Hpv 16 pozitif

Ablanstarbebegim

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2021
210
267
23
32
Merhaba
Hpv16 pozitif olup kolposkopi sonucunun temiz cikma ihtimali varmi? Nasil bir yol bekliyor bizi
Tecrübelerinizi paylaşırsaniz sevinirim

Merhaba,
Bende de yaklaşık 2.5 sene önce tip 18 çıkmıştı. Kolposkopi sonucunda dezenformasyon seviyesi belli olur, benim mesela cin 1 idi, yani en basit seviyesi. Devlette saçma bir doktor kesicez edicez ama hamile kaldığında doğumunu zorlaştırır vs diye bir sürü korkuttu, çok ağladım psikolojim bozuldu sonra özele gittim. Özeldeki doktor cin 1de biz senelik kontrol öneriyoruz dedi. 1 sene bağışıklık güçlendirici ilaçlar kullandım ara ara (biliyorsunuzdur hpvde bağışıklık çok önemli) 1 sene sonra tekrar kontrole gittiğimde tip 18 gitmişti, kolposkopi tekrarlandı temiz çıktı. Bu sene ise hpv testim tamamen tertemiz çıktı.

Özetle diyeceğim şudur ki, ne çıkarsa çıksın asla korkmayın, bağışıklığınızı güçlü tutun ve mutlaka birden fazla doktordan görüş alın. Virüs tamamen gitmiyor ama bağışıklığınızı güçlü tutarsanız baskılanabiliyor. Ben ilk doktora güvenmiş olsaydım boşu boşuna rahim ağzımı inceltmiş olacaktım.

Çok geçmiş olsun bu arada. Umarım sizinki de temiz veya ilk seviyelerde çıkar.

Edit: ayrıca belirtmeyi unuttum lütfen temiz de çıksa senelik kontrollerinizi ihmal etmeyin. Bu virüs düzenli kontrol gerektiriyor ve bir kere bünyeye girdi mi kalıyor, o yüzden ileride bir sıkıntı yaşamamak adına bunu önemseyin.

Cok yardimci oldunuz, cok cok teşekkür ederim

Geçmiş olsun. İlgili bölümde (kadın doğum bölümünün alt başlıkları) hpv ile ilgili başlık var, sayfalarrrca da yazılmış. Kontrol etmenizi öneririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…