Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kıymetli arkadaşlar Tolstoy ve Victor Hugo ile ilgili konularla Tübitak öğrenci projesine başvuru yapmıştım.İkisi de desteklenmeye hak kazandı.Buradan C Calcifer e teşekkür etmek istiyorum.❤️ Çünkü topik sayesinde tekrar ve daha da üzerinde düşünerek okudum.Şimdi öğrencilerle de bu yazarların kitaplarını yeniden okuyacağım.

Kıymetli arkadaşlar Tolstoy ve Victor Hugo ile ilgili konularla Tübitak öğrenci projesine başvuru yapmıştım.İkisi de desteklenmeye hak kazandı.Buradan C Calcifer e teşekkür etmek istiyorum.❤️ Çünkü topik sayesinde tekrar ve daha da üzerinde düşünerek okudum.Şimdi öğrencilerle de bu yazarların kitaplarını yeniden okuyacağım.

Tebrik ediyorum canım seni :KK9:

Günaydın ❤️
Benim biraz ortaya karışık bir durumum var. Biraz ondan biraz bundan. Bu aralar okunacak çok şey var düşüncesiyle deli gibi okumak istiyorum 🧿 -nazar etmeyeyim kendime- en düzenli okuduğum Üç Cisim Problemi nin ikincisi Karanlık Orman
Bende kitap seçiyorum onu okurken aklım okuyamadıklarıma gidiyor 🙈

Günaydın 😍 Beyazlı Kadın kitabını okuyorum. Harika başladı 👍 bu hafta bir kitaba daha başlamayı düşünüyorum, çapraz okuma yapacağım. Çok heyecanlıyım o kitap için de💗
Ah kitabı şimdi sizden duyunca inceledim, ilgimi çekti okunacaklar listesine attım.çok teşekkürler

Merhaba arkadaslar
Yurtdisina tasindim; yaklasik 3 gun oldu; oncesinde de son hazirliklar derken hicbir sey bitiremedim bu ay.
su anda ise alismaya calisiyorum.
umarim yakinda normale doner her sey.
cok yalniz hissediyorum bazen:KK43:
Yeni bir eve bile alışmak zorken yeni bir ülke zorluyordur sizi ama geçecek. Yurdışına taşınma sebebinize sizin için olumlu yanlarıan odaklanın. Umarım en kısa zamanda güzel bir çevreniz olur orada. Sevgiyle..

Tebriklerr

Tebrik ederim canım benim 🥰🥰

Eki Görüntüle 3406436

Eki Görüntüle 3406437

Kasımiye Medresesi - Mardin​

Günümüze kadar mükemmel yapısıyla ayakta kalabilen medresenin yapımına Artuklu Dönemi’nde başlanmış ve Akkoyunlu Hükümdarı Cihangiroğlu Kasım Padişah döneminde 1457-1502 yıllarında tamamlanmıştır. İki katlı, kubbeli, tek ve açık avlulu medresenin inşasında düzgün kesme taş kullanılmıştır. Plan özellikleri, taş işçiliği ve süsleme motifleri bakımından ilgi çeken yapı, cami ve türbe ile birlikte külliye içerisinde yer almaktadır. Medresenin avlusunda bir çeşme ve büyükçe bir havuz bulunmaktadır. Güneyde ovaya açık bir cepheye sahip olan medrese, Mardin yapılarının en büyüklerindendir. Açık medrese tipinde, tek bir avlu etrafında düzenlenmiş, iki katlı ve tek eyvanlıdır. Kesme taş ve tuğlalardan yapılmıştır.
Güney cephesinden, bir taç kapının bağladığı beşik tonozlu bir koridordan geçilerek girilir. Batısında diğer kısımlarla girişi aynı olan, bağımsız bir mescit mekânı vardır. Doğuda iki kat boyunca yükselen camisi mevcuttur. Portalden girilen revaklı büyük avlunun etrafında, iki kat üzerine revaklar arasına dizilmiş hücrelerden oluşmaktadır. Avlunun kuzeyinde, ikinci katı da kesen büyük eyvan ve onun önünde bir havuz mevcuttur. Burası tek başına bir medrese olarak değil bir külliye gibi düşünülmüş olmalıdır. Yanında bulunan zaviye-türbe bunun kanıtıdır.

Mart ayının son haftasından herkese Günaydınlar ❤️

Kimler neler okuyor son bir yoklama alalım 🌻

Eleadora Eleadora
Life light Life light
Levaiz Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
MrsDelfino MrsDelfino
Orangegreysky Orangegreysky
bir civciv annesi bir civciv annesi
Nowaybabe Nowaybabe
Keira- Keira-
K Kitapkontesi
A Arrietty_
Disipline Girmis BirKadin Disipline Girmis BirKadin
yet07 yet07
Limonsuzzcay Limonsuzzcay
Istenmeyentuyy Istenmeyentuyy
Etkili Eleman Etkili Eleman
UcanSupurge UcanSupurge
mimesis mimesis
nemesis nemesis
Jawlensky Jawlensky
sevayd sevayd
A Atalanteda
Kukrim Kukrim
Less-is-More Less-is-More
choccywhoccydoodah choccywhoccydoodah
Natsume Natsume
Mrsay Mrsay
YEKTA31 YEKTA31
Aspasiaa Aspasiaa
hande_buse hande_buse
T Teraryum1
Ozzybal Ozzybal
ahestebirbeste ahestebirbeste
T Tutunamayanlar777
Gelincik78 Gelincik78
CipisS CipisS
rabbitgirl rabbitgirl
Papatyays Papatyays
O _okyanus
Feline Feline
Sarı Odanın Esrarı okuyorum başkanım
Tebrik ederim canım 🌸

C Capanin Gururu Teyom çook tebrik ederim canım☺️ proje hakkında biraz bilgi verir misin?

Bu arada hoş geldin Allah kabul etsin canım🤲🏻
Çok teşekkür ederim canım ❤️ Proje lisans öğrencisi projesi canım.Tübitak'in istediği bir şablon ve kriterler var. Konuyu ona göre düzenleyip yazıyoruz. Örneğin konu Victor Hugo'nun Romanlarında Tanrı Anlayışı idi. Önce genel Tanrı anlayışlari hakkında bilgi verip, sonrasında da Hugo'nun kitaplarında ön tarama yaptık.Ögrenciler bu tarama kısmını yaptı, ben de hem yöntem ve özgün değeri yazdım, hem de Tanrı Anlayışı ile yazarın görüşlerinden çıkarımlar yaptım.Ancak ilk aşama detaylı olmuyor. 1 sene içerisinde okuyup ya makale ya da bildiri olarak daha geniş bir metin yazacağız. Öğrenci hem okumuş olacak hem de cüz'i de olsa bir para almış olacak.

Merhaba arkadaslar
Yurtdisina tasindim; yaklasik 3 gun oldu; oncesinde de son hazirliklar derken hicbir sey bitiremedim bu ay.
su anda ise alismaya calisiyorum.
umarim yakinda normale doner her sey.
cok yalniz hissediyorum bazen:KK43:
İnşallah bir an önce düzenin oturur 🤲

1711431877044.png

1711431885943.png

Tlos - Muğla​

Antik yazar Panyasis, Kragos hariç tamamı Xanthos vadisinde birer kent olan Tlos, Pınara, Xanthos ve Kragos’u bir nymphe olan Praxidike ile Tremile’nin çocukları olarak tanıtmaktadır. Tlos’un MÖ 14.yy.'da Hitit metinlerinde Lukka topraklarındaki Dlawa, daha sonraki dönemde Likçe yazıtlarda geçen Tlawa ile Grekçe metinlerdeki Tlos kenti ile aynı şehir olduğu ve kuruluşunun MÖ II. binlere kadar gittiği kabul edilmektedir. Kente yaklaşıldığında akropolün hakim görüntüsü ziyaretçileri hayli etkiler. Dik yamaçlarla doğal açıdan korunaklı akropol tepesinin çevresi yer yer sur duvarları ile takviye edilerek tahkim edilmiştir. Akropolün kuzey-doğu yönündeki erken döneme ait sur duvarları ile kaya mezarları Likya kültürünün örneklerindendir. Daha çok doğu ve güney-doğu kesiminde izlenen sur duvarları ise Roma döneminde inşa edilmiş olup Bizans döneminde bir çok yapı ve hatta bazı lahit mezarların malzemesi kullanılarak onarılmıştır. En üstte devşirme taşlarla yapılmış olan Geç Dönem yapıları 19. yy.'da Osmanlı İmparatorluğunca görevlendirilmiş bir beyin yerleşimine ait duvarlardır. Yukarıda bahsi geçen kalıntılar, akropol tepesinin geçirdiği kültür evrelerinin aynı anda dar bir mekanda sergilenmesi açısından ilgi çekicidir. Akropolün doğu yamacında özenle işlenmiş Roma Dönemi sur duvarlarına istinat oluşturan alanda sur duvarlarına paralel devam eden 12 oturma sırasına kadar krepislerin sayılabildiği bir stadyum bulunmaktadır. Stadyum karşısında izlenen yapı grupları Roma Dönemine ait olup bu gün fonksiyonları net olarak ifade edilememekle birlikte agora ve bölümlerine ait olmalıdır. Bu alanın güney kesiminde izlediğimiz kalıntılar gymnasion, palestra ve hamam yapılarına aittir. Sitin en doğusunda daha çok Tonozlu galeriler üzerine kurulu Roma Dönemine ait bir tiyatro bulunmaktadır. Tek diazomalı tiyatronun sahne binası kuzey kesimin üçüncü kata kadar ayakta kalabilmiştir. Kuzey paradokstaki Likçe yazıt blokları devşirme malzeme olarak, genişletme veya onarım gördüğü tarihte kullanılmış olmalıdır. Stadyumun güneyinde Xanthos vadisine hakim bir noktada Roma döneminde yapılmış üç katlı bir hamam yapısı bulunmaktadır.

Günaydınlar Kitap Kurtları :kahve:

Eleadora Eleadora
Life light Life light
Levaiz Levaiz
C Capanin Gururu Teyom
MrsDelfino MrsDelfino
Orangegreysky Orangegreysky
bir civciv annesi bir civciv annesi
Nowaybabe Nowaybabe
Keira- Keira-
K Kitapkontesi
A Arrietty_