Howl'un Kitap Kulübü 🏰

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dorian Gray beni yediii yedi 🥺

Öncelikle uzun süredir okuduğum en akıcı kitaplardan biriydi. Çok uzun süredir videolarda adını gördüğüm ama "klasik ya, övelim bari" mantığında bi kitap olduğunu düşünmüştüm. Değilmiş 🥺

Dorian'ın her cümlesi benim sinir katsayımı yükseltti. Okurken sağdan soldan tokatlayasım geldi çocuğu. Aslında evet bu kadar yüksek perdeden bir çocuk değildi ancak ressamın arkadaşının (kitap yanımda değil adlarını unuttum) sanki dünyadaki tek insan Dorian'mış gibi her yüceliği ona atfetmesiyle bebek yüzlü Dorian kötü tarafa geçti.

Portrenin değişmeye başladığını gördükten sonra bile duyguları hissetmek yerine o duyguları tiyatro gibi oynamayı tercih etti. Perdeyi kaldırıp kontrol etmeler, "ama pişmanım" diyerek kendini bile kandıramayacağını bildiği halde portreyi kandırabileceğini düşünmesi...

Olan ressama oldu gerçekten. Dorian portreyi düzeltemeyince, yaptıklarıyla yüzleşmekten de korkmaya başladıkça acısını portrenin sahibinden çıkardı.

Gençlik de güzellik de geçiyor gidiyor, önemli olan kalp güzelliği deyip klişeye bağlayayım :))

Oysa herkes öldürür sevdiğini,
Kulak verin bu dediklerime,
Kimi bir bakışı ile yapar bunu,
Kimi dalkavukça sözler ile…
Kimi bir bakışıyla yapar bunu,
Kimi dalkavukça sözlerle.
Korkaklar öpücük ile öldürür...
Yürekliler kılıç darbeleriyle.

Kimi gençken öldürür sevdiğini
Kimi yaşlıyken.
Şehvetli ellerle boğar kimi
Kimi altından ellerle
Merhametli kişi bıçak kullanır
Çünkü bıçakla ölen çabuk soğur
Kimi yeterince sevmez kimi fazla sever
Kimi satar; kimi de satın alır
Kimi gözyaşı döker öldürürken
Kimi kılı kıpırdamadan
Çünkü herkes öldürür sevdiğini
Ama herkes öldürdü diye ölmez.
Oscar Wilde

Ben 2021 yılında okuduğum için ayrıntıları çok hatırlamıyorum ama kitabın verdiği hissi hatırlıyorum. Benim favori kitaplarımdan.
Ben de 2021 de okumuştum sanırım ya da 22 tam hatırlamıyorum Biraz incelemeleri okudum. Doriandaki de ne kibirdi öyle :KK14:

Dorian Gray beni yediii yedi 🥺

Öncelikle uzun süredir okuduğum en akıcı kitaplardan biriydi. Çok uzun süredir videolarda adını gördüğüm ama "klasik ya, övelim bari" mantığında bi kitap olduğunu düşünmüştüm. Değilmiş 🥺

Dorian'ın her cümlesi benim sinir katsayımı yükseltti. Okurken sağdan soldan tokatlayasım geldi çocuğu. Aslında evet bu kadar yüksek perdeden bir çocuk değildi ancak ressamın arkadaşının (kitap yanımda değil adlarını unuttum) sanki dünyadaki tek insan Dorian'mış gibi her yüceliği ona atfetmesiyle bebek yüzlü Dorian kötü tarafa geçti.

Portrenin değişmeye başladığını gördükten sonra bile duyguları hissetmek yerine o duyguları tiyatro gibi oynamayı tercih etti. Perdeyi kaldırıp kontrol etmeler, "ama pişmanım" diyerek kendini bile kandıramayacağını bildiği halde portreyi kandırabileceğini düşünmesi...

Olan ressama oldu gerçekten. Dorian portreyi düzeltemeyince, yaptıklarıyla yüzleşmekten de korkmaya başladıkça acısını portrenin sahibinden çıkardı.

Gençlik de güzellik de geçiyor gidiyor, önemli olan kalp güzelliği deyip klişeye bağlayayım :))
Kesinlikle bende Dorianı olumsuz yönde etkileyen kişinin Lord Henry olduğunu düşünüyorum. Onun konuşmaları, herkesi etkileyen dili Dorianı bu hale getirdi.

Dorian Gray Tablosu iki adamın bir diğer adam hakkında konuşması ve ressam olanın 3. adamı fiziksel olarak övmesiyle başlar. Ardından 3. kişi ile Dorian Gray ile tanışıp diğeri de çok etkilenir. Ressam Dorian Grey'in tablosunu yapmaktadır. Tablonun bitmesinin ardından Dorian Grey tablo ile ilgili garip bir olay yaşar bununla birlikte hayatı çok tuhaf bir biçimde değişir.
Kitap akıcı değil. Ama Dorian Grey'in yaşadıkları ve ruhunda bıraktığı etkileri etkileyici bir biçimde anlatmaktadır.
Sonunda beklenmeyen bir sonla bitmektedir.

Ben de 2021 de okumuştum sanırım ya da 22 tam hatırlamıyorum Biraz incelemeleri okudum. Doriandaki de ne kibirdi öyle :KK14:
Lord Henry sayesinde tavan yaptı kibri. Aşık olmak istiyorum şimdi aşık oldum diye gezmesi peki 🤭

Kitabı geçen senenin başında okumuştum sanırım ve çok beğenmiştim. Üzerinden zaman geçtiği için başkanımın yorumuyla tekrar hatırlamış oldum. Cok sevmiştim kitabı. Fazla abartıldığını düşünmüştüm ama yok öyle değilmiş 😊

2021 de Biz bu grupta ortak okuma yapmıştık Dorian Gray’ı. Üzerinden zaman geçtiği için karakterleri ve olayları tam hatırlayamıyorum ama aklımda kalanları yazayım bende. Sonra da gidip eski yorumlama gecemizi okuyacağım 😂

Kitap Oscar Wilde’nin roman olarak yazdığı ilk ve tek kitap.Keşke roman yazmaya devam etseymişye bizi kaleminden mahrum etmeseymiş.Kitap oldukça akıcı ve kurgusu güzeldi. Çok severek okumuştum.

Kitapta üç ana karakter vardı
Lord Hanry
Ressam Basel
Dorian Gray.

Dorian Grayin portresi insanın iç dünyasının karanlık Ve aydınlık yanının yansıması aslında. Bir tarafta Lord Hanry karanlık yanı yasak olanı simgelerken Ressam Basil vicdan ve kişisel erdemleri temsil ediyor.Dorian ise güzelliği… Saplantı haline gelen ve güzelliği için ruhunu bile sattı. Sanırım bu noktada Dorian’ı şekillendiren tercihleri ve kararlarıydı. Ruhsal ve fiziksel çöküşünü hızlandırdı

IMG_20240321_231207.jpg

Robot serisi geldi.
Vakıf serisini geçen yıl eşim hediye almıştı.
Galaktik İmparatorluk Serisi kaldı sadece 🤭

Kızlaar ben Dorianı okumadım ama okuyacağım mutlaka. Kitaplığımda bekliyor zaten okunmak için. Yorumlarınızı beğendim 👍
Eki Görüntüle 3404741

Robot serisi geldi.
Vakıf serisini geçen yıl eşim hediye almıştı.
Galaktik İmparatorluk Serisi kaldı sadece 🤭
Oo güle güle oku 😄😄 benimkiler de eksik ama zamanla tamamlanırlar inşallah 😅

image.jpg

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X