Hpv 16 Cin 1 2 3

Merhaba teşekkür ederim cevabınız için hayır hiçbir şey önermesi . Direkt olarak jm onkolojiye yönlendirdi. İlaçlar deneniyor vermeme gerek yok bağışıklığını kuvvetlendirmen gerekiyor dedi. En son smear 2021 de yaptırdım bir de yeni. O 3 senede rahme ilerlemiş mıdır diye merak ettim :KK43: patoloji sonuçlarında ECC bölümünde Cin 3 görünüyor ve hiçbir bilgi bulamıyorum
Evet cin2 ve cin3 olunca leep ya da konizasyon yapılıyor. Zaten yüksek ihtimalle hem lezyon hem Hpv temizleniyor bu işlemler sonucunda. Ama Hpv li aynı partnerle devam ettiğiniz sürece tekrar kaparsınız… ben sırf bu yüzden eşimden ayrıldım. Sağlık önemli.. çok hem de.

Bana burada enteresan gelen şu.

3 yıldır evlisiniz ; her sene smear verdiniz ve birşey çıkmadı. Demek ki 2. Ve son smear döneminiz aralığında eşiniz HPV kapmış. Dillendirmek istemiyorum durumu ama üzücü… Çünkü eğer Hpv önceden de eşinizde olsaydı ilk smearinizde de çıkardı. Maalesef…

He ama eğer diyorsanız ki Smear testi yaptırırken PAPsmear yaptırmadım. O zaman ayrı. Çünkü smear alırken Hpv de alıyor doktorlar genelde…
Hayır evlenmeden önce her sene smear veriyordum. 2021 den beri smear vermediğimi belirttim. O sırada ne olduysa olmuş. Daha önce smear yapılırken bana hiç hpv testi yapılmadı herhangi bir hücresel değişiklik çıkmadığı için sanırım. Çünkü ilk defa oldu.

İnternette yazana bakma benimki birkaç ay içinde Cin1 den 2 ye dönmüştü. Herkeste farklı etki yapar. Kontrolleri ihmal etme sen 🙏
Ameliyat sonrası patolojide cin 3 olan cin 2 olarak yorumlandı. Leep oldum aşılarımizi oluyoruz eşimle 2 doz olduk. Umarım 6.aydaki testlerim güzel gelir vitamin falan içiyorum ama sigarayı bırakamıyorum:KK43: o da çok etkiliyormus. Buna da şükür zor ve korkulu günlerdi. Biraz daha rahatladım çok teşekkür ederim 🙏

Evet cin2 ve cin3 olunca leep ya da konizasyon yapılıyor. Zaten yüksek ihtimalle hem lezyon hem Hpv temizleniyor bu işlemler sonucunda. Ama Hpv li aynı partnerle devam ettiğiniz sürece tekrar kaparsınız… ben sırf bu yüzden eşimden ayrıldım. Sağlık önemli.. çok hem de.
Leep oldum evet. Eşim de ben de aşı oluyoruz doktor öyle önerdi. Korunarak birliktelik yaşıyoruz mümkün olduğunca. En son doktor gerek yok dedi ama hamileliği önlemek için işte en azından. 2. Dozları olduk. Önemli olan 6. Aydaki testler dedi. O zaman hem smear hem hpv yapacakmış tekrar. Umarım bir şey çıkmaz o zaman . Çocuk düşünüyoruz.saglik her şeyden önemli tabi . İnşallah hepimiz için en güzeli olur

Leep oldum evet. Eşim de ben de aşı oluyoruz doktor öyle önerdi. Korunarak birliktelik yaşıyoruz mümkün olduğunca. En son doktor gerek yok dedi ama hamileliği önlemek için işte en azından. 2. Dozları olduk. Önemli olan 6. Aydaki testler dedi. O zaman hem smear hem hpv yapacakmış tekrar. Umarım bir şey çıkmaz o zaman . Çocuk düşünüyoruz.saglik her şeyden önemli tabi . İnşallah hepimiz için en güzeli olur
Çok geçmiş olsun bende aynı süreci yaşıyorum hpv16 yi öğrendiğimden beri iki kolposkopi 6 ayda bir smear hep.temiz geldi kolposkopiden 8 ay sonra yaptırdığım smear hsil geldi nasıl bu kadar ilerledi aklım almıyor leep ten sonra hpv negatif mi oluyor

Çok geçmiş olsun bende aynı süreci yaşıyorum hpv16 yi öğrendiğimden beri iki kolposkopi 6 ayda bir smear hep.temiz geldi kolposkopiden 8 ay sonra yaptırdığım smear hsil geldi nasıl bu kadar ilerledi aklım almıyor leep ten sonra hpv negatif mi oluyor
Hiçbir fikrim yok açıkçası. Doktor leep sonrası 6. Ayda smear ve hpv testi yapacağım dedi. Platformda okuduğum kadarıyla hpv negatife dönen varmış. Hücresel değişiklik tekrar çıkmaması bile benim için şu an iyi bir haber olurdu.

X