeniyle acilen AŞILARINIZI olmanız gerekmektedir ve cinsel ilişkiyi uzun süre kesmenizi öneririm.

Son düzenleme:
Merhaba siğillerini yaktırmanı öneriyorum. Bende sigara kullanıyorum ama biran önce bırakmak gerekiyormuş bağışıklık güçlü tutmak önemliymiş çok geçmiş olsun umarım hepimiz bir an önce atlatırız

Merhabalar bende geçtiğimiz nisan ayından beri uğraşıyorum. Hpv 16,51,52,58 pozitif smearmde cin1 çıktı iki doktora gösterdim ikisi de leep önerdi direk smearımde cin1 çıktığı için özel bir hastanede yaptıracağım ama moralim aşırı kötü sürekli ağlıyorum bana da özelde doktor papmax önerdi ona başlayacağım lütfen yardımcı olun bana smear de cin 1 çıkması kötü birşey mi

Smear değil asıl durumu öğrenmek için önce kolposkopi+biyopsi yaptırmanız lazım. Kolposkopide cin 1 çıkarsa leep yapılmaz takip edilir, cin 2-3 çıkarsa leep yapılır.

Bana smear de cin1 çıktığı için direk iki doktor da leep önerdi sıkıntılı bölgeyi alalım diye inanın psikolojim berbat ağlama. Krizleri geçiriyorum sürekli

Çok geçmiş olsun
Cın aşamasının kesin tespiti kolposkopi sonrası netleşir.
Ve yaşınız kaç olursa olsun, cın1’ de leep yapılmaz, çok istisna durumlar hariç.

İyi bir jinekolog onkoloğ bulup hemen kolposkopi yaptırmanızı öneririm.

Buradaki istisna da sanırım benim smearimde direk cin 1 çıkması hem özel hem devlete sordum ikisinin de çözümü aynıydı leep duyunca bir modum düştü

Buradaki istisna da sanırım benim smearimde direk cin 1 çıkması hem özel hem devlete sordum ikisinin de çözümü aynıydı leep duyunca bir modum düştü
Smearde cin 1 çıkabilir ama smear düşen hücrelerin toplanmasıyla alınıyor bu sebeple sonuç %100 güvenilir değil, yani sizde cin 2-3 olma ihtimali de var. Bu sebeple önce kolposkopi gerekirse leep yapılmalı. Smear temiz bile çıkabilirdi cin olduğu halde.

Teşekkür ederim umarım cin2-3 çıkmaz daha 7 aylık evliyim bu kadar hızlı ilerlememiştir umarım

Teşekkür ederim umarım cin2-3 çıkmaz daha 7 aylık evliyim bu kadar hızlı ilerlememiştir umarım
İlk cinsel ilişkiniz eşinizle olduysa, zaten 7 ayda hemen Cın2-3 seviyesine gelmez.
Ama öncesi varsa her ihtimali göz önünde bulundurabiliriz maalesef..

Hangi şehirdesiniz bu arada, bu süreçten aylardır geçen biri olarak belki iyi bir doktor tavsiyesinde bulunabilirim size.

İlk cinsel ilişkim eşimle oldu nişanlılık dönemini de hesaba katarsak 1 sene 3 ay önce olmuştu inş o kadar sürededir ilerlememiştir birde çok sevinirim İstanbul da yaşıyorum sizce bir sene içinde ilerlemiş midir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…