Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günaydın

Günaydın

Günaydın

herkese günaydın

Selam,
Azra Kohen-Gör Beni bitti.
Kısaca bahsetmem gerekirse Kurtuluş savaşi sonrasını anlatıyor kitap ,Cumhuriyetçiler ve Osmanlı zihniyeti arasındaki uçurum anlatılıyor gećmişte de arkadan dolanıp ayaklanma çıkarmaya çalışanlar ,halkı birbirine düşürmeye çalışanlar var tabi ki. Hatta Cumhuriyet karşıtlarını örgütluyorlar gizli toplantılar yaparak.

Sadrazam soyundan gelen bir aile ve köylü bir ailenin aynı apartmanda yolları kesişince olaylar farklı gelişiyor. Zamanla birbirlerini anlamaya ,tanımaya ve kenetlenmeye başlıyorlar.

Bence keyifli bir kitaptı,okunmaya değer ama(bazı bölümlerde bir öğretmen,derviş ve öğrencilerin okulda oldukları derslerden uzun kesitler var)
sınifta öğretmen Fred'in çocuklara anlattığı kısımlar(sümerler,anunnakiler vb,yahudilik,kutsal kitaplar vs)gereksiz geldi bana,okumakta zorlandım,kitabın konusuyla ćok paralel olduğunu söyleyemem,yer yer alakasız kaldı bence.
belki hem anlatayım hem öğreteyim kafasıyla yazılmıştır bilemem ama bu kısımlar bu denli uzatılmamış olsa çok daha keyifli ve akıcı olurdu kitap.
Benden şimdilik bu kadar

Harika makalenizi okumak nasip olur inşallah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…